![]() |
"Tykanie" dysku
Witam ;) Niedawno kupiłem sobie ten dysk - http://www.allegro.pl/item547594962_..._5_na_usb.html
Wszystko fajnie działało - aż do dziś. Patrze a lapek mi nie czyta danych no to odłączam i włączam na nowo dysk, dioda się zapaliła na króciutko i słychać tylko regularne tykanie i tyle. Dysk na usb podłączony mam. Co go może gryźć ? Oraz co zrobić bo jakoś nie widzi mi się utrata 150 Gb danych ;) |
Mogło się zawiesić ramię, na którym jest głowica.
Miałem podobne objawy rychłej śmierci dysku w starym laptopie (Ed pamięta moje walenie pięścią w komputer). :haha: U mnie to pomagało, i o ile wiem, obecnemu właścicielowi dysk działa do dziś. :] |
Moze ma po prostu za malo pradu
Podlacz go na dwa kabelki (zasilajacy + sygnalowy) |
Cytat:
|
raczej jest w stanie agoni ....
|
Cytat:
|
Cytat:
Masz sie czego bac - calkowita i bezpowrotna utrata danych. Sewisu nic to nie obchodzi. Zycie jest brutalne, admin bardziej, a serwis na to wszystko leje :) |
Cytat:
|
Dysk dostał zawału. :>
Miałem cykającego Maxtora, 2 dni próbowałem go ożywić jakimiś programami i sposobami z pogranicza voodoo, w końcu oberwał 4 kilogramowym młotkiem, i tak się to skończyło. || (po gwarancji był) A komu by się chciało oglądać, co tam masz na tym dysku? :fiu: Odsyłaj na gwarancję i sobie głowy nie zawracaj. Gdyby nie był na gwarancji, to bym zalecił jakieś doświadczenia w stylu crash test i zrobienie filmu o tym. ;p |
Cytat:
Cytat:
|
Chyba nie Allegro, bo @joujoujou nie ma tam konta. (nie miał wtedy)
A filmik z tego walenia piąchą w laptopa był tu kiedyś na forum, ja też gdzieś go mam. :D |
Nadal nie mam tam konta. :nie:
A film chyba na wrzutę poszedł. :hmm: Edit: albo i nie. Edit#2: http://forum.cdrinfo.pl/f27/smieszne...tml#post665342 |
Hehehe...
Komentarz też fajny || Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Komentarze godne onetu :rotfl:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:50. |