![]() |
mhmmm podpiąłem głośniki pod karte tv i głośniki działają normalnie...
a jak podepnę do płyty głównej to działa tylko 1..;/ wiec czy to jest wina płyty ?? |
tak a więc ściągnołem tego ubuntu ale nie działa ;P
na grałem go prawidłowo na płycie włączam go i on tam botuje ale potem gdy juz jest na dysky to ubuntu to nie chce się włączyć ;/ |
No i nagrywaj na dobrej jakości płycie (Verbatim byłby bardzo wskazany). Jest z tym trochę zabawy, fakt, ale zawsze można zaoszczędzić parę złotych lub czasu na reklamację, jeżeli się okaże, że to jednak nie jest wina karty dźwiękowej :)
|
Ściągnij może z jakiegoś pewniejszego źródła tego linuksa, np. http://ubuntu.task.gda.pl/ubuntu-rel...sktop-i386.iso
Będzie wiadomo, że przynajmniej to jest w porządku. I w nero czy innym - nagraj plik obrazu. |
pomocy!! :)
|
dałem nagraj na płycie dvd tak wybrałem RW i wszystko było tak jak powinno byc... ;/ no a jednak nie ma ;/
edit a co do ImgBurn tego programu to mam dać zapisz obraz na dysku czy utwórz obraz na dysku ?? |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/how...ex.php?sm=nero |
Weźmie i zainstaluje ImgBurn, weźmie i wskaże mu ten plik, weźmie i wsadzi w miarę dobrą płytę w napęd, weźmie i wypali, będzie na pewno działać.
|
nagrało mi teoretycznie bo tak napewdę płyta jest pusta ...;/
|
no :hmm:
pewnie tak :) nie mam nero już :( ale za moich czasów to chyba tak było ;) |
mam kolejne trochę głupie pytanie czy wypal obraz na dysku to jest to ??
|
a ten "rar" to jakie ma rozszerzenie ??
pewnie "iso" i to właśnie masz nagrać na płytkę taj ka napisał Ci to @Reetou |
http://images46.fotosik.pl/127/58545747ac8ac968m.jpg
tak wyglada spakowane jak ściągnołem i rozpakowane daemon mi widzi tylko to w winrarze wiec staram sie to otworzyć ale pisze mi że jest uszkodzony plik ;/ |
Ściągnąłeś linuxa jako obraz ISO? To w NeroBR wybierasz "nagraj plik obrazu" z menu Nagrywarka.
|
może to i głupie co teraz napisze ale jak to nagrać aby czytało ??
bo nagrałem jako dysk z danymi i nic z tego dlatego proszę o wyjaśnienie (jeszcze tego nigdy nie robiłem ) |
nero wystarczy w zupełności.
|
tak, linuxa już mam tylko teraz musze go nagrać na płyte i mam pytanie czy nero go nagram normalnie czy potrzebuje jakiegoś programu dodatkowego ??
|
Cytat:
Jeśli to problem ze sprzętem, to reklamacja, albo ew. dodatkowa karta (jako rzekł Ormianin). Przedtem możesz jeszcze podłączyć inne głośniki do tego gniazda - tak dla pewności. |
A to już zrobiłeś? :>
|
albo gnizada, albo sterowniki... trudno powiedziec...
zawsze mozna kupic tania jakas muzyczna karte i cieszyc sie bezproblemowoscia |
no ale gdybym miał zepsute gniazda to na przednim panelu powinno działac normalnie a jednak tam też nie działa;/ wiec to chyba nie wina gniazd
|
Pewnie masz uszkodzone gniazda.. Te blaszki które się stykają*z wtykiem są zbyt odgięte..
|
Odpal może jakiegoś linuxa z live CD - będzie przynajmniej wiadomo, czy to problem sprzętowy, czy software'owy.
|
tak no zorbiłem tak że odinstalowałem zainstalowałem na nowo sterwoniki no ale to nic nie dało... ;/ kurde nie wiem co teraz zrobic...
ooo może to też bedzie mieć znaczenie ale jak rozmawiam na skype to nie słychać mojego mikrofonu tylko szum... |
O ile faktycznie wszystko w ustawieniach dźwięku jest poustawiane poprawnie, to pozostaje odinstalować kartę dźwiękową i (najlepiej po restarcie) ponowne zainstalowanie sterowników, jak najnowszych.
Jeśli to nie pomoże, to możliwe, że karta jest uwalona - to się zdarza. :glaszcze: Chyba że ktoś jeszcze jakiś pomysł ma (ale to może potrwać - jest niedziela). :mruga: |
to tak
1. jak zmieniam inne wtyczki nie działaja 2. na innym komputerze mp3/4 psp itp działają normalnie 3. jest podłączone to jest jedna całość płyta muzyczna iiii płyta główna |
1. Zamień wtyczki miejscami.
2. Sprawdź zestaw na innym komputerze. 3. Sprawdź czy coś się w budzie nie rozłączyło (ew. wcale nie zostało podłączone). To tak na początek. :) |
działa tylko 1 głosnik
witam od kąt zmieniłem płyte główna na ASRock k8nf3 to mi przestał działać 1 głośnik mam zestaw 2+1 wszystko jest ustawione jak powinno a 1 głosnik nie gra.... pomocy
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12. |