![]() |
pomocy nie umi8e zrobic formata pod viste na dysku sata co zrobic bardzo prosze o pomoc 'nigdzie nie umie znalesc sterownikow pod ten dysk ,idzie jakos inaczej to opanowac bardzo prosze o pomoc
dysk samsung 640gb/7200/SATA/16mb/hd642j |
Bo to nie do dysków driverów się szuka, tylko do kontrolera...
|
nie widzi dysku a komp juz troche nawalony i potrzeba formata
a mozesz mi pomoc gdzie to znalesc albo jakos inaczej to obejsc zeby widzial dysk:) /Reetou - jeszcze jeden ppp i będziesz dalej przez gg szukał... |
przełącz na tryb IDE [w biosie] jeśli jest tak możliwość
bo HHD jest teraz najprawdopodobniej w trybie Advanced Host Controller Interface (AHCI) |
Podaj model płyty głównej.
|
Plyta
MS 7528 G31M3-F V2 VGA GLAN A8 |
Cytat:
chyba ze Xp tam ładujesz szukaj instalki zintegrowanej z AHCI a jeśli masz napęd dyskietek to nie widzi problemu |
chodzi pod viste juz od poczatku zakupu byla wgrana vista i tylko chcialem format zrobic z nowymi partycjami
|
Cytat:
|
Instrukcja jak sformatować dysk.
http://windowshelp.microsoft.com/Win...129a71045.mspx Cytat:
|
Cytat:
i co mu da to formatowanie >???... jak nie ma instalki systemy jak by miał to by tu się nie rozpisywał..... sam podałeś tylko nie doczytałeś Tworzenie i formatowanie partycji dysku twardego Dotyczy wszystkich wersji systemu Windows Vista. między między napisano Co to jest ponowne formatowanie? Cytat:
można na 100 sposobów sformatować dysk |
To moze od konca - bo wynika z tego ze jest to nowy dysk ( ja to tak rozumiem i chce dolozyc do systemu - wiec bylo nie bylo sterowniki lub bios jak juz pisaliscie
|
Cytat:
jeśli to ma być jak 2 HHD to tak .....ale to raczej nie jesli dokładasz HHD to już tam [stary HHD] dział czy to IDE czy AHCI pozostaje podzielić i sformatować ale tak zagmatwanie sam napisał Cytat:
|
pomozcie mi jak mam ustawic BIOS zeby byl rozruch z plyty instalacyjnej systemu vista bo jakis pokrecony ten bios mam jakis MSI i nie chce ruszyc plyta tylko non stop 1 jest hdd
|
Cytat:
co najwyżej może sobie sam zrobić taką. |
Teza MS, że udzielona licencja jest związana z nośnikiem, z którym została udzielona jest mooocno wątpliwa w świetle naszego prawa.
|
chodzi mi o to jak ustawic ten tępy bios --jak nie
tu to napiszcie na gg jak mozecie mi pomoc 6406103 |
Cytat:
|
Sformatować, to albo jakaś płytka z Linuxem, co ma stery do danego kontrolera, albo Windows XP + dyskietka ze sterami trybu tekstowego na dyskietce i F6 na początku pracy instalatora, albo Vista lub Win7 i stery wtedy mogą być na pendrive.
Niektóre kontrolery mają w BIOS opcję ustawienia emulowania PATA - do sformatowania wystarczy. Ale jak przy tym ustawieniu zainstalujesz Windowsa, to potem ciężko przestawić (łatwiej zainstalować od zera) a ten tryb jest sporo wolniejszy od SATA. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12. |