![]() |
hejka wam,no właśnie,może jakiś program mi ktoś poleci,oczywiście prosty i po polsku,dzięki i czekam....nadal
|
Fajnie-to może jakiś inny program o podobnych właściwościach? http://www.cdrinfo.pl/downloads/video-dvd_utils co wy na to?
|
Wyczyściłem trochę ten czat. Panowie i Pani, na temat proszę. Teksty o ogórkach z pewnością nie pomogą nikomu w rozwiązaniu problemu, a z każdą kolejną stroną frustracja wzrasta.
|
Otóż tak (jestem po testach) - może Nero, a w szczególności Nero Vision ma jakieś niesamowite wymagania, co do karty graficznej, ale co najwyżej można je traktować jako zalecenia producenta, zapewniające optymalną pracę, a nie powód restartów komputera. Dlaczego? Bo postawiłem wersję trial nerona i odpaliłem NV z powodzeniem na moim zabytku GF 4200. Więc nie tędy droga.
Z jednej strony mamy niezidentyfikowany błąd Kernela (a system czysty, dopiero co po instalacji), ale z drugiej strony jako przyczynę tego błędu wskazywany jest sterownik ATI. Można oczywiście dla spokoju ducha przelecieć jeszcze minidumpa programem WhoCrashed?, ale IMO przyczyna podawana jest właściwie. Bo owszem, ATI robi niezłe karty, ale z drugiej strony nie potrafią napisać do nich jakiegoś uczciwego drivera. A to errory, blue screeny, a to brak polskich znaków... Dlatego jedyna IMO walka, to czyszczenie wadliwych sterowników i instalacja najnowszych, a jak te też się będą sypać, to może jakieś starsze? Choć z drugiej strony jak widzę najnowszy sterownik z 2006 roku, to może być to historia, o której już tu ktoś wspominał: że najnowsze Nero może po prostu gryźć się z tym starociem... Po necie widziałem też pomysły skasowania tej felernej biblioteki z DOS promta - nie wiem, za co ona odpowiada i czym to będzie skutkowało, ale jako ostateczność (po niepowodzeniu reinstalacji różnych wersji sterownika) można spróbować. PS. Aha, przypomniała mi się jedna rzecz. Neron wymaga net frameworka 3.0 - masz go zainstalowanego? |
i wieszco Ciebie jednego posłuchałam---i też myślę że masz rację,chociaż wiesz co???poszłam tak przy okazji do serwisu powiedzał mi co innego....ale jak sprawdzę to Ci napiszę....pozdro
apropo to było do tego czarymary--- |
Bo to kobyła :taktak: niech mamuśka71 zaznajomi się z tą stroną:http://www.nero.com/plk/downloads-nero9-helpfiles.html
|
Ilość załączników: 2
Nero 9 ma naprawdę duże wymagania systemowe,karta jest po prostu za słaba
Nero vision na nowych sprzętach ledwo dyszy. Załącznik 52690 Załącznik 52691 |
karta graficzna jest super,już pisałam...jestem zadowolona z tego co sama zrobiłam
|
No dobra.
Nie ma tego z ogórkami. Moim zdaniem karta graficzna pod but. Przykro... |
eee tam to co mi SZanowny Kolega podaje http://support.amd.com/us/gpudownloa...300-xp.aspx,to się gryzie z moim tak starym systemem...
a ja prosiłam tylko o to------------------- witam,mam problem z tą wlaśnie aplikacją Nero Vision,gdy uruchamiam nero otwiera mi się główna stronka program,ale gdy wybietam aplikacje Vision-restartuje mi się komputer,dodam że wczoraj wywaliłam xp i zainstalowałam ponownie więc komputerek jest czysty,zainstalowałam Nero 9.0.9.4-pelny pakiet ,instalacja przebiegła bez problemu,ale nie wiem co może być przyczyną restartu kompa,proszę o szybką odpowiedz,szkoda mi go nieść do serwisu-może dzięki wam uda mi się to naprawić,pozdrawiam |
ej,wiecie co chłopy ----takie z was pomocniki jak ze mnie dupa,i tyle wam powiem,bo grafikę sobie pobrałam ale z innej stronki i pełny pakiecik,i śmiga jak...a przyszłam do was z inna prośbą ,ale to co widzę---to przypomina mi plan filmowy RANCZO-a własnie stamtąd wróciłam niedawno-więc z SZ.P.można by było coś superowsiego zrobić jakby reżyser się zgodził.....
|
Ilość załączników: 1
|
Nie zrażaj się mamusiu71 :haha: tu jest tak zawsze :taktak: na pewno otrzymasz pomoc :spoko: ja na NV się nie znam-bo nie używam,dla mnie całe to nero to kobyła:taktak: nie jest mi potrzebny taki kombajn-są lepsze darmowe programy, np.Ashompoo Burning Studio, i wiele innych-zależy do czego Ci konkretnie to potrzebne.
|
Ty się znasz na NeroVision?
Nie znasz się. Bo w okolicach Ełku nikt sie nie zna. Zna sie reetou i ja trochę na spółkę z czary2mary. |
oki,dzięki wam wszystkim,widzę że nie bardzo mogę liczyć tu na kogoś więc nie ma sprawy,jakoś się tu na wzajem gryziecie--a może to w zabawie,ale trudno,chodziło mi tylko o głupie nero vsion,a doszło do tego że zostałam bez sterów,ale nie ma sprawy mogę liczyćsama na siebie ,a opcja szukaj w google nie boli,więc dzęki wszystki i pozdro papatki
|
Spokojnie, więcej ludzi oblatanych w te klocki jest tu wieczorem. :)
Może faktycznie problemem jest zbyt nowa wersja NV, dobrze kojarzę, że na starszych ci działało? (Rychu tyle tu naspamował, że trudno znaleźć ;) ) Grafikę masz stareńką, nero9 na tym....:hmm: |
On się nie zna.
To miejscowy głupek... |
ooo,co ja słyszę???robiłam formata już 2 dni temu i nie zamierzam więcej,czyli nic tu po mnie?????????
|
Rysiu, ty to jesteś gentelmen.
Pięknie prowadzisz mame71 do formata, tak za rączkę :serdusz: Ona jeszcze nie wie, więc przygotuj ją psychicznie || My tu nie przeszkadzamy, ale trzymamy kciuki :spoko: |
Wiem,że są piękne...
I nie ma takiego emoticona.. |
oki,co ja mam tera zrobić???,kurcze,znikam tak co chwikę bo jak coś robię to mi zaczyna wywalać system
a wiesz że wszystkie Polki są piękne???---no chyba że to jakaś japonka.../????? |
Łatwiej mi było zapytać niż czytać w moim wieku.
Skleroza, słaby wzrok, niedotowane okulary... No dobra. O kobiecie nie napiszę. |
pisałam XP -HE
Łatwo Ci powiedzieć-czekać...a ja mam zrobić płytkę dvd z menu i ją wysłać...a tu klapa |
czekać..
jaki masz system? |
nie,nie wytrzymam,zaczełam instalować ten pierwsz,wyskoczyło
Severe Setup did not find a driver compatible with your corrent hardware or operating system.Setup will now exit taką dostałam informację,ściągnełam ten drui,wynik był taki sam... co ja mam robić???? |
jesteście tam...czekam ludziska bo mam straszną grafikę
oki,to już nie będę czekała zainstaluję ten pierwsz z góry,bo na tym kompie nic nie mogę zrobić |
Ale z Ciebie spamerka.
Średnia dzienna: 20.48 |
oki,czekamy
|
Cytat:
Cytat:
My jesteśmy zawsze. |
oki,to zaczekajmy na tego z bazaru co ogórki dla dzieciaków kupuje,jakby mnie nie było to piszcie na forum,przed 16 wyjdę na godzinkę do sklepiku i jak przyjdę to się odezwę
|
Ilość załączników: 1
|
No nie bardzo bym chciał Cie wprowadzić w maliny. Poczekajmy. Reetou wróci i on jest w tym zakresie guru na Europę
Wierz mi. Reetou albo nikt. Dzwonilem do niego dwa razy... Ogorki kupuje. Na bazarze. Ma dzieci do nakarmienia. ja bym instalował ten z gory a jak nie pomoże to czekamy na tego z bazaru. |
czyli nie możesz Ty mi powiedzieć co mam zainstalować????
|
Jest jeszcze jedna opcja.
Ale ta opcja żre teraz obiad. |
to znaczy???,kurcze z jakimi ogórkami??? a za ile on dojdzie????,bo ja przed 16 muszę wyjść na jakąś godzinkę
|
Kurde! ja mam porządna karte graficzna! Nvidii. Czekamy na tego co z bazaru idzie z ogórkami..
|
ale tego jest kilka
http://support.amd.com/us/gpudownloa...4&lang=English które z tej stronki pobrać i zainstalować wszystkie??? |
To jest Twoja karta. jak to nie pomoże to sie ozenię ze swoja staruchą.
Albo Ty zmienisz forum. Załącznik 52685 |
łał,ja jak się wybieram do sklepu to wsiąkam na mninimum 2 godzinki,ale czekam
|
Zaraz zaraz.
Niech sie troche ogarnę bo jestem rozczochrany. Bylem w sklepie. |
no to jeśli o to chodzi Opis urządzenia Typ urządzenia
ATI Radeon 9200 SE (RV280) Karta wideo tak??? jak tak to napisz co mam tam pobrać czy to mam pobrać i zainstalować??? http://support.amd.com/us/gpudownloa...rer300-xp.aspx |
Zainstaluj sobie Everest i sprawdź co masz.
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...e+Edition+2.20 |
które mam pobrać???nie mam zielonego pojęcia chłopie,napisz które??,nie wiem jaką mam kartę
|
Nie wiesz jaka masz kartę?
To zmienia postac rzeczy. |
ale jak???,ne wiem jak mam szukać do mojej karty
|
Szukaj tutaj właściwych do swojej karty.
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx Reetou skończy w końcu smażyć tą wątróbkę to pokieruje... |
oki,wywaliłam te sterowniki,mam okropną grafikę,teraz napisz jakie sterowniki mam zainstalować mam windows xp,czekam podaj linka
|
Niestety znam angielski tak jak Ty.
Reetou zna pare słów i jak skończy gotować obiad to sie udzieli. Tak mi przynajmniej droga telefoniczną ... Bo to jest... A juz pisałem. |
ok,tylko będz ze mną w kontakcie,bo nie znam angielskiego a wszystkie programy są po angielsku więc jak coś sknocę to będzie...,dobra to zabieram się za te sterowniki,tylko się boję żebym nie odinstalowała jakigoś składnika winowsa-rozumiesz,dobra odezwę się jak to zrobię,tylko nie uciekaj
|
oki,też poczytałam troszkę,ale bez czyjejś pomocy sobie nie poradzę,czy będziesz tak dobry i tak krok po kroku będziesz mi mówił co robić,bym czygoś nie skiepściła???
|
Jak przejrzałem, to mocno popularny problem wśród użytkowników kart ATI - wyniki Googla
Jak sobie radzić? Odistalować drivery ATI (najlepiej na czysto jakimś np. DriverSweeperem), ściągnąć nowsze drivery z ATI. Przy okazji może jeszcze aktualizacja Windowsa, jeśli nie robiłaś wcześniej. |
ok,witam ponownie,źle wczoraj zrozumiałam to co napisał Reetou,i mam nadzieję że teraz m już pomoże,więc odznaczyłam to co napisałeś,uruchomiłam aplikację NV i jak zwykle zrestartował się komputer,ale teraz pojawił się niebieski ekran a to oto co tam pisało:
INFORMACJE TECHNICZNE stop: 0x0000008E(0xC0000005,0xBFA87ACD,0xBA9E22E8,0x0000 0000) ati3 duag.d11-Address BFA87ACD base at BFA32000,DateStamp 00000000 mam nadzieje że to pomoże rozwiązać mój problem,czekam z niecierpliwością na odpowiedz |
nie tenNV,tylko komputer,po restarcie włączył się normalnie,nic nie wyświetlił o błędach,a jeśli chodzi ogólnie o nero to jest mi ono potrzebne do zrobienia menu płyty,wiem że są inne programy ale ten NV jest prosty i pl,więc jak dla mnie to super,i dalej prosze o pomoc,dziwna sprawa z tym nero gdyż wszystkie inne jego funkcje działają bez zarzutu tylko ta jedna nie,POMOCY PANOWIE
|
Reetou nie grypsuj :> napisz że chodzi o Nero Vision :taktak: i dla czego nikt nie powiedział jeszcze tej kobiecie że Nero to badziewie ???
|
Ten NV się włączył normalnie?
|
oki,zrobiłam jak pisałeś,i włączył się normalnie,jakby nigdy nic???co dalej???
|
oki,w takim razie już się za to biorę-Trzymaj kciuki
|
Możesz teraz, to są ustawienia systemowe. Takie, by komp nie restartował się od razu, tylko zatrzymał się na ekranie błędu, gdzie będzie można odczytać jego kod i przyczynę.
|
witaj,bardzo Ci dziękuję że zainnteresowałeś się moim problemem,ale straciłam już nadzieję że ktoś mi odpisze i odinstalowałam to nero,ale teraz je już instaluje więc pewnie chodzi o to jak je włączę i wyłączy się by zapisał błd???tak??,wiesz nie jestem informatykiem,ale proszę tylko o pomoc,więc nero sięnstaluje,jak to się zrobi --to rozumiem mam zrobić dopiero to co napisałeś???
|
Wyłącz automatyczne uruchamianie po błędzie (panel sterowania - system - zaawansowane - uruchamianie i odzyskiwanie - ustawienia - awarie systemu - automatycznie uruchom ponownie - ma być odznaczone) i przepisz kody błędów z bsoda.
|
ja nie mam laptopa,tylko wielkie pudło i w dodatku starocie,cośzrobiłam ale czy to się przyda???a jak masz ten grosz za minutkę to może zadzwonisz???
a to to ,coś takiego http://img179.imageshack.us/i/zrrrrzut.png/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Najlepiej zrobić zrzut ekranu z okienkiem SpeedFan (Shift + Prt Scr) wstawić do painta, zapisać i dodać tu do załączników. Zobaczymy temperatury i napięcia...
|
oki,ja zaraz to zrobię ale na tym się nie znam więc czy będziesz na forum bym mogła Ci powiedzieć co i jak,a może masz komunikator tlen/? i mógłbyś mi bliżej cośna ten temat napisać,a czy ten program jest pl???,bo z angielskim to nie bardzo
zrobiłam to już,i co mam dalej z tym robić-nie orientuję się kompletnie coś mii tam powyskakiwało ,powiedz co dalej,jak mam to odczytać??? |
Proponuję zainstalować program SpeedFan http://www.idg.pl/ftp/pc_20235/SpeedFan.4.38.html i sprawdzić temperatury oraz napięcia, może nie tędy droga, ale trzeba sprawdzać po kolei.
|
oki,napiszę tak do wczoraj miałam nero tylko starsze,wczoraj zainstalowałam ponownie xp,wyczyściłam komputer z kurzu też,więc jego środek jest czysty,pobrałam nero 9 tak jak pisałam zainstalowaŁAM DZISIAJ-POSZŁO WSZYSTKO oki,przy uruchomieniu aplikacji włącza mi się normalnie ,gdy wybieram nero buring..,czy inny dodatek to wszystko się włącza i jest oki,tylko z tym jednym jest problem-NERO VISION,gdy włączę tą właśnie aplikację restartuje się komp-bez rzadnego niebieskiego ekranu,bez poinformowania o jakimś błędzie,tak jakbym sama zrobiła restart-i nie wiem co o tym myśleć a zależy mi właśnie na nero vision-pomóż-pliska
|
To może wytłumaczę inaczej.
Restarty komputera przy uruchamianiu programów całkowicie obciążających procesor są najczęściej spowodowane przegrzewaniem się właśnie procesora. Przegrzewanie się procesora (który wyłącza zabezpieczenie w biosie płyty głównej) spowodowane jest bardzo często zabrudzeniem chłodzenia, czyli zaczynamy od sprawdzenia tego. Innych przyczyn może być sporo, nie mając żadnych danych (np. błędu z BSOD (niebieskiego ekranu przy resecie), nie sposób niczego powiedzieć. |
wielkie dzi,fajnie wytłumaczone,ale cóż moze źle trafiłam
|
Szybka odpowiedź: wróżka jest na urlopie ;p
Może się procek przegrzewa, warto sprawdzić ile waży kurz na radiatorze, oczywiście po usunięciu go. |
Nero Vision
witam,mam problem z tą wlaśnie aplikacją Nero Vision,gdy uruchamiam nero otwiera mi się główna stronka program,ale gdy wybietam aplikacje Vision-restartuje mi się komputer,dodam że wczoraj wywaliłam xp i zainstalowałam ponownie więc komputerek jest czysty,zainstalowałam Nero 9.0.9.4-pelny pakiet ,instalacja przebiegła bez problemu,ale nie wiem co może być przyczyną restartu kompa,proszę o szybką odpowiedz,szkoda mi go nieść do serwisu-może dzięki wam uda mi się to naprawić,pozdrawiam
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:22. |