![]() |
Gołota vs Adamek
Jutro walka okrzyknięta walką stulecia. Mam tylko nadzieję, że zbyt szybko się nie zakończy i obejrzymy boks na dobrym poziomie. Dla przypomnienia walka Gołoty:
EDIT: Transmisja walki w niekodowanym Polsacie o godz. 19.30 |
Ciekawe czy tym razem bedzie jeszcze szybciej:D
|
a ja mam problem z wyobrazeniem sobie, ze adamek moze wygrac...w normalny sposob
golota nie ma nic do stracenia a ademek wygrywajac z samym nazwiskiem zyskuje duzo...licze na 12 rund |
Cytat:
|
Gołota wolno myśli, wolno mówi, wolno się rusza. Jeśli trafi Adamka przypadkiem, to może wygrać.
|
Cytat:
|
Ja tam zawsze byłem za Gołotą, nadal tak jest i liczę, że wygra tą walkę. Trafiłem na jedną wypowiedź, że Gołota już za dużo w życiu przyjął ciosów, jest za stary i za wolny. Zgadzam się z tym, ale uważam, że na zakończenie kariery należy mu się coś od boksu, zawsze był tak blisko, a jednak nadal za daleko.
|
bezsensowna walka, chyba tylko dla maniaków :sciana:
|
Ja tam oglądać i tak nie będę-gdyż ten cały Polsat mnie wqurvia-rzadko kiedy oglądam coś na Polsacie-a sport to mi zwisa :haha: - wszystkiego dowiem się w wiadomościach,i zobaczę najlepsze urywki.:taktak: Myślę jednak że Adamek jak będzie unikał ciosów Gołoty-to wygra na punkty-Gołota już dawno powinien zakończyć karierę,jest za tępy aby boksować.:fiu:
|
Cytat:
Przyznam, że tak jak boks interesuje mnie średnio (a właściwie wcale) tak tę walkę z ciekawością obejrzę. Już od dłuższego czasu obserwuję informacje na jej temat, zaczynając od momentu, kiedy było tylko gdybanie na ten temat i szczerze mówiąc nie sądziłem, że rzeczywiście coś z tego wyjdzie. A jeśli chodzi o wynik.. No cóż, ktoś napisał, że Gołota wolno się rusza i wolno myśli. To niestety prawda. Można co prawda oczekiwać tego po wieloletnim pięściarzu, ale Gołota naprawdę sprawia wrażenie wolno myślącego i przyznam, że słuchając wywiadów z nim czuję pewien wręcz niesmak widząc jak stara się on sklecać zdania (z kolei czasami wypowiada się całkiem sprawnie i sensownie). Oczywiście to nie musi przekładać się na zachowanie w ringu, ale też sięgając pamięcia wiele lat wstecz nie mogę sobie już przypomnieć walki Gołoty, w której ruszałby się on szybko i sprawnie. To już nie te lata i nie ta sprawność organizmu. Jedyna jego szansę widzę w wytrzymałości i sile. Jeśli potrafi jeszcze robić uniki, a jednocześnie słabsze ciosy nie robią na nim wrażenia, to może tym wyrównać przewagę Adamka pod względem szybkości. Jednocześnie nie wiem, czy Adamek jest wystarczająco wytrzymały, żeby przyjąć kilka czy kilkanaście mocnych ciosów Andrzeja i walczyć dalej. Jeśli tak, to raczej na niego bym stawiał. |
chlopaki walczyc beda jak lwy , bo w nagrode bedzie win7 box :)
|
Gołota kończy karierę, a Adamek ma wejść do wagi ciężkiej i oczywiście wygra. Nie będzie łatwo, zaliczy dechy i liczenie do 8, wyjdzie z walki ciężko obity, i w glorii chwały. Gołota powie, że nie spotkał się jeszcze z lepszym pięściarzem. Kasa panowie, kasa. :kasa: :>
|
stawiając na Adamka - 1,37
na Gołotę - 3,35 remis - 14 |
No tak, a może Adamek wcale nie chce wchodzić do wagi ciężkiej, a zrzekając się pasa wagi junior-ciężkiej nic nie stracił, bo na upragnione walki i tak się nie mógł doczekać, a a po zwaleniu kilogramów i kilku błaznów znowu ten pas odzyska bez problemu? :>
E... ;) Chodzi jednak o wagę ciężką, bo tam jest prawdziwa kasa. |
Dokładnie.
Jak już masz dostawać po ryju, to przynajmniej za konkretną kasę, a ta jest tylko w wadze ciężkiej. No i paru jeszcze innych gości zawsze dostanie dużo, ale to pojedyncze wyjątki. |
Kto mi dzis podskoczy:hmm:
|
Chcesz kopa w jaja?
|
kostecki - soszynski
bardzo dobra walka byla :D |
zawolajcie mnie jak juz bedzie ten golota zebym wiedzial kiedy kanal zmienic :P
|
Wołamy cię ;)
No chyba, że jeszcze będą z godzinę gadali i zmieszczą ze trzy bloki reklamowe (od początku galii to było ich już chyba kilkadziesiąt...). ---- EDIT Zaczęło się.. Pierwsze wrażenie.. Gołota jest potwornie wolny.. Jeśli to wszystko na co go stać (a coraz bardziej na to wygląda), to to długo nie potrwa... |
No to endrju nie zawiódł pokładanych w nim nadziei. :>
|
Andrju dostał w ryja i tak zgarnął 300k$... :D
Wezmę się za boks chyba... raz na rok za taką kasę można dostać w mordę. :mruga: |
No i po ptokach :/ Szkoda Gołoty po raz kolejny, ale cóż Adamek dla niego był za szybki niestety.
Adamek się pokazał, ale nie wróżę mu kariery w wadze ciężkiej. Do Kliczków i Walujewa za daleka droga. |
Gołota zachowywał się jak ślimak... jednak co tu żałować... stawiałem na Adamka teraz tylko wyczekiwać następnych gal z Adamkiem :)
|
Cytat:
|
Podejrzewam, że oni mają problem i przed karierą z konstrukcją zdań... :mruga:
|
Cytat:
|
Niektórzy bez dostawania po mordzie mają problemy z wymyślaniem zdań złożonych. O ortografii nie wspominajonc ;-).
Nigdy ten sport mi się nie podobał. -edit- Ed, musiałeś, prawda? ;-P Pij to piwo, a nie mi tu się z postami w 90% o podobnej treści wcinasz ;-). |
Kasi Cichopek mi tylko tam brakowało.
|
Cytat:
http://c.wrzuta.pl/wi17796/fba215b20...pek%20cz.%2013 a to łona na pierze by miało ja ? |
No niestety, pierwsze wrażenie się potwierdziło - Gołota jest potwornie wolny. To już od kilku ostatnich walk widziałem, ale cały czas miałem nadzieję, że to tylko chwilowa gorsza dyspozycja i następnym razem będzie lepiej. Nie było. I już nie będzie.
Widać, że nie tylko najlepsze lata ma już za sobą, ale w ogóle jakiekolwiek szanse na osiągnięcie czegoś w boksie również. On już nie ma kondycji boksera, nie ma umiejętności boksera, przede wszystkim kompletnie nie ma szybkości. Jedyne, co jeszcze mu pozostało, to dobra praca ciała i naprawdę niezłe uniki. Ale to za mało. Przede wszystkim ten zupełny brak szybkości jest strasznie zauważalny. Adamek wygrał zasłużenie, ale nie podobał mi się sposób zakończenia walki. Nawet się najpierw oburzyłem, czemu sędzia się wtrąca, ale jak zobaczyłem kilka powtórek i tą potężną serię 10 albo i więcej ciosów, wszystkie trafione i wszystkie w głowę.. To podjął dobrą decyzję i tu zarówno szacunek dla Adamka za umiejętności i szacunek dla Gołoty, że przetrwał to stojąc na nogach. To świadczy, że siłę i wytrzymałość (przynajmniej na ciosy, bo jeśli chodzi o kondycję to mam wątpliwości) dalej ma. Ale seria naprawdę robiła wrażenie. W każdym razie nie żałuję, że oglądałem walkę i nie mam po niej niesmaku, co jak na walkę Gołoty jest już pewnym osiągnięciem ;) |
Smartek!
Cicho małolaty! :rozga: Piję kawę, bo ruchy Gołoty mnie uśpiły. :haha: |
ale walka calkiem calkiem...
w wykonaniu goloty oczywiscie. niczego specjalnego po nim sie nie spodziewalem, wiadomo, waga+ lata robia swoje. dodatkowo jakby ktos dostal tyle ciosow w glowe,tym bardziej w takiej kategorii, to raczej "normany" by nie byl. brawo dla tomka, bo potrafil sie odnalezc w nowej kategorii,ale przed nim , wg mnie, jeszcze dluga droga na szczyt... czego mu zycze... bo ogladajac powtorki w zwolnionym tempie widc jak adamek swietnie widzial momenty i miejsca w ktorych andrzej sie odkrywal i w te miejsca wyprowadzal ciosy- widac ze zawodnik mysli, a nie wali na oslep...;) |
Cytat:
lepiej proste:spoko: albo wyrazy ...proste:sciana: |
Adamek zdobył PAS POLSATU :rotfl:
|
miazga i tyle. Szacun i wielkie nadzieje w stronę Adamka.
|
Już kawały o tym starciu krążą:
Cytat:
|
Wiedziałem że nie warto tego oglądać :haha:
|
Jak nie warto, tym razem sie chociaz ruszal troche:spoko:
Jeszcze klka takich spotkan i nam Andrzej zacznie w koncu boksowac:taktak: |
od dawna nie widziałem 15-minutowej walki Gołoty
wydawało mu się, że ta walka to będzie opędzanie się od natrętnej muchy i tylko kwestia czasu aż ją pacnie a ta mucha, to się tse-tse okazała :haha: sam przyznał, że "źle wszedł w walkę"..... a Tomkowi jakby tak przybyło jeszcze parę kilo, to nie będzie musiał tyle razy trafiać przeciwnika ileż to było już walk, że jeden cios kończył wyrównaną walkę nie każdy przeciwnik, to Gołota - będzie walczył z coraz lepszymi |
Gołota zaczął na początku pajacować i po chwili poznał się z dechami. Jak zwykle przeciwnik go oszukał i zaczął walczyć nie tak jak Endrju chciał. :haha:
|
Jest już gdzieś na necie ta walka?
Obejrzałbym sobie rypleja. |
http://odsiebie.com/pokaz/6414199---0534.html jutro będzie w TV
|
walka stulecia, czyli nieporozumienie stulecia
http://www.sport.pl/celebrities/1,83...ozumienie.html |
Gołota zlekceważył Adamka. Zaczął pajacować, opuszczać ręce i już w pierwszej rundzie, bodaj w 52 sekundzie, został ukarany. Później walka się wyrównała, by w 5 rundzie znów była widoczna przewaga Adamka. Sądzę, że sędzia dobrze zrobił kończąc pojedynek. Mogło dojść do ciężkiego nokautu Gołoty. Jedyna rzecz, która mi się nie podobała, to osoba występująca jako ring anouncer. Facet beznadziejnie zapowiadał zawodników. Zdaje się, że w tej roli wystąpił jakiś raper. O wiele lepiej wypadłby Ibisz.
EDIT: Tabela mistrzów Ciekawy byłbym starcia Adamka z Kliczką. Nie wiem... Adamek miałby raczej kłopoty aby go pokonać. Chociaż, kto wie :hmm: |
romanesco, pisałem o tym wcześniej. Nie wróżę Adamkowi sukcesów z mistrzami w wadze ciężkiej. Do tego wypowiedź trenera, że na Kliczków będzie gotowy za rok. Haha, bo przeście do ciężkiej to jak wyjście z piaskownicy. Niech mnie nie rozśmieszają.
Przyznam też rację żonce Gołoty, Adamek potrzebował go tylko, żeby się promować. Kliczki, Wałujew, Czagajew to jest waga ciężka. Wiem co można powiedzieć o Wałujewie, ale waga 150 kg i ten wzrost w tym przypadku na pewno robi swoje, to już różnica 30-40 kg między przeciwnikiem. |
W przypadku Wałujewa, to lżejszy i szybki bokser może go oklepać bez problemu (była taka walka, nie pamiętam z kim), oczywiście jak nie zaliczy choć jednego czystego ciosu, bo wtedy kaplica.
Z Kliczkami walka Adamka nie miała by teraz żadnego sensu - nawet jedna reklama by nie zdążyła pójść. || |
Potrzeba mu jeszcze parę kilo, tak do 110, przez co zwiększy mu się siła ciosu, a jednocześnie nie stracić szybkosci - i będzie jak kiedyś Tyson.
Na 'położenie' Gołoty potrzebował jednak za dużo ciosów. Z klasowym przeciwnikiem nie będzie miał tylu okazji. Jego ciosy są nadal z kategorii niższej. Widzę, że on sam z trenerem wiedzą, nad czym pracować. Nie wiem, czy ten rok pracy, który sobie założyli na to wystarczy, ale w międzyczasie niech się dociera na kolejnych przeciwnikach. Najważniejsze, że ma głowę na karku i myśli - ma to, czego nigdy nie miał Gołota. |
No to teraz bez emocji.
Andrzej "Koniec Kariery" Gołota wyszedł nędznie przygotowany naprzeciwko Tomasza "Szybkie Dutki" Adamka. Nawet tłuszczyk nie ukryje nieprzygotowanych solidnie mięśni, już widziałem podpasionych bokserów wagi ciężkiej z przebijającymi przez tłuszcz mięśniami jak stal. Gdyby Gołota się bronił skutecznie ze 3 rundy, to by miał szanse na coś. Uniki ciałem robił w którymś momencie świetne. Ale nie, dał się sklepać, tak po prostu. Jak pod koniec Adamkowi puściło, i zaczął za ostro atakować, to zobaczył kilka gwiazdek. Ale to już wszyscy wiedzieli jak się to skończy, bo cuda są niezwykle rzadkie. Niezwykle. Nie było widowiska, ale też na nie nie liczyłem. Po prostu poszedł marny show... |
Cytat:
|
A lokomotywa? Ona by miała szanse? ;p
|
|
Ilość załączników: 1
Jestem całym sercem z Adamkiem ale na sam widok tego gościa, to można dreszczy dostać a co dopiero z nim walczyć...
Załącznik 53253 |
Wystawimy Eda, i Właujewa spotka BIEDA !
|
Cytat:
|
ta żuchwa wygląda na łatwą do wystawienia...
|
on wygląda prawie jak Johnny Bravo :D:D nie powiem ciekaw jestem walki Adamka z tym młotem :D
|
Ja nie. Niech Adamek sobie poużywa w hameryce, niech sobie pozarabia. Przybierze trochę masy, zdobędzie techniki i doświadczenia. Dobry z niego góral jest.
Szkoda go by było na tego młota... |
Nie wiem jak Ty @Reetou ale ja lubię dobrą rozpierduchę na ringu :)
|
jak pamietne pojedynki adamek vs briggs 2 lata pod rzad walki roku w boksie zawodowym
|
Adamek to jest kawał zawzięciocha, nie jestem jego szczególnym fanem, ale ma on to COŚ, co pozwala wygrywać, nawet 2 klasy wyżej niż powinien. Czekam na efekty, jak dostanie łomot, to i tak będzie fajnie, że spróbował. :)
Ruskie zabijaki są straszni, zanim Adamek się dotrenuje, to jeszcze kilku innych zabijaków wejdzie na szczyt. |
Cytat:
Ja rozumiem, że głośno się o Adamku zrobiło i trzeba to wykorzystać robiąc trochę hałasu wokół jego nazwiska, ale też niech to będzie miało jakieś rozsądne granice. Bo zaraz usłyszę, że mamy mistrza świata wszechwag... |
zaraz bedzie olympiada w Vancouver BC. to temat adamka zniknie
zablysnie duch Franza Kramera |
No proszę - Wałujew jednak przegrał na punkty z Davidem Haye, po kontrowersyjnym werdykcie sędziów.
http://sport.onet.pl/0,1248744,20743...wiadomosc.html Werdykt kontrowersyjny, ale dość jednomyślny (2 do remisu) Kto oglądal walkę? Jak to wyglądało? |
ja ogladalem walke...
powiem szczerze ze sama walka - kiepska, oj bardzo.. Haye skakal po ringu jak wsciekla malpka, ciosow w walce jak na lekarstwo. walujew , owszem, kolka razy dostal czysto, sam tez wyprowadzil kilka dobrych ciosow,, lecz dla mnie powinien wygrac olbrzym z rosji. |
ten dzisiejszy boks sie zeszmacil. zdecydowanie ciekawsze sa walki w kat lekka i nizej. tam bokserzy maja cyt:"serce do walki" i jakies ambicje.
Adamkowi gratuluje pasu polsatu. ciekawe czy paszport polstatu tez mu dorzucili. //sarkazm mode off |
Trochę trudno sobie wyobrazić walkę, kogokolwiek dzisiaj, z Wałujewem na równi z równym.
Haye miał pomysł na tę walkę i mu się udało, co prawda po dyskusyjnym werdykcie, ale jednak. Ilu innych byłoby w stanie wytrzymać z Wałujewem do końca? A ilu powalić go na glebę? Teraz inni mają szansę powalczyć o pas z Haye'm, albo może być ciekawy rewanż :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:54. |