![]() |
Kibole kopią, bo oni grę kopaną lubieją. :szczerb:
Zima jeszcze się broni, jak węgorz na patelni. :D Zero rano było, ale później wiosna przyszła. |
Cytat:
:mruga: |
Wszystko to prawda, tylko u mnie z tydzień, dwa później.
|
Wy chyba usilnie szukacie tej zimy, a ona odeszła. Zmieńcie temat.
Jest wiosna pogodowo. Przymrozki mogą się pojawiać nawet jeszcze na początku maja, a śnieg sypać w kwietniu. Jeszcze tydzień temu można było powiedzieć o przedwiośniu. Żurawie widziałem już 3 tyg temu, są skowronki, kosy nadają od prawie dwóch tygodni, ponoć przyleciały bociany. To co, one wszystkie głupie są? Przestańcie mendzić i weźcie się za robotę. Ogródki idźcie skopać. :D |
Znowu na minusie z rana , ale klara zaczyna podgrzewać, ale co z tego jak za dwa dni znowu zima :)
|
8 na plusie i powolutku rośnie. Deszcz pada nieustannie.
|
Rano było -4. Niech się to skończy do cholery!
Nie zmarzłem, na upartego mogłem spać w obiekcie, ale myślę sobie, zarwę im bardzo stare wyro grające i będzie katastrofa. :szczerb: No to kabelek do samochodu i dobranoc, sprzętu i tak pilnował alarm bezprzewodowy. No i dwóch śpiących kolegów. :szczerb: |
Cytat:
|
Na razie zima w odwrocie, ma być cieplutko przez cały weekend.
Tak trzymać :piwo: |
A w netach zapowiadają zimny kwiecień. Ciekawe na ile to się sprawdzi .
|
Rano -6,2, za to w dzień można było w podkoszulku chodzić. Jak w wiosnę jakąś :hmm:
|
12 na plusie. I oczywiście deszcz.
|
A u mnie zima nie odpuszcza , rano wg prognozy -2 , ale wg termometru za oknem - 5. Nawet o 10 słoneczko świeci a zimno dalej.
|
Zima na razie zawieszona. Od rana leje, ani na sekundę nie chce przestać.
|
Cytat:
|
Tak, urlop w domu, zaczął się po 6 rano, trzeba jeszcze było dojechać, zakupy zrobić, no i na rano wrócić. Ja to proszę Pana mam bardzo dobre połączenie
|
Cytat:
Zimno dalej i wiatr dalej , czekamy na wiosnę, a wszystkim piekarzom i cukiernikom zdrowia z okazji ich święta . |
Wczoraj było spoko, dzisiaj już nie, ale ja mam urlop w domu, do jutra rana, więc mnie to...
Wiosnę słychać i czuć na razie. |
Dzisiaj jest spoko :spoko:
|
Jestem właśnie w szczycie wiosny (tak mówi wykres). 13 stopni w cieniu, 16,8 na słońcu, chociaż wieje. Jutro opady i chłodniej, ale już z dodatnimi temperaturami w dzień :jupi:
|
Wczoraj fajna wiosna tej zimy , ale dzisiaj już coś się psuje wiosna.
|
Ode mnie odejszło i do was dojszło, jak zwykle. :P
Wczoraj, w dzień, było zimniej niż ostatniej nocy - w południe, przy grillu, było plus dwa. Wieczorem, tak od 19, było już plus 8. Także wszystko co wcześniej nasypało - stopniało błyskawicznie. Wiatr był w tym bardzo pomocny. :] |
To już był trzeci piątek, gdzie zapowiadało się fajnie z pogodą i trzecia sobota, gdzie wszystko wzięło w łeb :)
|
No doszło, doszło :P
Pomagaliśmy szwagrom w przeprowadzce, złapało nas jak pojechaliśmy coś potem zjeść. No i potem całą drogę z Lublina jechaliśmy prawie równo z frontem, na szczęście udało się jechać jeszcze po wodzie, nie po lodzie ;) |
Cytat:
|
To gówno zaraz dojdzie do Jarsona, niech on się jeszcze dzisiaj nacieszy.
U mnie jeszcze jutro kijowo, nie tak jak dzisiaj, ale poniedziałek znowu wiosna ma być. |
U mnie jest szaro i coś ciśnieniowo słabo, lub wahliwie. W domu ciepło, ale kaloryfery zimne, to znaczy, że na zewnątrz jest ciepło.
|
Śniegu nie ma, za to dla odmiany całą noc lało. 8,2 stopnia.
Nadchodzi ocieplenie i osuszenie, ale najpierw będzie oziębienie i zamoczenie :D |
Cytat:
Mam to samo lubie obserwowac ich wysilki lepsze niz dobre kino. Co ciekawe od czasu jak mam lancuchy nie chce nas zasypac lol2 |
W Krakówku była wczoraj piękna, jednodniowa wiosna, +17 stopni.
Dziś standard, czyli piździ i +3. |
Sypie. Na śmiech mnie bierze jak widzę wysiłki tubylców próbujących wjechać pod górkę na letnich oponach. Nierzadko też łysych (opon, nie tubylców).
Sam jestem łysy, więc opony muszę mieć w dobrym stanie. :> |
Tak, właśnie wieje białym gównem.
|
No i po wiośnie , wali nie wiadomo co temperatura w okolicach zera.
|
W ciągu dnia trochę stopniało, teraz znów dosypuje. :)
|
U mnie wszystko płynie, bo prawie całe wieczór i noc padało, a teraz jest 5,5 stopnia ;) Byłoby więcej, ale topnienie śniegu zabiera energię :P
|
Godz 10,30 u mamy na 1 piętrze od wschodu plus 13 :) szkoda , że jutro ma być w południe tylko plus 2-3 .
|
U mnie ze 3, jutro się rozpuści i śladu nie zostanie, ale to już kolejne 3 tej zimy, w weekend też ma dopadać (już deszczu), to jest dokładnie to, czego obecnie potrzeba. Znajomy rolnik powiedział mi dzisiaj, że na polach jest tyle wody, że sam nie może na nie wejść żeby się nie zapadać, nie wspominając o sprzęcie :szczerb:
|
10 cm napadało. I dalej sypie. W wiadomościach wspominają coś o armageddonie na drogach. :szczerb:
|
Idzie idzie, ale trochę się ogląda za siebie.
|
Idzie wiosna ? ale chyba na dwa dni :(
|
Chłopaki z drugiej firmy pozakładali chińszczyzny i sobie chwalą, a nocek możesz mieć ile chcesz, bo jak trzeba zrobić ulicę na znakach, a znaki są o północy, to spróbuj północ przekonać, żeby nie była w nocy. :P
|
W takim wypadku przydałoby się webasto. Tak Ci tylko podpowiem, że są urządzenia zewnętrzne ;) Nie kosztują kroci, a ich zdecydowana zaleta jest taka, że te małe przez całą noc zużyją może z półtora litra ON... Jeśli nocka w aucie zdarza Ci się 2x na zimę, to się nie zwróci, ale jeśli częściej, to warto rozważyć.
A dzisiaj trochę cieplej, w tej chwili 2,9. To co jest doskonałą wiadomością - w czwartek-piątek znowu ma padać. Poziomu wód gruntowych to nie uzupełni raczej, ale te regularne opady tej zimy przynajmniej powierzchniowo pomogą i ogarną początek wegetacji. Choć jak tak patrzę na wodę w każdym możliwym obniżeniu terenu, to zastanawiam się, jak będą wyglądały wiosenne prace na polach :hmm: |
Ostatnie dwie noce były chłodne, -5. Powiem tak, w domu się ich nie odczuwa, ja obie spędziłem w samochodzie, wyzwaniem jest zasnąć na 3 godziny przy zgaszonym silniku, para z mordy zamarza od środka na szybach. No i to tyle. Trzeba umieć się ubrać, to nawet za bardzo nie trzeba się nakrywać. :D
Na te dwie noce dostałem stówę na paliwo, więc po pierwszej powiedziałem, że jadę do domu, dostałem drugą. Wypaliłem w sumie 10 litrów, więc się zmieściłem. :> Chuk z taką robotą, ale ktoś to musiał zrobić, baza przy torach na Szmulowiźnie... Koniec projektu bez budżetu, a za 2 tygodnie koniec zimy. |
Kurde jest zero i wali śnieg, i to tak całkiem nieźle :sciana:
|
Cytat:
|
Nie strasz nas południem kraju.
|
Cytat:
|
Męczy mnie ta pogoda. Ciekawe kiedy wiosna ukaże swoje łono natury? :D
|
Temperatura 0,5, a rano było znowu -7. To już chyba nowa najniższa możliwa temperatura w tej strefie klimatycznej albo coś :hmm:
|
Rano biało, teraz czarno, a w ogóle to szaro. Temp widziałem +5,1 zatem nic dziwnego
|
U mnie też, tyle co nic tego śniegu, ale przez jakiś czas było biało; za to w nocy przymroziło do -5. Dziś ma być powtórka z rozrywki i w opadach i w temperaturze.
|
no jak u Mariusza
|
:hmm:
|
No dzisiaj zrobiło się takie coś.
|
U mnie zabieliło jak barszcz biały -3 stopnie ale asfalt jak po deszczu.
|
Zapowiadają śnieg. U mnie. We wtorek, środę i czwartek. A w sobotę pani jou leci na tydzień do Livigno, pojeździć na nartach. :]
|
O tyle, że gdyby było -2, to padałby śnieg ;)
Cały dzień było lekko na plusie i chmury, teraz się chyba rozpogodziło, bo nagle spadło do -3,7... |
Przy 2°C to nikomu nie chce się krakać na dworze. A w przyszłym tygodniu zapowiadają podobnie + deszcz. Mam się cieszyć? :rotfl:
|
Wiosna idzie, bo ptaki śpiewają... kra, kra, kra! :rotfl:
|
Ja miałem kolejne jabłonki przycinać, ale boję się, że jakbym wlazł na drabinę to by mnie wiatr wywrócił :]
|
Pracowitą zimę miałem wczoraj. Po nocnej zmianie powrót do domu, szybka :kawa: a później wymiana oleju w samochodzie, doszczelnienie oprawy przeciwmgielnego z przodu (bo się woda dostawała), pomalowanie szopy z zewnątrz (dwa razy) i skoszenie pół hektara moich landów.
Jak wstałem o 22, tak się i o 22 położyłem. :szczerb: |
Rano około 7.00 , -5 ale że wiatr to wiecie co - ZIMNO :)
|
Bidok sie zakochal jak nic lol2
|
Uważaj, ona już ma na ciebie wpływ . A Musk ostrzegał :rotfl:
|
Spytam się sztucznej poch... inteligencji, kiedy naprawdę skończy się zima.
/No i znamy odpowiedź: Kiedy tak naprawdę skończy się zima na ziemiach Królestwa Kongresowego i Galicji? Zima w Królestwie Kongresowym i Galicji kończy się zwykle w marcu lub kwietniu. Termin ten jest jednak różny w różnych regionach. Zima może trwać nawet do maja w górach i górskich dolinach, a w niektórych częściach kraju pozostaje aż do czerwca. |
Cytat:
|
U mnie -3,4 obecnie. Najbliższe dni oczywiście chłodne, przecież jeśli we wszystkich możliwych mediach powiedzieli, że zaraz będzie 20 stopni, to wiadomo, że nie będzie :haha:
|
Aktualnie jest -6, te temperatury szczerze powiedziawszy mnie nie zaskakują
|
No już nie przesadzaj, szybki ładnie szronieją już przy 0. Rano trochę słonka i szron znika sam.
Może tam u ciebie być chłodniej, no ale i tak idzie ku lepszemu. |
no nie wiem.... u mnie co rano ostatnio przymrozki. Trzeba skrobać szybkę
|
+1 widzę, wczoraj już było ponad -3
chyba powoli te większe minusy odchodzą |
Pięknie wczoraj i dzisiaj, ponoć od poniedziałku znów ma sypać.
|
No i jak tam u Was , bo u mnie dalej zimno :)
|
Z paroma drzewkami to może poczekać, ale w sadach na konkretnych areałach to atakuje się w lutym żeby zdążyć. Takie parostopniowe przymrozki to nie problem, a chyba już tylko takie mogą być.
A ja się zastanawiam, czy na sok z brzozy to już czas czy jeszcze nie? :hmm: |
Nic z tego dalej zimno , Jarson zostaw te jabłonki jeszcze w spokoju.
|
No ta noc jeszcze będzie zimna, teraz dobija do -5.
|
Ostatniej nocy było -7,2, dziś już dobiło do -5,3... Wiem, że zapowiadają ocieplenie, trudno co innego wieszczyć na przededniu marca, ale póki co jedyne co widzę pewnego w pogodach to kilka dni chłodu.
Przypomnijcie mi, żebym się nie kładł późno spać, bo jutro po pracy planuję jabłonki poprzycinać, a nie kręcić się po domu szukając pretekstu do popołudniowej drzemki ;) |
Zimo idź precz!
|
Cytat:
|
Dzisiaj można się opalać.
|
No i jeszcze zimniej, a Wy co zamarzliście ?
|
Zimno i zimno i byle jak , do bani z tą zimą.
|
Widzę zero. Czy to znaczy że nie widzę? :hmm:
|
Zima jutro w nocy ma się przebudzić, ale tylko mrozem, a we wtorek w dzień będzie wiosenne słonko, które, jak jest, to grzeje już naprawdę mocno.
|
Cytat:
|
W tym sezonie ta zima, to jakiś niewypał. Na początku dała znać o sobie. Temperatura poniżej zera, śniegu sporo, sanki odpalone. W tym momencie nie wiadomo o co jej chodzi. :D Zimno, deszcz ze śniegiem, potem słonko i sam deszcz... :P Wieje z każdej strony, błoto, kałuże i dalej nie chce odpuścić. ;) Jak mam grilla odpalić ??? :D
|
Cały czas oscyluje wokoło zera, ponadto przelotnie pada od kilku dni, idealna pogoda do niszczenia balkonów i tarasów :szczerb:
|
U mnie szron był dzisiaj. Teraz jest +3
|
Wczoraj było biało. Bo szron. Dzisiaj już nie.
Ale ma być sucho cały tydzień - może się uda skosić trawę w piątek. :idea: |
No i biało z rana :)
|
I słońce i deszcz , i śnieg ( fajna krupa ), ale po śniegu nie ma śladu.
|
A u mnie w nocy i rano lało jak z cebra, a potem cały dzień na przemian ze słońcem co chwilę przynajmniej mżawka...
|
Minus jeden przy bezchmurnym niebie. Synoptycy zapowiadają bezdeszczowy tydzień. Normalnie w szoku jestem. :w00t:
|
Tam wieje dlatego, że Szkoci wdychają powietrze na zapas, bo jest za darmo, no i od tego się wiatr robi. :taktak:
Zima jeszcze coś straszy jak Putin atomem, ale już widać, że to koniec. |
Cytat:
|
Czemu mnie to nie dziwi :haha:
|
U mnie już wieje. :P
|
Ja mogę dodać, że od odczuwalnej należy ująć, bo wieje... Na termometrze i u mnie 5, a odczuwalna -2. No i straszą, że jutro wieczorem powtórka z rozrywki i powieje :sciana:
|
U mnie to samo. Nic dodać, nic ująć.
|
Leje całą noc i teraz też , ale dość ciepło z 5 na plusie
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:29. |