![]() |
Poradnik nagrywania plyt blu ray
Witam jako , ze mialem trochu czasu zabralem sie za kopiowanie plyt blu ray .
Oczywiscie przeszukalem tysiace postow jak nagrac plyte oraz jak skopiowac film wazacy np 45Gb na 25GB i odpowiedz znajdziecie ponizej Wystarczy nam tylko jeden program DVDFab Ver powyzej 6.0 ja uzywalem najnowszej dostepnej . W programie jest opcja BLU RAY to BLU RAY wchodzimy plyta z filmem sie laduje oczywiscie wybieramy albo opcje caly film jesli dysponujemy plyta 50GB albo poprostu sam film nastepnie wybieramy jezyki nas interesujace oraz napisy mozemy nawet wybrac zgranie plyty na formaty: 1080p na plyte 25GB 720p na 25GB 720p na DVD9 720p na DVD5 ja oczywiscie wygralem 1 opcje innych nie sprawdzalem . Po wybraniu jezykow klikamy rozpocznij i tu ZONK caly proces zmniejszania filmu czy kompresji trwa koło 4h (liczylem ze szybciej ) po tym procesie mamy foldery na HDD : BDMV i CERTIFICATE . Nastepnie wkładamy do napedu czysta plyte BD 25GB i znowu wlaczamy DVDFab wchodzimy w BLU RAY to BLU RAY i w zakladke (zapisz dane ) wybieramy folder z HDD na ktorym sa pliki wczesniej skonwertwowane i klikamy rozpocznij program pyta nas o predkosc mozemy sami wybrac albo dac zalecana ja wygralem zalecana i nagrywanie trwalo kolo 30min chyba spped byl 4x wachal sie pomiedzy 4x a 6x . Po zakonczeniu procesu mamy film na plycie 25GB . Odtwarzalem go na konsoli ps3 niewiem jak jest z playerami blu ray zamierzam kupic sobie samsunga i sprawdzic . Film jest widziany jako orginalny BLU RAY na ps3 tylko bez menu i BD LIVE finkcji . Obraz kapitalny jak orginal nie spodziewalem sie ze po odrzuceniu paru jezykow bedzie jak żyletka mimo 25GB . Jelsi ktos chcial by pytac prosze pisac ja napisalem poprostu swoj sposob moze juz byl taki . Albo bedziecie sie smiac ze napisalem to a kazdy to wie ale poprostu czytalem duzo postow gdzie ludzie pisza tym sie konwertuje obraz tym dzwiek innym nagrywamy na plyte itp. Poco to wszystko wystarczy jeden program i mamy WKONCU jak z DVD kopie blu ray . |
Mały up nabylem odtwarzacz samsung P1580 . Wkladam plyte i film odpala bez problemu uff ale ulga . Mysle ze kazdy player blu ray odpala w taki sposob zrobione filmy to teraz tylko dawac mi czyste plyty hyhy Nabylem juz 50sztuk fortisa 25GB wyszlo 5zl za blu ray 25Gb taniocha na allegro
w razie pytan gg 2483955 |
Kurde lipa w ogóle ten nowy DVD Fab nie chce mi działać. Klikam dalej mam komunikat "testowanie komponentu Blu-Ray to Blu-Ray" a Windows wywala mi komunikat, że program przestał działac i nastąpi jego zamknięcie, Ktoś może pomóc
|
Cytat:
|
Zainstalujcie Any DVD HD i po problemie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Poco robic podwojna robote?? Jak mozna jednym programem wszystko xD
|
Cytat:
|
Nie trzeba bo wystarczy zainstalowac inna ver beta kazdy wie ze beta ma bugi . Wchodzisz na forum i masz chyba z 4ver beta najnowsze ta najnowsza fakt nie dziala ale poprzednie tak i one tez usuwaja zabezpieczenia bez problemu .
Podstawowa ver nie beta! to 6.2.0.5 tylko ze ona nie usuwa BD+ zabezpieczen dlatego zainstaluj sobie ver 6.2.1.8 i juz masz usuwanie tego i ta ver beta chula Ale tak jak napisal siwy tez mozna tylko niewiem ile zajmuje kopiowanie calego materialu OBRAZU w tym Any Szacuje na kolo 1h aby zgrac 35GB |
Cytat:
powiem ci że miałem zainstalowaną wersje 6.2.1.8 ta mi wywalała program. Ściągłem wersje beta 6220 i było to samo,dopiero wersja 6.2.0.5 zadziałała i śmiga niewiem od czego to zależy,wypaliłem trzy płytki i śmigaja - narazie Cytat:
|
DvdFab "przestał działać"
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
co jest nie tak jak wybieram opcje żeby mi skonwertował do wielkości blu-ray na płytkę 25GB a ten program na dysku tworzy materiał nieskompresowany tylko taki jak oryginał. |
A jaka ver dvdfab posiadasz??
Niewiem skad takie problemy mi dziala ok |
kożystam z 6205 ale wgrywałem i inne te nowe nie chcą chodzić.
wszystko robi ale rmiejszyć nie chce robię to w film główny. |
Coś z tymi DVDFab-ami się dzieje. Jaj mam też problemy z nim. Jeszcze nie udało mi się żadnego filmu skompresować. Pod koniec kilkugodzinnej kompresji wywala mi jakieś okienko, że powstał problem i chce wysyłać informacje do producenta programu. Nie mam już siły na to.
|
Ja zauważyłem, ze bardzo dużo zależy od obrazu filmu który nagrywamy za pomocą DVDFaba. Miałem jeden przy którym wywalał błąd przy 92% przetwarzania. Miałem też taki który nagrał się bez problemu jak inne, a nie był widziany na odtwarzaczach.
Tak więc wg. mnie połowa sukcesu to dobry obraz filmu. |
Witam ma ktos na BD piratów z karaibów wyszly pare dni temu na BD z lektorem jesli ktos ma prosze napisac poszukuje takiej osoby.
|
|
Po wielu tygodniach męki udało mi się skompresować do BD25 pierwszy film w całości. Film ten to Bat Man Mroczny Rycerz. Jednak sukces nie jest stu procentowy. Defekt polega na tym, że przez cały film dźwięk jest opóźniony względem obrazu o około 1 lub 2 sekundy. Czy wiecie co może być tego przyczyną? Czy sprzęt może tu mieć znaczenie? Kompresję przeprowadziłem na laptopie HP Pavilon, procek to Pentium Dual Core 4200 2x2.0 GHz, pamięci jest 3 GB, dysk i grafika tu nie mają chyba znaczenia. Dodam, że kompresja tego filmu z 27 GB do 23,143 GB trwała na tym sprzęcie 9 godzin i 35 minut.
|
LOL 9h , masz cierpliwosc stary hehe.
a jelsi chodzi o dzwiek to musi to byc wina sprzetu konwersji albo procek poprostu za cienki ja mam 3x2,8Ghz athlona i mi kompresuje film max 4h najczesciej 3,5h Grafika chyba ma znaczenie bo jak wlaczasz kompresje to masz napisane ze akcelerator grafiki jest obciazony u mnie jest to CUDA GTS 250 1GB Podczas procesu procesor obciazony jest oczywiscie okolo 98% a grafika chodzi jak bym grał w Mass Effect 2 czyli jednak tez uzywa karty . |
No i niestety uważam za bzdurne stwierdzenie, że sprzęt może powodować problemy. Specjalnie dla kompresji Blu-ray-a złożyłem sobie stacjonarny komputer. Płyta Asus z 4GB Ramu DDR3, procek AMD Phenom x4 945 (cztery rdzenie) i co i gów*no. Ten sam film Bat Man mroczny rycerz kompresowałem na laptopie HP, kompresja trwała 10 godzin, efekt był taki, że dźwięk względem obrazu jest opóźniony o około 1 sekundy. Na stacjonarnym kompresja trwała 2,5 godziny i niestety dźwięk tak samo jest opóźniony. Zyskałem tylko na czasie, efekt końcowy jest niestety taki sam. Co teraz powiecie?
|
To ze cos jest nie tak u ciebie u mnie wszystko smiga wlasnie zrobilem cala trylogie piratow z karaibow i jest miodzio .
|
Sprawdziłem ripa na dysku, czy przypadkiem w oryginale już coś mi się nie przesunęło, ale na ripie jest idealnie. Sprawa jest nieco dziwna bo kompresja robiona na dwóch różnych kompach, a problem ten sam. Sądzę, że określenie, że "robię coś nie tak" zupełnie tu nie pasuje.
|
To ja nie wiem czemu Ci się tak dzieje... może to zależy od wersji dvdfaba, może od systemu. U mnie na win7 nie ma problemu. Mam najnowszą wersję dvdfaba i wszystko chodzi jak należy. Sam już nie wiem co podpowiadać. Może spróbuj jeszcze z innym filmem.
|
Witam wszystkich. Kupilem wczoraj odtwarzacz blue ray firmy LG (8x) do komputera . Interesuje mnie mozliwość zgrywania płyt Blue Ray na dysk twardy (nawet bez kompresji do 25GB) posiadam 3 Tera wolnego miejsca . W związku z powyższym mam pytanie czy tym programen DVDfab platinum będe mógł zgrać dane z tej płyty i czy po zgraniu na dysk twardy odtworzę film odtwarzaczem takim jak VLC lub KMPlayer . Prosze o poradę jak to zrobić
|
Dzis postaram sie zrobic filmek discrict 9 ciekawe czy pojdzie .
piterek4560 tzn ze nie masz nagrywarki BD ? wedlug mnie wartalo by lepiej kupic BD nagrywarke za 600zl niz sam odtwarzacz za 400zl albo 350zl . Co do pytania to niewiem nie ogladam filmow na PC |
Możesz zrzucić pliki z płyty blu-ray DVDFabem. Jest to proste.
Teraz możesz od razu użyć np. Media Player Classic i wskazać mu pliki z folderu bodajże stream i oglądać. |
Nie mam nagrywarki BD. ale posiadam juz kilka filmów w full HD 1920x1080 na dysku twardym w rozmiarze od 19 do 32 GB . (MKV) Kompa podłączyłem za pomocą wyjścia HDMI z Karty Grafiznej do Plazmy PANASONIC TX-P42G10e a głos optykiem do kina domowego. Obraz i dzwięk rewelacja . Kupiłem napęd BD bo myślałem ze bez problemu zgram sobie filmiki z wypożyczalni na twardziela a potem bede odtwarzał z twardego dysku na mojej plażmie . Ale widze ze chyba się troche pospieszyłem z tym kupnem :(
Cytat:
|
Pełny sukces:) Należy wyrzucić polską wersje językową z DVDfab i wszystko śmiga. Czas zgrania płyty 50 GB na twardy dysk to 52 minuty (bez kompresji 1:1). Następnie z twardziela mozna odtworzyć film darmowym programem VLC - pozdrawiam wszystkich
|
|
|
Wrzuciłem do kompresji inny film, a mianowicie G.I.Joe. Ten skompresował się poprawnie, nie ma żadnych przesunięć, więc sukces. Mam jednak pytanie, czy kompresował ktoś Anioły i demony? Ten film składa się z kilkunastu małych części, DVD Fab zgłasza, że nie wymaga to kompresji (w sumie ma rację bo pojedyncza część nie przekracza 25GB), ale cały materiał jednak przekracza i program po prostu wszystko przerzuca w takim samym rozmiarze.
|
Panowie pomocy DVDfab wersja 6.1.8 nie przerabia wszystkich blue ray :(( Nie chce szczytywać głownie 20th century -pomocyy a wersja 6.2 wogole nie widzi napedu blue ray
|
A to dlatego, że DVD Fab zupełnie nie radzi sobie z zabezpieczeniami BD+. Jedynym lekarstwem na to jest AnyDVD HD w najnowszej wersji.
|
Radzi sobie z BD+ bez problemu od chyba ver 6.15 w gore juz ma sciaganie tych zabezpieczen i kazdy up dodaje nowe do nowszych filmow np surogatow wydawal 20 fox i ja zadnych problemow z tym nie mam .Jak i innymi .
Anioly i demony zrobilem bez problemu sa 2ver filmu wybierasz 1 i git albo ta rezyserska dluzsza albo krotsza Ciekawe jak bedzie z 2012 tez go wydaje 20 fox mysle ze najnowsza ver da sobie z tym filmem rade |
A ja mam pytanie jesli film zajmuje 42gb i zripuje go na 25gb ?? Duzo traci się na jakości video ???
|
to zalezy ogolnie nie widzialem filmu ktory po wywaleniu menu i dodatkow jak i dzwiekow (wegierski itp) ma az taka pojemnosc zawsze to max 32GB bylo jak zostawialem ANG HD i PL lektor .
Wiec mysle ze duzo sie traci jak na az taka kompresje lecz i tak obraz bedzie dobry moze w wiekszych akcjach nie bedzie tak wyrazisty jak org |
Witam - surogaci "mielą się bez problemu" . fakycznie po wyrzuceniu materiałów dodatkowych nieskompresowany film zajmuje ok 30 GB (jeśli trwa więcej niż 2.30H) DVDfab -6.1.8 nie mieli PREDATORA 2 :(( a anydvd wersj 7 nie działa :((.Moze znacie jeszcze jakis inny program?
|
DVDFab ver najnowsza powinna zalatwic sprawe z Predatorem
Co do filmow ktore daja sie zrobic bez kompresji to zazwyczaj trawa one max 115min . Np: Szklana Pulapka 4 po wywaleniu dodatkow i pozostawieniu dzwieku 5.1 lektor film trwajacy 120min miesci sie zajmuje 22GB bez straty obrazu Fakt wywalenie dzwieku HD ktory zajmuje zazwyczaj kolo 4GB jak nie 5GB . Daje korzysci jednak ja pozostawiam ANG i PL zawsze . 2012 trwa 150min cos czuje ze tutaj bede musial kompresje duza robic chyba ze film nie zajmuje dduzo . |
Mówisz wersji DVDfab 6.2.2.... - jeśli tak to nie wiem czemu ale ta wersja nie widzi wogóle napędu BLue -ray i nie jestem w tym odosobniony bo wiele osób na forum ma ten sam problem :( Myśle ze narazie z uwagi na ceny nagrywarek i płyt nie warto ich nagrywać . Lepszym rozwiazaniem jest zrobienie sobie kolekcji na twardym dysku a w przyszłości gdy ceny zejdą nagranie ich na płyty. Zgranie filmu 25GB (bez kompresji -full HD) na twardy to kwestia 20 minut .Faktycznie dzwięk HD zajmuje 4-5GB ale zostawiam go na wszelki wypadek :0 na przyszłość gdy kupie sobie odpowiednie kino domowe-pozdrawiam
|
Mi wszystko dziala i nie mowie o ver 6.2.2 tylko o nowej 7.0
Oplaca sie bo koszt plyt 25GB to 6-7zl i mam film na plycie ogladam sobie na bd playerze ps3 itp a nie tylko kompie |
A gdzie jest ta wersja "7"?
|
Cytat:
P.S Dzis nagrałem moja pierwszą płytę BD-25gb Omega . Używałem tego DVD FAB najnowszej wersji z forum i wypaliłem bez problemu (x2) :) PS3 czyta bez wahania. |
Ludzie przeciez wchodzicie na forum dvdfab i tam masz dzial najnowsze updaty .
Beta o nr 7.0.1.2 jest najnowsza chyba ze cos sie pojawilo nowego fajnie ze szybko poprawiaja bledy i mozna testowac za free . miszel85 jaki film skopiowales? Ja dzis sie biore za distrikt9 a potem 2012 , w kwietniu beda tez wladca pierscieni na BD standardowe edycje ale zawsze HD |
Domi731@ nagrałem koncert Qlimax 2009. Tylko jedna dziwną rzecz zauważyłem PS3 czyta bez problemu natomiast w PC nie widzi płyty :( co może byc ??
|
Ale nie widzi w sensie nie odtwarza czy kompletnie plyty w napedzie nie widac??
Wlasnie Distrikta9 zrobilem film naprawde spoko dziwny ale naprawde myslalem ze to szambo jednak smialo moge polecic i jedno mnie zaskoczylo W DVDFab jest napisane ze film ma PL dzwiek HD i zajmuje tyle samo co ANG jest to chyba 1 przypadek gdzie Polski lektor ma dzwiek HD LOL. Teraz tylko czekam na 2012 . 23marca premiera |
DVDfab 7.0.3.0
Zanim zacznie kompresowac, po przeanalizowaniu plyty pokazuje, ze plyta bedzie miala 23,145 GB. Wszystko przebiega prawidlowo, proces kompresji zostaje zakonczony pomyslnie ale niestety folder na dysku twardym ma 29,9 GB pojemnosci. Wiecie moze o co tu chodzi? Kopiuje oczywiscie tylko tytul glowny.
|
Ale pisz jaki to film
|
Probowalem dwa, pierwszy to koncert Elton 60 a drugi to AC/DC No Bull. W drugim przypadku plik po zrzuceniu na HDD, ktory byl poddany kompresji zawiera 32GB. Program kompresuje po wybraniu opcjii 25 1080P wczesniej analizuje. Wszystko wydaje sie przebiegac prawidlowo, ale pliki zdaja sie byc jednak nieskompresowane. Moze lepiej sprobowac wczesniejszej 6tej wersji FAB-a ?
|
Mozesz spr wczesniejszy dokladnie pamietaj ze to sa versje beta i w nich czesto cos moze byc nie tak .
|
DVDFab platinum 6.2.1.8 Final, dokladnie to samo- zaznaczone 25GB, kompresja z zapisem na dysk i w efekcie 30 pare GB w folderze. Jak to wyglada u Was? Jak Wy nagrywacie? Czy robicie najpierw obraz na dysku, czy przegrywacie bezposrednio z plyty na plyte? Czy ktos z Was sprawdzal wielkosc pliku orazu?
|
nigdy nie sprawdzałem ile zajmuje obraz na dysku, ale teoretycznie gdy bierzesz opcję film główny, wkładasz pustą płytę i po kompresji zaczyna się wypalanie zawsze wszystko jest ok.
Możesz najpierw zrobi pełen obraz filmu, a potem tak jak wyżej napisałem. Musi działac |
Tak podejzewam, ze moze to byc jakies przeklamanie. Plyty czyste bede mial dopiero w srode, w miedzy czasie zaczalem zabawe na sucho z nagrywarka i sprawdzilem sobie wielkosc tych plikow. Gdyby ktos z Was przy okazji przed wypaleniem sprawdzil wielkosc pliku, byloby to bardzo pomocne nie tylko dla mnie ale i pozostalych. Dzieki!
|
Ja tylko zauwazylem jeden minus nowych ver dvdfaba niewiem jak to sie stalo ale jak robilem film 2012 to na gorze ekranu z lewej jest ***ane logo dvdfab wkurza mnie to mimo ze sa czarne pasy i to nie wchodzi na obraz ale mimo to mnie wkurza . Teraz robie filmy starsza versja niewiem czy kazdy tak ma dziwne te logo dodali do filmu .
Ale moze to poprawia w nowszej becie |
No i niestety, dwie plyty spalone przy okolo 70ciu paru procentach zapisu. Wyglada na to, ze program nie kompresuje. Dziwne bo probowalem wersje 6 i 7 i wielkosc plikow po niby kompresji na dysku twardym jest taka sama. Co dziwniejsze- program nie ostrzega, ze zawartosc materialu do nagrania jest wieksza niz pojemnosc plyty, tylko kaze wkladac plyte i nagrywa ile wlezie, poprostu do konca plyty i wywala komunikat, ze sie nie udalo i czy chce nagrac jeszcze raz:ysz:
|
OMG nigdy z takim czyms sie nie spotkalem sorka nie pomoge ci , Wiadomo ze kazdy ma rozne problemy ale zeby nie kompresowalo? niewiem nic jak ci pomoc
|
Wszystko dobrze robie zaznaczam opcje BD25, analizuje, kompresuje i w efekcie mam plik na dysku 33GB. Probowalem jeszcze skompresowac ten plik ale w oknie procesu pojawia sie cos takiego:
Analyzing started Analyzing completed successfully Copy process started Cannot compress interleaved source for now, output size will be same as source size Source( 00000.m2ts )] Wynika z tego, ze program nie moze skompresowac materialu. Jak to mozliwe, ze Wam sie udaje a mi nie? Co moze byc przyczyna? gb |
Może obraz płyty jest zabezpieczony :hmm:
|
Dlatego moze oczywiscie ze ten koncert nie jest w 1080p tylko 1080i . Kiedys ktos tu pisal ze mial tez problem bo podobno dvdfab nie kompresuje 1080i niewiem czy to prawda i jaki jest format tego twojego koncertu . Tylko tak przypuszczam bo to nie realne ze ci nie dziala chyba ze zabezpieczenia ma tak mocne z czego watpie skoro sie skopiowalo na HDD jak sam piszesz .
Ja nigdy nie mialem problemu jeszcze z dvdfabem nawet najnowsze filmy robi bez problemu typu 2012 itp. oczywiscie trzeba czasem wgrac nowsza versje albo bete. |
Z tego co widze to jest on w 1080i. Sprobuje z 2012, zobaczymy.
Dodam jeszcze, ze te dwa koncety ktore mi sie niby kompresowaly, zabieralo to okolo 50ciu minut na jeden. Teraz widze, ze 2012 ktory jest w 1080p zajmie jakies 6 godzin, czyli chyba sie fizycznie kompresuje. Ile to czasu zajmuje u Was? |
no bo tamte nie byly kompresowane tylko kopiowane , 2012 mimo ze wywalisz wszystkie dzwieki i tak musi byc kompresja wkoncu film trwa 158min to musi zajmowac ,
i bankowo ci sie uda 2012 problem byl tak jak pisalem wyzej ze tamto bylo w 1080i poprostu dvdfab konwertuje tylko 1080p niewiem czemu nie 1080i pamietaj tez ze predkosc kompresji zalezy przede wszystkim od procka jakiego masz mi zajmuje to kolo 3h a mam 3 rdzenie po 2,8ghz athlona i karte gts 250 1GB CUDA |
Dzieki Domi731. Mam nadzieje, ze moje pytania i Twoje odpowiedzi pomoga inny poczatkujacym. Dziekuje serdecznie! Napisze o efektach.
|
napisz napisz poto tu jestesmy zeby pomoc
|
Cytat:
|
bojerek3 no te logo mnie w****ia strasznie niewiem czemu ale nie lubie takiego czegos , tez robie filmy ver 6 chyba ze juz nie da rady ta versja to zmuszony jestem na 7 .
|
No i udalo sie, 2012 po 6ciu godzinach komresji wypalilem na plytce i efekt jest super. Skopiowalem jeszcze Outlandera ale jego kompresowac nie trzeba, wiec kopia 1:1 wyszla perfekt. Tak, ze przed kopiowaniem trzeba sie upewnic, ze material jest w 1080p, poki co. Obydwa filmy obrabialem wersja 7 i nie ma zadnego znaczka dvdfab. Jest to wersja 7.0.3.0 final.
|
Ja dzis robilem Kod Da Vinci na BD pierwszy raz mialem tak duza kompresje ,
Film mimo ze pozostawilem tylko ANG dzwiek 7.1 i Lektora PL 5.1 zajmuje az 36GB i teraz kompresja ciekawe jaka bedzie jakosc wkoncu trzeba jakos te 13GB zmniejszyc . Oby te plytki 50Gb tanialy szybciej |
No i jest problem. DVDFab 6 nie chce zrobić mi kompresji filmu Rewers dając taki komunikat: "Cannot compress interleaved source for now, output size will be about 26348 MB." I po prostu przewala film nie kompresując go, czyli ma taki sam rozmiar jak przed kompresją.
|
film w 1080i
|
No tak w 1080i tak jak inne, które dają się kompresować, a ten nie?
|
nie........
|
Proszę wyjaśnij dlaczego? Czy wszystkie 1080i nie dadzą się skompresować?
|
bo dvdfab nie obsluguje
|
Tak wszystkie ja nigdy nie mialem filmu czy koncertu w 1080i wiec niewiem jak to jest, ale z tego co pisza ludzie nawet na forum dvdfaba to program nie konwertuje materialu ktory jest w 1080i
|
Kurcze jak do tej pory nigdy nie zwracałem uwagi czy mam do czynienia z filmem w "i", czy "p". W takim razie jest problem, a już myślałem, że sytuacja z kopiowaniem i kompresją Blu-ray jest w miarę opanowana. Pozostaje czekać na soft, który sobie z tym poradzi lub dużo, dużo tańsze płytki DL.
|
No i mamy kolejny problem. Nic nie chce zdjąć zabezpieczenia z Avatara. Mam legalny AnyDVD HD i też sobie nie radzi, masakra.
|
bojerek sorka ale jaki ty masz problem? ja AVATARA zrobilem bez problemu nie kapuje twojego problemu dzis wypozyczylem i juz mam gotowy na plyte 25GB .
ver 7.0.3.0 FULL |
DVDFab wywalał mi komunikat, że nie obsługuje BD+ i nie chciał zrzucić materiału na dysk. W sumie mam pewniejszy program do zdejmowania zabezpieczeń AnyDVD i ten też miał problem. Dodam, że AnyDVD nigdy mnie nie zawiódł, rozwalał wszystkie zabezpieczenia, z którymi nie radził sobie DVDFab. A może wystarczył jeden dzień aby producenci softów wydali poprawkę, AnyDVD jest aktualizowany codziennie. Ja w sumie płytę musiałem oddać na drugi dzień, więc może nie zdążyli wrzucić poprawek zarówno AnyDVD jak i DVDFab. Skąd masz tę wersję DVDFab 7.0.3.0 FULL?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie, nie poniosło kolegi - szczególnie patrząc na to, co już było w tym temacie wypisywane.
|
Kazdy ma inne problemy , ja sie ciesze bo narazie mnie dvdfab nie zawiodl , zrobi wszystko przynajmniej moja versja . Pojawila sie full 7.0.4.0 nowa ale narazie nie szukam jej . Dzis bede mial od kolegi Gladiatora na BD i bravehearts na BD . Trzeba niestety kompresowac bo to dlugie filmy ale obraz w braveheart powala , gladiator juz trochu gorzej
|
Cytat:
|
Łamiecie prawo ściągając programy służące do kopiowania tych płyt, łamiecie prawo chodząc do wypożyczalni i kopiując te filmy. Nie łamiecie prawa kupując filmy oraz programy do ich kopiowania, na własny użytek. I nie nie poniosło mnie. Chcecie to rozmawiajcie o tym na PW, nikt nie będzie miał problemu. To forum jest ogólnodostępne i administratorzy nie mogą pozwolić sobie na takie rozmowy, bo to oni będą ścigani za pomoc w piractwie :]
Nie jesteśmy forum warezowym, a jak by nie patrzeć ciągle łamiecie regulamin tego forum :] |
Kto moze ja łamie? Jak mam orginal to moge sobie kopie zrobic to jest legalne i nikomu nic do tego
|
Cytat:
|
No nie moge ale ja mam swoj orginalny hehehehe .
|
A poza tym nowa aktualizacja dvdfaba beta daje mozliwosc juz z calym menu zrobienie filmu WKONCU .
|
Cytat:
|
No jak mozna nie rozumiec?
Chodzi o to ze jak wczesniej robiles film to byl tylko sam film bez menu czyli wyboru scen itp dodatkow itp. Teraz mozesz zrobic wszystko zeby bylo . Teraz chyba rozumiesz? |
A co w tym dziwnego Domi? Nie dziwmy się tylko odpowiadajmy na pytania jeśli znamy odpowiedź. Dziękuję za odpowiedź Domi. Mam jeszcze jedno pytanko. Czy jest możliwość wyłączenia wyświetlania logo DVDFaba w lewym górnym rogu ekranu po kompresji (wersja DVDFab 7.0.4.0).
|
Jest możliwość - trzeba go kupić.
|
Sądząc po tej ciszy w tym temacie to nikt nie ma już problemów z nagrywaniem na nośniku Blu-ray. Ja dodatkowo od jakiś dwóch miesięcy stosuję nadruk na płytach, wygląda rewelacja!!!
|
Nadruk a jakim programem drukujesz na plytach ? Bo ja np nie moge nic nadrukowac mimo ze mam nagrywarke i plyty do tego przeznaczone .
|
musisz kupić drukarkę, która ma podajnik i drukujesz jak na papierze
|
Ale ja mowie o drukowaniu laserem w nagrywarce przeciez jest technologia light scrible czy cos takiego probowalem ale lipa nie daje rady tego ogarnac .
|
Cytat:
A płyty Blu -Ray są dostępne jedynie do nadruku w drukarkach(PRINTABLE) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:56. |