![]() |
Cytat:
Najtańszym sposobem aktualizacji jest "zrzutka " na jakimś forum Opla na oryginał na DVD-ROM ( na kartach SD zapisuje się informacja o aktualizacji -jednorazówki ) i karuzela ... jeżeli jeszcze mamy tyle miejsca na dysku żeby aktualizację zapisać w pamięci navi... a potem sprzedać Navi DVD-ROM dalej .... |
W praktyce to co komu pasuje - tym bardziej że w dobie wszechobecnych smartfonów mało kto się przejmuje wbudowanymi, wiecznie nieaktualnymi nawigacjami. :fiu:
|
Teoretycznie powinno dac sie naprawic radio zeby czytalo backup, ale jak bialy kruk ktos tam gdzies cos itd...
|
Cytat:
Bez szans nagranie tego . Tylko oryginalne DVD-ROM lub "wersje " wytłoczne w tłoczni które kilka razy widziałem na Ebay . |
Od 2009 nikomu się to nie udało. Daj sobie spokój.
Legenda mówi o tajemniczym rumuńskim zabezpieczeniu. Moim zdaniem czytnik rozpoznaje czy płyta jest wypalana czy tłoczona. Spróbuj wytłoczyć płytę ale "skórka może nie być warta wyprawki". |
Cytat:
|
Witam, czy jest już możliwość nagrania map Europe 2017/2018 do Opla Insignia DVD800 z oznaczeniem B w VIN? Próbowałem nagrać jakąś nieznaną nagrywarką obraz ISO na płytę ISY DL programem Alcohol ale niestety po wypaleniu i włożeniu do czytnika, po paru minutach system każe włożyć poprawną płytę nawigacyjna. Jeśli ktoś byłby w stanie pomóc byłbym bardzo wdzięczny.
|
Cytat:
Przypomnij sobie Darka :czytaj: |
Tak i to od lat, ale wypalenie to mały problem ! :taktak:
|
Cytat:
Coś takiego... :kreci_gl: |
Możesz próbować choć wszystko zależy od stanu technicznego tych napędów.
Po za tym LG nigdy nie nagrywało zbyt dobrze DVD DL . Natomiast LH\DH20A1x bardzo często i szybko laser DVD tracił moc i dobry zapis DVDRW\DVD DL w takim przypadku był trudny do uzyskania.Możesz próbować . LG GSA-4163B ma możliwość ustawienia booktype DVD-ROM dla DVD+R\DVD+R DL . Natomiast LiteOn DH20A1P ma pełne wsparcie dla booktype DVD-ROM dla DVD+R \+RW\+R DL . Tylko i wyłącznie DVD+R DL Verbatim MKM003 + ustawiona księga booktype na DVD-ROM \ również możesz nagrywać w ImgBurn lub Alcohol120% |
Cytat:
https://images84.fotosik.pl/573/e59c3fa4f19a233emed.jpg i taka https://images83.fotosik.pl/573/10819336a5949ea4med.jpg I takie jeszcze jedno pytanie czy w Alcohol 120 ma być zaznaczona ta funkcja Book Type? https://images83.fotosik.pl/573/0d4108ec1d66c71bmed.jpg |
Raczej mała szansa na zapis RNS-E na slim Lite-on DS-8A5SH .
Do tego musi być nagrywarka która bardzo dobrze zapisuje DVD+R DL a opcji napędów slim ja takiej ni znam . |
Witam panowie mam taki problem siostra kupiła Audi A4 kombi 2006 rok znajduje sie tam taka nawigacja Audi Navigation plus sciągnołem do niej najnowsze mapy.Nagrałem na płycie Verbatim DVD+R DL nagrywarka Lite-on DS-8A5SH nagrałem Alcoholem proces nagrywania przeszedł prawidłowo ale niestety nawigacja tej płyty nie czyta.Proszę o pomoc w czym może być problem.
|
Cytat:
|
Cytat:
zrobil to ktos? dziala? ja chetnie odkupie taka dzialajaca kopie. |
A programy do kopiowania\ obrazów płyt typu ImgBurn \ Alcohol \ DamonPro itp jak rozpoznają pojemność nośnika ?
|
Mam na myśli płytę z mapą, bo system ją widzi jako 0 pojemności !
|
Cytat:
|
Ciekawe czym to można rozkodować, bo są dostępne nośniki wypalane ?
|
Jak dobrze pamiętam jest tam system copy protection Macrovision.
Navi chyba musi mieć wgrany soft copy protection OFF żeby kopie działały. |
Jest możliwość zrobienia kopi dvd z mapą do forda, a navi to blaupunkt nx dvd ? Nigdzie nie mogę znaleść info czy to możliwe i jak !
|
No niestety nie, o ile nokia to sie zgadza ze jest M$ bo zostala wykupiona jako dzial telefonow a nie cala korporacja , to firma HERE jest wlasnasci koncernu VW od ~polowy 2015 ;) Malo tego nokia jako korporacja wprowadzi na rynek swoje modele jako korporacja pod inna nazwa i beda na androidzie oraz powroci pelne wsparcie na symbian ;)
|
Mapy HERE to chyba byla Nokia/Microsoft?
|
Alez teraz zawiesniaczyl z ta siri :szczerb: garmin/tomtom tez ma obsluge glosowa i nie ma w tym nic nadzwyczajnego :P BTW. mapy w japku sa od VW a konkretnie "here maps"/"HERE" :P
|
Cytat:
|
A to juz pomijam ze to mija sie z celem , olac to badziewie i lepeij kupic gamina/tomtom-a itd. ;)
Cytat:
|
Ciekawe czy coś się zmieniło - mapy od łopla datowane na 2015 zawierały stan dróg na I kwartał 2013 - istna rewelacja za cenę circa dwukrotnie wyższą niż kompletny garmin z dożywotnimi darmowymi aktualizacjami. :P
|
http://www.vector.co.jp/download/fil.../fh407282.html tu jest ten programik co pisałem może ktoś sprawdzi i przetestuje czy chodzi :-)
|
Cytat:
|
Zajrzyj do pw :P
|
Cytat:
|
Opel w tych Navi używa zabezpieczenia Alpha-ROM \ ale program vMediaMaster jako jedyny obsługuje to zabezpieczenie Alpha-ROM/Alpha-DVD ale jest drogi ~~około 100Euro i do tego na pewno trzeba wykonać obraz oryginalnej płyty na nim ...również z tego co wiadomo program już nie jest rozwijany więc rożnie z tym może być \ trudno powiedzieć czy da radę tej wersji Navi,....
|
Oczywiscie ze sie da ale jest "no public" :P
|
podobnież ten program daje możliwość kopiowania http://www.tomcat.jp/vmediamaster.htm
|
Cytat:
|
no to powiedz jak jak mówisz ze się da... :-)
|
M@X da sie ;)
|
Z B nie zrobisz kopii. Spolecznosc Insigni dziala po przyjacielsku - ktos kupuje, wgrywa kilku, cena sie rozbija, potem kupuje kto inny i tak w kolo macieju.
|
no niestety niema karty sd sam napęd na płytki jest :-)
|
Nie pamietam juz tam nie ma przypadkiem karty sd ? obilo mi sie o uszy ze da sie zmusic to radio po modzie softu ale gdzie to bylo ???
|
potrzebuje do opla insigni z oznaczeniem B w VIN :-)
|
No nie zgadles ale zaczoles sensownie pisac bo napisales o jaki model radia chodzi :P jeszcze brakuje producenta :P
|
oki mysle że masz jakiegos opla, ale niewiem jaka masz nawigacje ja szukam do CD500/DVD800 coś więcej napiszesz jeśli masz taką nawigacje jak to nagrać dużo osób by się ucieszyło.. ?
|
A ty mi powiedz a wlasciwie zgadnij jakie mam auto :P
|
to jak możesz opisz jak nagrać płytkę by działała w oplu z 2010, bo jakoś nagrywałem i nie śmigają płytki :-)
|
Od zawsze byla :P
|
witam, czy jest już możliwość nagrania map do opla ?
|
Dzięki serdecznie za pomoc Panowie!! Będę próbował na innych nagrywarkach wypalać mapę.
Pozdrawiam!! |
Cytat:
|
"Ale się tak zastanawiam dlaczego udało mi się nagrać jedną płytę która działa bez żadnych zastrzeżeń. "
Trafiłeś na dobrą płytkę, która dogadała się z nagrywarką. Napędy w notebookach są strasznie wybredne. Spróbuj inną płytę a jak nie idź do kogoś kto ma nagrywarkę stacjonarną albo od kogoś ja pożycz. |
Aha dzięki za info,
A nero i alkohol to którą wersję się zaopatrzyć?? Obydwa najnowsze wydanie??? |
Jak dla mnie musisz zainwestowac w porzadny palink + jakies nero lub nowy alkohol da rade z palcem w .... ;)
|
Ilość załączników: 1
Hej!
No więc jest to mapa do nawigacji: Volvo RTI MMM2 - Europe 2014 Cała nawigacja zajmuje 29GB i jest podzielona na cztery płyty A,B,C,D. Mapę którą udało mi się nagrać jest to partycja D w której znajduje się Polska i zajmuje 5,80GB ale nie w tym rzecz. Interesuje mnie partycja B lub C w której się znajduję mapa Francji i zajmuje ona 7,73 GB. Ta mapa chyba nie ma żadnych zabezpieczeń bo tak wyczytałem na tym forum. Możliwe że laptopowe nagrywarki są do bani niż te które się znajdują w PC'tach. Ale się tak zastanawiam dlaczego udało mi się nagrać jedną płytę która działa bez żadnych zastrzeżeń. Nagrywałem na płytach Verbatim i Omega Freestyle i dodam że na płycie omega mapa działa która jest gorszej jakości. A oto błąd który wywala program: zdjęcie w załączniku. |
Cytat:
Ale na laptoopowym sprzęcie ja nie widzę szans nagranie zaawansowanych i zabezpieczonych nawigacji......:ysz: |
Są takie nawigację, że do nich najlepiej mieć odpowiedni model pioneera.
|
|
Program jakim nagrywasz nie ma w tym przypadku znaczenia.
Ale jaki błąd? Podaj jego TREŚĆ. Po to programista wymyśla takowe aby wiadomo było co program robi... Być może płyta jest w jakiś sposób zabezpieczona. |
Nagrywanie Płyt DVD+R DL
Witam. Jak nie ten dział to przepraszam z góry!
Panowie - może ktoś wie jak nagrywać płyty DVD+R DL? Chciałbym nagrać mapę na płyte która zajmuje 7.92GB. Nagrywałem trzema programami: ImgBurn, UltraISO, CDBurnerXP i problem w tym że ImgBurn przerywa proces nagrywania w okolicach 60%- błąd.. UltraISO podobnie tak jak ImgBurn a CDBurnerXP nagrywa 100% ale nawigacja nie działa. Otóż to kierowałem się poradnikiem :Jak nagrać pliki na płytę ImgBurn" i udało mi się nagrać mapę ale nie tą co chce ale ona zajmowała mniej 7Gb(nie wiem czy to ma związek z czymś czy nie) Chciałbym nagrać tą która mnie interesuje i zwracam się o pomoc jak taką płyte nagrać. Może jest jakiś poradnik i jak ustawić parametry nagrywania dla płyt DVD+R DL, jakie ustawić opcje w programach ImgBurn i UltraISO Dzięki za chęć zainteresowania :) PS: Wypaliłem już 20płyt DL :( Nagrywarka: TSSTcorp CDDVDW SN-208AB LA03 |
Cytat:
Załącznik 67689 |
Ma płytkę tylko niewidzialną :D
|
U mnie w telefonie nawigacja działa bez płytki :hmm:
|
Dokładnie. :] ***ać takie nawigacje!
|
tak , o to chodzi navi dziala tylko z plyta w srodku :P
|
Witajcie,
dołączę się do tematu i opiszę mój problem. Nagrałem mapkę: Blaupunkt TravelPilot DX 2013-2014 (Poland-Czech Republic) na zwykłą płytę (żadna firmowa). Po włożeniu do Navi i wciśnięciu przycisku Navi w panelu zauważyłem, że coś zaczyna się kopiować/wgrywać. Po zakończeniu nawigacja zaczęła działać SUPER pomyślałem. Radość trwała krótko bo jak wyciągnąłem płytę z napędu to nawigacja przestała działać. Podsumowując moja nawigacja działa tylko z włożoną płytą, ale chyba nie o to chodzi prawda:) Czy ktoś już spotkał sie z takim przypadkiem i mógłby wspomóc? Z góry dziękuję. ps. moja nawigacja to MFD2 DX CD |
Magic;) wykonuje kopie działające do Insignii OPEL INSIGNIA tylko od 2011 z numerem VIN W0LxxxxxxBxxxxxxx
http://olx.pl/oferta/opel-dvd800-cd5...9-ID4btLN.html Zapomnij o kopii do Insigni z 2009 -zabezpieczenie Settec Alpha Rom protection. Jest tylko jeden amatorski japoński program po japońsku (MediaMaster )którym można spróbować to zrobić ale najpierw trzeba japońskiego się nauczyć;) |
Czy coś się zmieniło w sprawie navi DVD800 do Opla Insigni z 2009? Na forum insignia-klub.pl piszą że jest ktoś kto wykonuje te kopie. "Dział Techniczny, nawigacja, DVD 800, aktualizacja map"
|
Cytat:
|
Profil ma byc do tej plyty nawigacji ;)
|
Cytat:
,płytki SONY napisz co jest źle co robie nie tak |
Dobra plyta markowa , i wazne dobra nagrywarka i bedzie dzialac co ciekawe wazniejsza jest nagrywarka , mozna testowac na smieciastych plytach w roznych nagrywarkach jak chociaz navi ja zobaczy na sekunde to mozesz poswiecic plyte dobrej jakosci , nie zapomnij ze jest ci profil potrzebny do clona
|
Cytat:
oczywiście sam sprawdzałem bo próbowałem nagrywać. ale niestety po raz enty wyszła kicha. Bardzo proszę o pomoc jak nagrać płytę Blaupunkt TravelPilot DX dla radio navi MCD w psaku b5 fl 2001 rok produkcji. z góry wielkie dzięki:czytaj: |
Normalnie, cd tez nagrywa i nawet odtwarza:)
|
W artykule polecono nagrać płytę CD nawigacji przez nagrywarkę LG GSA-4163B tylko malutki ale to jest nagrywarka DVD to jak to jest??????????
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Gra nie warta świeczki - szkoda pieniędzy k***a
Sprawdź na forum AUDI czy to się komuś udało. Ale już info, że to płyta DL to źle rokuje. :> |
Panowie, chciałbym zrobić kopię płyty do navigacji Audi RNS-E (mapy 2013r). Robiłem na nagrywarce LG, płyta Verbatim DVD+DL, program ImgBurn, zmieniłem BookType na DVD-ROM wszystko pięknie nagrało lecz navi nie działa tylko piszę ze aktualizacja.
Czytałem tutaj ze nagrywarka nie daje rady wiec pomyslałem o kupnie Pioneera DVR-112D koszt używki 50zł. Czy tym pioneerem wszystko pójdzie dobrze ?? A może są nowe nagrywarki które przegrają taką płytę i bedzie wszystko działać Proszę o odp. z góry dzieki za pomoc |
a próbował ktoś tą płytę nagrać na nagrywarce przystosowanej do nagrywania gier na konsole ihas 124b ze softem zmienionym.
|
Cytat:
|
coś w podobie jak xbox :-)
|
Cytat:
|
to czyli ma jakieś fizyczne zabezpieczenia...
|
Cytat:
Tak więc dalej nie pytaj. :czytaj: |
Witam,mam pytanie czy do opla insigni da się nagrać mapy na płytkę?,czy jak bym miał dojście do oryginału ,jakim programem sprawdzić zabezpieczenie tej płyty ?
|
Aha ok :)
|
A samochód kupiłeś czy też ukradłeś? :P
|
Cytat:
Masz przecież na pierwszej stronie artykułu o zmianie księgi DVD-ROM -jak miałbym wymieniać jakie modele napędów to mogą to ranek by mnie zastał w tym temacie:ysz: Załącznik 64101 |
Cytat:
Być może bijemy pianę jak w przypadku Opla Insignia k***a |
Dobrym to jakim? Mam w opcji inny pc nie musze na lapku nagrywać.
Nie chce kupować jeśli można ściągnąć i zrobić kopie.. Jeśli sie da. |
Cytat:
Cytat:
|
Skoro ściągnąłeś, to sorry.
Kup oryginał. |
No racja nic nie napisałem.
Mam audi a4 b7 z oryginalną Audi Navigation Plus auto z 2007 rok. Mam wersje rns-e, b8 modele miały mmi tą nowszą już. Mam starą wersję tych map sporej części dróg nie pokazuje. W sumie nie używam jej dużo, bo nie jest zbyt szczegółowa, ale mam czas, więc chciałbym sie pobawić i wgrać nowszą. Ściągnąłem do tej navi oprogramowanie 2013 BK. Moja nagrywarka to Optiarc DVD RW AD-7560Si chciałbym nagrać uaktulanienie map |
Cytat:
Nie wiem czy zadziała czy nie. Napisz na początek jaką nawigację chcesz nagrać na jakiej nagrywarce jakim programem i jaki odtwarzacz NAVI masz w aucie . Nikt tu nie jest wróżką;) i nie ma różowej kuli;) |
Czytałem to, wszedłem w komentaże i zaprowadziło mnie tutaj :)
Jakim programem, jakie plyty, jaka prędkość czytałem i tak też chciałem zrobić, ale tu kolega pisze, że to raczej nie zadziała więc czemu ?:) |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/kopia...nawigacyjnych/ Jaka nawigacja ? i jaka nagrywarka do zapisu DL? jakie auto\odtwarzacz do navi? |
Czemu nie wielka? To jakie płyty mam kupić?
Inaczej, program mam ściągnięty płyty kupiłem takie jak polecane są z + verbatim, ale no dwuwarstwowe kupie i chciałbym to nagrać i żeby działało to w aucie? Jak to dokładnie zrobić? |
Cytat:
Szansa, że to będzie chodzić niewielka :> |
Na jakich płytach muszę nagrać skoro 1 DVD ma 7,08GB ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:06. |