![]() |
half life 2 orange box
Mam pytanie odnoście hl2 w edycji orange box (5 in 1), jest tam HL2, HL2 Ep.1, HL2 Ep.2, TF2 i Portal.
Nie znam się za bardzo i chciałem się zapytać czy ten box zawiera pełnowartościowe gierki i klucz tzw. steam do pykania online ? Dzięki za odp. :D |
tak. orange box z allelole to swietna okazja. najlepsza inwestycja w gre jaką zrobiłem. TF2 ma niesamowitą grywalnosc :D za te 25zl nie ma sie co zastanawiac.
|
Acha, no właśnie włączyła mi się czerwona lampka dlaczego tyle tytułów i tak tanio, wychodzi ~6zł za gre.
|
nie ma zadnych obaw co do zakupu tego i to w taki sposob. valve nie da bana :) moze tylko nie bierz wersji CUT.
|
J/w pisałem nie znam się, "CUT" ? :D
|
jak mniemam CUT to bedzie wersja ocenzurowana. np brak krwi i szczątków postaci. TF2 potrafi byc naprawde krwawe :D
|
Eee jestem pełnoletni :szczerb:. Jak sprawdzić czy to wersja CUT przed zakupem ?
|
i tu jest problem. w opisach aukcji czasami jest napisane ze to wersja CUT. ale nie we wszystkich :/ niby valve moze zdjac tego CUTa jesli sie ich o to poprosi. to jeszcze zalezy czy wersja box czy sam key na steama. na pudelku moze byc podane jaka to wersja.
|
Pytałem sprzedawcy i ten napisał, że chce być uczciwy "i nie wie" na pudełku nic takiego nie pisze. Wiec chyba jednak ok :D To jest polska edycja (polskie napisy).
|
i tak bez steama nie zagrasz a tam mozesz miec nawet ruski. swoją drogą fajnie to wtedy brzmi. nu rebjata. dawaj! dawaj! :szczerb:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
klucz jest. klucz na steama. ale nadal musisz miec steam zeby zagrac w pudelkową wersje.
//swoja drogą nie prosciej kupic sam klucz? bez pudelka. |
Cytat:
http://store.steampowered.com/about/ Klucz powinien byc do gier. Jak zle mowie to nie bijcie - ja sie nie znam... BTW. Diabolique Dlaczego sie nie przyznawales, ze grasz w TF2? Trzeba skrzyknac wiecej osob z forum i pograc razem. :spoko: |
tak. steam sluzy do obslugi gier. tak jest za darmo :D
dlatego pisalem ze bez niego nie da sie zagrac. klucz jest. owym kluczem aktywuje sie gry ze steama. gry od valve sa niejako polaczone ze steamem. przy probie instalacji odpala sie steam badz sciaga sie jego instalka jesli go nie mamy na dysku. jest to o tyle dobre, ze jestesmy na bierzaco z aktualizacjami gier. nt cen gier vel steam sie nie wypowiadam :P osobiscie kupilem sam key na allelole. i sciagnalem sobie tylko TF2. ja gram w zasadzie tylko mapki z wagonikiem. wiec nie ma sie co chwalic. ale chetnie pogram z cdrinfo-wcami :P |
Bez Steama nie zagrasz, ale instaluje się razem z grą, więc problemem to nie jest. Właściwie to na dobrą sprawę instaluje się sam Steam, a spod niego dopiero kolejne gry (warto o tym pamiętać, jeśli przykładowo chce się je mieć na innej niż domyślna partycji. Tam gdzie instaluje się Steam tam i później wszystkie gry i raczej nie można tego zmienić).
Rzecz w sumie zła nie jest, ale jeśli ma się jedno konto z większą ilością gier i chciałoby się którąś z nich sprzedać, to niestety takiej możliwości nie ma (tylko konto jako całość, co chyba zresztą jest też zabronione..). |
hm. ostatnio bylo glosno o koncie ktore poszlo chyba za 2tys baksow. zabronione jest, ale co z tego ;]
moje gry sa warte tylko 197,92***8364; :| |
No chyba nic. Zresztą nie jestem pewien, czy można w regulaminie zabronić dalszej odsprzedaży (tzn. móc zawsze można, ale czy jest to prawnie wiążące). To w końcu czyjaś własność i z jako taką może zrobić co chce, także odsprzedać (tak samo jak fizyczny nośnik). Sam nie wiem..
|
Wy tu już cały scenariusz uknuliście :D
a ja chciałem tylko sobie popykać :szczerb: |
valve zabrania sprzedawania kont. tylko skad maja wiedziec ktore konta zostaly sprzedane. login zna tylko sprzedawca i kupiec :)
|
Cytat:
wedlug opisu wersja polska pudelkowa. |
@Joe_Doe to z przesyłką wychodzi 50zł bez paru groszy... :D
Raczej kupię sobie sam nieużywany nowy klucz z wersją uncut wydam jakieś 20zł a te gry sobie ściągnę sam z serwerów firmowych. Poza tym te pudełkowe to wersje 5 in 1 a mogę mieć 6 in 1 (dodatkowo HL2 LC) polska wersja językowa nie jest priorytetem a na upartego są spolszczenia. |
Ilość załączników: 1
|
Miłego grania :)
\ |
Dzięki :)
Tak się jeszcze zapytam, da się jakoś robić backup ściągniętych gier ? Chodzi mi o to abym w przyszłości nie musiał ich od nowa pobierać ale co najwyżej jedynie zaktualizować a dokładniej aby steam taki backup potem wykrył i do łączył daną pozycję do 'zainstalowanych'. |
Podobno się da (podobno, bo nie próbowałem). Przyciskasz chyba prawy przycisk na tytule i wybierasz "Zrób kopię lokalną" czy coś takiego. Nie sprawdzałem, ale opcja wydaje się jednoznaczna.
|
Cytat:
|
Noo fakt teraz widzę jest coś takiego... :)
Gdybym chciał sobie kiedyś dokupić coś to radzicie aktywować to na innym koncie steam ? Cheaty mnie nie interesują więc nie ma ryzyka, że konto zablokują czy coś ? Nie mam zamiaru potem tego odsprzedawać czy coś ale zgadzałbym się z tym, że nie warto kiedyś całej kolekcji gier trzymać na jednym koncie. Jeden zestaw = jedno konto tak ? W takim razie można mieć kilka kont na jednym mailu ? Pytam się już informacyjnie bo przy tym orange boxie teraz co sobie sprawiłem bede mieć zabawę na pół roku przynajmniej... :) |
Według mnie jeśli nie planujesz odsprzedaży to nie ma sensu. Konta raczej nie stracisz (bo w sumie i jak), a tworzyć kolejne hasła i rzeczy do zapamiętania.. Nie wiem, brak możliwości dowolnego usuwania rzeczy z konta (czy to w formie odsprzedaży czy innej) trochę mnie drażni, ale i tak zostaję przy jednym koncie.
|
Acha no to fajnie bo mi też średnio pasowałoby takie rozwiązanie :)
Taak te gry to takie OEMowe się wydają - aktywujesz tylko raz. |
Zobaczcie na to i na komentarze, jak mi szkoda takich ludzi :sciana:
wszystko na gmailu a co jeden adres to lepszy, w ogóle akcja żal !! wyłudzacze kont żerujący na dzieciach neo... Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=6tZDOrTkpPM&feature=related |
No cóż.. pierwszy jeszcze jakoś był zrobiony, kolejne (nie wszystkie, nie chciało mi się już oglądać) są żałosne.. Podobnie jak ludzie, którzy to robią. Choć z jednym nie kłamią - faktycznie jakiś sposób na darmowe gry do Steama to jest. Szkoda, że z oszustwem i tylko dla nich..
Niech zostanie na przestrogę. Przed ludzkim sk...... |
Strona taka sobie: http://www.half-life2pl.info
Ale spolszczenie do HL2 jest genialne postarali się chłopy nawet tabliczki na ścianach w mapach są po polsku -zdziwiłem się:D Porządnie zrobione w formie moda, którego wykrywa steam. Podoba mi się ta metoda dystrybucji gier. Mam nadzieję, że producenci będą umieszczać tam swoje produkty albo na innych bliźniaczych do steam systemach. Tanio (brak kosztów nośnika, pudełka, druku) i szybko (wszystko odbywa się przez net). PS Na YT jakieś głupki administrują, pozgłaszałem tamte filmiki a one dalej siedzą... |
Gdzieś kiedyś wyczytałem, że w ciągu minuty na YouTube umieszczanych jest 10 godzin filmów. Administracja tego może być dość trudna ;)
|
Promocja dla kart ATI Radeon/Nvidia GeForce!
Wystarczy mieć jakąś z w/w kart graficznych i konto STEAM (działająca w systemie usługa STEAM). Dostajemy legalny/pełny dostęp do gier na zawsze: - Half-Life 2: Deathmatch - Half-Life 2: Lost Coast - Portal: First Slice (ta gra tylko dla kart Nvidia) Mam kartę ATI i chcę dodać gry do mojego konta STEAM Mam kartę Nvidia i chcę dodać gry do mojego konta STEAM Hehe oczywiście dzieci neo i cwaniaki już na allegro biznes na tym kręcą, przykład: Kod:
http://allegro.pl/item923347725_konto_steam_half_life_2_deathmatch_lost_coast.html |
|
Wygląda ciekawie, ale na niektórych screenach nie robi wrażenia (wręcz mam odczucie, że wygląda gorzej niż oryginał). Z drugiej strony nie pamiętam, żeby grafika w HL2 była dla mnie problemem - wręcz przeciwnie, robiła bardzo sympatyczne wrażenie (choć fakt, że jakiś czas temu).
Jeśli spróbujesz, rzuć kilka screenów. Ja raczej się nie zdecyduję, bo jeszcze zacząłbym znowu w to grać ;) |
Właśnie skończyłem po HL2 dodatek HL2 Ep.1 i zaraz zainstaluję HL2 Ep.2 :D
gra REWELKA ! :D |
HL2 Ep.2 skończony :D Ta gra była jak dobry film !
Teraz czekam na HL2 Ep.3 lub trzecią część HL i mod Black Mesa :) |
Black Mesa się robi i robi.. i robi i robi...
A Ep3 miał być już dawno, ale chyba jeszcze trochę trzeba będzie na niego poczekać. A szkoda.. |
Mogę poczekać, po instalacji HL2 LC niestety mój notebook dostaje już większej zadyszki więc pewnie następna część by mi cięła :)
Dokupiłem sobie jeszcze na STEAM'a Half Life Platinum Pack + CS 1.6 i DoD za 14,- |
Portal 1 - przypomniało mi się, że go mam :D
W zeszły weekend podstawowe plansze przeszedłem, teraz jeszcze dodatkowe plansze zaawansowane, oraz plansze wyzwań. :) Black Mesa dalej cisza ? ... PS Team Fortress 2 jest już Free-to-Play na STEAMie (czegoś tam brak w wersji darmowej ale można grać). http://www.teamfortress.com/freetoplay/ |
Potem proponuję Portal Prelude (darmowy)..
Tylko nie klnij na mnie potem za bardzo... |
He he he, aż tak ?
Póki co dłużej zajmie mi pokonywanie "plansz wyzwań" w podstawowym Portalu :D |
gorzej.. sam nie wiem, po co to zainstalowałem, a potem po cholerę próbowałem przejść.. Dawno się tak przy niczym nie nakląłem.. (a miała to niby być rozrywka..)
|
no portal to jest unikatowa gra, 2 również trzyma poziom
|
|
|
No nareszcie powróci, już się nie mogę doczekać:D
|
>>> http://release.blackmesasource.com/ :spoko:
|
i od razu kompy do wymiany :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:54. |