![]() |
Kawiarnia "Bajka" Nowy Świat 44 Warszawa - rusza!
Przed chwilą dowiedziałem się od kolegi.
Kawiarnia Bajka od połowy kwietnia - znów otwarta! W tej samej obsłudze - pani Jadzia z córką i pan Heniek!!! Lokal będzie dwa razy większy, wylatuje obok ten sklep z długopisami. Co się stało? Właściciel kamienicy poszedł po rozum do głowy :) A co to Bajka, muszę wyjaśnić niektórym: lokal rodem jeszcze z poprzedniej epoki, w którym zbierają się "światowcy, globtrotterzy i niebieskie ptaki" :) Ładnych parę lat temu zaczęły o Bajce gazety pisać, zaliczając go do lokali kultowych. Były potem takie sceny, że wchodzi np. Hubert Urbański i stoi. Ale poszedł sobie. W Bajce jest porządny ekspres kawowy, bita śmietana, wuzetka, piwo Królewskie oraz Jabłonowo i obowiązkowo Winiak Klubowy, a wszystko po 5 zł. Idę po Warszawie z babą, mówię komuś Dzień Dobry! a kobieta pyta się mnie "kto to, skąd go znasz". Myślę i uświadamiam sobie, że z Bajki, z widzenia tylko, od 15 lat. |
Bedzie sie trzeba wybrac. Antynikotynowy czy nie?
|
Dotychczas było nakopcone, jak w kotłowni. I były wieczne kłótnie, czy drzwi mają być otwarte czy zamknięte.
Szczerze mówiąc, czasem gdy szukałem lokalu z osobą niepalącą, z litości szedłem gdzie indziej. Jak teraz będzie, to nie wiem - ale wątpię, aby był zakaz. Zresztą pan Heniek kopci jak smok, to niby gdzie miałby palić. W Piotrusiu też palą, a śmierdziało jakby mniej. Właśnie Banana, wybierz się do Piotrusia, bo słyszałem, że może zniknąć. Tam też klimacik, ale całkiem inny :) Piotruś jest na Nowym Świecie, zaraz koło ronda, naprzeciw Amatorskiej, czynny do 23. |
Sprawdze pewnikiem. Kompan lubujacy sie w takich klimatach sie zjawia w najblizszy weekend, wiec pewnie sie zrobi male zwiedzanie.
W tych klimatach - 'Przy Kasce' bylem dwa razy, jednak mimo wygladu knajpy z poprzedniej epoki i jakby nieco podrzednej, ceny maja kosmiczne. |
Nigdzie nie byłeś!
W Nigdzie nie ma lokali. |
A nawet byłem Przy Kaśce tydzień temu, ale przyszedłem jako drugi i kumpel stawiał :) także nie zwróciłem uwagi na ceny.
|
Wszędzie jarają jak popaprańcy, ale może niedługo będzie zakaz to będzie lepiej :P
|
Od większości pubów odstręcza mnie smród dymu tytoniowego. Kluby imienia Jaracza. Wolę kawiarnie - w Starbucks jakoś nie palą, w Coffee Heaven też przestali.
|
Napiszcie kiedy otwierają Baltazara, są jeszcze takie "knajpy" w mieście?
Poszedłbym też do Świtezianki - tak na jedno. |
Dym tytoniowy pachnie!
|
Podobnie jak "zastygłe skarpetki". :P
|
|
Popieram rycha!
Do tych co zapachow nie lubia: http://img170.imageshack.us/img170/3...1111111cw2.gif |
Zakaza wam palenia i sobie skarpetki o zapachu cygara wachajcie :)
|
Faszysta!
|
Cytat:
|
Ostatecznie i definitywnie!
Homofaszyzm sie szerzy! Na odpor zapalim! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22. |