![]() |
2,4x na verbatim 8x
Witam mam pytanie czy nagrywarką pioneer 112 nagram gry na xboxa 360 z prędkością 2,4x na płycie verbatim 8x? Słyszałem że są z tym problemy. I na allego nalazłem nagrywarkę jeśli mógłby ktoś zerknąć (nie mogę linka wstawić bo mam za mało postów) numer aukcji to:994011703, sprzedający topnet-24
jest to nagrywarka PIONIEER DVR-112 DVD-RW R DL 18X, warto za 50 zł kupić? |
Nagrywaj 1x będzie lepiej :szczerb:
|
Serio się pytam.
|
Nie warto, nawet nowej. Obecnie Pioneer ma w swojej ofercie najnowszy model oznaczony bodajże DVR-117/217. 112/212 były dobre, ale od 115/215 jest automatyczny bittseting na ROM dla DVD+R DL na oficjalnym fw (a po edycji także dla SL).
Tak wolno się dziś już nie nagrywa. x4/x8 to całkiem sensowna prędkość. |
Tylko że tego pionka 117/217 też nie idzie nigdzie dostać:( Więc co zrobić, co radzicie?
|
Nigdzie czyli gdzie? W supermarkecie? ;]
"Normalne sklepy" powinny mieć w ofercie nie tylko budżetówki, a jak nie to pozostają sklepy internetowe, aukcje internetowe itd. |
Automatyczny bitsetting jest też w 112 :taktak:.
Pionek chyba wycofał sie z produkcji DVD. |
Pionek nie,ale polski dystrybutor Alstor ze sprowadzania.
|
A mógłbyś podać jakiś sklep internetowy który ma w swojej ofercie takowe nagrywarki? Bo ja takiego nie znalazłem przez 5h:(
|
Jak przeglądałem polskie sklepy i aukcje to faktycznie. Bieda i rozpacz. :|
Zostają więc zagraniczne. |
Na samym Ebay'u masz 340 tematów z nowymi pionkami.
|
A mógłbyś wstawić link bo ja patrze i się doszukać nie mogę:(
|
|
Cytat:
Cytat:
|
nie chcę mi się pisać nowego tematu
mam pioneera 216BK + firmware 1.09, nagrywam na maxellach do tej pory paliłem 2.4x czy jest to najlepsza prędkość jeśli chodzi o jakość zapisu? i czemu w clonecd gdy wybiorę prędkość z przedziału 2-2.4x pali mi 2.5x? z góry dzięki |
Obecnie to jedna z najgorszych prędkości. A płyty też nie grzeszą jakością. Cóż. ;]
|
Najlepsza prędkość dla każdej płytki to 1x, tak piszą we wszystkich starych poradnikach, a co stare to sprawdzone ||
|
ja tam i tak na dysk instaluje jakoś jest w miarę więc lotto mi to :P
ale serio dużo osób pisze 2.4x, ale część właśnie 4x... bodajże że Ty berion masz 216 i palisz 4x... to w końcu jak to jest z tą prędkością? edit: i czym jest spowodowany błąd: W 21:58:45 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance. |
Ja miałem 107D i wtedy tak czyniłem, ale było to z 1.5 roku temu bo mi tak wychodziło w testach. Obecnie mam 216D i palę x8 bo mi tak najlepiej wychodzi w testach.
Tutoriale są relatywnie stare, więc te prędkości zwykle są właśnie x1, x2, x4. Ktoś nagra, o działa, fajnie, i powiela ten mit. Mamy dziś 2010 rok, inne nośniki i inne nagrywarki. - - - @mgit Ni krztyny ironii. ;] |
ale x8 palisz dvd+R DL? dobrze rozumiem? bo nagrywarkę mamy tą samą..
|
Oj nie, DLek nie palę wcale. Jedynie GoW i CoD MW2 do testów mi się zdarzyło - i wybrałem w ciemno x4.
|
DVD+R to ja wiem że palić 8x wszędzie piszą ale nie mam pojęcia jaką DL a testować mi się zwyczajnie nie chce... 2.4x normalnie pale, clone zwiększa prędkość do 2.5x
|
Te 0.1 na prędkości wypalania to teoretycznie skala błędu, przecież to żadna różnica. Pewnie program zaokrągla i tyle :)
|
Ja DL pale na 6x. Nie robiłem testów to taki kompromis...
2,4 nie będę palić chociażby z tego względu że strasznie długo to trwa. Nawet na 6x trzeba sie naczekać, gdybym palił więcej próbowałbym 8x. Mam pionka 112L |
mi tam na czasie nie zależy PC śmiga min. 6h dziennie a wypalam średnio 2-3 płyty tygodniowo... do tej pory paliłem 2.4x i wszyscy tak piszą ale zaczęło mnie zastanawiać czy nie lepiej 4x...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:42. |