![]() |
zaraz zaraz... z tego co wiem, to opera pobiera reklamę, ale jej nie wyświetla użytkownikowi.
więc (poprawcie, jeśli się mylę) reklamodawca nie wie, że jego reklama fizycznie nie została wyświetlona :hmm: ps. zamorduję was, jeśli kiedykolwiek odważycie się zamieścić reklamy dźwiękowe rodem tych z interii... :P |
Znaczy, ze jak?
Bo coś było o rubrykach w twoim profilu.....ale w eterze coś zniekształciło, a czarne skrzynki to odczytają kto wie kiedy i czy w ogóle :sciana: |
Wielki komtur wie najlepiej co najlepiej.
|
Prosimy o zdjęcia! 1410 najlepiej! :)
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam z Malborka :) |
Bartez, tak z ciekawości czy reklamodawca płaci za ilość wyświetleń czy kliknięć?
Przyznam sie bez bicia, że blokuje reklamy (wszędzie, blokuje też hit.stat, adsense, syndication, analytics, tradedoublery i wszystkie takie wynalazki które spowalniają wczytywanie stron). Chyba z żadnej reklamy nigdy nie skorzystałem, poza szukaniem małego X i przeklinaniem reklamodawcy ;) więc strata niewielka. I zastanawiam sie czy to ma wpływ na Wasze dochody? Ofertą Netii nie jestem zainteresowany z przyczyn technicznych - po prostu u mnie nie mogą mi nic podłączyć. Ani kabla ani WiMAX. Kiedyś byłem ich zadowolonym klientem na łączu tepsy. |
Nie wiem, na co dzień Opery nie używam, więc musiałem się trochę namęczyć, żeby zaczęło się pojawiać.
Pomogło dopiero jednoczesne wykonanie trzech działań: Menu => Ustawienia => Szybka konfiguracja => Preferencje dla witryny: 1. W zakładce "Ciasteczka" zmiana z "Akceptuj ciasteczka tylko z witryny, którą odwiedzam" na "Akceptuj wszystkie ciasteczka", 2. w zakładce "Zawartość" odznaczenie opcji "Włącz blokowanie zawartości". 3. Menu => Ustawienia => Szybka konfiguracja => Otwieraj wszystkie wyskakujące okna. |
Cytat:
Edit: Zainstalowałem 10.60, wyczyściłem cache i ciacha i... nie mam tej reklamy. Gdzie to się w Operze blokuje, bo ja chciałbym ją jednak mieć? :) |
Blokowanie tych chamskich reklam jest jak najbardziej ok :spoko:
Ale jak ktoś blokuje całość to daje do zrozumienia twórcy danej strony, że ma go w czterech literach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zmień styl forum na właściwy.
Nawet na IE nie wyświetla reklam. |
Cytat:
A blokowanie reklam to głupota (zwłaszcza na stronach z których często się korzysta), więc czekam na jakieś rozwiązanie :P Opera 10.60 |
Cytat:
Masz rację, że reklama w internecie już dawno przekroczyła akceptowalną granicę. Czy to reklamy video, czy też dźwiękowe, po których można dostać zawału. Tak jak napisałem, tego typu reklamy, co ta w/w będą się pojawiać bardzo rzadko. Nie będzie natomiast żadnych top layerów wyświetlających się z każdym bannerem, czy reklam video i dźwiękowych. Już prędzej zamkniemy serwis, niż pozwolimy na takie coś. To, czy ktoś blokuje reklamy, to jego sprawa. W naszym przypadku jest to dość spory procent użytkowników, ze względu m.in. na to, że odwiedzają nas osoby bardziej świadome, jeżeli chodzi o używanie komputera. Jak ktoś po tej mojej pisaninie doda cdrinfo.pl do white-listy w adblocku to będę bardzo wdzięczny :) |
Chyba se zobaczę te reklamy. :>
|
@Bartez - powiem tyle.
Blokuje wszystkie śmieci jakie się otwierają na stronach. Bo są to śmieci i chłam, którego serdecznie nienawidzę. Nachalność, ordynarność i bezczelność tych reklam już dawno przekroczyła możliwości mojej akceptacji. To, ze serwis musi zarabiać - rozumiem, ale moim wyborem i prawem jest się przed tym bronic. |
Tak czekałem, kiedy pojawi się ten temat. W takim razie kilka wyjaśnień... Na forum mamy 2 rodzaje reklamy: 1. Dla niezarejestrowanych użytkowników wyświetlają się reklamy Google Adsense (to są te 2 boksy pod belką z linkami).
Od 9 lipca wyświetla się też wywołana już reklama Netii. Wyświetla się ona tylko 3 razy dla każdego użytkownika. Jeżeli u Was jest inaczej, to znaczy, że blokujecie cookies albo macie coś zrąbane z przeglądarką. Nie wiem, czy 3 razy odświeżyć stronę to aż tak wielki problem. Tak jak napisał pali, reklamy to jest nasze jedyne źródło utrzymania i to pewnie jeszcze bardzo długo się nie zmieni, bo żaden inny model nie działa porównywalnie. Pływająca reklama została puszczona tylko dlatego, bo nie ma nic innego na lipiec. Jeżeli takie reklamy będą się pojawiać, to będą to naprawdę sporadyczne przypadki. Jeżeli będą bardzo Wam przeszkadzać, to zablokujemy je całkiem. Liczę jednak na Waszą wyrozumiałość. Na temat blokowania reklam nie będę się rozpisywał, bo wiadomo, jakie jest moje stanowisko. Osobiście, wiem, że serwisy utrzymują się z reklam i na żadnej stronie ich nie blokuję. Korzystam z treści, które udostępniają, a to kosztuje. Pozdrawiam znad tropikalnego Bałtyku :piwo: |
a istotnie grzeniu, masz rację :)
|
Pali - nie zauważyłeś, że Basia jest zalogowana.
Sam kiedyś też walczyłem z jakimiś ankietami i statystykami :sciana: Ostatnio, odpukać, jest spokój. |
Patrixu, grzeniu - reklamy wszelakie znikają po zalogowaniu, pewnie macie autologina :)
A co do całej sytuacji... Dajcie spokój, z czegoś trzeba utrzymać ten serwis. Chociaż pclab.pl sprzedawszy się onetowi, nie zamieszcza pływaków, no ale z onetu rzeka pieniędzy płynie... Tak czy siak, myślę że właściciele serwisu nie obrażą się, gdy garstka stałych userów będzie adblockować. Pozostali wyklikają co należy.. A ja nie będę blokować. Takie reklamy są dla mnie pewnym info co do strony i nieswojo czuję się mając blokery w przeglądarce. Tak jakbym czytał powycinaną gazetę. |
FireFox i AdBlock = żadnych reklam :)
|
Ilość załączników: 1
A mnie takie coś latało po ekranie... Po zamknięciu i zmianie strony od nowa to samo.
Załącznik 55166 |
Nawet na IE nie ma reklam.....bez żadnych kombinacji.
Znaczy podpadliście u Barteza :sciana: |
Ale zaraz moment...
Ja nie używam żadnych takich blokad sztywnych pod Operą do tego forum i nie mam reklam, ani jednej :nie: |
Masz operę i masz reklamy??
Primo: prawy klawisz myszy i z menu 'Zablokuj zawartość' Secundo: poszukaj na forum pliku urlfilter.ini Ja chyba też nawet swój wklejałem. I do katalogu D&S\user\dane aplikacji\opera gp... |
Cytat:
Poważnie, to od przeglądarki ??? |
Cytat:
|
a co to jest? bo nie widziałem ?:hmm:
|
... a to na CDRinfo są reklamy? ;)
|
A ja myslałam, że to ja nie potrafie sobie z nią poradzić (?) Może rzeczywiście nie potrafię (?), ale... przeszkadza. Co można z nią zrobić? :)
|
Reklamy na CDRinfo.pl
Wywalcie tą reklamę Netii, bo z forum nie można normalnie korzystać.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:42. |