![]() |
zainstaluj OFW 3.55 potem np. kmeaw's CFW. za pomoca pendriva czyli na pendrive katalog PS3 w nim katalog UPDATE i w nim plik pup kmeawsa. Do tego lvl2.pkg i np. Multimana i probuj odpalac cos :> Jutro ma wyjsc nowa GAIA MANAGER ktora ma miec zaimplementowany lvl2 patch. Takze jeszcze prosciej. No i duzo czytac ;P
|
Witam,
Frog po pierwsze wielkie dzięki za rzeczową odpowiedź - trochę ciężko tu uzyskać tak jakoś mi się wydaje... Czyli rozumiem że lepiej jest "pójść" w góre na OFW 3.55 i co dalej ...? Co byś proponował aplikować po podniesienie do 3.55, tak aby nie klęknął mi BR. Jeżeli znajdziesz chwilę skrobnij proszę parę słów. Pozdrawiam beginnertv |
niestety nie robilem downgradu osobiscie takze duzo pomoc nie moge. Niby juz jest FIX jak to potem naprawic ale robienie downgradu przy modelu CECHG to pchanie sie w klopoty samemu. Ja bym spasowal.
|
Witam,
FROG a jeżeli jednak przystawał bym przy zejściu z 3.50 na 3.41 na Fat mógłbyś mi pomóc tak aby napęd BR działał dalej bezproblemowo? Pozdrawiam beginnertv |
beginner mysle ze w chwili obecnej nie ma co sie bawic w downgrady. Jak juz to w instalowanie CFW 3.55
|
Witam,
A czy jest sprawdzone metada ma downgrade z org 3.50 na 3.41 tak aby dzialal po tym zabiegu naped br - cechg04 ps3 fat ? Pozdrawiam beginnertv |
Są dwa rodzaje payloadów do dongle'i: takie które wprowadzają konsolę w tryb serwisowy i takie, które tylko patchują LV2. Nie da się zrobić aby jeden był do wszystkiego.
|
Ze co ?
|
amazonbreku jest tylko do zmiany softu na 3,41
|
emailo a zmieniles wsad na amazebreku z downgradujacego na np. hermesa v4b ?
|
Cytat:
|
emalio (czyli jak sam sugerujesz nie jestes ogarniety) Wez napisz w googlach "jak wrzucać kopie zapasowe swoich gier na ps3" napewno sie ogarniesz . Wiesz tyle razy juz o tym bylo ze zakazdym razem nie chce sie wkolko o tym samym pisac, nie gniewaj sie ale taka jest prawda
|
Cześć, czy ktoś ogarnięty mógłby mi wyjaśnić jak mam wrzucić managera na swojego ps3 (fat).
Oraz jak wrzucać kopie zapasowe swoich gier na dysk wewn. ps3 oraz czy jest możliwe odpalanie kopi zapasowych z dysku twardego zewnętrznego podłączonego przez usb czy tylko można to robić za pomocą pendrive'a. ( dodam tylko że mam amazebreak'a i konsolke 3.41 :) Z góry dziękuje i przepraszam za swoj głupi problem. |
@dziukers 4 posty wyzej napisalem "tylko oszukuje sama konsole ktora nam nie bedzie monitowac i aktualizacji."
|
Ten spoof daje tylko to, że aktualizacje nie są ściągane ? czy coś jeszcze ?
|
Mi by wystarczyło "tylko" co by zdekryprowali 3.50 + jakiś devhook ;p
|
@szabalek16 jest spoof na teensy ale takie spoofy nic nie daja bo one oszukuja ino konsole. A tu trza oszukac siec czy tam serwery PSN zeby nas wpuscily z lewymi konsolami.
Ja daje czas hackerom do kwietnia az wyjdzie MORTAL KOMBAT heh ;) Chyba nie wytrzymam zeby nie zagrac w ta gre ;> No chyba ze zrobia tyle uzytecznego homebrew to sobie kupie poprostu druga konsolke i po problemie. |
czekam az na teensy bedzie jakis spoof.. mam nadzieje ze w koncu pogram w jakies gry online. Jesli piraci w ciagu 2-3 miesiecy nie zlamia calkowicie psn (i wydaje mi sie ze jednak tak nie bedzie bo co sie dzialo z psp przez dlugi okres czasu)to przejde na oryginaly..
|
Nie moze byc banow bo nie ma dostepu do PSN. Taki spof to tak samo jak ostatni o dupe rozbic. Poprostu tylko oszukuje sama konsole ktora nam nie bedzie monitowac i aktualizacji. Ale ani to nie pomaga w graniu w nowe gry ani w dostepie do PSN.
|
Jest spoof na 3.55, więc bany mogą być i pewnie wkrótce będą. Jak dotąd nikt *jeszcze* nie dostał.
Nie kolekcjonuję znajomych na liście przyjaciół, którzy jak sama nazwa wskazuje muszą nimi być. Także sorry. ;P Obecnie też buduję swojego dongle'a, więc mam na razie obie konsole na 3.41. Jak wydłubię save'y z CP dopiero wejdę na 3.55 i poczuję wiatr we włosach na Nurburning. ;P |
Dlatego też jeszcze nie zaakceptowałem zaproszenia :]
|
@simian jak masz JAILBREJKOWANA konsole to nie mozesz polaczyc sie z PSN wiec banow nie ma ;P
|
Czy SONY BANuje ten JailBreak na serwerach jeśli wykryje modyfikację konsoli lub grę przegrywaną albo odpalaną z dysku?
Frog_PL i szczuru_pasja - wysłałem Wam zaproszenia do listy znajomych na PSN. I do beriona też, a żaden z Was nie odpisuje :( |
"Sciagamy plik hex (z serwera) programujemy teensy nowym wsadem. Wyłaczamy konsole z pradu i wlaczamy. Po wlozeniu teensy do prawego portu USB konsoli wlaczamy power+eject jak przy instalacji managera zapali sie dioda i po chwili konsola sie wylaczy. Nastepnie klikamy power i czekamy az konsola sie uruchomi w trybie serwisowym. Wylaczamy konsole, wlaczamy bez teensy.Sciagamy spreparowane firmware 3.15 (pozniej robimy upgrade do Firmware 3.41 z serwera) Wgrywamy na pendriva do glownego katalogu plik PS3UPDAT.PUP i Lv2diag.self z katalogu Lv2diag.self FILE 1 i wkladamy pendrive do prawego portu USB, wlaczamy konsole i czekamy az sie wylaczy. Moze to potrwac kilka minut. Kasujemy wszystko na pendrivie i wgrywamy plik Lv2diag.self z katalogu File 2. Wkladamu do prawego portu wlaczamy konsole. wyciagamy pendrive wlaczamy i juz po operacji ! Jesli cos nie dziala tzn ze zle postepujesz, zrob to kilka razy metoda prob i bledow. Po tym zabiegu wgrywamy wsad psgroove z ftp i cieszymy sie grami!" Zrodlo: http://www.teensy.eu/ |
Może ktoś napisałby czysto po polsku jak to zrobić
|
Cytat:
|
juz ogarnalem downgrade :) moge potwierdzic ze dziala.
|
Teensy v1.0 to devboard.
|
co to jest ten cały teency 1.0
|
witam. moglbys napisac po poslku poradnik jak zdowngradowac z 3.50? posiadam teensy 1.0
Mam nadzieje ze mi pomozesz poniewaz zupdatowalem do 3.50 i tera nie moge uzywac jailbreaka :< |
Siemka za niedługo wyjdzie całkiem za darmo Downgrade zwane PSGrade.
PSX-Scene użytkownik graf_chokolo, znalazł master key i do pomoze dopracować finałowo aplikację do downgradingu . Nie udostępni go chwilowo po to żeby żadne cwaniaczki nie robiły kasy na tym. Kawałek orginalnego post"I have dumped the key but will not make it public for now. I don***8217;t want people developing more dongles and making more money off it Don***8217;t worry, I have contacted zAxis and he will use it for his PSGrade." Źródło > http://psx-scene.com/forums/f6/ps3-m...-legend-72272/ |
:hmm: Szczerze powiedziawszy to oczywiście jest błąd. Musiałem być zmęczony jakiś.
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
E3 Card Reader Downgrade, instrukcja użycia z ps3-hacks.com, po angielsku:
|
Instrukcję pisał mickrick z tematu: PS Downgrade Now Available for Free to All Existing Customers
I opracowano już nowy sposób na downgrade przy pomocy dongla E3 Card Reader Info + video: E3 Card Reader ***8211; For Downgrading PS3 3.50! *Updated* |
Czy można linka do tego toutriala
|
Warto wspomnieć, że traci się wszystkie dane z dysku. ;] Obowiązkowo więc przed tym systemowy backup + kopia trophy i save'ów (chyba, że komuś nie zależy).
- - - Po za tym [podobno], scenowymi metodami (czyli niekomercyjnymi jak w pierwszym poście), można: - zejść z 3.41 (retail) do 2.15 (debug) na [!] retailowej konsoli - - - Proponuję ten topik ożenić z ideą downgrade'u fw. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Także bardzo ładnie widać, że to działa. I odrazu dorzucę instrukcję użycia, po angielsku: |
Jak rowniez skoro dziala, nie powinno byc oporow by to udowodnic, czyz nie?
|
Jakby produkt nie dzialal to autorzy dostaliby pozew zbiorowy, nie ma powodow wierzyc ze nie dziala...
|
Najlepiej filmik z calego procesu - upgrade na 3.50 i pozniej downgrade.
|
Cytat:
Zrobiłam wszystko dokładnie w/g turtoriala który znalazłam na tym forum, i po zainstalowaniu softu z oryginalnego JB i zmodyfikowanego pliku .PUP oraz .self soft zostal zmieniony na 3.41 z 3.50 jutro moge postnąć jakieś fotki :) |
Dowody.
|
PS3 Jailbreak-downgrade 3.50--3.41 mozliwy
WITAM
Moge potwierdzic na 100% z wlasnego doswiadczenia,ze z oryginalnym JB i odpowiednim softem downgrade z 3.50 do 3.41 jest mozliwy,bardzo prosty i zajmuje okolo 5 minut.Wlasnie takowy wykonalam :) Pozdrawiam :spoko: W razie pytan-piszcie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:47. |