![]() |
|
Gotowe, pozostały drobne poprawki, parę grafik i w weekend opublikujemy.
Bez PlayStation+. Nie chcę pisać o czymś o czym nie mam za bardzo pojęcia, a i nie chcę kopiować tekstu ze strony Sony. Mam nadzieję, że mi wybaczycie. ;] |
wiem, dlatego nie wiem czy warto. jednak, jezeli masz juz wiekszosc to moze i warto dokonczyć. na dodatek wszystko sie rozwija i beda potrzebne aktualizacje.
|
No wiesz... Powymyślać tyle pytań poruszając chyba każdy aspekt tej konsoli nie jest łatwo. Tym bardziej napisać to w miarę przystępny sposób. Screeny, obrazki, ikonki, duperele. Opisy opcji en/pl. To się tak może wydawać tylko, że jest to praca na jeden wieczór...
|
Tytaniczna praca
|
Pozostało mi napisać o P+, którego abonamentu nigdy nie ośmieliłem się wykupić... i Multimediach, czyli nie wiadomo o czym tak naprawdę. ;)
+ to o czym napisałem wyżej. |
Obiecujesz "cuda na kiju" że pod koniec lutego, a potem masz Ci połowa kwietnia i jeszcze nie ma :P
PS Przecież każdy rozumie, że czasu nie ma... Najlepiej mówić jak blizzard - Będzie kiedy będzie, a jak się pojawi to nikt nie narzeka na obsuwę :P |
Odpowiem jak 3D Realms: "When i'ts Done".
Zrzucę winę na Miśka4, jakieś <h> mu się zachciało. ;P |
Gdzie jest FAQ?! :P
|
Ciekawe czy ja zdążę na jakiś niższy firmware... Jak nie to trudno będę musiał grać online dopóki ktoś czegoś nie wymyśli :P
|
Niestety dzialaja... :-(
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk |
backupy nie dzialaja bez oryginału, wiec mam i to i to.
konsola byla juz z OFW 3.50 :hmm: |
"moje dwa backupy pozyczonych oryginalow" taaa a ja dzisiaj kupiłem MGS4 pomimo że nie mam jeszcze PS3:P To dlatego bym miał powód do kupienia PS3 :D
|
hah CFW zainstalowane bez problemow. reszta pkg rowniez. moje dwa backupy pozyczonych oryginalow tez dzialaja, tak samo jak serwer ftp.
stałem sie HOMeBREw :szczerb: |
No właśnie zdążyłem zauważyć m.in GOW Collection, widziałem filmik porównujący dwie wersje (z PS2, oraz zremasterowaną na PS3) Różnic żadnych nie widziałem... a dopiero rok temu kupiłem GOW'a 1 i 2... I znowu mam na to samo kasę wydawać? Trochę kpina... Chociaż słyszałem że MGS Collection ma to zmienić, nowe tekstury, dodatki, zmienione sterowanie... chociaż to tylko plotki ;) Jestem ciekaw czy używając componenta i GS mode selector dostałbym lepszą jakość obrazu niż na tych remasterowanych wydaniach...
|
Wkladam, gram i nie cierpie ;-). Wszyscy zadowoleni.
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk |
Więc włóż, graj i cierp. Te porty są kijowe - na PS3 nie dość że spokojnie poszły by w 1080p to na dodatek mogliby jeszcze raz wyrenderować FMV, poprawić tekstury i choć trochę obiekty. Np. to co robi <tutaj nazwa studio którego nazwy zapomniałem> z Oddworld Strangers Wrath jest dobrym przykładem.
|
Trzeba jeszcze grac na PC i miec nerwy do masy babrania sie z emulatorami. Ja chce wlozyc plyte i grac.
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Z "fatów" to właśnie najładniejszy model. No i logo ma wypukłe. ;]
- - - Te remasterowanie do HD to kpina jest jakaś. To nie jest HD, tylko przepisanie tych gier na nowo, na odwal się aby ponownie zarobić na tym samym. Jedynie gameplay jest HD i to też tylko 720p... Tekstury są te same (podobno Team ICO ma wymienić na lepsze w nadchodzącym Team ICO Collection), obiekty też, bitmapy też (a więc np. menusy, rozciągnięte dodatkowo do 16:9 co wygląda odrażająco) i wstawki FMV w oryginalnej rozdzielczości (tj. rozciągnięte do 720p i zapisane w natywnym formacie video dla PS3). Dlatego nie warto w to inwestować, te same, emulowane gry wyglądają lepiej na PC! (za sprawą stosownych wtyczek). Jedyny magnes to trophy jeśli ktoś je lubi zdobywać, ale wydawać na takie gówno 150zł tylko dla pucharków wydaje mi się absurdem. |
I tak zremasterują do HD... a w tytuły z PS2 zawsze można pograć na oryginalnej sońce... Gorzej z nowoczesnymi TV, i wyświetlaniem obrazu... Jak się jeszcze nie znałem, to właśnie wybierałem pomiędzy PS3, a PS2... jak usłyszałem że PS3 nie ma wstecznej kompatybilności wybrałem PS2. Potem się dowiedziałem że niektóre modele mają, ale nie żałuję gdyby nie to nigdy bym nie zaczął się interesować homebrewem, i nie trafiłbym na to forum ;)
|
Jak zloto :-)! Wersji bez kompatybilnosci z PS2 bym w zyciu nie kupil, bo duzo gram w MGS 2 i MGS 3.
i jeszcze dziala? :szczerb:
|
Berion - mam pierwsza wersje. Z chromem naokolo napedu :-)!
Z konsolami zawsze tak było. Diabeł tkwi w szczegółach. :)
|
przypomina mi to kupowanie prockow po serii co by byly bardziej podatne ne OC :)
teraz nie ulegne tej modzie. wiec CFW musi sie dac zainstalowac na CECH - 2501A |
Cytat:
Na CECHL04 i CECH-2504B możesz śmiało instalować 3.55-Kmeaw. :fiu: Cytat:
Ja z początku psioczyłem na wygląd nowych PS3 i X360, ale tak z perspektywy czasu patrząc są dla mnie jednak ładniejsze niż pierwowzory (po za tym designy fatów są trzy). |
Slim streamuje dźwięk Dolby TrueHD i DTS-MA ,FAT musi przekształcać ten dźwięk do LPCM. Dla niektórych to bardzo duża przewaga Slima :)
|
Fat ma jeszcze jedna przewage nad slimem - wyglada elegancko, czego o cieniasie powiedziec nie mozna...
wlasnie mialem na mysli nową. widac mozna je jeszcze kupic.
niestety biorac pod uwage starsza konstrukcje, wieksza podatnosc na yloda(?), ewentualny brick przy wgrywaniu CFW. nie wiem czy warto. a slima w rozsadnej cenie nie moge znalezc heh. co najwyzej bez gwary lub z USA gwarą |
Nowych nie kupisz, a więc nie.
Zresztą Slimy mniej prądu wcinają i są mniejsze. To podstawowa zaleta. |
czy warto dzis w ogole kupowac fata? :hmm:
|
Teoretycznie możesz kupić używaną bez gwarancji i grać na niej długo i szczęśliwie... ale to tylko teoretycznie. ;)
Ja tam mam gdzieś te gwarancje. Jak przychodzi co do czego to trudne je egzekwować. Z rok możesz się wstrzymać na OFW, potem baw się dobrze na CFW. Po za tym albo CFW albo online. Mimo, że co jakiś czas pojawiają się nowe sposoby na obejście tej niedogodności to i tak będzie to już zawsze mordęgą i stresem (ban na konsolę/konto, wykradzenie danych itp.). Ja tam online nie gram, więc mnie to lotto. |
Ale w praktyce wystarczy format hdd szybki. Z natury wiem, że nawet autoryzowane serwisy nie bawią się w sprawdzanie co jest na hdd (o przywracaniu plików nie wspomnę ;) )
|
czyli wgrywajac CFW w zasadzie trace gware. wiec teoretycznie mozna kupic konsole bez gwary lol. z tym ze posiadanie gary nawet jezeli nie zadziala ta procedura to fajny komfort psychiczny. heh :szczerb:
|
Teoretycznie musiałbyś przed wgraniem OFW usunąć wszystkie foldery i pliki, których normalnie nie ma na dysku twardym i wpisy z pushlist. Potem dopiero wgrać na NAND/NOR OFW. W praktyce to nie wiem czy serwis by Zenek, autoryzowany czy nawet serwis Sony sprawdza takie rzeczy. Także teoretycznie tracisz gwarancję nawet jak wrócisz na OFW.
|
jako, ze nie ma FAQ. pozwole zadac sobie to pytanie tutaj. czy po wgraniu CFW traci sie gware? nawet jezeli uda sie wgrac OFW w celu odeslania konsoli?
|
WIP 75% ;)
|
Ano - że się pojawią. Sony jakiś czas temu zapowiedziało nowy model, a więc pewnie kompletnie zmieniona budowa mobo, na pokładzie pewnie razem z co najmniej 3.60.
Tydzień temu kupowałem CECH-2504B ("A" nie ma ethar, bo się dzicz rzuca na numerki ;]) i była z 3.30. |
No ja właśnie też... ;) Postaram się załatwić w jakimś w sklepie by mi odłożyli... znajomy znajomego ma sklep... :P Swoją drogą zastanawiam się z jakim dyskiem kupić... myślałem o najmniejszym (czyli 120GB) by było ekonomicznie, biorąc pod uwagę że mam 1TB zewnętrznego twardziela... ;)
|
ze sie pojawia? dlatego chce kupic jak najszybciej ;]
|
Tego to akurat możesz być pewien. ;]
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Nie kupuj, to złom.
Smartek coś o tym wie. Rycho też ma jakąś opinię. :czar: |
bedzie w sam raz jak kupie konsole :D
|
Postaram się nie. Chcę mieć to już za sobą. :P
|
"To iście za***iście" - :D Czyli jeszcze z miecha poczekamy?;]
|
Żebyście nie powiedzieli, że Was olałem: obecnie mam skończoną połowę, jakieś 20% wymaga aktualizacji, resztę trzeba dopisać. Przewiduję około 20 stron.
|
Wiem, wiem. ;)
|
"Także sprawa znów się nieco przeciągnie. Najdalej do lutego." - Berion Twój czas się skończył. <diaboliczny głos Jigsawa>
|
Do 29 lutego :P Czekaj cierpliwie... ja czekam ;)
|
Nie. Po prostu zainteresowal mnie temat. A skoro jest luty to jestem ciekaw jakiegos blizszego terminu :)
|
Rozumiem, że chcesz pomóc i tym samym przyspieszyć. :P
|
do ktorego lutego? ;]
|
O, to super :) Do lutego poczekam ;)
|
Generalnie rzecz biorąc to PS3 FAQ (w takiej samej formie jak wszystkie moje poprzednie) był już prawie gotowy w okolicach listopada. "Pech" chciał, że wyszły wtedy pierwsze dongle. Dziś dodatkowo doszły CFW. Także sprawa znów się nieco przeciągnie. Najdalej do lutego.
|
Prośba ;) FAQ o PS3 ;)
Właśnie już trochę homebrewu, nowinek, i wszystkiego innego ;) Wyszło na temat PS3. Parędziesiąt stron na temat JB o czymś świadczy ;) Mianowicie czy ktoś ma chęci, i wiedzę aby napisać pewne FAQ dotyczące tej dziedziny ? Przyznam się szczerze że nawet nie szukałem na innych stronach, ze względu że wszystkie uznały że JB = Zło. I nawet z tego względu nie próbowałem uzyskać informacji... Znalazłem jedno FAQ dotyczące JB http://dspodcast.pl/artykuly/ps3-jailbreak-faq/
Ale co z CFW? Homebrewem jakie wyszło? Jest to tylko moja prośba, i rozumiem że nikt nie ma czasu/chęci. Jednak ja po prostu uwielbiam czytać na ten temat artykuły, a forum na temat JB jest dla mnie dość chaotyczne. Dziękuje, i pozdrawiam ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:49. |