![]() |
Disk error w mp3
Mowa o podróbce Pentragram pocket R(firma spydee, zenetrznie jest identyczna różni je tylko logo na obudowie, choć co do firmwaru nie to nie wiem). Zrobiłem z owej mp3 dysk bootowalny windowsa i teraz działa tylko pendrive. Gdy próbuje odtwarzać jakiś utwór pokazuje się tylko: Disk error. To samo do rejestratora dźwieku. Próbowałem formatować na różne formaty.
Będę wdzięczny za każdą sugestię. P.S nie wiem czy to najlepsze miejsce na to pytanie, ale nie mam pojęcia gdzie znaleść sposób na rozwiązanie tego problemu |
Zniszczyłeś bootsektor pamięci swoimi poczynaniami.
Jedyna rada to wgrać od nowa firmware dla tego urządzenia no ale skoro to podróba to może być ciężko. |
Cytat:
Cytat:
@gruszka wgraj fw i powinno być wszystko ok. |
Cytat:
powszechnie uważa się to za imitację mającą wyglądać/naśladować oryginał. Poza tym na wstępie napisał co to jest, myślisz, że mi się chce sprawdzać czy ma racje, nie o tym ten problem traktuje :P |
no racja z tą "podróbką" ale po prostu było mi jakoś łatwiej tak opisać ;) Dzięki za odpowiedź, spróbuje z firmwarem chociaż pewnie nie będzie to łatwe..
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wracając do tematu to na stronie tej firmy http://www.spydee.pl/ nie ma fw dla urządzeń mp3, ba w produktach nie widzę odtwarzaczy mp3... Co najwyżej możesz napisać na email i poprosić o fw dla swojego urządzenia. |
Ja sadze ze to jeden pies - stawiam, ze jeden Chinczyk bije i pentagram bije logo, a 30% taniej idzie bez loga z prywatnego importu. Bo w wypadku Pentagrama ciezko mowic o "marce" ;-)...
|
andy... czepiasz sie... :]
|
Cytat:
|
Cytat:
Nic mnie nie zdziwi. |
@M@X wiemy, ze markowy jest tylko ajpl.
|
Epyl, jesli juz. Ja wiem, ze u komunistow slabo z angielskim, ale popisywac sie to trzeba umiec ;-)...
|
Cytat:
Wróżka ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
okazało się, że pamięć była zaszyfrowana, naklikałem coś programem od producenta(pentagram), format i działa :) w sumie firmware też niby instalowałem ale nie wiem czy to miało jakiś wpływ
|
W zasadzie na jedno kopyto... pamięć na odtwarzaczu była zaszyfrowana czyli dla fw uszkodzona...
Wgrywanie FW raczej na pewno miało wpływ bo ustawił się stan fabryczny. |
Skoro już M@X poruszył ten temat - pentagram to dobra firma i znana marka.
Nie porównywałbym ich do typowego chińskiego shitu. Raz, że ich odtwarzaczom do shitu daleko, często wygrywają porównania i często mają fajną specyfikacje (dwa procesory Wolfson+RockChip, ekran AMOLED , odtwarzanie wielu formatów których obsługi próżno szukać w "bardziej markowych" urządzeniach tej klasy). I często nie są tanie i grają bardzo przyzwoicie ;) Dwa że nawet ich najtańsze produkty z bardzo chińskimi korzeniami mają normalne wsparcie producenta. A po trzecie ich chyba najważniejsze robią jedne z najlepszych tabletów na rynku. Albo Wacom (droższy) albo Pentagram (tańszy) - reszta sie nie liczy. |
http://myapple.pl/jaki-sprzet-wybrac...tml#post258168
Tylecw temacie tabletow typowo Pentagramowskich... |
No jasne Wacom :rotfl:.
Na forum apple nikt nie poleci nic co nie kosztuje 2 tys złotych, bo by oszpeciło maka ;) Musi mieć logo Apple albo Wacom ... tylko zobacz ile duży wacom kosztuje :wow:. A ciekaw jestem czy ktoś z nich w ogóle używał porządnego Pentagrama... Te starsze rzeczywiście nieco nie nadążały za ręką ale w nowszych modelach to nie jest problem i wiele osób je poleca. Ja mam o'pen wide i jest bardzo dobry :) a Wacom tej wielkości (30x20cm pole robocze) kosztuje ponad 1500zł (a nie ~350) i bardzo bym sie zdziwił gdyby nie był lepszy, lepiej wykonany itd ;) W swojej klase cenowej Pentagram jest najlepszy, a jak kogoś stać to jasne że weźmie Wacoma. |
Nie miałem nigdy do czynienia z dobrym Pentagramem, ale za to z tymi budżetowymi i również budżetowymi Wacomami (czyli wszystkie te Bamboosy). Pomiędzy nimi przepaść, na korzyść Wacoma. Na Intuosy (czy co tam teraz nowego mają) mnie nigdy stać nie było, a droższy Pentagram to ryzyko. ;] Porównanie raczej słabe Sobrus.
|
Berion, ale Ty mnie chyba nie zrozumiałeś. Nie twierdze że Pentagram to ta sama klasa co Wacom - bo jak może być jeżeli różnice w cenach są kolosalne.
Chodzi mi o to że wśród budżetowych tabletów Pentagram króluje. Jeżeli ktoś chce duży tablet i nie stać go na Wacoma to co weźmie? :> Pokaż mi inną firmę, która robi dobre tanie tablety? Bo ja wiem że Maybach jest lepszy od Fiata, ale co z tego. |
wracając do mp3, miałem podobny problem tyle ze u mnie było tak że urządzenie zostało sformatowane i zmieniony został system plików na NTFS a mp3 ogarniał fat16 po sformatowaniu na fat16 znowu śmigał
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:54. |