![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
jak widać znajomy odratował moje ps3 wgrał 4,31 ale po wielkich bólach , trzeba było podpinać kontroler bd bez niego sadziło błędy, znajomy musiał też na nowo formatować hdd na ntfs nie wiem czemu ale dopiero to pomogło. czyli wniosek jest taki że da się naprawić ale trzeba się po męczyć. ps. sterownik zostawiliśmy w ps3 po uprzednim zabezpieczeniu (żeby nie doszło do zwarcia ) :spoko: pozdrawiam wszystkich na forum |
Cytat:
tak jak mówicie i nie zaczęła instalki, dziś zaniosę ją do znajomego on to bardziej ogrania coś poradzi, mi nic nie wychodzi ( chlebak nie chce się mnie słuchać :( ) nie mogę odbudować systemu zostaje tylko instalka softu jak sądzę. - znajomy pisał że na jutro mi to zrobi , jeśli da radę tak szybko i podziała tak jak bym chciał to wiszę mu dobrą flachę :). Cytat:
dzięki za pomoc odezwę się jak odbiorę moje ps3 od znajomego. jeszcze raz dzięki za pomoc |
Zawartość HDD NIE MA żadnego znaczenia. Dżizas.
Mamy zresztą teraz nieścisłość... Piszesz o bricku, piszesz o braku rozpoznawania HDD. Na konsolach z NOR, przy formatowaniu HDD trzeba podać mu fw na dev_usb (wciskasz SELECT + START, CellOS szuka fantu na "dev_usb000/PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP"). Czy przeczytałeś uważnie post nr.6, szczególnie ostatni akapit? Cytat:
|
Na HDD są JAKIEKOLWIEK partycje? Jeśli tak to usuń wszystkie. Odbudować bazy danych/systemu plików NIE odbudujesz bo nie ma z czego skoro HDD jest pusty :P
Usuń wszystkie partycje i jeśli nadal nie będzie działać opcja aktualizacji to spróbuj użyc jeszcze "Przywróć system PS3". Jaki OFW próbujesz wgrać? |
Ilość załączników: 3
Cytat:
no i w tym ma rację bo ni czorta nie kumam o co w tym biega, wszystko mi się myli a na domiar złego nie mogłem zrobić rebildingu ani też ponownego stawiania systemu, pisze że nie ma dostępu do hdd, czy mogłem namieszać gorzej niż myślę ???? jeśli tak to znajomy raczej się nie ucieszy - bynajmniej ja się nie ucieszę bo każda poważna naprawa to kosztowna impreza :( za yld`a znajomy skasował 80zł nie dało rady taniej bo za użyczenie hot air go skasowali. nie wiem jak wyjdzie tym razem, aczkolwiek jak on coś robi to daje gwarancje na to co robi- ale w tym przypadku trudno powiedzieć. :( mam pytanie - czy mógł by ktoś zrobić poradnik jak wyjść z takiej sytuacji jak moja ?????? widziałem coś (podobnego na youtube ) ale gostek miał dostęp do hdd a ja nie mam i "lufa w krzakach" :sciana: jutro zanoszę chlebak to znajomego - może on coś pomorze - w końcu uczy się na elektronika. poradzi coś na to , jak myślicie ??????? eh w ps2 było łatwiej wrzucało się elfa + mc free boot lub samego elfa i szło a tu lipa :( ps. zrzuty z wideo przez SMI Grabber Dev ( na usb ) |
Jedyne co mi przychodzi na myśl jeśli rzeczywiście JARO1232 miał 3.55 ze spoofem to może REBUG 3.55 999 DGR zadziała?
//EDIT JARO1232, zanim wgrasz OFW 4.11 lub nowszy to spróbuj wrzucić ten CFW: http://scmods.com/rebug/firmware/REB...R_PS3UPDAT.PUP Zmień nazwę pliku na PS3UPDAT.PUP Jeśli jakimś cudem uda Ci się go wgrać to wtedy wrzuć Rogero (link podałem we wcześniejszym poście). |
|
masz rację "Berion" ps3 mam zaledwie od paru dni więc go jeszcze nie ogarniam,
z ps2 mi szybciej poszło głównie dzięki waszemu forum. rep ode mnie ci się należy "Berion" |
Czasami odnoszę wrażenie, że tylko ja rozumiem o czym piszę. ;P
|
no przecież to proste! nowszy sprzęt/nowsze FW = brak homebrew ;]
|
To co jest na HDD nie ma żadnego znaczenia dla PS3. Może być nawet z innej PS3, dla Twojej będzie to niezrozumiała sieczka. System plików, który obsługuje PS3 dla HDD wewnętrznego to customowa implementacja UFS2, na customowym MBR, a do tego wszystko szyfrowane AES CBC unikalnym dla każdego modelu konsoli z osobna.
Jeśli masz OFW 4.11 to możesz zainstalować jakikolwiek inny nowszy i tak CFW obecnie na to nie wgrasz. Jeśli masz CFW 3.55 ze spoofem 4.11 to wgrywając OFW pozbawisz się możliwości wgrania CFW. Czy to jest jasne? Bo odnoszę wrażenie że tego nie rozumiesz. ;) |
Cytat:
kurcze że też nie przejrzałem , a mam tego chomiku w ulubionych ;) ok jutro spróbuję- tylko nie wiem czy mi hdd puści , jak nie to może inna da rade mu format zrobić, jak myślicie ????? miałem coś pobranego jakieś ofw 4,11 ale jak sprawdziłem co to - to odradziło instalke napisało cytuję " nie znaleziono w bazie danych , instalacja tego pliku może się skończyć dla ciebie tragicznie " szkoda że wcześniej nie miałem Custom Firmware Validator, może nie miał bym teraz brick`a :( |
Usuń wszystkie partycje i NIE twórz żadnej. PS3 sama sobie sformatuje HDD i utworzy odpowiednie partycje.
Łap :P OFW 4.11 http://chomikuj.pl/RANDY_RKO/PS3+FIRMWARE/OFW A tutaj masz 4.25/4.30/4.31 jeśli nie chcesz ściągać z gryzonia ;] http://www.ps3news.com/forums/downloads.php?do=cat&id=8 |
Cytat:
tablice z rozruchu na inną może dla tego mój "chlebak" nie mógł zacząć formatu spróbuję jeszcze raz z poprzednią tablicą i bez partycji może pomoże, jak znajdę czas to rzucę filmiki na youtube. :sciana: ps. nie mogę znaleźć ofw 4,11 bynajmniej na chomiku maja tylko ofw 3,55 :( |
Cytat:
Cytat:
* - lub 3.56 jeśli posiadasz sprzętowy flasher NOR/NAND Jeśli masz PS3 FAT (grubasa tak zwany "chlebak" :P ) to możesz jeszcze zainwestować w w/w sprzętowy flasher aby wgrać NIŻSZE OFW lub CFW - innej metody na zejście do starszego OFW niż jest aktualnie zainstalowane nie ma. //Edit Własnie doczytałem, że masz FAT-a ;) |
Cytat:
co może być nie tak ? plik wrzuciłem na kartę sd hc 8gb do folderów PS3/UPDATE i nic się nie dzieje poza tym napisem. ciągnę jeszcze Rogero_CFW_V3.1 ( bez bd ) ale czy to coś da ? a może ja coś źle robię ? ??? pisze mi żebym zaktualizował do wersji 4,11 lub nowszej , nie wiem czemu. na Rogero_CFW_V3.1 ( bez bd ) ta sama operetka karze mi czekać i nic nie robi :( |
|
Temat ok, w poradniku jest instalacja CFW na przykładzie geohotowego. Nic się nie zmieniło. :)
Cytat:
Być może miałeś CFW ze spoofem na 4.11, ale to dalej 3.55. Cytat:
Cytat:
- - - To co musisz zrobić to najlepiej wgrać OFW 3.55, ale tego nie możesz zrobić bo nie masz napędu BD (jeśli dobrze zrozumiałem). Poszukaj CFW z patchami NoBD (być może CEX CFW 3.55 Rogero v3.7 takie ma, żaden CFW 4.xx nie ma tego spatchowanego, ani nie ma też tasków do MFW dla 4.xx żeby sobie samemu nałożyć). Wchodzisz do recovery i wybierasz opcję System Update. Ściągnij Custom Firmware Validator i sprawdzaj nim fw, które ściągasz z internetu (sprawdza sumy kontrolne, to jest ważne ponieważ możesz trafić na jakiś OFW który rzekomo jest CFW), możesz nim też wgrać od razu na pendrive fw (sprawdza czy jest to FAT32 na MBR - jedyne obsługiwane przez PS3 i kopiuje z poprawną nazwą do poprawnego folderu). - - - Polecam też sobie poczytać: ;) http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...AQ/strona5.php |
Nie ten dzial chyba?
Nie znam sie, ale geohot byl chyba 2 lata temu, potem byly inne dziwactwa. Ale moge sie mylic - niech sie Biedron wypowie... |
ps3 problem z brickiem po instalacji cfw4,30 na ofw 4,11
witam mam problem z moją ps3 fat - być może wynika on z tego iż od nie dawana bo od paru dni mam ps3 , ok idźmy do sedna, chodzi oto że moja "czarnula" złapała brick`a po nie udanej próbie wgrania cfw4,30 , był w niej soft 4,11 ofw czy jak to się tam zwie, znajomy twierdzi że cfw 4,30 mogę wgrać na 3,55 ale nie wyżej,
mam tylko recovery meny - ale jest problem z hdd pisze że nie prawidłowy (po tym jak go zrobiłem na ex fata w kieszeni usb ) wcześniej była próba ponownej instalki softu z hdd i tak parę razy , kupiłem gołą konsolkę fat z yld bez hdd i bd na allegro znajomy zrobił /naprawił yld ale co z tym fantem ? czy muszę mieć bd aby to naprawić ? no i wreszcie jak mogę zrobić ponowny format hdd pod konsolkę z recovery, czy jest to w ogóle możliwe ? :help: |
Nie mam pojęcia, tak radzi GeoHot (tak wpisał w xml-u w pup-ie), więc lepiej się zastosować niż potem rwać włosy z głowy.
|
@Berion czemu nie nalezy zaznaczac tej opcji ? Mam na mysli :
"5.) Zanim jednak z niecierpliwości rozpoczniesz instalację, upewnij się, że opcja "Turn Off System Automatically After Update" ("Wyłącz system automatycznie po zakończeniu aktualizacji") jest odznaczona. W przeciwnym razie możesz już nigdy nie móc uruchomić swojej konsoli ponownie." |
[ARTYKUŁ][PS3] Instalacja Custom Firmware 3.55-GeoHot
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:56. |