![]() |
W 2.2 doszło kilka dość ważnych komend. Ja też bym chciał wszystko w jednym programie, ale zwykle tak bywa że jak coś jest do wszystkiego... ;)
Dean na ps3hax napisał, że nie będzie już rozwijać multiMANa - jest zadowolony z tego w jakiej obecnie formie jest... Szkoda, bo to dopiero początek. Manager plików leży odłogiem od niepamiętnych czasów i jest niewiele lepszy od Comagnies Awesome Filemanagera. XMB potrafi przyciąć co mnie strasznie irytuje (lubię jak GUI jest dopracowane i działa płynnie). W materii gier to chyba nic więcej na chwilę obecną nie można zrobić bez hackowania fw. |
Cytat:
A po za tym ułatwia to zycie , mozna od razu sprawdzić to co sie przesłało ,po prostu czas to pieniądz.:) |
multiMAN używa Open FTP Server 2.1, obecna wersja to 2.3. ;]
|
Cytat:
1. pytanie czy masz ustawione stałe IP na konsoli i jeśli korzystasz z Windowsa to również na PC . 2. ? czy przesyłasz po WiFi czy po kablu. A z serwerów FTP na PS3 możesz zrezygnować jeśli posiadasz MultiMana . |
Nie ma czegoś takiego jak "CFW 3.55 BlackBox 1.2". Custom Firmware to Custom Firmware i jest ich dosyć sporo, natomiast serwer FTP to serwer FTP i jest ich kilka, między innym właśnie Blackbox. Temat jest o Open FTP Server. ;)
To kiepski serwer FTP i zdecydowanie lepiej będzie jeśli przejdziesz na Open FTP Server. A jeśli nie chcesz to podaj komunikat z klienta FTP (czyli programu po stronie komputera) przy próbie łączenia/przy tym freezie. |
Witam moze mi ktos doradzi bo mnie po prostu juz krew gotuje ta konsolka. Mam CFW 3.55 BlackBox 1.2 i FileZilla. Wszystko działa okej, tylko że w wiekszosci razy przesyłanie nie chce sie zacząc. No po prostu daję "rozpocznij przesyłanie plików" a ten czeka na gwiazdkę z nieba albo sam nie wiem na co. Jak pierwszy plik pójdzie to idzie cała reszta, ale bywa i tak ze czekam i resetuje i nci to nie daje, aż robia sie nie udane transfery z nieznanego mi powodu. Jakieś pomysły?
|
Diabolique instaluj ostatniego multimana 1.6.14. do tego BDEMU i mysle ze nie bedziesz narzekal ;) Autor @Dean naprawde odwala kawal dobrej PUPY ;) Dodam jeszcze gdybys nie wiedzial, jest w nim tez manager plikow (cos jak Total commander;), takze kolejna zaleta :)
|
wszedzie pisza, zeby wlaczyc ftp w mutlimanie, ale nikt nie pisze jak to zrobic. omg kto pisze te polskie tutoriale ;]
ja sie chyba tez przerzuce tylko na multimana. z drugiej strony jak cos jest do wszystkiego to jest do pupy. tak mowią :szczerb: |
Tak @Diabolique. Wystarczy ze jest uruchominy multi. Dlatego od kilku miesiecy uzywam juz tylko multimana i zaden inny klient ftp ani manager jest zbyteczny.
|
ftp w multimanie wlacza sie tylko poprzez wlaczenie mutlimana?
|
OK poswiecilem sie dla sprawy i stestowalem wszystkie trzy FTP klienty. Na test poszedl Bulletstorm 6GB 1,9k plikow. I mozna powiedziec wszystkie trzy klienty czyli OpenFTP 2.1, multiman 1.6.08 i BlackboxFTP 1.2 skopiowaly w mniej wiecej tym samym czasie okolo 12minut. Roznice byly sekundowe. Okolo pol minuty. Wiec jak dla mnie najlepszy jest multiMAN bo mamy FTP managera gier i managera plikow w jednym. Bez potrzeby instalowania kilku aplikacji i przelaczania miedzy nimi.
To ja cie berion w ogole nie rozumie. Bo dla mnie to ze wzgledow etycznych to w ogole nie powinnismy uzywac CFW i HOMEBREW.... Nie przeszkadza ci ze ktos pokombinowal w pupie orginalnego firmwaru sony ale ze zrobil cos uzywajace org SDK sony tak.... |
Nie obchodzi mnie to co Sony uważa za nielegalne tylko czy takie jest w istocie, ewentualnie czy jest to poparte jakimś orzeczeniem sądu. ;)
Sony nie jest własnością liczb więc mam gdzieś czy oni te hashe uważają za legalne czy nie. Ze względów etycznych, używanie aplikacji używających oryginalnego SDK jest nielegalne. Nie zrozumcie mnie źle. Nie zabraniam o tym rozmawiać. Namawiam tylko do legalnych i (wg. mnie) lepszych alternatyw. |
W Polsce jadąc 260 stracisz koła i rozwalisz zawieszenie :szczerb:
|
w polsce napewno
|
Frog ma racje. Czy jedziesz kupionym czy kradzionym autem - jadac 260 stracisz prawo jazdy...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
bardziej martwi mnie to, ze jest przestarzaly. ale co poradzic skoro tylko on dzialal :)
|
Jaka roznica czy legalny czy nie jak sony kazde CFW traktuje jako illegal.
|
Używasz połączenie bez hasła? To i wersję nopass powinieneś wgrać.
Blackb0x jest przestarzały i nielegalny (bo z tego co kojarzę to jest na Sony'owskich SDK). |
uzywam BlackBox FTP. chcialem sie przerzucic na openPS3ftp, ale zawsze jest jakies ale. program zainstalowany lacze sie przez ultima prime dostaje blad 530 zle haslo. hasla nie bo i po co. black box laczy sie bez problemu, open nie chce. zmiana programu na kompie nie pomaga. ten sam blad.
|
2.1 to pierwsza wersja, której nie potrafię wysypać na swojej konsoli. Wszystkie kolejne zawsze się gdzieś zawieszały.
|
OpenPS3FTP v2.1 Released - Minor Improvements
Update 1.1 - stability, performance, and bugfix, see changelog Update 1.2 - passive mode bugfix and other stuff, see changelog Update 1.3 - REALLY BIG AND AWESOME UPDATE, see the huge changelog Update 1.4 - The finale, see changelog and release note in the README Update 1.5 - Encore, I couldn't resist. see the changelog Update 2.0 - fresh start, see changelog Update 2.1 - minor improvements, see changelog [Version 2.1 - April 2, 2011] - Code optimizations - Some caching improvements (better response time) - File transfer code rewritten - More RFC compliance - Added more FTP commands - Changed LIST output format to EPLF openps3ftp-v2.1.zip |
OpenPS3FTP v1.4 ***8211; Major Improvements And Bug Fixes
[Version 1.4 - February 26, 2011] - Added more return codes - Another new command parser (even better) - Moved IP retrieval function to its own thread (no more hanging; method still requires internet) - Now detects all known dev_flash writable mount points - Rewrote/reengineered alot of functions - Added a little more user-friendly information on the screen - Moved PASSWD and EXITAPP commands under SITE-specific commands (see SITE HELP) - Changed LIST format to somewhat match ***8220;ls -a -l***8221; - Greatly shortened code - Improved performance and stability - Fixed some bugs - More FTP client compatibility |
Np. nad funkcjami i kompatybilnością. ;]
Na pewno nie. Nie widzę sensu odpalania Linuksa po to aby odpalić np. manager plików (no dobrze, Linuksy mają swoje, kiepski przykład) czy jakiś emulator. |
Spoko You`r the Boss ;) Poprostu nie widzialem sensu zakladania specjalnie temata dla tak malej i ubogiej w opcje aplikacji jak ten Server FTP. No bo o czym sie tu rozpisywac.... No ale ok.
Mysle w ogole ze wszystkie te aplikacje szlag trafi w krotce jak graf dopiesci swoje prace nad linuxem. Mysle wtedy wszystko przeniesiemy na linuxa i tam powstana nowe appzy. Zobaczymy. Dobra koniec OFFtopa. |
A jaki widzisz sens w jednym temacie, w którym jest decylion postów o różnych programach? Jak ktoś ma z tego wyszukać jakieś informacje dla siebie (widok z wyodrębnianiem tylko postów w wyszukiwarce jest bezużyteczny jeśli dana odpowiedź nie zawiera szukanego słowa, ani jego synonimów)?
Jak na razie to wszystkie te aplikacje kuleją na kiepski interface (niekoniecznie mówię o grafice) i bugi. Widać, że to dopiero początki. A więc, ja bym wolał aby kolo odpowiedzialny za np. multiMANa skupił się na tym co najważniejsze w tym programie: na grach. |
ehh myslalem ze to ogolnie do appsow do ps3 temat ;) Niedoczytalem. sorks Czy az trzeba osobny temat zakladac do tak prostych aplikacji.... No ale jak tam uwazasz....
Mi wlasnie wczesniejsza wersja Opena sie kaszanila cos temu glownie Blackboxa uzywam a ostatnio to w multiMANIE ftp bo po co kilka appzow otwierac jak mozna jedna. |
Co ma FTP Server wspólnego z OBMami? Nic, wydzieliłem do nowego wątku. ;]
- - - A na temat: Świetny program. Testowałem wersję 1.1 i miałem problemy przy przesyłaniu dużych plików z PS3 (freezy). Mam nadzieję, że zostało to poprawione. Chciałbym nazwać ten program najlepszym obecnie FTP Serwerem, poprzednia wersja biła na głowę PS3FTP Server, Blackb0xowy FTP Serwer i jego port na PSL1GHT (tych wbudowanych w OBMy nie sprawdzałem). |
Open FTP Server
OpenPS3FTP v1.3 ***8211; REALLY BIG AND AWESOME UPDATE
Changelog for OpenPS3FTP v1.3: [Version 1.3 - February 15, 2011] - New command parser - New readme format - Prints a warning message if dev_blind is mounted - Fixed a bunch of bugs - Much more stable compared to previous versions - Much better performance compared to previous versions - On-screen text is coloured green instead of white - File transfers are more reliable - Exit to XMB function is more reliable - Removed ***8220;Press X to quit***8221;, use XMB Quit Game - Corrected and added some FTP return codes - Local IP address of the PS3 now displays on-screen - Added password change command (PASSWD <newpassword>) - Added force exit command (EXITAPP) - Greatly optimized code - Removed pointless/useless code - Simplified most functions - CHMOD function now works properly - File permissions now show correctly in directory listings - Now licensed under the GPL - Support for MLSD, MLST, and NLST commands |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:22. |