Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Skopiowanie WarCrafta 3 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/skopiowanie-warcrafta-3-a-8825/)

Niewiem 10.07.2002 15:17

Skopiowanie WarCrafta 3

Mam male pytanko. Jak skopiowac Warcrafta3 w clonie? Wsadzilem plytke (mam oryginal angielski) i pisze ze nie ma zabezpieczen a ktos mowil ze sa... Chodzi o to ze mam 2 kompy ale jedna oeyginalna plytke a chce grac sobie z qmplami... i zapodawac nowe patche a do patchy nie ma Crackow...

Sarcofago 10.07.2002 20:43

ja mam anglojezycznego Warcrafta i jest on zabezpieczony SECUROM-em.
W clone XXL ustaw w opcjach skanowania że ma szukać Sekurom-a na płycie a na bank ci go znajdzie ;p ||

Niewiem 10.07.2002 22:53

zaznaczylem zeby szukal i nic nie znalaz mam cd Teac 40x [rzy czym wyskoczyl komunikat o sterownikach Aspi co to jest.. a moze skanowac w nagrywarce ? (teac 8x)

TeacMan 10.07.2002 23:50

Ja mam Ang & Polska wersję W3 i na żadnej z nich mi securoma nie wykrywa (są krakowane i moge je kopiować nawet w Nero więc się tym nie przejmuję). :cool:

Pozdrawiam wszystkich ..:::DemieN:::..

gALL 11.07.2002 01:39

Cytat:

TeacMan napisa***322;(a)
Ja mam Ang & Polska wersję W3 i na żadnej z nich mi securoma nie wykrywa (są krakowane i moge je kopiować nawet w Nero więc się tym nie przejmuję). :cool:

ale nowych patch'y nie zapodasz losiu, bo przewaznie patche podmieniaja exeki, a w 99% to wlasnie exeki sa *****'niete.

Sarcofago 11.07.2002 08:05

ja mam angielska wersje warcrafta i jest zabezpieczony securomem ale i tak na plycie jest ***** + generator numeru potrzebnego przy instalacji gry, wiec no problem :-D

Niewiem 11.07.2002 12:20

ale ja chce to zrobic tak zebym mogl to kopiowac normalnie.

bo moge rownie dobrze wlaczyc gre n jednym kompie wyjac plytke i wlaczyc na drugie kiedys tak z SC robilem ;) w kafe jak jedna CD mielismy

TeacMan 11.07.2002 14:29

Cytat:

gALL napisa***322;(a)

ale nowych patch'y nie zapodasz losiu, bo przewaznie patche podmieniaja exeki, a w 99% to wlasnie exeki sa *****'niete.

Kto jest losiem ten jest gALLu. Ja mam wersje które mi w pełni działają więc żadnych pathów nie potrzebuję :). A nawet jeśli bym potrzbował to bym sobie wtedy skombinował orginałkę i przewalił.

Face OFF 11.07.2002 14:53

Cytat:

TeacMan napisa***322;(a)

Kto jest losiem ten jest gALLu. Ja mam wersje które mi w pełni działają więc żadnych pathów nie potrzebuję :). A nawet jeśli bym potrzbował to bym sobie wtedy skombinował orginałkę i przewalił.

Panowie nie drzec KOTÓW !!! wszystkim juz mowie co i jak. Wiec ja mam Warcrafta 3 i wersje ang. i pl obie sa nie org. :P Wersja ang jest Razora i ma cracka a polska nie !!! Odnosnie patcha to mam juz swoja ang wersje Warcrafta 3 spatchowanego do wersji 1.01 i wszystko dziala bo Panowie sa w sieci juz cracki do wersji 1.01 !!! jest taka stronka hmm jakos tak brzmiala "warfroge ..." jestem teraz w pracki i nie mam tu linka ale jakby ktos potrzebowal moge dac na maila lub przez priva. No i na tej stronce jest wsio co potrzebne by grac na BN :) my sobie juz gramy zaciekle z kolesiami.

Pozdrawiam @LL i nie drzec mi tu kotów !!!

A tak na marginesie to kto ma juz skopiowany orginal war 3 plis priv me !!!

Face OFF 11.07.2002 15:00

Panie Sarcofago !!!!
Prosze pana po raz ostatni by zmienil pan tego gifa bo zaczyna mnie to naprawde wkurzac a nie chce byc nie mily i zglosic to Miskowi by dostal pan BANA za kradziez czyjegos pomyslu !!! Wiec prosze cie poraz ostatni bys zmienil sobie na jakis inny gifik !!! troszke wyobrazni i checi wydaj z siebie i bedzie cool !! ZOBACZYSZ SAM ZE LEPIEJ SIE POCZUJESZ bedac unikatowym gosciem forum !!!

Wiecej juz nie bede ciebie prosil o to tylko zalatwie to inaczej !!!

Zmien tego gifka jeszcze dzisiaj bo strasznie mi drazni oczka moje jak widze "plagiat"

Dobromil 11.07.2002 15:31

Face OFF: jesli mozna to ja bym prosil o tego linka do tej stronki :)
tlight@wp.pl

pozdrawiam
Dobromil

Sarcofago 11.07.2002 18:55

Cytat:

Face OFF napisa***322;(a)
Panie Sarcofago !!!!
Prosze pana po raz ostatni by zmienil pan tego gifa bo zaczyna mnie to naprawde wkurzac a nie chce byc nie mily i zglosic to Miskowi by dostal pan BANA za kradziez czyjegos pomyslu !!! Wiec prosze cie poraz ostatni bys zmienil sobie na jakis inny gifik !!! troszke wyobrazni i checi wydaj z siebie i bedzie cool !! ZOBACZYSZ SAM ZE LEPIEJ SIE POCZUJESZ bedac unikatowym gosciem forum !!!

Wiecej juz nie bede ciebie prosil o to tylko zalatwie to inaczej !!!

Zmien tego gifka jeszcze dzisiaj bo strasznie mi drazni oczka moje jak widze "plagiat"

Po co te nerwy....jezeli faktycznie miales go pierwszy to sorry, ale jak go wybieralem to na forum nie rzucil mi sie w oczy ktos z takim samym gifem.I co najwazniejsze nie ukradłem go Tobie,tylko widocznie przypadkowo wybrałem sobie taki sam jak ty !Dla swietego spokoju znalazlem sobie nowy ;p

NARA
mam nadzieje ze tego nikt nie ma ;)

Face OFF 11.07.2002 20:54

Sarcofago

Ciesze sie ze znalazles sobie nowygifcik :) Zycze powodzenia !!!

gALL 12.07.2002 02:18

Cytat:

TeacMan napisa***322;(a)

idz sie schowaj, patch'e wychodza a jezeli wychodza tzn ze sa potrzebne do czegos nie?

Face OFF 12.07.2002 12:51

:o :o Jak do tej pory nie widzialem by ktos napisal ze udalo mu sie przegrac z ORGINALU Warcrafta 3 czy to wersje PL czy ANG. Czy jest ktos ktory moze sie pochwalic, ze przegrala i kopia chodzi jak orginal tzn. nie wymaga cracka ??? Szukam takiej osoby i prosze o kontakt ze mna na GG lub priva !!! SPRAWA NIE DOTYCZY KOPIOWANIA pirata na pirata !!!:P :P :P

fAtkOs 12.07.2002 14:02

Cytat:

Face OFF napisa***322;(a)
:o :o Jak do tej pory nie widzialem by ktos napisal ze udalo mu sie przegrac z ORGINALU Warcrafta 3 czy to wersje PL czy ANG. Czy jest ktos ktory moze sie pochwalic, ze przegrala i kopia chodzi jak orginal tzn. nie wymaga cracka ??? Szukam takiej osoby i prosze o kontakt ze mna na GG lub priva !!! SPRAWA NIE DOTYCZY KOPIOWANIA pirata na pirata !!!:P :P :P

ja mialem naormalnie kopiowana ver pl i dzialala tylko na cd-romie na nagrywarce niestety nie:'(
sam niestety nie przegrywalem bo mi niejest ona narazie potrzebna :P

Weron 12.07.2002 16:21

Cytat:

fAtkOs napisa***322;(a)

ja mialem naormalnie kopiowana ver pl i dzialala tylko na cd-romie na nagrywarce niestety nie:'(
sam niestety nie przegrywalem bo mi niejest ona narazie potrzebna :P

Jak uzyjesz opcje w clonie hide cdr media to powinna ci dzialac na nagrywarce.

Niewiem 14.07.2002 19:34

udało się.
zaznaczyłem wszytkie opcje w clonie i gra się przegrała i co najważniejsze uruchomiła się - bez cracków na patchu 1.01b

PS
majonez wróć :) mam nadzieje że chociaż czasami zaglądasz :)

przemq 14.07.2002 20:34

Cytat:

gALL napisa***322;(a)

Update'y tak samo jak gry sa lamane. Nalezy wiedziec gdzie szukac, ale co to interesuje kogos kto chce tylko skopiowac, lepiej powiedzec ze nie ma i juz.
Jeden przyklad: WarCraft III Update v1.01 *Cracked*

Guideon 15.07.2002 08:21

Udało mi się przegrać Warcrafta III PL oryginalną wersję programem Clone. Chodzi bez zarzutu, uruchamia się z CD. :-D

Wicher 15.07.2002 10:17

Ustawienia Clona

czy moze ktos podac ustawienia CloneCD odczytu i zapisu do Warcrafta 3 PL?

pzdr
WICHER:(

gALL 15.07.2002 16:21

Cytat:

przemq napisa***322;(a)

Update'y tak samo jak gry sa lamane. Nalezy wiedziec gdzie szukac, ale co to interesuje kogos kto chce tylko skopiowac, lepiej powiedzec ze nie ma i juz.
Jeden przyklad: WarCraft III Update v1.01 *Cracked*

no to kur*e odkryles ameryke. jakbym o tym nie wiedzial przeciez ja nie mowilem ze nie ma!, ale zawsze musisz troche poczekac po kazdym updejcie, no chyba ze to 0day, w co szczerze watpie.

Niewiem 17.07.2002 12:03

Re: Ustawienia Clona

zaznaczasz wszystkie mozliwe opcje i sie przgrywa

Cytat:

Wicher napisa***322;(a)
czy moze ktos podac ustawienia CloneCD odczytu i zapisu do Warcrafta 3 PL?

pzdr
WICHER:(

Kermit83 19.07.2002 22:00

A z jaką prędkością zrzucać obraz?

VLuka 21.07.2002 08:40

Poniewaz Warcraft III jest zabezpieczony SecuROM-em (nie mowie tu o pirackich kopiach) wystarczy zaznaczyc kopiowanie danych subkanalowych przy odczycie dla danych i audio a dla zapisu zeby zamykal ostatnia sesje. Nagrywarka musi obslugiwac RAW-DAO ale to raczej nie problem w tych czasach. Przykladowy profil SecuROM dla CloneCD:

X:\Program Files\Elaborate Bytes\CloneCD\Profiles\SecuROM.cpp

[CloneCD ReadPrefs]
ReadSubData=1
RegenerateData=0
ReadSubAudio=1
AbortOnReadError=0
FastErrorSkip=0
ReadSpeedData=0
ReadSpeedAudio=0
IntelligentBadSectorScan=0
SectorSkip=100
NoErrorReport=0
FirstSessionOnly=0
AudioQuality=1
[CloneCD WritePrefs]
DontRepairSubchannelData=0
AlwaysCloseLastSession=1
AmplifyWeak=0
WriteSpeed=8

Ja odczytuje i zapisuje z max. predkoscia (LG GCE-8160B) ale oczywiscie nie u kazdego to zadziala. Wtedy predkosc do odczytu radze dac 4x, zapis nie jest juz taki wazny. Jesli ktos ma nadal problemy z najnowszym CloneCD i LiteOn'ami ze skopiowaniem SecuROM *new* niech uzyje innego czytnika do zrzucenia gry albo najnowszego CDMate.

Poniewaz SecuROM *new* ma sprawdzanie ATIP wiec gra nie odpali sie z plyta w nagrywarce bez wlaczonego Hide CDR-Media w CloneCD Tray-u albo Ignore Media Type w FantomCD. Jesli ktos nie ma nagrywarki DAO-RAW to tez moze tak skopiowac i grac z wlaczona emulacja SecuROM w Daemon Tools 3.16 albo FantomCD. W dwoch ostatnich radze zmienic nazwy napedow - SecuROM po wykryciu DT zawiesza gre po paru minutach.

Zawsze mozna takze uzyc cracka - linki ponizej.

albertartu 22.07.2002 00:57

oo

Kermit83 22.07.2002 08:05

Ja ustawiłem tylko odczyt danych subkanałowych ze ścierzek danych (z audio nie) i gra się przegrała i na szczęście działa :)

pc1 22.07.2002 08:33

Re: Skopiowanie WarCrafta 3

Cytat:

Niewiem napisa***322;(a)
Mam male pytanko. Jak skopiowac Warcrafta3 w clonie? Wsadzilem plytke (mam oryginal angielski) i pisze ze nie ma zabezpieczen a ktos mowil ze sa... Chodzi o to ze mam 2 kompy ale jedna oeyginalna plytke a chce grac sobie z qmplami... i zapodawac nowe patche a do patchy nie ma Crackow...
Ja ma Lite-on i udalo mi sie skopiowac oryginal PL War3 (moj wlasny)
Uzylem programu CloneCD 4.0.1.10 (jest na stronie producenta - ***** w astalaviscie

Probowalem tez na BlindWrite ale sobie nie poradzil

VLuka 22.07.2002 14:32

Cytat:

Kermit83 napisa***322;(a)
Ja ustawiłem tylko odczyt danych subkanałowych ze ścierzek danych (z audio nie) i gra się przegrała i na szczęście działa :)
Poniewaz Warcraft nie ma trackow audio ;) Ale ogolnie to wlasnie takie ustawienia sa do SecuROM-u.

Adam 22.07.2002 17:55

kopia war3 pl

Witam

Do listy udanych prób skopiowania Warcraft'a 3 PL (ORYGINAŁ) chciałbym dołączyć swoją.
Kopiowane na sprzęcie LiteOn 32125W pod Win XP za pomocą CloneCD 4.0.0.19 (jakoś tak, przedostatnia edycja).
Gra działa z patch'em 1.01.
ClonyXXL nie wykrywa (mimo wielokrotnych prób) zabezpieczenia SecuRom *nowy*. natomiast raportuje uszkodzone sektory. Jednak próba skopiowania płyty z ustawieniami proponowanymi przez Clony dla uszkodzonych sektorów w CloneCD nie powodzi się. Na marginesie dodam, że zabezpieczenie SecuRom *nowy* zastosowane zostało w innej grze Blizzard D2LOD PL, i w tym przypadku nie ma problemu z rozpoznaniem zabezpieczenia przez Clony oraz wykonaniem kopii przez CloneCD (cały czas mowa o ORYGINAŁACH).
Zawiedziony skromną ilością informacji z poprzednich postów na temat ustawień CloneCD do poprawnego wykonania kopii Warcraft 3 PL postanowiłem trochę poeksperymentować. Ustawiając poniższe opcje w CloneCD udało mi się wypalić działającą kopię.

[CloneCD ReadPrefs]
ReadSubData=1
RegenerateData=0
ReadSubAudio=1
AbortOnReadError=0
FastErrorSkip=1
IntelligentBadSectorScan=1
SectorSkip=100
NoErrorReport=1
FirstSessionOnly=0
AudioQuality=1
[CloneCD WritePrefs]
DontRepairSubchannelData=0
AlwaysCloseLastSession=1
AmplifyWeak=1

prędkości odczytu i zapisu = 4x
metoda zapisu = DAO RAW

Jeśli chodzi o ścieżki audio, to sprawdzałem na płycie, i nie ma dodatkowych ścieżek audio. Zatem ustawienia dotyczące audio można zignorować, gdyż nie mają one wpływu na jakość kopii.

Pozostaje otwartą sprawa rodzaju zabezpieczenia zastosowanego w Warcraft 3 PL, chociaż myślę że nie jest to SecuRom *nowy*. Można próbować z ustawieniami proponowanymi przez ClonyXXL w przypadku wykrycia uszkodzonych sektorów "Ring Protech", "Roxxo" itd. jednak nie starczyło mi już cierpliwości i czasu.

Potwierdzam również, że kopia gry nie działa w nagrywarce, u mnie po prostu się zawiesza. W CD-ROM'ie działa bez problemu.

VLuka 22.07.2002 19:30

Re: kopia war3 pl

Cytat:

Adam napisa***322;(a)
Pozostaje otwartą sprawa rodzaju zabezpieczenia zastosowanego w Warcraft 3 PL, chociaż myślę że nie jest to SecuRom *nowy*. Można próbować z ustawieniami proponowanymi przez ClonyXXL w przypadku wykrycia uszkodzonych sektorów "Ring Protech", "Roxxo" itd. jednak nie starczyło mi już cierpliwości i czasu.
Absolutnie nie jest to sprawa otwarta. Blizzard jako czesc Vivendi Universal ma odgornie narzucone zabezpieczenie firmy Sony czyli wlasnie SecuROM. W Warcrafcie jest wykorzystana jego w miare nowa wersja - 4.68.00 (w miare bo np. NWN ma nowsza), wersje ta latwo sprawdzic - jest w zabezpieczonym pliku po ciagu znakow AddD. Pliki zabezpieczone SecuROM-em maja takze odpowiednie sekcje jak Ŕ.cms_t i Ŕ.cms_d - nazwy znajdziesz w naglowku PE. Nowy SecuROM ma takze uszkodzone sektory. Programem ClonyXXL nie nalezy sie zupelnie sugerowac - zle wykrywa i tyle.

AuthoR 23.07.2002 22:22

Warcraft III

Ja pożyczyłem origa od kolegi, nagralem i teraz plyta odpala sie na kazdym kompie bez niczego. Płyta działa jak oryginał.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:34.