![]() |
Cytat:
|
Te infractiony, to też takie lajki som.
|
oj, nie marudź, dostałeś lekki wyrok z kategorii wykroczenia, takie "kolegium"
a ze mnie zrobili krymynalistę, dwa przestępstwa umyślne w recydywie :w00t: |
no ja na przykład dostawałem lajki za cycki, i fajnie było :spoko:
chłopaki generalnie hetero są :sciana: aż tu przyszła taka jedna z Zachlajek i popsuła cycki :ysz: |
andy,
jeśli dobrze pamiętam, LIKE działa w nast. sposób: np. 4 osoby olajkują mojego jednego posta i każdy widzi, że dostałem za post 4 lajki, włącznie z tym kto lajkował. Wobec tego mam 1 arg. na NIE. Przykładowa sytuacja: pali i andy toczą spór. Generalnie toczą spór między sobą, reszta chwilowo przestała udzielać się (tak często bywa). pali dostaje na jeden z postów kilka lajków. andy w tym momencie zostaje postawiony pod "ścianą poparcia", pod poparciem milczącej grupy, z którą nie ma jak dyskutować - bo przecież nic nie mówią. pali może uzyskać złudne poczucie, że ma rację, skoro milcząca grupa za nim stoi. A tak naprawdę nie wie z jakiego powodu te lajki, być może nikt nie wniknął w przedmiot sporu, a lajki poszły za zgrabnego bon-mota, czy po prostu z sympatii dla osoby. Myślę, że wprowadzenie tego mechanizmu spowoduje powstanie grup poparcia i sekowanie użytkowników niepopularnych, czy takich którzy swoje racje wyjaśniają w sposób mniej efektowny. Albo jeszcze gorzej: na tym forum jest sporo indywidualistów, którzy będą czerpać dziką satysfakcję z walki sam przeciwko wszystkim. Wolę spór na argumenty, a nie liczbę osób popierających. Jeśli z LIKE zdejmiemy widoczność dla wszystkich to staje się mechanizm bardzo podobny do reputacji - z taką różnicą, że jest łatwiejszy, dzięki AJAXowej konstrukcji. Niemniej jeśli LIKE zostanie włączony, nie będę darł szat i też pewnie z tego będę korzystał ;) |
Retu! To za 'blądyne'...
|
Ritu, Ty fanie SG od siedmiu boleści ;)
|
Retu mnie przekonał w sprawie rozwiązywania,
rozmyśliłem się ze skutkiem natychmiastowym. :) Like - nie ! Prefiksowanie - nie ! || |
A powiedz mi rzeczowo w jaki sposób urozmaici to forum, nawet gdy będzie używany we właściwy sposób - ktoś napisze jakiegoś wartościowego posta i powiedzmy kilka osób kliknie like, co wniesie te kilka kliknięć bo ja do teraz nie wiem?
|
Cytat:
Polska jest chyba jeszcze zbyt zacofanym krajem na takie udogodnienia.. Cytat:
Dla mnie smutne jest to, ze padało tutaj wiele pomysłów, które mogło ponieść, urozmaicić to forum i nic z tego nie zostało wykorzystane bo kilka osób boi się zmian... |
Miałeś system czynny przez chwilę, widziałeś co się działo.
I gdzie tu jakaś nośność informacyjna będzie? A skoro się niektórym nie podoba, to po co komu niepodobająca się zabawka? Mi tylko szkoda tłumaczenia, które odwaliłem... |
Nie to żebym się czepiał ale ten temat traktuje o zupełnie czymś innym...
Wracając do "nowych reputek" to jak na razie jedna osoba napisała minus takiego rozwiązania - "bo będzie jak ze starymi reputkami". Trochę mało.. |
Ja nie proponuję tu wprowadzenia tego prefixu, tylko stwierdzam co wg. mnie było by lepszym ale nie koniecznie idealnym rozwiązaniem bo takiego nie ma, choć przydała by się jakaś lepsza organizacja tematów często przewijających się i rozwiązanych.
PS Denerwuje mnie też to, że wszystko musi być teraz podporządkowane fb i kompatybilne z wszystkim co ma w przedrostku i (czyt. aj) :] Cytat:
|
Jaki rozwiązany temat, co, zawiązał się jakiś?
Zobacz ile na forum masz tematów dziś pytanie, dziś odpowiedź. Jeśli nawet, to ludzie odkopują po pewnym czasie pytając, czy pojawił się np. nowy, lepszy program, który to zrealizuje, a przy okazji może też i coś innego. I po co się bawić w 'rozwiązany'? |
A co z tematami, których rozwiązać się nie da, np. Imprezka? :>
|
No tak gallus, ale po dłuższym przemyśleniu mam pytanie...
- co jak ktoś zada pytanie w rozwiązanym temacie ? Jaki to wtedy ma sens informacyjny ? |
Cytat:
Zamykać moim zdaniem nie ma sensu, bo bywa tak jak na elektrodzie że temat zostaje rozwiązany a za rok coś się zmienia i zakładany jest nowy temat zamiast kontynuować poprzedni ;) |
Kto tu o zamykaniu pisze... rozwiązany ale bez zamykania...
zamykanie tematów też nie uważam za dobry pomysł Retu. O rozwiązaniu decydowałby autor, lub moderator, lub Bartez. |
Taa... Na jednym takim forum widziałem taką metodę. Ktoś założył temat, zadał pytanie, jakiś kretyn coś tam bąknął bez sensu, a moderator-idiota zamknął temat, bo sprawa rozwiązana. I w taki cudowny sposób na tym forumciu pozamykane jest 99% tematów. Podoba się?
|
Cytat:
|
A w czym pomoże włączenie tego pluginu, bo jakoś nie widzę sensu wg. mnie nadaje się on na jakieś fora z gatunku fotografii, ale co wniesie na forum technicznym na którym ludzie oczekują rozwiązania problemu albo zasięgnięcia od innych jakieś opinii? Już prędzej przydałoby się prefixowanie tematów [Rozwiązany], a nie tam jakieś like... :]
|
Cytat:
|
Mi tego nie musisz mówić :>
(ja reputek cały czas nie daję za nic..) |
Cytat:
Cytat:
"Jeżeli się nie rozwijasz to się cofasz" |
Cytat:
|
Cytat:
b) nie sprawdzi się c) czemu? Z tego samego powodu, dla którego nie sprawdziły się reputki Proste ;) |
Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie taka funkcja jest przydatna i może(przy normalnym używaniu) podnieść poziom tego forum, oraz wciągnąć więcej nowych osób. |
Cytat:
Ja jestem przeciwny. Z resztą odpowiedni arkusz CSS już czeka w razie czego do zablokowania tego :P |
Emocje opadły więc można do tego tematu wrócić.
Zapewne wiele osób jest przeciwna włączeniu tego ponownie jednak ja jestem za tym aby spróbować, dlaczego? Wprowadzając kiedyś reputki był zamysł aby osoby które są najbardziej pomocne wyróżniały się na forum, niestety się to nie udało bo zdecydowana większość zaczęła używać tego jak popadnie - zaczęliście tego używać jak 99% NKwiczów NK co doprowadziło do wypaczenia tej funkcji. Ostatnio wprowadzając(pewnie przez przypadek) ten dodatek zobaczyłem, że reputki w nowej formie mają znowu szanse na forum o ile będziemy, tego używali z głową - bez klikania na każdym poście - tylko te wartościowe. Wtyczka "Like it" może spowodować wyciągnięcie, pokazanie ciekawych postów co w konsekwencji może podnieść ogólny poziom. Jeżeli ktoś jest przeciw to niech napisze dlaczego takie rozwiązanie jest złe i nie powinno być umieszczone na forum. Tylko w miarę merytorycznie a nie w stylu: "Nie bo nie", "Bo to glupie" itd. Czekam na konstruktywną dyskusję ;) |
Cytat:
Nie dziękujcie. ;p |
Cytat:
|
Filip z konopii? :wow:
|
A co my drugiego fejsbuka robimy?
|
Ja bym zatrudnił jakiegoś szeptuna coby odprawił co trzeba.
|
Cytat:
Cytat:
[Artykół] SSD - kóniec wówczas klątwa opuści to forum. :taktak: |
:jupi:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
|
Cytat:
|
Mam sposób na tego SSD, przynajmniej tak mi się zdaje. :>
|
Bartez - dobrze ci idzie.
Idź za ciosem i tego SSD jeszcze wynajdź :D |
Ufff! ^^
|
Pan Bóg ci to w dzieciach wynagrodzi, Łaskawco :spoko: :D
|
Cytat:
|
Dodatek wyłączony. Przyplątał się z aktualizacją vBSEO, i dopiero przed momentem znaleźliśmy, gdzie to siedzi :)
|
Przytoczony jest arcy techniczny.
|
Mi jakoś w ogóle ten plugin nie pasuje do for "technicznych", no chyba że większość postów będzie wyglądała jak ten :)
|
no co Ty, Rycha chyba o to nie podejrzewasz
Kryche to moze troche tak, rycha_bis to ewidentnie, ale nie Rycha! swoja droga UNLIKE i jeszcze jedno: RYCHO - POJUTRZE PRZYBYWAM DO SZCZECINA! |
:taktak:
|
Takie sondy z góry są stracone bo co poniektórzy oddają głosy z fejkowych kont ;-)
|
A może by tak...
SPOŁECZNY KOMITET OBROŃCÓW LIKE. |
Póki co to śmietnikowe żulostwo z rychem w dwóch osobach... :P
|
Wywalić w pi... w diabły wywalić. ;)
Jeśli nie wyrzucić to chociaż opcja umożliwiająca nie wyświetlanie tych głupot, nie dostawania powiadomień itd. Serio, straszny śmieć. |
Cytat:
Przy większości bezwzględnej coś może zostać przegłosowane tylko wtedy gdy głosów ***8222;za***8221; jest więcej niż suma głosów ***8222;przeciw***8221; oraz ***8222;wstrzymujących się***8221;. Poza tym, dysputa jałowa, w sondzie nie zawarłem takiej opcji. Ja tą 'ciekawą' funkcję nadal uważam za zupełnie zbędną i niepasującą do cdrinfo ! |
Cytat:
Cytat:
Zamiast napisu Like | Unlike proponuje wstawić coś graficznego. |
Mnie o wiele bardziej irytują linki w wyrazach z postów, zawsze jak czytam to wskazuje sobie tekst wskaźnikiem myszki i teraz non stop mi wyskakują jakieś bzdury ;) ... to doprawdy wkurzające ...
pozdrawiam |
Tak.
To jest guano. |
To forum robi się gówniane. Nie mam tu na myśli treści tylko jakieś głupie rozszerzenia. :)
|
Nie wiem czy jest on tu niezbędny, ale nie przeszkadza mi :D
Może zostać ;) |
Będę za jak serduszka będą czerwone:>
|
Tylko po co?
Nielot równie dobrze mógłby założyć ankietkę czy jesteś za/przeciw dymisji rządu Tuska... Nothing but statistics. |
dużo kont będę musiał sobie założyć, żeby zrównoważyć szanse głosowania...
|
Wstrzymujący się od głosu są liczeni jako przeciw !
|
jestem za a nawet przeciw
|
Referendum w sprawie pluginu LIKE
Kto jest za tym, aby plugin LIKE pozostał niechaj klika LIKE.
Kto jest przeciw temu, aby plugin LIKE pozostał niechaj klika UNLIKE. Głosujmy. Głosowanie jawne ! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:36. |