Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Referendum w sprawie pluginu LIKE (https://forum.cdrinfo.pl/f10/referendum-sprawie-pluginu-like-88592/)

Zetoxa 10.05.2011 22:43

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1160693)
oj, nie marudź, dostałeś lekki wyrok z kategorii wykroczenia, takie "kolegium"

a ze mnie zrobili krymynalistę, dwa przestępstwa umyślne w recydywie :w00t:

ja nie marudzę, ja się cieszę k***a

grzeniu 10.05.2011 13:49

Te infractiony, to też takie lajki som.

pali 10.05.2011 12:41

oj, nie marudź, dostałeś lekki wyrok z kategorii wykroczenia, takie "kolegium"

a ze mnie zrobili krymynalistę, dwa przestępstwa umyślne w recydywie :w00t:

Zetoxa 10.05.2011 11:40

no ja na przykład dostawałem lajki za cycki, i fajnie było :spoko:
chłopaki generalnie hetero są :sciana:
aż tu przyszła taka jedna z Zachlajek i popsuła cycki :ysz:

pali 10.05.2011 10:45

andy,

jeśli dobrze pamiętam, LIKE działa w nast. sposób:
np. 4 osoby olajkują mojego jednego posta i każdy widzi, że dostałem za post 4 lajki, włącznie z tym kto lajkował.

Wobec tego mam 1 arg. na NIE.
Przykładowa sytuacja:
pali i andy toczą spór.
Generalnie toczą spór między sobą, reszta chwilowo przestała udzielać się (tak często bywa).
pali dostaje na jeden z postów kilka lajków.
andy w tym momencie zostaje postawiony pod "ścianą poparcia", pod poparciem milczącej grupy, z którą nie ma jak dyskutować - bo przecież nic nie mówią.
pali może uzyskać złudne poczucie, że ma rację, skoro milcząca grupa za nim stoi. A tak naprawdę nie wie z jakiego powodu te lajki, być może nikt nie wniknął w przedmiot sporu, a lajki poszły za zgrabnego bon-mota, czy po prostu z sympatii dla osoby.

Myślę, że wprowadzenie tego mechanizmu spowoduje powstanie grup poparcia i sekowanie użytkowników niepopularnych, czy takich którzy swoje racje wyjaśniają w sposób mniej efektowny. Albo jeszcze gorzej: na tym forum jest sporo indywidualistów, którzy będą czerpać dziką satysfakcję z walki sam przeciwko wszystkim.

Wolę spór na argumenty, a nie liczbę osób popierających.

Jeśli z LIKE zdejmiemy widoczność dla wszystkich to staje się mechanizm bardzo podobny do reputacji - z taką różnicą, że jest łatwiejszy, dzięki AJAXowej konstrukcji.

Niemniej jeśli LIKE zostanie włączony, nie będę darł szat i też pewnie z tego będę korzystał ;)

Patrix 10.05.2011 00:06

Retu! To za 'blądyne'...

Reetou 09.05.2011 23:23

Ritu, Ty fanie SG od siedmiu boleści ;)

Patrix 09.05.2011 23:10

Retu mnie przekonał w sprawie rozwiązywania,
rozmyśliłem się ze skutkiem natychmiastowym. :)

Like - nie !
Prefiksowanie - nie !
||

gallus 09.05.2011 22:44

A powiedz mi rzeczowo w jaki sposób urozmaici to forum, nawet gdy będzie używany we właściwy sposób - ktoś napisze jakiegoś wartościowego posta i powiedzmy kilka osób kliknie like, co wniesie te kilka kliknięć bo ja do teraz nie wiem?

andy 09.05.2011 22:01

Cytat:

Miałeś system czynny przez chwilę, widziałeś co się działo.
I dziwimy się poziomu na NK...Tam po wprowadzeniu mikrobloga(śledzik) działo się podobnie...

Polska jest chyba jeszcze zbyt zacofanym krajem na takie udogodnienia..

Cytat:

I gdzie tu jakaś nośność informacyjna będzie? A skoro się niektórym nie podoba, to po co komu niepodobająca się zabawka?
Co innego nie podoba mi się, a co innego nie podoba mi się i zrobię wszystkim innym na złość klikając gdzie popadnie. Jak na razie poza dwoma, trzema osobami krytykującymi "nowe emotki" nie widziałem nikogo więcej kto chciałby się wypowiedzieć merytorycznie i rzeczowo dlaczego NIE.

Dla mnie smutne jest to, ze padało tutaj wiele pomysłów, które mogło ponieść, urozmaicić to forum i nic z tego nie zostało wykorzystane bo kilka osób boi się zmian...

Reetou 09.05.2011 21:53

Miałeś system czynny przez chwilę, widziałeś co się działo.

I gdzie tu jakaś nośność informacyjna będzie? A skoro się niektórym nie podoba, to po co komu niepodobająca się zabawka?

Mi tylko szkoda tłumaczenia, które odwaliłem...

andy 09.05.2011 21:29

Nie to żebym się czepiał ale ten temat traktuje o zupełnie czymś innym...

Wracając do "nowych reputek" to jak na razie jedna osoba napisała minus takiego rozwiązania - "bo będzie jak ze starymi reputkami". Trochę mało..

gallus 09.05.2011 21:15

Ja nie proponuję tu wprowadzenia tego prefixu, tylko stwierdzam co wg. mnie było by lepszym ale nie koniecznie idealnym rozwiązaniem bo takiego nie ma, choć przydała by się jakaś lepsza organizacja tematów często przewijających się i rozwiązanych.

PS Denerwuje mnie też to, że wszystko musi być teraz podporządkowane fb i kompatybilne z wszystkim co ma w przedrostku i (czyt. aj) :]

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1160596)
A co z tematami, których rozwiązać się nie da, np. Imprezka? :>

Dodać prefix [Niekończąca się opowieść]....

Reetou 09.05.2011 20:58

Jaki rozwiązany temat, co, zawiązał się jakiś?

Zobacz ile na forum masz tematów dziś pytanie, dziś odpowiedź. Jeśli nawet, to ludzie odkopują po pewnym czasie pytając, czy pojawił się np. nowy, lepszy program, który to zrealizuje, a przy okazji może też i coś innego.

I po co się bawić w 'rozwiązany'?

ed hunter 09.05.2011 20:54

A co z tematami, których rozwiązać się nie da, np. Imprezka? :>

Patrix 09.05.2011 20:48

No tak gallus, ale po dłuższym przemyśleniu mam pytanie...
- co jak ktoś zada pytanie w rozwiązanym temacie ? Jaki to wtedy ma sens informacyjny ?

gallus 09.05.2011 07:28

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1160456)
... moderator-idiota ...

My takowych nie posiadamy... :fiu:
Zamykać moim zdaniem nie ma sensu, bo bywa tak jak na elektrodzie że temat zostaje rozwiązany a za rok coś się zmienia i zakładany jest nowy temat zamiast kontynuować poprzedni ;)

Patrix 09.05.2011 00:41

Kto tu o zamykaniu pisze... rozwiązany ale bez zamykania...
zamykanie tematów też nie uważam za dobry pomysł Retu.

O rozwiązaniu decydowałby autor, lub moderator, lub Bartez.

Reetou 08.05.2011 23:46

Taa... Na jednym takim forum widziałem taką metodę. Ktoś założył temat, zadał pytanie, jakiś kretyn coś tam bąknął bez sensu, a moderator-idiota zamknął temat, bo sprawa rozwiązana. I w taki cudowny sposób na tym forumciu pozamykane jest 99% tematów. Podoba się?

Patrix 08.05.2011 23:20

Cytat:

Napisany przez gallus (Post 1160450)
Już prędzej przydałoby się prefixowanie tematów [Rozwiązany], a nie tam jakieś like... :]

O ! o! Mądrze gada ! :taktak:

gallus 08.05.2011 23:13

A w czym pomoże włączenie tego pluginu, bo jakoś nie widzę sensu wg. mnie nadaje się on na jakieś fora z gatunku fotografii, ale co wniesie na forum technicznym na którym ludzie oczekują rozwiązania problemu albo zasięgnięcia od innych jakieś opinii? Już prędzej przydałoby się prefixowanie tematów [Rozwiązany], a nie tam jakieś like... :]

Patrix 08.05.2011 23:03

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1160445)
Reputki nie sprawdziły się dlatego bo (...)

Ja reputki zbieram i rozdaje uczciwie! ;-)

andrzejj9 08.05.2011 22:50

Mi tego nie musisz mówić :>

(ja reputek cały czas nie daję za nic..)

andy 08.05.2011 22:43

Cytat:

Brzydkie, nie podoba mi się i nie sprawdzi się...
Wygląd można zmienić na taki który zadowoli nawet tych najbardziej wymagających ;)

Cytat:

c) czemu? Z tego samego powodu, dla którego nie sprawdziły się reputki
Reputki nie sprawdziły się dlatego bo kilkanaście osób wolało sobie porobić jaja. Po prostu niektórym nie podoba się rozwój tego forum, nie podoba się, że coś może iść z czasem, do przodu..
"Jeżeli się nie rozwijasz to się cofasz"

Patrix 08.05.2011 22:30

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1160440)
Ok a dlaczego przeciwny? Jak na razie to piszesz: "Nie bo nie"..

Brzydkie, nie podoba mi się i nie sprawdzi się...

andrzejj9 08.05.2011 22:24

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1160431)
Emocje opadły więc można do tego tematu wrócić.

Zapewne wiele osób jest przeciwna włączeniu tego ponownie jednak ja jestem za tym aby spróbować, dlaczego?
Wprowadzając kiedyś reputki był zamysł aby osoby które są najbardziej pomocne wyróżniały się na forum, niestety się to nie udało bo zdecydowana większość zaczęła używać tego jak popadnie - zaczęliście tego używać jak 99% NKwiczów NK co doprowadziło do wypaczenia tej funkcji.

Ostatnio wprowadzając(pewnie przez przypadek) ten dodatek zobaczyłem, że reputki w nowej formie mają znowu szanse na forum o ile będziemy, tego używali z głową - bez klikania na każdym poście - tylko te wartościowe.
Wtyczka "Like it" może spowodować wyciągnięcie, pokazanie ciekawych postów co w konsekwencji może podnieść ogólny poziom.

Jeżeli ktoś jest przeciw to niech napisze dlaczego takie rozwiązanie jest złe i nie powinno być umieszczone na forum. Tylko w miarę merytorycznie a nie w stylu: "Nie bo nie", "Bo to glupie" itd.

Czekam na konstruktywną dyskusję ;)

a) w takiej formie jak piszesz mogłoby się sprawdzić

b) nie sprawdzi się

c) czemu? Z tego samego powodu, dla którego nie sprawdziły się reputki

Proste ;)

andy 08.05.2011 22:23

Cytat:

Ja jestem przeciwny. Z resztą odpowiedni arkusz CSS już czeka w razie czego do zablokowania tego :P
Ok a dlaczego przeciwny? Jak na razie to piszesz: "Nie bo nie"..

Cytat:

Właśnie, fejsbuka zostawmy na fejsbuku.
To, że FB wprowadził taką opcję na większą skalę nie ma nic do rzeczy.

Jak dla mnie taka funkcja jest przydatna i może(przy normalnym używaniu) podnieść poziom tego forum, oraz wciągnąć więcej nowych osób.

Patrix 08.05.2011 21:49

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1160431)
(...) niestety się to nie udało bo zdecydowana większość zaczęła używać tego jak popadnie (...)

Właśnie, fejsbuka zostawmy na fejsbuku.
Ja jestem przeciwny. Z resztą odpowiedni arkusz CSS już czeka w razie czego do zablokowania tego :P

andy 08.05.2011 21:42

Emocje opadły więc można do tego tematu wrócić.

Zapewne wiele osób jest przeciwna włączeniu tego ponownie jednak ja jestem za tym aby spróbować, dlaczego?
Wprowadzając kiedyś reputki był zamysł aby osoby które są najbardziej pomocne wyróżniały się na forum, niestety się to nie udało bo zdecydowana większość zaczęła używać tego jak popadnie - zaczęliście tego używać jak 99% NKwiczów NK co doprowadziło do wypaczenia tej funkcji.

Ostatnio wprowadzając(pewnie przez przypadek) ten dodatek zobaczyłem, że reputki w nowej formie mają znowu szanse na forum o ile będziemy, tego używali z głową - bez klikania na każdym poście - tylko te wartościowe.
Wtyczka "Like it" może spowodować wyciągnięcie, pokazanie ciekawych postów co w konsekwencji może podnieść ogólny poziom.

Jeżeli ktoś jest przeciw to niech napisze dlaczego takie rozwiązanie jest złe i nie powinno być umieszczone na forum. Tylko w miarę merytorycznie a nie w stylu: "Nie bo nie", "Bo to glupie" itd.

Czekam na konstruktywną dyskusję ;)

Berion 14.04.2011 11:13

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1156652)
A co my drugiego fejsbuka robimy?

Już był, ale swoją siłą perswazji wpłynąłem na Barteza i podstępnie, z nocy na rano, wyłączył ten plugin.

Nie dziękujcie. ;p

Patrix 13.04.2011 22:59

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1156660)
Filip z konopii? :wow:

Tak. Urwał się.

grzeniu 13.04.2011 22:58

Filip z konopii? :wow:

szczuru 13.04.2011 22:15

A co my drugiego fejsbuka robimy?

ed hunter 13.04.2011 19:57

Ja bym zatrudnił jakiegoś szeptuna coby odprawił co trzeba.

Kris 13.04.2011 19:43

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1156287)
Bartez - dobrze ci idzie.
Idź za ciosem i tego SSD jeszcze wynajdź :D

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1156332)
Mam sposób na tego SSD, przynajmniej tak mi się zdaje. :>

Każden jeden użytkownik musi założyć temat:

[Artykół] SSD - kóniec

wówczas klątwa opuści to forum. :taktak:

nimal 13.04.2011 15:50

:jupi:

Reetou 13.04.2011 09:50

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1156373)
Ty to byś wp*****l nie chciał ? :P Natychmiast żądam przywrócenia dodatku!

No właśnie... Ludzie wykonują pracę, tłumaczą jakieś bzdety, a Ty po prostu wyłączasz? Żądam natychmiastowego udostępnienia ludziom owoców mojej pracy! :hahaha:

rycho 13.04.2011 07:43

Ilość załączników: 1
k***a
Ja sie budze , a tu forumcio znowu zejpsute.
Ja chcę LIKE!...Załącznik 57183

andy 13.04.2011 06:28

Cytat:

Napisany przez Bartez
Dodatek wyłączony. Przyplątał się z aktualizacją vBSEO, i dopiero przed momentem znaleźliśmy, gdzie to siedzi :)

Ty to byś wp*****l nie chciał ? :P Natychmiast żądam przywrócenia dodatku!

joujoujou 12.04.2011 23:57

Mam sposób na tego SSD, przynajmniej tak mi się zdaje. :>

grzeniu 12.04.2011 21:52

Bartez - dobrze ci idzie.
Idź za ciosem i tego SSD jeszcze wynajdź :D

Berion 12.04.2011 21:48

Ufff! ^^

grzeniu 12.04.2011 21:47

Pan Bóg ci to w dzieciach wynagrodzi, Łaskawco :spoko: :D

Patrix 12.04.2011 21:45

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1156272)
Dodatek wyłączony. Przyplątał się z aktualizacją vBSEO, i dopiero przed momentem znaleźliśmy, gdzie to siedzi :)

Dziękuję, dziękuję, dziękuję, dziękuję, dziękuję, dziękuję, dziękuję, dziękuję CHWAŁA BARTEZOWI !:jupi::jupi::jupi::jupi::uklon::uklon::uklon:

Bartez 12.04.2011 21:34

Berion 12.04.2011 21:13

Przytoczony jest arcy techniczny.

gallus 12.04.2011 21:10

Mi jakoś w ogóle ten plugin nie pasuje do for "technicznych", no chyba że większość postów będzie wyglądała jak ten :)

nimal 12.04.2011 19:28

no co Ty, Rycha chyba o to nie podejrzewasz
Kryche to moze troche tak, rycha_bis to ewidentnie, ale nie Rycha!

swoja droga UNLIKE

i jeszcze jedno:
RYCHO - POJUTRZE PRZYBYWAM DO SZCZECINA!

rycho 12.04.2011 19:26

:taktak:

andy 12.04.2011 19:21

Takie sondy z góry są stracone bo co poniektórzy oddają głosy z fejkowych kont ;-)

rycho 12.04.2011 18:45

A może by tak...
SPOŁECZNY KOMITET OBROŃCÓW LIKE.

Patrix 12.04.2011 18:36

Póki co to śmietnikowe żulostwo z rychem w dwóch osobach... :P

Berion 12.04.2011 18:34

Wywalić w pi... w diabły wywalić. ;)

Jeśli nie wyrzucić to chociaż opcja umożliwiająca nie wyświetlanie tych głupot, nie dostawania powiadomień itd. Serio, straszny śmieć.

Patrix 12.04.2011 18:34

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1156183)
Wstrzymujący są wstrzymującymi...

Bzdura!

Przy większości bezwzględnej coś może zostać przegłosowane tylko wtedy
gdy głosów ***8222;za***8221; jest więcej niż suma głosów ***8222;przeciw***8221; oraz ***8222;wstrzymujących się***8221;.

Poza tym, dysputa jałowa, w sondzie nie zawarłem takiej opcji.

Ja tą 'ciekawą' funkcję nadal uważam za zupełnie zbędną i niepasującą do cdrinfo !

andy 12.04.2011 17:40

Cytat:

Napisany przez Patrix
Wstrzymujący się od głosu są liczeni jako przeciw !

Wstrzymujący są wstrzymującymi...
Cytat:

To forum robi się gówniane. Nie mam tu na myśli treści tylko jakieś głupie rozszerzenia. :)
Jak dla mnie to bardzo ciekawa funkcja.

Zamiast napisu Like | Unlike proponuje wstawić coś graficznego.

Arepo 12.04.2011 15:57

Mnie o wiele bardziej irytują linki w wyrazach z postów, zawsze jak czytam to wskazuje sobie tekst wskaźnikiem myszki i teraz non stop mi wyskakują jakieś bzdury ;) ... to doprawdy wkurzające ...

pozdrawiam

grzeniu 12.04.2011 15:32

Tak.
To jest guano.

Patrix 12.04.2011 12:39

To forum robi się gówniane. Nie mam tu na myśli treści tylko jakieś głupie rozszerzenia. :)

SpeedFreaK 12.04.2011 12:36

Nie wiem czy jest on tu niezbędny, ale nie przeszkadza mi :D
Może zostać ;)

czary2mary 12.04.2011 09:29

Będę za jak serduszka będą czerwone:>

Reetou 12.04.2011 09:09

Tylko po co?

Nielot równie dobrze mógłby założyć ankietkę czy jesteś za/przeciw dymisji rządu Tuska... Nothing but statistics.

andrzejj9 12.04.2011 08:34

dużo kont będę musiał sobie założyć, żeby zrównoważyć szanse głosowania...

Patrix 11.04.2011 23:51

Wstrzymujący się od głosu są liczeni jako przeciw !

grzeniu 11.04.2011 23:47

jestem za a nawet przeciw

Patrix 11.04.2011 23:34

Referendum w sprawie pluginu LIKE

Kto jest za tym, aby plugin LIKE pozostał niechaj klika LIKE.
Kto jest przeciw temu, aby plugin LIKE pozostał niechaj klika UNLIKE.

Głosujmy. Głosowanie jawne !

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:36.