![]() |
Ja mam ps3 super slim od jakiś trzech miesięcy, kupiłem za 600 złoty, dysk miałem więc włożyłem 500, co do dysku jest taki haczyk, że trzeba kupić kieszeń do niego, ja go zainstalowałem luzem, tzn. 4 śrubki od spodu by leżał prosto. Do tego abonament na ps plus i się gra xD
|
Napraw i prześlij z grami Brevikowi, ten biedny, pokrzywdzony i torturowany psychicznie w pudle aniołek, ma tylko ps2. Co za sadyzm na więźniu politycznym. :>
|
eee jakoś dam sobie z tym radę :>, choć przez chwilę się wahałem bo cena nowej ps3 z SSD 12 GB to raptem 600zł, ciekawość wzięła górę, choć nie wiem czy czasem nie oddam starej do naprawy :hmm:
|
Cytat:
A co z grami? PS4 nie jest wstecznie kompatybilna. Chyba, że Ci nie zależy i pozbywasz się też i ich. |
:spoko:
Zazdroszcze MGS : Ground Zeroes w lepszym wydaniu graficznym :-)! |
no i problem rozwiązany... PS4 stoi na miejscu PS3 :>
|
Reflow jest krótkotrwały, a rebaling drogi (i żeby był skuteczny to kulki muszą być z ołowiem a nie ten szajs unijny).
|
:hmm: to chyba sobie podaruję
|
Czechoj przerabialem to , zerknij tutaj http://forum.cdrinfo.pl/f105/naprawa...lacalna-92514/
|
Padła mi PS3. Objaw permanentnie mrugającej czerwonej diody, poprzedzonej po włączeniu zielonym i żółtym mignięciem, dokładnie jak na filmie http://www.youtube.com/watch?v=-uoKXn-c-rU. Czy naprawa poprzez nagrzewanie płyty głównej (demontaż urządzenia) lub nagrzewanie całości przez otwory wentylacyjne jest skuteczne? Czy opłaca naprawiać się PS3 u jakiegoś magika-elektronika, bo serwis SONY chyba odpada? Zastanawiam się bo może czas już na PS4.
|
Nie wiedziałem. Czytałem, że dopada tylko pierwszych modeli Ps3. Czyli nie opłaca się inwestować w 1 szt. Ps3 na stare lata? ???
Dziwne, że Ps2 można grac przez 10 lat non stop i działa rewelacyjnie. Ile dajecie życia takiej Ps3? |
Każdą PS3 dopadnie kiedyś YLOD/RSOD.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam do sprzedania GameCube, Ps1, karte graficzna do PC i ksiazki do podrywania kobiet, moze ktos chce? ;p |
Cytat:
|
Pisałem o wiatraku ponieważ kolega miał ten sam problem. Okazało się wtedy, że kabel od wiatraka nie był dokładnie przymocowany do płyty głównej co powodowało spięcia.
Co do płyt głównych to taniocha koszt. ok 2-5zł u kolekcjonerów. Ja ostatnio kupiłem 7 płyt, 8 portów i masa innych części za 30zł. |
Cytat:
ROzkrecilem i nasmarowalem - nic to nie dalo. Wydaje mi-sie ze ten dzwiek jest w kazdej konsoli tylko z racji poprawnego startu jest nie slyszalny. Jest to dlatego ze w mojej padnietej wiatrak nie wchodzi na moment obrotowy i i sie zatrzymuje dlatego slychac taki glosny swist-tarcie. Bede podmienial dalej czesci. Jak to plyta to dam sobie na luz. |
I wszystko jasne, problem dotyczy wiatraka. Rozkręć konsole sprawdź jego kabelki itp.
|
Dobrze, że rozmawiacie o tej samej konsoli. :D
|
Cytat:
Nawet wiatrak nie zalapie obrotow. Jak wlaczasz normalna konsole to policz do 2 i potem u mnie jest odcina i konsola mryga. |
Najpierw sprawdź jaka część się grzeje. Ja myślałem że zasilacz lecz okazało się, że grzeje się w całkiem innym miejscu, a powód prawdopodobnie zbyt mocno przykręcone śrubki, źle taśmy włożone itp.
|
Mam ten sam problem. U mnie konsola spadla na podloge podczas gdy byla wlaczaona.
Wlczam konsole , piknie, pokaze sie zielone swiatlo, potem na ulamek sekundy zolte i przechodzi w mrygajace czerwone. Po ogladnieciu paru durnych filmikow na youtube sam postanowilem ja rozkrecic. Powtarzam nie jest to YLOD tylko red flashing light problem. Tak czy siak wygrzalem ja (jak robie to z kompem na 6100LE) i tak jak przypuszczalem nic to niedalo. Mam druga dobra PS3 wiec chyba zaczne podmieniac czesci. Moje przeczucie mowi ze to mogl pasc zasilacz(wg tego co ja mial konsola upadla kantem w kafelki). Czy ktos wie moze jak naprawic red flashing light of death? |
Mój brat jest elektronikiem obejrzał konsolkę i stwierdził, że nic jej nie ma;p O DZIWO KONSOLA SIĘ JUŻ NIE GRZEJE!
Jeśli ktoś z was zna się HDL dump to proszę o kontakt na PW. |
Cytat:
Wibracje przy kręceniu się spowodowane są wyrobieniem gniazda ośki, co spowodowane jest zalegającym na łopatkach kurzem. To właśnie wtedy trzeba czymś "zalepić", a taki olej wydaje się najtrwalszy. |
Cytat:
@Kolekcjoner Jak na moje oko to może być coś z elektronikom,znajdź kogoś kto się na tym zna i ma mierniki niech posprawdza. |
Cytat:
Lepka konsystencja doskonale niweluje wytarty luz. |
Tak w ogóle jaka jest norma temp. płyty głównej i dysku twardego?
|
Konsola jest w stanie idealnym ZERO kurzu! Zarówno ja jak i poprzedni właściciel dbamy o konsole nasze. Wiatrak jest w porządku. Nawet przy nie działającym wiatraku inne moje konsole w ogóle się nie grzeją. Tylko ta cholerna bestia się grzeje do ponad 70 stopni w 5 minut!
|
Miałem taki sam problem,dokładnie.Po otwarciu konsoli okazało się że jest całkowicie zabita kurzem i innymi paskudztwami.Odkurzacz,końcówka z szczotką i kilkanaście minut kosmetyki i wszystko wróciło do normy.Wiatrak jeżeli nie chodzi rozkręć i nasmaruj olejkiem do urządzeń wysoko obrotowych(konsystencja prawie wody),jeżeli nie kręci to szukaj zamiennika(mnóstwo w necie).
Ja swojego fata tak konserwuję co trzy miechy i nie mam żadnych kłopotów z przegrzewaniem. |
2 pytania:
Działa Ci wiatrak? Działają Ci wibracje w padzie? |
Konsola się wyłącza - mruga czerwona dioda
Witam, dziś przerobiłem konsole z modbo760. Konsola po ok. 5 minutach się wyłącza i zaczyna mrugać czerwona dioda. Dodam, że już wcześniej przed montażem chipa konsola bardzo się szybko przegrzewała, ale nie miałem możliwości grania ponieważ mam padnięty laser. Dziś grałem z HDD. Zauważyłem, że dysk twardy był wręcz gorący po 5 minutach...
Proszę o pomoc, co może być przyczyną? Pewnie jakieś zwarcie skoro dysk twardy też gorący? Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:11. |