![]() |
Słuchawki dokanałowe
Mam zamiar kupić słuchawki dokanałowe, które będą wykorzystywane z telefonem komórkowym. Koszt max 120zł. Co polecacie (firma, model) i dlaczego.
Dzięki z góry. |
Sennheiser CX 300 II znajdziesz poniżej 120 zł, to sprawdzone dobre słuchawki. Ewentualanie wersja ekonomiczna, Creative EP-630, grają niemal identycznie, a są o ponad połowę tańsze.
pozdrawiam |
Ja tam zrezygnowałem z czopków - za bardzo izolują od otoczenia = może coś Ci wjechać w dupę
a Ty tego nawet nie zauważysz :D No i podobno ładnie wysadzają dyńkę na VOL100%. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie tyle chodzi o uszkodzenie w stylu oberwanie. bardzo często przy takich słuchawkach miałem problem po kilku miesiącach. Najprawdopodobniej przewody się w środku łamały..
Podsumowując: Creative EP-630 mówisz, że się spiszą? Stosunek cena/jakość będzie na dobrym poziomie? |
Cytat:
|
Każde druty mają w sobie tą wadę, że kabelek pęka (mi najczęściej przy słuchawkach lub jack'u),
więc nie wiem, czy jest sens przepłacać powyżej 50 PLN za w ogóle cokolwiek co ma cienkie druciki... Szlag mnie trafia, jak orientuję się, że jedna słuchawka nagle gra ciszej, i teraz dumaj, czy tobie się ucho przytkało czy to wina słuchawki (najczęściej robię wtedy test L=P, P=L) :D PS Bardziej martwiłbym się nie tym, że mnie słychać, tylko tym, że nie słyszysz co się dookoła dzieje :] PPS Też uważam, że dzielenie się muzyką z ludźmi dookoła w komunikacji miejskiej etc. to wiocha do kwadratu :] |
|
Moze cos z Xears'a?
|
Możesz pomyśleć jeszcze do 70zł o AKG K 311 a do 100 AKG K 321
ja co prawda mam nauszne AKG K77 ale stosunek jakość cena tej firmy jest jak dla mnie na lepszym poziomie niż przereklamowane sennheisery |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1.) Creative EP-630 2.) AKG K 321 3.) PHILIPS SHE 9501 4.) SoundMagic PL11 Które będą lepszym wyborem ? :) |
Markowe masz dwie pary creative i philips
dlatego, że o pozostałych dwóch firmach nie słyszałem :D |
Marka to nie wszystko ;-)
Nie ważne co będą miały na obudowie napisane, ważne aby były wytrzymałe, dobrze grały i ładnie się prezentowały, oraz żeby idealnie w uchu leżały. No i co najważniejsze cena! :) |
No to posortuj wg ceny to co wymieniłeś i masz swojego faworyta :)
|
@Patrix liczy się stosunek cena/jakość. Tak sobie czytam i czytam... te SoundMagic PL11 wydają się dobrym wyborem.
Jakieś przeciw? :) |
AKG jest bardzo znana firmą, od dziesiątek lat specjalizującą się w produkcji słuchawek, zatem nie powinno być niemiłej niespodzianki. Zwróć tylko uwagę, że SoundMagic są dłuższe niż EP-ki (mają ten wyraźnie widoczny środek) i o ile w tych drugich można nawet spać słuchając muzyki, to w pierwszym przypadku będzie gorzej ...
|
Podepne sie pod temat, bo chyba nie ma sensu zakladac nowego ;-)!
Sluchaeki dokdnslowe do 150-200 PLN w szczegolnych przypadkach. Wymagania : 1. Oczywiscie nienaganna jakosc dzwieku. 2. Kolor bialy. 3. Pilot do iPoda na kablu (rzecz absolutnie niezbedna!). Czekam na Wasze propozycje! --- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
Tak patrzę, i te słuchawki są dostępne za 67zł w AudioMagic, dzisiaj mają tam promocje i wysyłka gratis. Tak więc całkowity koszt to 67zł. Warto? P.S. Wybrałem SoundMAGIC PL12 ponieważ bardziej kolorystycznie mi odpowiadają. |
Faktycznie opinie o nich są dobre, myślę że można zaryzykować, choć akurat tej marki wcześniej nie znałem :).
|
Cytat:
|
Jeśli zdecydowałbyś się na creative warto wziąć pod uwagę ep-635. Nad ep-630 mają przewagę taką, że o wiele ciężej trafić na podróbkę.
|
Dzięki wszystkim za sugestie. Słuchawki już zamówione, zdecydowałem się na SoundMAGIC PL12.
|
Ciekawe czy Ci podpasują dźwiękowo.... Wygląd nic nie znaczy. Ważne sa dźwięk i wygoda użytkowania. W sumie obstawiałbym bardziej znane firmy jak AKG, Sennehiser, Beyerdynamic.
Napisz o wrażeniach z odsłuchu. Z czym je bedziesz używał ? Jaki player ? |
Cytat:
Również mam nadzieje, że mi podpasują tak dźwiękowo. Cytat:
|
również uzywam i sobie chwale
|
Co do designu - zauważcie ,że wiele dobrego sprzętu Audio , nie ma dobrego wyglądu. Wzmacniacze, CD NAD są niezbyt ładne - proste, "ciosane" ;). A dźwiękowo niezłe. Sprzęt audiofilski to często skrzynka , przycisk power i dwie gały - wybór źródła i głośność. Albo tylko głośność. Sprzęt tani, często słaby, atakuje pięknym wyglądem. Nie jest to reguła ale częste zjawisko.
|
Dla mnie design jest rownie wazny co jakosc :-).
Czy ktos zauwazyl moj post i jest w stanie mi pomoc? --- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
Miecz nazywał się EKSKALIBUR. |
nikt tu się nie zna na drutach do ipoda z pilotem.
|
Słuchawki dotarły dwa dni temu. W pudełku oprócz samych sluchawek mamy 7 kompletów gumek, oraz pierdzielniczek do przewodu sluchawek (jak się go w ogóle używa? ;))
Przewód jest bardzo elastyczny, wykonanie sluchawek też całkiem dobre. Dźwięk jest dobry, porównując go do tych standardowych dołączonych do zestawu można odnieść wrażenie, że grają szerzej, bas jest bardziej wyrazisty. Z zakupu jestem zadowolony. Gdyby ktoś szukał tanich i dobrych sluchawek polecam SoundMagick PL12. P.S. Słuchawki są podpiete pod HTC Sensation. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:21. |