Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Batman Akham Asylum (https://forum.cdrinfo.pl/f11/batman-akham-asylum-89555/)

DejaVu 23.10.2011 07:18

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1185761)
Możesz spróbować odpalać grę na różnych wersjach sterowników do grafiki -ja mam kilka takich gier że działają bez wysypywania na konkretnej wersji sterowników a na innych wywalają się i nic nie idzie zrobić:)

To raczej wina samej gry :taktak: :http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...rona/6735.html
grę zainstalowałem ponownie-ale teraz na dysku systemowym, nie instalowałem patcha :nie: i nie rejestrowałem się do wlive :> Na razie gra działa normalnie,no ale czas kupić kolejną część:D

DejaVu 18.10.2011 05:01

W BBC2 też jest singielplayer ;) w sumie nic specjalnego-ale można zagrać.
To tak jak w COD BO singiel fajny,''wodotryski'':D a mullti na starym silniku i w sumie nic ciekawego :sciana:już lepiej mi się grało w COD MW2 (698h/multi)
COD BO (30h/multi) Ale COD4 i tak jest THE BEST :taktak:

marekzi 17.10.2011 19:40

hehe, "uczył Marcin Marcina a sam...."
Doczytałem, że jednak BF3 będzie miał SP nadającego się do gry, i ....

zainstalowałem Win7.
Taak, jako drugi system , no i oczywiście w wersji x86.
Też mnie ten system wqrwia, ale cóż, trzeba się powoli przestawiać.
Tak przy okazji to ciekawi mnie jak to jest z tym DX10 i DX11.
Bo jak wchodził DX10 to wszyscy szpece twierdzili, że to świetny system dla programistów, który ułatwia im robotę, optymalizując efekty graficzne niemożliwe do uzyskania na DX9.
Teraz się okazuje, że wszyscy robią gry pod DX9, a dopiero później przerabiają na DX10 czy DX11. przykładem choćby Crysis 2 - beta pod DX9, później wersja finalna pod Dx10 a DX11 jako patch.
No i w kilku już grach hackerzy udowodnili, że efekty pod DX10 bezproblemowo można uzyskać pod DX9 (Halo2, Crysis bodajże).
Tak więc pytam: jeśli BF3 robiono pod DX9, a później dokładano DX10 i DX11 - to dlaczego nie zostawiono również DX9 do wyboru graczowi?
Jak nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o kasę. Zmuszają nas do zakupu nowego systemu (jak przy Halo2 do zakupu Visty).

czary2mary 14.10.2011 16:03

Możesz spróbować odpalać grę na różnych wersjach sterowników do grafiki -ja mam kilka takich gier że działają bez wysypywania na konkretnej wersji sterowników a na innych wywalają się i nic nie idzie zrobić:)

marekzi 14.10.2011 11:33

hehe, nie żebym się cieszył z twoich kłopotów, ale wróć wcześniej i poczytaj co pisaliśmy ci n/t Win4/64 i możliwych problemów.
Ja podobnie do ciebie nigdy nie przepadałem za takimi grami cRPG, ale do Rage się przekonałem, tych misji pobocznych jest niewiele. Musisz wykonać tylko główne, poboczne - jak chcesz. Teraz chciałem wrócić do pobocznych - ale się nie da. To głupio zrobili, że zapisany jest tylko ostatni save i z ostatniej lokacji (są trzy - obóz tego faceta na początku, później miasteczko i wreszcie podziemne miasto) nie można wrócić do poprzednich.
Należałoby archiwizować savy.

DejaVu 13.10.2011 20:36

Batmana odinstalowałem-nie wiem czemu ale zawsze w tym samym miejscu mam ten sam błąd :sciana:(czarny ekran) na XP tego nie było!
Musi poczekać ''na lepsze czasy'' Mam też problemy z klawiaturą-raz działa a czasami nie!? obecnie piszę na klawiaturze ekranowej :sciana: nie wiem o co biega-na XP nie miałem z nią kłopotów :ysz: a tutaj dupa.Druga klawiatura(na usb) działa ''normalnie'' jest to taka mała klawiatura dla gracza-nie ma wszystkich liter więc nie można na niej pisać.Ta druga jest na ps2 i pewnie tu jest problem:hmm:
Rage zainstalowane-nie aktualizowało się długo-grafika nawet fajna,u mnie nie doczytują się tak dziwnie tekstury-czasami lekko smuży . Ale nie jest to gra w moim typie :nie: nie lubię takich gier, gdzie trzeba z każdym pogadać aby popchnąć fabułę do przodu. Z ''RPG'' to jak na razie podobał mi się Mass Effect 1/2 :)
Czasami producent nie potrzebnie ''rozciąga grę''o durnowate misje poboczne wydłużając rozgrywkę zamiast zrobić coś ciekawszego.Jako porównanie dam przykład Far Cry 1-a 2.Pierwszą część przeszedłem kilkanaście razy(nigdy się nie nudziłem) a dwójkę nie miałem chęci ukończyć.:haha:

marekzi 11.10.2011 12:55

Ten patch to wersja spreparowana przez crackersów. Wydali oni release tej gry 18GB z osobnym Language.pack-iem o wadze 2GB, zawierającym pliki językowe (MULTI7 albo 9 ?) z możliwością wyboru języka. Tyle, że pliki jak się okazało niekompletne (zaszyfrowane?) - napisy były, ale audio to sam szum. Dlatego wypuszczając swoją wersję update.1 (oryginalny patch) dołączyli do niego również "poprawki" do tych plików językowych, no i oczywiście wszystko co niezbędne czyli cukierek dla wersji 1.01. W efekcie waży to 1GB, podczas gdy oryginalny patch - nie wiem, ale zapewne kilkanaście - kilkadziesiat MB. Dlatego to nie dla ciebie, bo PL już masz. Cukierki v.1.0 i 1.01 są w wiadomym miejscu.

DejaVu 11.10.2011 05:10

Normalka-potem zrobi się gigantycznego patcha, który nic nie naprawi-więc trzeba wydać kolejny patch :haha: apropo patcha nagraj mi go na płytkę i wyślij pocztą ;) bo jak będzie mi się pobierał to aż odechciewa mi się instalacji :sciana: zastanawiam się nawet czy nie lepiej zainstalować gry za pomocą Phoenixa i wkleić kraka ? bo i tak grał bym tylko w singla.
Wqurwiają mnie gry robione na łapu capu -kupiłem ci ja Red Orchestra 2 pograłem w nią 17min.(trening) i codzień coś się pobiera :wow: mam wyłączone aktualizacje w Steam bo mnie to wqurwia :taktak:

marekzi 10.10.2011 20:07

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1185216)
wqurwia mnie ten win7 - jak nie kupię Battlefield3 to wracam do XP :taktak:

haha

P.S. Graj w Rage.
Sama gra jest niezła. Za to prawdziwym horrorem są sprawy techniczne. Z głosów na sieci wynika, że tylko kilka % graczy zagrało w to w miarę normalnie.
50% użytkowników kart ATI nie gra, bo się nie da.
Na nVidii jest lepiej, ale też są problemy - bardzo różne.
Co ciekawe - niezależnie od konfigu można mieć duuuże problemy, mimo że sąsiad na identycznym konfigu gra bez problemu.
Zaskoczyło mnie zakończenie, a właściwie to jego brak...
Z pośpiechu tak zrobili? - czy z braku pomysłu?
No i napisów końcowych nie da się wyłączyć/wyjść z gry - trzeba ją zabić w menadżerze.
Wieeele niedoróbek ma ta gra, przede wszystkim technicznych.
Jest dobrym przykładem tego jak ta sztuka na psy schodzi, a wytwórnie traktują graczy.
Pod wieloma względami jest świetna (graficznie, pomysł, klimat, gameplay).
To tak wygląda jakby szef nagle wszedł do biura i powiedział: za tydzień ma być gotowe.
Produkt zaawansowany, wymaga m-ca albo i dwóch m-cy harówy. Co robić? - idziemy na skróty - będzie za tydzień.

DejaVu 10.10.2011 18:15

Może to nie i przez PsyhiX , bo i Metro2033 z tego korzysta a działa-zrobiłem reinstall i znowu błąd w tym samym miejscu jak Batman zjeżdża na niższy poziom z Klaunem i zaczyna się filmik z Gordonem-jest głos , ale i czarny ekran , i pojawia się komunikat z jakimś błędem - nie mam programu żeby zrobić skrina :( Wczoraj pobrałem PsyhiX 9 64bit.ale chyba się nie instaluje,bo brzydnie czekać i klikam na anuluj .Dziś jak reinstalowałem grę to zainstalowała się normalnie - nie było komunikatu o instalacji DireX czy PsyhiX (nie musiałem klikać na licencję) ??? Potem chciałem zainstalować Patch 1.1 ale tu dziwnie się to instaluje-na WinXP wygląda to inaczej.Jednym słowem wqurwia mnie ten win7 - jak nie kupię Battlefield3 to wracam do XP :taktak:

marekzi 10.10.2011 12:53

Raczej nie przez PhysX. Gra zrobiona pod PhysX używa go gdy jest w systemie, gdy go nie ma - brak tylko pewnych efektów graficznych. Bo przecież karty ATI (AMD) go nie mają a gry na nich działają.

czary2mary 10.10.2011 09:28

zainstaluj XP||;)

DejaVu 10.10.2011 05:58

No i gra nie działa! po pewnym czasie się wyłącza, wydaje mi się że to przez Psyhix9 która nie chce się zainstalować.

czary2mary 09.10.2011 10:33

Trzeba było zrobić tak jak Tobie radziliśmy;)

DejaVu 09.10.2011 07:34

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1184284)
Raczej instalki Ciebie nie ominą:(

Wykrakałeś! :rozga: Batmana zainstalowałem na nowym dysku-gram od nowa,graficznie jest trochę lepiej.Muszę jeszcze zainwestować w monitor 27' bo mój 22' trochę za mały jest :> Wqurwia mnie ta Siódemka :sciana: najbardziej z tym że ściągają się jakieś aktualizacje itd.po za tym żadnego zachwytu nie ma :nie: Z programów to mam Alcohol52% i DTlite :spoko: przydał by się jakiś programik do nagrywania płyt :hmm:

DejaVu 07.10.2011 20:17

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1184284)

Raczej chyba nie :jezyk: dziś pojechałem do brata i wziąłem jego synka PCta ,wyjąłem z niego nagrywarkę i dysk twardy ,bo tylko te podzespoły zostaną wykorzystane + nowa buda - reszta będzie z mojego kompa :D Podłączyłem jego dysk twardy do mojego PC , a mam ja taką płytę główną (Gigabyte GA-P35-DS4 polecam) która ma dodatkowe wejścia na 2dyski twarde z tyłu budy ,tak że nie trzeba dysku montować w obudowie ,tylko leży sobie obok :taktak:
System odpala się z mego dysku-jego dysk wyświetla mi się jako dodatkowy , i mogę dowolnie go ''użytkować '' np. grać w gry które są na nim zainstalowane :spoko: Tak więc nie potrzebnie usuwałem programy i gry z mojego dysku :sciana:

marekzi 07.10.2011 12:22

Mam mieszane uczucia:
- modele postaci fantastyczne,
- tekstury otoczenia gorsze,
- podobny do Borderlands, ale "jaśniejszy",
- doczytuje tekstury otoczenia (ułamek sekundy),
- kłopoty na wielu konfigach, zwłaszcza na kartach ATI.
U mnie gra odpaliła dopiero na sterownikach 285.xx beta.
Ot, gra jakich wiele, można zagrać. Moja opinia niewiele znaczy, bo nie bardzo w moim guście. Np. Borderlands wywaliłem z dysku po 15 min.

M@X 07.10.2011 09:21

W Rage gralem na iPadzie - nie przypasowal mi :-/...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

DejaVu 07.10.2011 05:25

:peace: nie mówmy już o RAMach :P mam ci i ja Rage ale czekam do soboty,w międzyczasie czytając narzekania na tę grę na innym forum :sciana:
Powiedz proszę czy ta gra trafiła w Twoje gusta? warto zagrać(jeszcze nie rozpakowałem) czy sprzedać ??? Zastanawiam się również czy nie założyć inne konto na Steam jak będę ją instalował.Ostatnio bawiłem się też trochę Phoenixem wypakowałem grę na dysk przenośny z pominięciem Steam i sprawdziłem u brata-działa bez problemu .

marekzi 06.10.2011 23:04

Z zazdrości?
Czekaj, przyjadę tam (a wiem gdzie mieszkasz, mam mapkę którą mi kiedyś przysłałeś ) i ci te RAM-y :ognicho:
I idę pograć w Rage - śmiga w HD jak szalony na 2GB .

Edit: nie doczytałem - BF3 to głównie MP, a z twoim netem to.... Bo SP to będą mapy z MP z udziałem botów - jak w CS.
No i podobno zapowiada się kiepsko - poczytaj opinie ludzi grających w betę.

czary2mary 06.10.2011 19:32

Tylko nie wiem czy na gry w W7 64 kto kol wiek coś poradzi czy pomoże;)

DejaVu 06.10.2011 19:19

k***a:nie: w Ełku jest Pogotowie Komputerowe :spoko:

czary2mary 06.10.2011 19:14

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1184663)
Z zazdrości tylko tak gadasz.......

Pewnie:) zazdrości Tobie kłopotów i wie że nas tu zamęczysz nimi||

DejaVu 06.10.2011 17:23

Z zazdrości tylko tak gadasz,że ja będę miał 64bit i 8GB ram a Ty nie :jezyk:
Zawsze mogę wrócić do XPeka -też nigdy nie narzekałem na ten system :nie: ale już nie długo będzie Battlefield 3 i ja MUSZĘ GO MIEĆ :ja_chce:
Dziś odebrałem grę RAGE :D ale instalacja dopiero w Sobotę :ognie:

marekzi 06.10.2011 12:07

I ty też dajesz się złapać na ten marketing? I musisz mieć Win7.64?
Bo to jakiś pęd jest ku nowemu. A stare przysłowie mówi że lepsze jest wrogiem dobrego.
Bo XP jest nadal dobry.
A z systemami do gier jest tak, że sprawują się różnie. Z obserwacji na sieci widzę (a śledzę to uważnie, czytam wiele komentarzy userów różnych stron, w tym i takich, których nazw tu nie należy wymieniać) że najwięcej kłopotów z grami (nowymi) mają użytkownicy W7/64. Kłopotów na W7/32 i XP/32 jest o wiele mniej.
O użytkownikach Visty czy XP/64 nie wspominam bo jest ich jak na lekarstwo a te systemy to nieporozumienie, do pasjansa.
Oczywiście zaraz będą głosy typu "ja mam W7/64 i mi gry śmigają" - ale ja mówię o statystyce, o prawdopodobieństwie występowania błędów i kłopotów na danym systemie w różnych konfiguracjach sprzętowo-programowych.
Na to nałóż jeszcze informację, że wg statystyk, liczba userów XP i Win7 jest podobna, co oznacza, że XP jest najmniej podatny na kłopoty.
To dotyczyło nowych gier, bo jeśli chodzi o stare - to tu XP jest bezkonkurencyjny ( i nie ma się czemu dziwić, bo to stary system) - zdarza się, że starą grę odpalisz tylko na XP. Przykładem choćby "Kameleon".
Kolejność przydatności do gier wg mnie jest taka:
XP
Win7/32
.
(spory odstęp)
.
Win7/64
I zaleta Win7/64 w postaci obsługi RAM-u ponad 4GB nie rekompensuje tej jego wady, gdyż jest to zaleta znikoma. 99% gier działa wyśmienicie na 2GB, 4GB dla gier to "wypas". 8GB to marnowanie pieniędzy i prądu.
Chyba, że używasz innych programów, które są RAM-ożerne. Ja piszę o grach.

DejaVu 05.10.2011 20:10

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1184518)
A jak pudełko ściągniesz;)???

To na warezach też one są w pudełkach ??? myślałem że normalnie ISO :>

czary2mary 05.10.2011 20:07

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1184516)
Mógłbym tego OEMA lub BOXA

A jak pudełko ściągniesz;)???

DejaVu 05.10.2011 20:00

Mógłbym tego OEMA lub BOXA ściągnąć :> ale w Panoramie powiedzieli że ci co ściągają będą mieli pozamiatane :taktak::taktak: to wina Tuska :> jednak zagłosuję na Prezesa gdyż przed dosłownie chwilą - przemówił do mnie z telewizorka ''że zasługuję na więcej":respect: qurwa zawsze wiedziałem że jestem jakiś wyjątkowy :D ale skąd ON to wie :hmm:

czary2mary 05.10.2011 19:52

Masz XP tak??????????????
Z pod XP instalujesz W7 na nowym dysku
Startujesz z starszego dysku z ekranem wyboru systemu XP i W7
Tak to by wyglądało-od strony technicznej
Możesz kupić OEM lub BOX lub ..........gdzie chcesz;)

DejaVu 05.10.2011 19:48

:sciana:już się pogubiłem - to mam zakupić również win7 32bit :wow: czy pozostać przy starym,sprawdzonym WinXp :hmm: i stracić te wodotryski ''weluksy'' (chodzi o okienka) z win7 k***a:nie:

czary2mary 05.10.2011 19:42

To włóż 8Gb -będzie używało 4 a jak będzie potrzeba to format i 64

DejaVu 05.10.2011 19:39

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1184504)
A co za problem doinstalować RAM jak potrzeba albo że będzie wykrywało jako 4 Gb -u mnie na W7 32 nie pamietam żeby więcej jak do 3gb RAM dojechał;)

eeeeeeetam a komu by się chciało za rok czy dwa włazić pod biurko szukać,kluczyka do obudowy PC ,otwierać i wkładać kości :> nie lepiej jest mieć już od razu :hmm:

czary2mary 05.10.2011 19:32

A co za problem doinstalować RAM jak potrzeba albo że będzie wykrywało jako 4 Gb -u mnie na W7 32 nie pamietam żeby więcej jak do 3gb RAM dojechał;)

DejaVu 05.10.2011 19:23

8GB RAMu potrzebne mi jest na zapas :D - pamięci są teraz tanie , więc czemu nie ;) I jak zwykle PC składam ''na wyrost'' tak aby przez 2/3 lata nic nie musiał zmieniać :nie: obecny też składak służył mi przez prawie 4lata bezawaryjnie i nie miałem z grami problemów-no i będzie pewnie jeszcze służył parę latek u bratanka-jak i wcześniejszy PC jeszcze na Althon 3000+ k***a to był sprzęt na tamte lata :haha:

czary2mary 05.10.2011 19:11

Pewnie że będzie szybszy ale na oko nawet tego za bardzo nie zauważysz-na nowym zainstaluj W7 i będziesz miał w miarę szybko-to samo tyczy 64 nie jest to aż tak odczuwalne a wiele programów czy czasami sterowników nie ma na 64 .
Po co to Tobie 8Gb RAM do gier-kartę do tego masz super..
A jak Tobie nie będzie pasować możesz to możesz przecież zmienić start dysków sformatować XP i postawić sam W7 .

DejaVu 05.10.2011 17:40

Ja się nie upierałem :nie: mechanik powiedział że nowy dysk będzie szybszy od starego- i lepiej na niego zainstalować system- odrzekłem że owszem , mam zamiar (chodź nie chętnie) przesiąść się na win7 ale dopiero jak złożę PC ,bo wymieniam przecież płytę itd.a win7 miałem kupić OEM . Wtedy on odrzekł że zainstalują win7 od razu przy składaniu PC a ja sobie potem zadecyduję co ma być na starym dysku, a co na nowym :taktak: A jeśli się tyczy dlaczego 64bit.- to dlatego że ponoć gry lepiej na tym chodzą no i będzie 8GB RAM :>
A oto z czego będzie składał się PC:
1.ASUS GeForce GTX 580 1536MB DDR5/384bit DVI/HDMI/DP PCI-E (782/4008) (wentylator DirectCU II)
2. PROCESOR CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 BOX
3. ZASILACZ CHIEFTEC BPS-750C (750W) 80+ BRONZE - MODULARNY
4. SCYTHE NINJA 3 (SCNJ-3000) S775/1155/1156/1366/754/939/940/AM2/AM2+/AM3
5. GEIL DDR3 8 GB 1750MHZ DUAL ENHANCE PLUS CL9
6. HDD CAVIAR GREEN 2TB WD20EARX SATA III 64MB CACHE
7. CZYTNIK KART I-BOX 85w1 + USB, CZARNY (wew)
8. ASUS P8P67 PRO R3.1 Intel P67 LGA 1155 (2xPCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/SLI/CROSSFIRE)

czary2mary 05.10.2011 07:24

Pewnie:) ja bym zostawił XP i doinstalował W7( 32) i po problemie.

Czemu się uparłeś na 64 i start z nowego dysku>????????????

DejaVu 05.10.2011 05:07

Cytat:

Napisany przez marekzi (Post 1184319)
A dlaczego nie zrobić obrazu partycji systemowej - tak jak jest, z grami. Wiem, że będzie wielka, ale np. Acronis poradzi sobie z tym w godzinę czy dwie, a miejsca na tym nowym dysku masz wystarczająco dużo. Trzeba go przecież i tak podzielić na partycje, więc na jednej z nich umieść ten obraz, a potem z niego postaw system - z grami, programami, i ustawieniami jak je do obrazu zapisałeś.
Czysta przyjemność, takie stawianie systemu, no!
hehe, ja tak kiedyś przez kilka lat kilka razy stawiałem system, aby utrzymać działającą instalkę DT Pro, której zainstalować po raz wtóry się nie dało.

No cóż , ja mam obecnie dysk 500GB podzielony na dwie partycje-i nigdy nie udało mi się go zapełnić,dlatego że na PC nie mam żadnych filmów czy zdjęć.To samo tyczy się gier-po przejściu , jak nie mam zamiaru już w jakąś grać to ją odinstalowuję.A że remontuję PC i dyski są teraz w miarę tanie , to wezmę tego 2TB a stary będzie służył za magazyn ,dla kopi gier itd.:fiu:
Gry mam zainstalowane na partycji D a system na C - robiłem parę razy format C bez D i po prostu jak gra nie chciała mi działać to wkładałem płytkę i ''doinstalowywałem''
Mechaniki zainstalują mi na nowym dysku win7 i z tego będzie startował PC a starego mają nie ruszać-więc będzie tam wszystko razem z systemem :taktak: tylko nie wiem czy potem wystarczy sformatować partycję C - czy trzeba będzie do tego użyć płytki z winXP ??? Parę rzeczy już pousuwałem -DTpro ,Alkohol120% i inne programy-gdyż nie wiem czy działały by pod 64bit? To samo z grami-odinstalowałem , zrobiłem tylko kopie save na dysku zewnętrznym , jak potem to nie zadziała to trudno :( Steam nie ruszałem bo na innym forum napisali że można go przenosić na inne partycje bez problemu.

Poczytałem trochę na necie-i jest możliwość aby mieć dwa systemy na oddzielnych dyskach/partycjach :) podczas uruchomiania PC można wybrać który system ma się ''załadować''- może nie potrzebnie pousuwałem parę rzeczy?

marekzi 04.10.2011 21:07

A dlaczego nie zrobić obrazu partycji systemowej - tak jak jest, z grami. Wiem, że będzie wielka, ale np. Acronis poradzi sobie z tym w godzinę czy dwie, a miejsca na tym nowym dysku masz wystarczająco dużo. Trzeba go przecież i tak podzielić na partycje, więc na jednej z nich umieść ten obraz, a potem z niego postaw system - z grami, programami, i ustawieniami jak je do obrazu zapisałeś.
Czysta przyjemność, takie stawianie systemu, no!
hehe, ja tak kiedyś przez kilka lat kilka razy stawiałem system, aby utrzymać działającą instalkę DT Pro, której zainstalować po raz wtóry się nie dało.

DejaVu 04.10.2011 19:26

Tak zrobię :spoko: będę miał jeszcze na starym dysku XP coś się pokombinuje ;)

czary2mary 04.10.2011 19:23

Zostaw jak coś zawsze możesz kombinować -miejsca chyba dość będziesz miał:)

DejaVu 04.10.2011 19:10

Dlatego też już parę gier i programów odinstalowałem :( druga sprawa że wiele nowych gier ma ograniczoną ilość instalacji-a ja zmieniam system,płytę itd. a więc będzie nowy IP peceta k***a więc wolałem odinstalować :taktak: ale nie wiem co robić ze Steam - mam tam 60GB danych ,ale na innym forum piszą żeby nie ruszać?

czary2mary 04.10.2011 19:02

DejaVu 04.10.2011 18:56

Może w sobotę będę coś w tej sprawie kombinował ;) Zacząłem grać od nowa i znów jestem prawie w jaskini Croca ,ale gram też w inne gry-a kupiłem ich 10 więc jest w co grać :taktak: Modernizuję też PC ,w sobotę właśnie zawiozę do mechanika ,bo w tygodniu nie mam czasu, i PC jest mi niezbędny :P mam w nim kartę TV-a nie mam telewizora :sciana:
Miałem założyć nawet temat w dyskach-ale zapytam tutaj bo:
To jest mój temat i mogę w nim pisać co mi się chce :taktak:
A więc-będę miał nowego twardziela :D HDD CAVIAR GREEN 2TB WD20EARX SATA III 64MB i na nim ma być win7.64bit. mechaniki mają zrobić tak że PC będzie startował z nowego dysku - a stary Seagate 500GB ma być ''magazynem'' i potem sobie mam, co zechcę przekopiować na ten nowy i usunąć XP(czego żałuję) :'( no i tu pytanie - czy będą mi działać gry? pewnie nie bo w rejestrze na win7. nie będzie odpowiednich plików-ale to chyba nie problem - najwyżej się przeinstaluje-tylko właśnie nie wiem czy nie lepiej już teraz odinstalować te gry?? Najgorzej wqurwia mnie Steam właśnie :sciana: mam tam 11gier i jak pomyślę że będzie mi ściągał te wszystkie aktualizacje-to słabo mi się robi :buu:

marekzi 03.10.2011 21:22

@Iselor; - hmmm, jak ci to napisać, aby być w zgodzie z regulaminem...
Tak, jest to możliwe i dość często stosowane przez niektórych. Opisów jest mnóstwo na pewnych stronach z zawartością na litery toxxxxxx i crxxx. I to dla wersji 1.0 i 1.1.
Dla ścisłości - potrzebujesz pewnych plików, które trzeba pobrać z sieci, więc bez internetu się nie obejdzie. Ale potem gra działa bez łączenia się z GFWL, robisz konto offline (klawisz "Home" na ekranie powitalnym) i zapisujesz savy na komputerze jak chcesz.
Aha, ponoć na XP potrzebny jest też plik MSVCR71.dll - pobrać z sieci, wypakować i wkleić do w do folderu Binaries w miejscu gdzie zainstalowałeś grę.
I takie właśnie kłopoty graczy jak opisane wyżej są jedną z przyczyn, dla których owe nielegalne pliki mają takie powodzenie. Tak jak w życiu- piratom żyje się łatwiej niż legalistom, bo wszystkie te zabezpieczenia utrudniają życie przede wszystkim posiadaczom oryginałów.

Berion 03.10.2011 15:40

A czy napisanie takiego maila to jakoś wykańcza psychicznie i czasowo? Chwila roboty, załączyć plik, czekać. Najwyżej nic z tego nie będzie. Nie wszystkie studio są na tyle zepsute marketingiem, że dialog z graczem-klientem jest zerowy. Czy takie jest Rocksteady to się może okazać. Czytałem o przypadkach gdzie deweloper odsyłał save.

chris996 03.10.2011 15:22

Berion myślisz, że im się zachce naprawiać n-tej osobie save? Sądzę, że takich maili jest dużo i nie tylko w tej sprawie. Więc jak coś nie działa to najprościej wydać patcha, a gracze niech się sami martwią.

Berion 24.09.2011 15:59

Chodzi o to:

Wyślij save'a (nie używałem nigdy Steamu, ale nie sądzę aby save był na serwerze robiony zamiast lokalnie) do dewelopera Batmana: Arkham Asylum, czyli do Recoksteady. Napisz w treści że jesteś zawiedziony i prawdopodobnie już nigdy nie kupisz ich żadnej gry, mimo że zastanawiałeś się nad kupnem nadchodzącego Batman: Arkham City. Opisz błąd który występuje (czyli jakie czynności wykonywałeś, jak wygląda bug, na jakich wersjach itd.) i zapytaj czy nie naprawiliby save'a (czyli np. czy nie przesunęli by eventu na np. drugą fazę tej ucieczki lub najlepiej za event z ładunkami wybuchowymi, które wysadzają podłogę pod Crockiem w ostatniej fazie ucieczki, tym samym go zrzucając do szamba).

Social hacking. ;]

- - -

A Jou scalił dwa Twoje po sobie posty, więc dobrze zrobił.

DejaVu 24.09.2011 07:25

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1182669)
Więc masz po prostu pecha. Wyślij do dewelopera z f*ckami, może Ci naprawią. ;)

Nie rozumiem o co Ci chodzi :sciana:Z początku nie ściągałem tego patcha i nie mogłem się zalogować na swoje stare konto -więc grałem offline.Potem ściągnąłem patcha 1.1 i zarejestrowałem nowe konto-gram normalnie, zapisują mi się save , tyle że już teraz jestem ''niedzielnym graczem'' czasem gram-a czasami nie gram w nic przez tydzień.save jest w moich dokumentach.
Ps. i poproszę o instrukcję jak się cytuje selektywnie,a nie czyjąś całą wypowiedź jak i również dodaje się cytaty innych osób -strasznie tu jest to zagmatwane , więc nie wiem jak to się robi-i wqurwia mnie joujoujou że moderuje MOJE postyk***a

Berion 23.09.2011 21:59

Więc masz po prostu pecha. Wyślij do dewelopera z f*ckami, może Ci naprawią. ;)

DejaVu 23.09.2011 17:14

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1182549)
Najlepsza jest ta kolekcja po prawej stronie na dolnej polce:)

Pudełko na samej górze-czyste płytki cd/dvd
środkowe pudełko-kopie gier ,filmy, muzyka,zdjęcia ,tapety
dolne pudełko-pliki z neta,cukierki,patche ,gry z cdaction,płytki z gazet które kupowałem jak nie miałem neta .

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1182557)
Bzdury piszesz. Trafiłeś na jakiś bug krytyczny, który niekoniecznie jest do odtworzenia za każdym razem, na każdej konfiguracji. Normalnie nic takiego nie ma miejsca, a jeśli nie wgrałeś patchy to powiem że nawet jesteś sam sobie winien. ;]

Gram na wersji 1.1 :>

Berion 23.09.2011 10:15

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1182524)
Jak pisze wyżej - w tej grze jest autosave tak więc jest to spore utrudnienie , bo ciągle musisz grać od początku -no chyba że jesteś miszcz i przejdziesz grę w jeden dzień.

Bzdury piszesz. Trafiłeś na jakiś bug krytyczny, który niekoniecznie jest do odtworzenia za każdym razem, na każdej konfiguracji. Normalnie nic takiego nie ma miejsca, a jeśli nie wgrałeś patchy to powiem że nawet jesteś sam sobie winien. ;]

loki7777 23.09.2011 09:19

Najlepsza jest ta kolekcja po prawej stronie na dolnej polce:)

DejaVu 23.09.2011 05:30

Jak pisze wyżej - w tej grze jest autosave tak więc jest to spore utrudnienie , bo ciągle musisz grać od początku -no chyba że jesteś miszcz i przejdziesz grę w jeden dzień.
Ja oryginałów mam 127 ;) w nie które jeszcze nie grałem/ukończyłem mnie czasem też wqurwia Steam - nie powiem w pewnym względzie nawet mi się podoba bo:
+gra się w gry bez płytki
+jak gra przypisana do konta , to można ją ściągnąć nawet jak nie ma się już płyty
+ściągają się same aktualizacje,nie trzeba szukać w google- to są plusy :D

-jak nie ma się neta to dupa(a są jeszcze białe plamy w PL)
-jak ma się gówniany(limit) net jak ja to ten Steam wqurwia bo zawsze coś dociąga i nie można grać :sciana: szybki net -to nie ma problemu ściągnie się i grasz. To minusy.
Mi net się s*******ił-mam duży PING(300) tak że nie mogę grać online np. w BBC2 - zacząłem więc znowu kupować gry :) w tym miesiącu kupiłem ich 13 :fiu:i 4 z nich są w Steam -chciałbym pograć w nie w Singla i dupa bo coś codziennie się ściąga :sciana: robię to tak wcześnie rano -bo w dzień to nie ma szans-jak odpalę Steam to wtedy nie mogę nawet włączyć FF :buu: Założyłem nawet temat na ''podejrzanym''(czytaj pirackim) forum-jak ''spiracić grę'' :rotfl: no i wielkiego odzewu nie ma :( jeden gość odpisał że za pomocą Pheoniksa ale też są jakieś problemy -no i druga sprawa że ja nie znam się na takich sprawach-nigdy nie musiałem tego robić :nie: a np.w Metro2033 lub Alien Vs Predator chcę zagrać w singla.
Część mojej ''kolekcji''

Iselor 22.09.2011 21:06

Ech.....Nie czytałem wątku ale od razu napisze o co biega. Nie uznaję steama, Games for Windows (czy jak to się nazywa) i wszelkich innych "do aktywacji gra wymaga połączenia z netem". Mam swoje powody (pisanie o nich zajęłoby mi za dużo czasu). Teraz więc moje pytanie: czy mając kompa bez dostępu do neta jest sposób na odpalenie ORYGINALNEGO Batman: Arkham Asylum? Nawet jeśli się da w sposób nie do końca, hm, uczuciwy, prosze napisać. mam w domu prawie 400 gier, same oryginały ale te ich "zabezpieczenia", steamy i inne bzdety to robienie mnie, uczciwego człowieka w bambuko. Prosze o odpowiedź i pomoc jeśli się da.

DejaVu 18.09.2011 16:05

Właśnie jest tu auto save- kurde jakie to jest głupie :sciana: nie mogli zrobić aby gra zapisywała się normalnie? Chyba sobie odpuszczę granie w tę grę.

Berion 18.09.2011 15:56

Nie wpadaj pod wodę. ;)

Chyba, że dzieje się to automatycznie. No to cóż, nie masz wyjścia. Trzeba było robić kopię save'ów (na konsoli jest auto-save, na PC chyba też [?]). Skończyłem grę trzy razy na PS3 i nie miałem żadnych problemów (nie pamiętam, na jakiej wersji, ale jakieś łaty były).

DejaVu 18.09.2011 15:47

No i dupa-46% gry jestem w jaskini Croca mam już te wszystkie zarodniki kamera zmienia położenie ja mam uciekać-wpadam pod wodę i nie ginę :sciana: nie mogę wyjść a jak wybieram kontynuację to dzieje się do samo k***a mam grać od nowa??

DejaVu 30.08.2011 05:11

Nie wiem czemu ale musiałem utworzyć nowe konto XLive ??? na starym mogłem grać tylko offline :sciana:

czary2mary 29.08.2011 17:25

To chyba jasne jak nie ma napisane jaki profil-to wybierasz to na zwykłym czy własnym tylko żeby zaznaczyć 1x i pomijaj błędne sektory.

Przecież to jest robota chybił trafił -chałtura :)w każdej wersji zabezpieczenia sektory są inne i kąty inne -nie zawsze napęd potrafi poprawnie odczytać wszystkie dane-więc nie dziw się że raz się uda raz nie -trzeba walczyć do skutku -czasami kilkanaście napędów wypróbować .
A mini-image wszystkie robi się tak samo -bo chodzi o fizyczne parametry tylko.

DejaVu 29.08.2011 17:17

@czary2mary To sugerujesz że blondyni też są głupi :> -zemsta będzie straszna :taktak:
A tak po za tym to w tych dwóch tematach które zapodałeś nic nie ma o wybieraniu profilu - ja kiedyś próbowałem ale robiłem wszystko tak jak w obrazie czyli wybierałem profil zabezpieczenia :sciana:po drugie tam jest tylko o SafeDiscu a miniimage są różne , więc te hakiery muszą je jakoś/czymś robić , kiedyś testowałem również MIR jak i MaxiimageRiper i dupa.

czary2mary 29.08.2011 17:04

Cytat:

=DejaVu
Jakoś do tej pory nie udało mi się tego znaleźć :klotnia: dlaczego nikt nie podał mi tego na tacy :> tyle czasu musiałem się męczyć z obrazami :sciana:
No nie;) mamy blondynkę na forum:ysz:;)

Trzeba było wcześniej krzyczeć toć myśleliśmy że sobie żartujesz:ysz:

http://forum.cdrinfo.pl/f11/mini-ima...lcohola-59104/

http://forum.cdrinfo.pl/f11/jak-zrob...i-image-61474/

nie chce mi się więcej szukać:>

DejaVu 29.08.2011 17:01

Miniimage działa :taktak: nagrywarka to LG GH20LS10 w Alcoholu takie ustawienia:
Jak ustawiłem profil normalDVD i bez DPM to wykryło nie oryginalny nośnik
Tylko dalej nie wiem czemu nie chce się zalogować do WLive??!!

DejaVu 29.08.2011 16:21

Czekaj zaraz to uczynię ;) tylko muszę wpaść na jakiś oryginalny login :>
ps. robię miniimage Batmana-zobaczymy czy zadziała.

loki7777 29.08.2011 16:19

Bo masz za dlugi staz na forum:) Zaloz 2 konto z 0 dorobkiem postow i dostaniesz w 5 minut link;)

DejaVu 29.08.2011 16:13

Przecież to wszystko jest w archiwum naszego forum jak i poradniki jak zrobić-wystarczy tylko poszukać:>:>:>[/QUOTE]
Jakoś do tej pory nie udało mi się tego znaleźć :klotnia: dlaczego nikt nie podał mi tego na tacy :> tyle czasu musiałem się męczyć z obrazami :sciana:

czary2mary 29.08.2011 10:00

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1178777)
Dlaczego bez profilu?? :

Żeby była zachowane fizyczne parametry tych sektorów:>:>:>:>do weryfikacji przez zabezpieczenie:>:>:>:>

Przecież to wszystko jest w archiwum naszego forum jak i poradniki jak zrobić-wystarczy tylko poszukać:>:>:>

DejaVu 29.08.2011 05:57

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1178754)
ALe ogolnie chodzi o zrobienie mini image. Wkladasz dvd , zaczynasz robic obraz(odczyt 1x), bez profili, zaznaczasz tylko szybkie omijanie bledow. Czekasz az program zaraportuje 2-3 bledy i dajesz na anuluj. Na pytanie czy usunac obraz odpowiadasz NIE. I reszte juz znasz.

Dlaczego bez profilu?? na próbę zrobiłem miniimage innej gry z securom7 - działa w wirtualu Alcohola52% jak i Deamon tools Pro(ide) muszę zobaczyć z grą jakąś z SafeDisciem.
Pobrałem też patch 1.1 do Batmana - ale i tak mnie ta gra wqurwiła przez ten WindowsLive :sciana: podaję swój ID i hasło i wyskakuje że nie ten region ??? i mogę grać tylko offline-czyli bez save :help:

loki7777 28.08.2011 23:50

ALe ogolnie chodzi o zrobienie mini image. Wkladasz dvd , zaczynasz robic obraz(odczyt 1x), bez profili, zaznaczasz tylko szybkie omijanie bledow. Czekasz az program zaraportuje 2-3 bledy i dajesz na anuluj. Na pytanie czy usunac obraz odpowiadasz NIE. I reszte juz znasz.

DejaVu 28.08.2011 13:08

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1178688)
To mały plik (kilka kilo) udający strukturę płyty cd wraz z zabezpieczeniami :)czyli sektory gdzie jest przeprowadzana weryfikacja płyty:)

jak zrobić masz kilka poradników na forum tu w archiwum jak i dobry napęd też przydaje :) do tego

http://club.myce.com/f81/how-make-sa...pdated-131341/

Angielskiego nie znam :sciana: no ale tam jest o SafeDisc a Batman ma SecuRom :P

Berion 28.08.2011 13:02

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1178687)
grafika i rozgrywka :spoko:

Grafika to już raczej nie ok, ale zła nie jest. Natomiast co do rozgrywki to pierwsza klasa. Pierwsza gra na licencji, która nie tylko nie jest badziewiem, ale wręcz stoi na całkiem wysokim poziomie. Obróciłem dwa razy nie spodziewając się tak dobrego Batmana.

Ostatni nietoperz jaki mi się podobał to hack gry Monsters in my Pocket na NES/Famicom. :haha:

czary2mary 28.08.2011 10:56

To mały plik (kilka kilo) udający strukturę płyty cd wraz z zabezpieczeniami :)czyli sektory gdzie jest przeprowadzana weryfikacja płyty:)

jak zrobić masz kilka poradników na forum tu w archiwum jak i dobry napęd też przydaje :) do tego

http://club.myce.com/f81/how-make-sa...pdated-131341/

DejaVu 28.08.2011 09:58

Batman Akham Asylum

Gierka kosztuje 27zł. więc zakupiłem ;) czasami warto poczekać :taktak: zabezpieczona jest Securom7+PA+XLive obrazu nie robiłem bo działa z miniimage- przechodzi również weryfikację itd.(ciekawe jak oni robią te miniobrazy?)tyle że do uruchomienia w usłudze XLive trzeba pobrać patch 1.1(270MB) chwilowo się wstrzymałem z pobieraniem i gram w trybie of-life :> grafika i rozgrywka :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:05.