![]() |
Berionowy Portable Pack ;]
Ilość załączników: 10
Niniejszy wynalazek jest zbiorem moich ulubionych programów pod Windę w wersji portable. Niestety niektóre aplikacje jak np. ImgBurn, ustawienia zapisują *również* do rejestru.
-------------------------------------------------------------- Uwagi odnośnie użytych aplikacji: -------------------------------------------------------------- CCleaner: Z dodatkowymi filtrami. Wszystkie wiadomości ostrzeżeń są wyłączone. Foobar: Z domyślnie ustawioną skórką "Mnlt2", jeśli Ci nie odpowiada zmień w opcjach (CTRL+P lub klikając na trybik): "Display" z "Columns UI" na "Default User Interface". ImgBurn: Posiada dodatkowe pluginy, natomiast nie posiada wersji preview i dźwięków. Napi Projekt: W takiej, a nie innej wersji ponieważ w linii 2.x.x.x dodali mnóstwo zbędnych pierdół i szeregu irytujących uniedogodnień... -------------------------------------------------------------- Programy są w następujących wersjach: -------------------------------------------------------------- Kod:
***181;Torrent 2.2.1 build 25302 32 -------------------------------------------------------------- Sumy: -------------------------------------------------------------- Kod:
CRC32 91BC3385 >> Pobierz |
Fajna sprawa, jednak zamiast Firefoxa dałbym inną przeglądarkę:-)
|
Kwestia gustu, mi FF odpowiada najbardziej ;)
|
Mnie również, po za tym to skromny prywatny pakiet. No i to nie taki zwykły Firefox tylko Palemoon. Znacznie szybszy.
- - - Może jeszcze Mirandę dorzucę bo pamiętam, że "konfig" żeby to się kupy trzymało był horrorem. Speccy, co prawda nie można ustawić w opcjach: portable jak w przypadku CCleanera, ale zrobiłem to samo i działa (co zresztą tyczy się wszystkich programów Priform). - - - Foobar v1.1.11 ze skórą Mnlt2 (jeśli ktoś woli po staremu należy przejść do opcji CTRL+P i wybrać w "Dispaly" z listboxa "Default User Interface" zamiast "Collumns UI"). Sporo pluginów, łącznie obsługa około 100 formatów. |
Ilość załączników: 1
|
Robiłem porządki. ;)
Wywalę loader i wrzucę luzem. Zaktualizowane oczywiście. uTorrenta za to w ostatniej wersji z linii 2.x. Te nowe nie do końca dają się "sportablić" bez kombinacji alpejskich. ;] |
zamień KMPlayer na PotPlayer ;) moim zdaniem dużo lepszy i szybciej działa;]
|
Co ja tam miałem... Do Bartezu i na cedeerinfowego eftepu wrzucić ;)
|
Myślałem o VLC Playerze, ale zbadam i PotPlayera. O jego istnieniu dowiaduje się od Ciebie. ;)
- - - Do oficjalnego downloadu na pewno nie trafi. Diabli wiedzą czy nie łamię gdzieś którejś licencji. |
Najlepszy uTorrent wg. mnie to 2.2.1 reszta jakoś słabiej ciągnie i wypycha dane przynajmniej u mnie ;)
|
Cytat:
|
Zaktualizowane. A odtwarzacz super, znacznie szybszy od KM Playera i jak wyczytałem to jego nieoficjalna gałąź.
W przyszłości pomyślę nad Operą i Mirandą. Ewentualnie jeszcze Rainmeter i Rocketdock. Ale to w przyszłości. ;] |
Dorzuciłem screenshoty. ;p
|
A mo***380;e WTW i bestplayer?
|
Jestem za WTW i VLC. ;)
Dodatkowo można by dorzucić jakiś manager pobierania plików, lekki edytor tekstu (AbiWord lub [co prawda ma inne przeznaczenie] Notepad++), edytor grafiki rastrowej (GIMP za duży, ale może PhotoFiltre? Darmowy do użytku niekomercyjnego), FileZillę i Panda USB Vaccine. Ale to tylko opcjonalne opcje. ;D |
WTW jest dość ubogi i brzydki. W jego miejsce planuję wrzucić faworyzowaną przeze mnie Mirandę. Z tego co kojarzę to BestPlayer używa kodeków systemowych - po za tym po co dublować PotPlayera (to już lepiej dać VLC Player)? Zbędne wydają mi się antywirusy i ich pochodne (folder autorun.inf na pendraku to można sobie samemu zrobić bez potrzeby dodatkowych programów ;)). PhotoFiltre nie znam, zbada się. ;]
Jestem za to za Notepad++ i FileZillą. |
Alternatywą filezilli może być Winscp. :idea:
|
Wie ktoś może co to za skin był do Pot Playera? ;p
http://forum.cdrinfo.pl/attachments/..._potplayer.jpg |
VLC? PotPlayer?
Numer 1 tylko i wyłącznie Media Player Classic HC. Klasyczny interfejs. Wbudowane kodeki i waży zaledwie 33 MB. Reszta playerów daleko w tyle. |
VLC też ma wbudowane kodeki...
|
@Chris996
Obawiam się, że jest odwrotnie. ;) Oba wymienione przeze mnie odtwarzacze niewiele ważą, mają wbudowane kodeki itd. A przy tym nie wyglądają jak z lat 90', zachowując funkcjonalność (wszystko pod ppm). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:30. |