![]() |
Cytat:
Pod wieloma względami ściągamy wzorce zachodnie, zwłaszcza z USA. To były inne czasy, ale też komercha mi się nie podoba. --------------------------- Chyba zbyt daleko odeszliśmy od tematu. Umieśćcie pod tym krzyżem przy następnych wypowiedziach choćby acera z Linpusem na pokładzie. Ten pingwinek to na pewno dzieło szatana. ;) |
Komercha fakt, ale to jest nasza kultura. Komercha zbudowana na kulturze.
Więc jak ktoś mówi, że Polacy to nie katolicy, a na pewno nie 90%, to wciska ciemnotę, bo ja nie znam takich osób które nie obchodziłyby Świąt. Jednego ateistę znałem. |
Cytat:
================== Sobrus - na Twoje wszystkie 'dlaczego?' - tradycja plus kasa. Tradycja - bo tak wypada życzyć wesołych świąt. Elektorat. Kasa - jest okazja do tego, żeby ludzie wydali talony z pracy. Promocje świąteczne. Sprzedawcy w stroju św. Mikołaja, kobitki w kusych czerwonych miniówach. :D Kasa, kasa, kasa. Jak byłem młodszy, to nie pamiętam takiej komerchy robionej ze świąt. |
Ja odróżniam wiarę od KK jako instytucji.
Wiadomo zawsze znajdą się zarówno czarne owce jak i przykłady do naśladowania. Ludzie są ułomni, dlatego Jezus powiedział Cytat:
Bo nie widze protestów środowisk Żydowskich czy Islamskich, jedynie protesty Palikota i SLD. |
Cytat:
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
@Sobrus
Mała poprawka - nie wszystkich denerwuje krzyż, ale emocję wokół niego chyba wszystkich dotyczą. Oczywiście, też niestety spotkałem księży bardzo pazernych na kasę. Ale mam nawet gorsze doświadczenia -w sensie poznawczym. Znałem pewnego księdza, który prowadził na znaczną skalę dzialalność charytatywną. Nawet był z tego znany. Niestety z drugiej strony była to dosyć kłamliwa "bestia". Nie wspomnę o gorszych przypadkach. A taki humorystyczny dotyczy mojego kuzyna, który zrzucił sutannę dla blond-parafianki. Warto też wspomnieć o tak wspaniałym księdzu, jak O. Wacław Oszajca. Niezwykła osoba. Wielkopolanie przyznają się do niego jako jednego z czołowych poetów. Choć w Poznaniu to on już od jakiegoś czasu nie mieszka. Nie mniej niezależnie od historii związanych z księżmi lub biurokracją kościelną, to nie można tego w prostej linii przenosić na krzyż. Ten przecież nie jest znakiem towarowym zastrzeżonym dla KK. |
Lepiej bym tego nie ujął. :taktak:
|
Wracając do tematu Religii w Polsce i tematu Krzyża.
Który w urzędach wszystkich bardzo denerwuje. Ale weźmy telewizję, sklepy, wszystko. Wielkanoc - szał wielkanocny, specjalne programy i filmy. Boże Narodzenie - szał bożonarodzeniowy, w sklepach, radiu, telewizji W pracy, w domu, w Sejmie i na ulicy wszyscy sobie życzą Wesołych Świąt. W sklepach ledwo się skończą jedne święta a już zakładają ozdoby na następne. Nagle 99.99% społeczeństwa to katolicy? A na święta buddyjskie? A na święta islamskie? Dlaczego tak nie jest? Cóż to za dyskryminacja? Dlaczego skądinąd nowoczesny TVN robi za stację katolicką i obraża mniejszość Świętymi Mikołajami na ekranie w HD? A w każdym warzywniaku można kupić bombki? Przecież to nie są kościoły? Dlaczego? No właśnie, z tego samego powodu dla którego Krzyż moim zdaniem może wisieć . Bo społeczeństwo mamy Katolickie i to jest częścią naszek kultury. Mniejszość można policzyć na palcach ręki drwala po wypadku z piłą łańcuchową. Dla mnie w Japonii w sali sejmowej może stać 100 posążków Buddy i mi to absolutnie przeszkadzać nie będzie, nawet gdybym tam mieszkał. Bo ja tam jestem "w gościnie" w obcej kulturze, a nie na odwrót. Katolicy są w Polsce u siebie i mogą sobie dekorować wszystko jak im się podoba. I ja sie nie zgadzam na zabieranie tej wolności. Niedługo to zabronią mi jeszcze powiesić lampki na zewnątrz domu w święta, bo przecież może to denerwować przechodzących wyznawców Islamu? @demek no to jest rzeczywiście mocne i przykre :( i niestety tak jest, że kościół bardzo często po prostu z wiernych zdziera. |
|
Cytat:
|
oj tam oj tam
|
Te ręce...
czarne tło... Max Cie zaj..ie za profanację? |
|
Aha...
Kurde. Myślałem...Ale ja ciągle mysle o cyckach. |
wyswietlacz w ajfonie....
|
Co to jest retina?
Takie cos Ślaskiego? |
rozbij mu retine...
|
Ja bym Mutemumaxu w matrycę!
|
bo ajony tak maja juz
tennomaxuja i tyle |
Dzwoniłem do Maxa. Masz przeje... za propagowanie.
On ten Max jest w altobusie i sie wstydzi. Edit: On Tenmax musial być we ałtobusie pod mostem albowiem ajfon dawał tylko gupie nagranie....We językach jakie mu odpowiedziałem wziąwszy jezyk do tyłu |
to sie nazywa inaczej
woda rozmowna :D |
Wodka chyba :-P...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Jak tu wpadnę z wodą święconą
to popamiętacie długo... |
Sobrus egzorcysta!
Walczy z demonami! ;-) Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Wczoraj walczyłem z notification-daemon, bo daemon xfce4-notify mi sie nie podoba, a daemon notify-osd nie obsługuje akcji...
|
satanista!
;-) |
Cytat:
Ale załóżmy, że zgodnie z nią masz rację, to powiem, że mi w takim wypadku nie przeszkadza Polska - państwo wyznaniowe. Oczywiście pewne rzeczy bym zmienił, ale to już inna sprawa. Chyba za daleko poszliśmy z tym offtopem. Pisane na lapku pod rządami linuksa). |
ale my zyjemy w panstwie wyznaniowym
tylko nikt tego glosno powiedziec nie chce |
Cytat:
Niech się on... |
Cytat:
Niestety żadnego ortodoksyjnego żyda nie poznałem, tych nieortodoksyjnych owszem. Przynajmniej tych, o których wiem. Choć ortodoksa zazwyczaj łatwiej odróżnić. Też jestem za rozdziałem państwa od kościoła. Krzyż w szpitalu, szkole, urzędzie tego nie narusza, bo z tego co wiem, chyba że się mylę, to obecność krucyfiksu w tych miejscach nie jest w żaden sposób usankcjonowana konkordatem. Wiara to oczywiście indywidualna sprawa każdego, ale nie ma powodu, by zakazywać jej swobodnego wyrażania (TO jest chyba podstawowa różnica między nami, choć zapewne nie jedyna). Jedynym ograniczeniem jest przymusowa katechizacja. Uważam, że nie wolno "zabijać" w człowieku indywidualizmu, ma do niego prawo. Może nosić stroje jakie chce, wyznawać co chce i nie musi się tego wstydzić. @Demek Nie chciałbym żyć w państwie wyznaniowym, ale nam to nie grozi. |
Nie Jasiu, nie myślę tak.
Coś takiego mówił, z przekonaniem, pewien prawicowy polityk w TV. |
Cytat:
Zresztą Grzeniu, zacytuje pewnego mądrego człowieka: "Demokracja polega na tym, ze ogranicza prawa większości względem mniejszości, a nie nadaje dodatkowe prawa mniejszości, kosztem większości ". |
Sprawiedliwość określa większość.....
tak słyszałem w TV kolor ze dwa dni temu |
madre slowa yahol. skoro wisi krzyz to niech wisza inne symbole albo niech nie wisza wcale.
czy mi ten krzyz przeszkadza? nie wali mnie to czy tam bedzie czy nie ale niech sie to odbywa sprawiedliwie |
Nie zamierzam kontynuować dyskusji.
Jestem zdecydowanie za oddzieleniem kościoła od państwa a nawet za wyeliminowaniem symboli religijnych z przestrzeni życia publicznego. I to jest dla mnie oczywistą oczywistością. Szanuje i przyjmuje inne postawy, ale ich nie akceptuje. Wiara jest indywidualna decyzja każdego z nas i nie ma powodu, aby te wiarę eksponować publicznie. @Kogoro - nawet gdybym był murzynem, żydem i gejem jednocześnie - nic ci do tego. I następnym razem za takie głupoty mogę zareagować inaczej, niż sarkazmem. |
dac im wladze jeszcze
|
Cytat:
Czy Izrael wypowiedział stosunki dyplomatyczne jakiemukolwiek państwu, które w swojej fladze zawiera krzyż. Bo tak mi wychodzi z tego co piszesz, że krzyż jest w pierwszym rzędzie symbolem antysemityzmu, narzędziem do obrażania wyznawców Judaizmu. Czy w kościołach katolickich, w których odbywają się msze z okazji dni Judaizmu w KK, i w których udział biorą rabini, zdejmowane są krzyże? Czy Żydzi uczestniczący w Polskiej Radzie Żydów i Chrześcijan starają się przekonać duchownych rzymskokatolickich do pozdejmowania krzyży w parafiach? Cytat:
Nie wszystko może jest załatwione idealnie w relacjach Polska - KK, ale bez przesady. |
Artykuł pierwszy konkordatu.
Co do symboli to mnie na przykład nie dziwiłyby żydowskie symbole w Izraelu. Jestem zbyt tolerancyjny czy co? Według oficjalnych danych 88% Polaków to Katolicy. Nie mam powodu by temu nie wierzyć, ja w życiu znałem osobiście tylko jednego oficjalnego ateistę. "Dla Izraelczyków takie przemieszanie symboli religijnych i państwowych jest czymś zupełnie naturalnym" - napisał Szewach Weiss, były ambasador Izraela w Polsce na swoim blogu (rp.pl). http://www.ewangelizacja.bielsko.pl/...ski&Itemid=258 Także jest dla nich chyba również całkowicie naturalne, że w Polsce w urzędach wisi Krzyż. I podejrzewam, że skoro tak jest, to u nich w urzędach też są symbole - i raczej bez walki zdjąć by ich nie dali. Ale u nich takich pomysłów nie ma. Tylko u nas co pare miesięcy jest afera krzyżowa - i nie wątpie że kiedyś uda się Krzyże zwiesić, bo przecież nie odpuszczą. I pójdą ze skargami do jakiegoś obcego trybunału, aż wreszcie tamci każą Krzyże zwiesić. Bo na zachodzie już nawet za noszenie osobistego krzyżyka można wylecieć z roboty. To jest nowoczesność i tolerancja. |
Cytat:
Cytat:
A tak serio - jak sobie wyobrażasz wpływ urzędników obcego, skądinąd, państwa (Watykanu) na życie niezależnego, niby to jednak, demokratycznego państwa??? |
Cytat:
Cytat:
Powieszenie krzyża w urzędzie nie narusza rozdziału kościoła od państwa. Z nieszczęściami, które przyniósł KK Polsce absolutnie się nie zgodzę. Wystarczy wspomnieć choćby rolę KK w XX wieku. W Polsce oczywiście. Choć faktycznie jeden ostatnich stosów (albo nawet ostatni) został rozpalony w Polsce. |
Cytat:
I nie jest religia dominującą Jest jedną z wielu!!! I jest w Konstytucji, zapisany rozdział Kościoła od Państwa!!! I więcej KK przyniósł Państwu Polskiemu, nieszczęść i zbrodni, niż czegokolwiek dobrego. Może inaczej - ludzie kościoła. Dzięki temu, mamy oszusta i zdrajce jako patrona. Dzięki temu mamy zapomnianego króla. Ale tez dzięki innej wierze, tez katolickiej, mamy państwo bez stosów, z prześladowaniami, ale jednak nie na miarę europy zachodniej, i nawet Jan Kazimierz, jezuita i kardynał, i ludzie jego pokroju, nie mogli rozpętać terroru katolickiego w kraju. |
Źle się wyraziłem. Chodziło mi o to, że w Polsce zdecydowana większość osób jest Katolikami, a więc jest to religia dominująca. I sięga to dalej niż czasów PRL.
|
Cytat:
Religia katolicka, zdobyła, w dość rożny sposób, niekiedy niezbyt chwalebny, znaczenie ok. polowy XVII, a ugruntowała swoja pozycje w okresie rozbiorów. I nic, zupełnie nic, nie jest mi wiadome, jakoby religia i kościół katolicki był kościołem państwowym. A w konstytucji było zapisane coś o religii państwowej i dominującej przewodniej roli kościoła katolickiego???. Zmieniają się czasy, zmienia się postawa wobec kościoła jako instytucji, nie wobec religii! Bo to są dwie absolutnie rożne rzeczy. |
Coś się Ciebie pomyliło... Jaka obowiązująca?
|
Młodsze pokolenie nie odczuwa zagrożeń. Nowych zagrożeń. Zwykle nie jest wierząca, więc czemu się dziwić.
Kiedyś jakiegoś dziadka zapytano na ulicy (o co to już nie pamiętam) i powiedział, że "ucieka się albo do Boga albo do wódki, w tej chwili ucieka się do wódki, ale to się szybko zmieni". ;d Cytat:
|
Tu nie chodzi o to ze krzyz wisi, tylko ze wisi sam. Jsk juz ludzie chca symboli religijnych w urzedach, to winna obok krzyza zawisnac gwiazda Dawida, polksiezyc, kolo Dharmy, a nawet Uroboros czy Torii. O to tylko chodzi - symbol pojedynczej religii gwalci uczucia ludzi innych wyznan.
Dla mnie jest tylko śmieszne, że jak była komuna to ludzie tłumnie chronili się w kościołach, jak przyjechał Papież to SOLIDARNOŚĆ SOLIDARNOŚĆ , Popiełuszko itd.
Krzyże wszędzie, stop komunie, Kościół organizował pomoc, Kościół oficjalnie protestował i żądał zmian, Kościół jednoczył. A teraz jak jest luzik, to po co nam Krzyż?, to nie jest dla nas żaden symbol, precz z Krzyżem urzędów. Skoro jesteście tak nowocześni i tolerancyjni, to co żeście się tego Krzyża czepili? Kłuje w oczy? Zmienia decyzje urzędników? Poniża kogoś? Dla mnie Krzyż wiszący obok orła W KORONIE jest czymś naturalnym, bo opozycja walczyła przeciw PRL wspólnie z Kościołem. I po wygranej wróciła korona i wrócił Krzyż. Jak trwoga to do Boga, nic dodać nic ująć. A teraz niech Kościół siedzi cicho i nam nie przekszadza żyć :sciana:. Co do wyrugowania religii z instytucji państwowych, to ciekawe czemu prezydent USA ciągle gada coś o Bogu i nikt się tego nie czepia? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
To jest temat, którego nie warto zaśmiecać "wojenkami" religijnymi. Linux i Szatan? Można zrozumieć ludzką niewiedzę, przecież to jest naturalne. Cóż... |
No właśnie o tym mówię, na urzędowym piśmie nie może być daty liczonej od narodzin Chrystusa, zacznijmy liczyć od narodzin Palikota.
|
Mnie wystarczy zrby usunal krzyze z instytucji publicznych (urzedow, szkol itp.) - nie kazdy jest wierzacy, a sprawy urzedowe nie powinny rozgrywac sie "pod krzyzem".
Palikot usunie niedzielę, usunie cały kalendarz, bo przecież liczymy od narodzenia Chrystusa...
|
No niestety, nawet Niedziela jest zamiast Soboty (Szabatu).
To siódmego dnia (w Sobotę) Bóg wypoczywał. Niedziela jest dniem pierwszym. Co do (nie)postępowości Kościoła, to temat troche dziwny. Bo cóż jest warta dla Boga nasza subiektywna definicja nowoczesności? |
Poszli poganom na rękę :szczerb:
|
Berionu - część z tych świąt i rytuałów była wzięta z rytuałów pogańskich, żeby ułatwić ludziom przejście na Chrześcijaństwo, zastępując też niektóre święta pogańskie (ustalenie tych samych terminów świąt).
|
A mi muli komputer, procesor dochodzi do 7%, a ten muli. :blink: Demon jaki czy co? || //to nie muli komputer, to muli FF :sciana:
A tradycja, to się narodziła w Misiu, świecka, węglarzowi... :szczerb: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I to mi się właśnie podoba. BTW: pisząc ten post, zniknął mi kursor. Aghem. Ktoś mi tu uroki rzuca. ;P |
Widziałem orła cień...
|
Cytat:
Co do Linuxa...Może i tak być,ze programiści mają dziwaczne skojarzenia i nazwą jakiś produkt w sposób, który innym nie odpowiada. Gdyby Kusy mieszał w Linuxie to już chyba ten System by rządził a nie Windows ;). A tak , mimo,że darmowy, Linux niewielu ma wyznawców. Pamiętacie ze Spectrum ? Bytes behemot czy jakoś tak - zgłaszał się taki komunikat... ;) @Berion - zobacz a niektórzy uważają ,ze Kościół jest za nowoczesny i powinien powrócić do obrzędów Mszy Trydenckiej (po łacinie, ksiądz tyłem do wiernych). Lefebryści, Bractwo św. Piotra czy Piusa X. Sobór Watykański II uznają za zbyt postepowy. Wbrew pozorom tradycja nie jest zła bo łączy nas z pokoleniami sprzed wielu setek lat. To,że jej nie rozumiemy to nasza wina, bo nie chce nam się jej zgłębiać. A egzorcyści nadal są potrzebni, ściśle współpracują z psychologami i psychiatrami i wiedzą, komu właśnie oni mają pomóc. |
Cytat:
Ale tez nie jest to forum pt. "Wiedza o religii, wierzeniach i obrządkach" Trochę żartem, trochę serio, napisałem w pierwszej odpowiedzi, ze coś w tym jest. Bo jest. Można to traktować na gruncie emocji, można psychologii, można przesądów....., ale coś w tym jest. I to coś, może powodować poważne problemy u wrażliwych osób. W końcu jest tyle zła, tyle pokus wokół nas. Szatan może nas kusić w rożne sposoby. Systemem operacyjnym również. A może Linux jest pisany w systemie szóstkowym? Wyobrażacie sobie ? - wielokrotność diabelskiej liczby do wykonywania działań? A imię jego jest LEGION-legion 666? Wiec trochę powagi koledzy! Albowiem szatan czai się wszędzie Żeby nie było, ze nie ostrzegałem! |
Myślę, że Annihilator przewidział szatana w linuxie :D, refren wszystko wyjaśnia :
Cytat:
polecam, znakomity utwór :spoko: |
Należę do grupy tzw. "aleKatolików". Nie wszystko mi się podoba, część rzeczy, szczególnie obrzędy sięgają "czasów króla Ćwieczka" i nijak nie przystają do dzisiejszej rzeczywistości. ;]
Nigdy nie miałem do czynienia z żadnym opętaniem czy egzorcyzmem. Także napisałem, że mi się to "jawi jako", a więc wydaje mi się, że jest tak, a tak. |
Jeżeli jesteś wierzący, to automatycznie wierzysz też w istnienie szatana oraz jego działania. To raczej temat na rozmowę z księdzem (na pewno nie ze mną), ale to co się Tobie jawi, a co jest faktycznie to mogą być dwie różne rzeczy.
Trochę się interesowałem tematem opętań (z ciekawości, na tej samej zasadzie co UFO) i jak poczytałem i posłuchałem księży i znajomych - to wole się od tego trzymać z daleka, ale każdy oczywiście zrobi jak uważa. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że 70% osób (a może 90?) powie że to bzdura i bajki do straszenia małych dzieci - mają prawo - ja nie będę się spierać, bo to nie miejsce na to. |
Nie sądzę, aby gry czy OS mogłyby je do tego nakłonić.
Po za tym, mimo iż jestem wierzący to jakoś do tego wywoływania duchów i innych tarotów podchodzę z duuużym dystansem. Egzorcyzm bardziej mi się jawi jako hipnoza niż faktyczne wypędzanie diabła. ;) |
Szczególnie wahadełko może być groźne, oczywiście musi być odpowiednio duże, np. takie do burzenia domów. ||
|
Bo niestety często się czegoś zakazuje po gruntownym przestudiowaniu tematu.
Akurat w grze Blizzardu diabła się zabija. Ale już Harry Potter paradoksalnie może w dzieciach wywołać chęć polegania na magii wzorem z głównego bohatera. A gdyby młodzież zechciała zgłębiać tarota, wywoływanie duchów i wahadełka - tu już jest niebezpieczne i można skończyć u egzorcysty :taktak: Rządy banują GTA, a kościół banuje swoje pozycje. Sprzedaży nie zakaże, ale może wskazać które tytuły uważa za potencjalnie niebezpieczne. A że niektórzy są jak zwykle nadgorliwi.... |
Cytat:
|
Cytat:
Wydaje mi się, że jak najbardziej poważne. Ciemnotę jednak trzeba napiętnować. Choćby śmiechem. Znałem kiedyś taką jedną rodzinę, gdzie rodzice dzieciakowi wywali do śmieci gry, bo były tam "magiczne stwory" itd. Aż strach pomyśleć co by się stało z Diablo Blizzarda... |
Tak! Szatan pogryzł mnie do krwi, a ja go Tutek nazwałem... :sciana:
|
Problem w tym, że takie zachowania prowadzą do paranoi i powstawania najdziwniejszych fobii, a w konsekwencji nierzadko chorób psychicznych. Jak ktoś chce zobaczyć szatana to zobaczy go wszędzie ...
|
@patrix
Podobno tak, choć sam się temu dziwie. Najbardziej się dziwie jednak homeopatii. @yahol moze taki egzorcysta jak i ta próba ;) Generalnie nie mam zamiaru spierać się tu w sprawach wiary, ani nikogo przekonywać czy nawracać. Po prostu to pytanie choć dla nas zabawne (dla mnie też, wszak sam siedze na linuksie), to moim zdaniem jeżeli nie było prowokacją - mogło być całkiem poważne. |
A jeszcze gorszy Nergal i Behemot!!!!
@sobrus Widziałem próbę egzorcyzmów, na szczęście egzorcystę pogoniono, a nawet był zamiar pobicia. |
Gorszy jest Harry Potter ||.
|
Wy tu się smiejecie, a pytanie wbrew pozorom nie było ani głupie ani zabawne :nie:
Jednak nie słyszałem, aby z powodu korzystania z Linuksa ktoś trafił do egzorcysty. Takie "furtki" rzeczywiście istnieją i osoba wierząca powinna o tym wiedzieć :taktak:. A kto widział egzorcyzm na żywo ten śmiac się nie będzie miał ochoty :ysz:. Ostatnio mi koleżanka opowiadała, jak ksiądz zabrał młodzież (w tym osobę z jej rodziny) na egzorcyzm młodej dziewczyny, to potem cała klasa ze strachu była codziennie w kościele :wow:. |
Kot na mnie poluje, szatańskie bydle!
|
Kot to bydlę mniejsze niz pies
|
Też tak sądzę.
|
Cytat:
Ale dalej, to już bym nie szedł. Po prostu nie uchodzi. Minimum kultury i szacunku. Niezależnie co o Nim myślimy. |
mgit, no nie, zaraz Go oświeconym nazwą :sciana:
|
Dlatego jest idealny iOS to jedyny słuszny system ... ku chwale Steve Jobs'a :peace:
k***a |
O to, to! KOT!
Załatw sobie kota, a będziesz miał spokój z psem. |
Cytat:
I wy mi tu z politykom nie wyjeżdżajta! |
FreeBSD miało szatana w logo.
Te darmowe systemy to komunizm w praktyce. Kapitalizm won! |
TO kup se kota ! Obu-łapny jest :>
|
Cytat:
Mój pies, w żaden sposób, nie może pojąc dlaczego przyciski okna są po prawej stronie, szuka ich po lewej i się denerwuje i szczeka, to irytujące. |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na TVP2 jest Panorama, to gorsze od szatana!
|
Nergamel i niebieskie smerfy.
|
zwłaszcza na tvp2!
|
Szatan jest wszędzie. http://img212.imageshack.us/img212/6...lophairyc1.gif
|
Cytat:
|
Beriona do egzorcysty!
|
Tak!
Konsole... I ich Berion. To powinno być zakazane! Zwłaszcza Berion. |
Linux to mały pikuś w porównaniu ze sztandarowym wymysłem Belzebuba - czyli konsolami!
|
No ciekawe.
Co więcej, wydaje się ze facet ma racje pytając! Linux to zło i dzieło szatana! |
Bomba||
|
Linux i szatan :]
http://www.rozmawiamy.jezuici.pl/roz...forum/81/n/470
Cytat:
Żeby była jasność w temacie: jestem wierzący. Drwię ponieważ brzmi to po prostu absurdalnie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:17. |