![]() |
Poszukuje banalnie prostego programu do kopiowania DVD2DVD
Poszukuje programu który będzie banalnie prosty do kopiowania płyt dvd. Chodzi mi o jak najprostszy gdyż ma to obsługiwać starasz osoba (80lat) i większość programów jest zbyt skomplikowana dla niego. Najlepiej jakby była tylko jedna ikona kopiuj płytę, wyjście z programu i nic więcej.
|
dd if=/dev/dvd of=image.iso
|
Rzeczywiście prostszego to nie ma. :sciana: Jeśli nie ironizujesz to tym bardziej nie rozumiem, ludzie w większości to wzrokowcy do których przemawiają kolorowe, oczo***ne ikonki, a nie klepanina w terminalu. Tym bardziej, że ma pewnie Windowsa...
|
Cytat:
Poezji więcej! |
Toż to poezja! Pingwińska.
|
Cytat:
|
Cytat:
Masz ikonkę: ./mkdvdcopy i możesz ją sobie myszą przypisać do graficznej Ale win, więc no way |
ImgBurn ma obsługę CMD, więc można zrobić batcha, choć w mojej to jest utrudnianie sonie życia, a nie odwrotnie. :P
Po za tym określenie "kopiowanie dvd" to tak jakby mało precyzyjnie. Co, skąd, w jakiej formie i gdzie? |
Cytat:
Domyślam się, skąd masz takie skojarzenia, ale to ułuda. |
Chce kopiować dla rodzinne spotkania które są nagrywane na kamerę, a następnie wypalane w formacie DVD Video. Komputer który ma to robić to laptop z jedna nagrywarka.
|
Wiesz co, chyba nikt Tobie nie da rozwiązania 100%. My po prostu nie widzimy co starszym osobom może sprawiać problem.
Jeśli mamy poszukiwać programu, który oferuje ułatwienia dla osób nieobytych z komputerami, to: Nero Burning ROM ma dwa tryby: newbie i expert. Najnowszej wersji nie widziałem, ale starsze miały tryb newbie dość dobrze opracowany. Pobierz wersję trial i sprawdź czy ta osoba, o której mówisz, da sobie radę. Albo inny pakiet od Ahead, np. Nero Platinum, zawierający Burning ROM http://www.nero.com/plk/ Ahead nie jest mistrzem w robieniu softu do obróbki audio-video, ale dość dobrze to upraszcza i próbuje robić pakiety do użytku domowego. Cokolwiek nie wybierzesz, moim zdaniem sam Windows jest niezbyt dobry dla osób starszych i tutaj, o ile budżet pozwoli, proponowałbym przesiadkę na Mac OS X. Mam "pod opieką" nietechniczną osobę ponad 90 lat, która za moją poradą używa od wielu lat wyłącznie produktów Apple i jest całkowicie zadowolona, a jest to osoba czynna zawodowo, z komputera korzysta wiele godzin dziennie. Inny mój znajomy senior, około 80 lat, fotograf, również ma urządzenia Apple, ale nie tylko Apple z uwagi na budżet, no i zdecydowanie bardziej podobają mu się rozwiązania Apple niż pozostałe. //edit Mój dobry znajomy pisze książki z serii "Dla seniorów". Mówił mi, że z prostym wytłumaczeniem logiki Windows ma spore problemy, natomiast nie miał żadnych problemów z testowym opracowaniem książki na podstawie Mac OSX. Tyle, że nie wydają, bo nie ma rynku. |
|
A obsługa błędów?
Wyjątek krytyczny Ex0983wYbubu3e5723532? :) |
CloneCD wygląda dokładnie tak jak potrzebuje :D Dzięki !
|
Jeszcze popatrzyłem:
Nero Video 11 za 119,99 zł - czyli najtańszy od Ahead http://www.nero.com/plk/nero-video11-overview.html Sprawdź może jak nagrywa płyty. Wiem, że szukasz tylko programu do nagrywania, no ale może ta osoba byłaby zadowolona z możliwości prostej edycji. |
Szukam czegoś co będzie wyglądało jak CloneCD i jak na razie jest proste w obsłudze. Co to za błąd "Ex0983wYbubu3e5723532", tylko Twój post się wyświetla w goglach ?
|
Ilość załączników: 1
Do nagrywarki dostałem Power2Go CyberLinka.
Nie korzystam z niego, ale wydaje się prosty w obsłudze. Przerzuca się dokumenty, pliki audio czy wideo i po prostu tworzy płytkę. Ostatnia ikonka - do kopiowania płyt. Załącznik 58728 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:11. |