Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   Problem PS3 RSOD (https://forum.cdrinfo.pl/f105/problem-ps3-rsod-90266/)

furiou 15.10.2012 21:56

http://allegro.pl/ps3break-com-flash...705308685.html Tym bym coś zdziałał?;)

furiou 27.09.2012 12:09

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1223983)
@M@X, Ale chyba od tego jesteśmy tu żeby pomóc. Serwis-serwisem (dla mnie jest to swego rodzaju "ostateczność"). Fakt, może się okazać, że dongle nie działa (tzn z założenia będzie sprawny ale nie będzie spełniał swojej "funkcji" w tym wypadku). Niby wtedy będzie "utopione" 20-30zł ALE taki dongle się kiedyś może przydać np do donwgrade'u/wejścia do FSM jeśli furiou planuje naprawić tą konsolę/zakupić następną. Także pieniądze nie do końca będą stracone a za dość niewielką sumę jest szansa, że odratuje konsolę. Co do samych serwisów to jeśli już to warto poszukać ofert SERWISÓW na Alledrogo/(j)Ebayu odnośnie downgrade'u etc gdziś najbliżej miejscowości zamieszkania - pojechać z konsolą i niech się "bawią" na miejscu przy kliencie.

Do elektronicznego ;) Poczytaj o PSGrooPIC.

Wspominałeś też, że masz telefon z Androidem - jaki? Bo nie na wszystkich działa PSFreedom z opcją wejścia do FSM.

Może to "głupie" pytanie ale prze przez to, że masz RSOD to nie masz dostępu do "Install package files"?

Nic nie mogę zrobić rsod od razu przy starcie systemu wyskakuje;p

Tak 2 dokladnie : LG Swift Black(P970),Samsung Galaxy Note(GT-N7000, GT-i9220) ;)

Znalazłem jeden serwis ale za naprawę rsoda żądają 200zl ^^ a to chyba jeden serwis u mnie(W Gliwicach).Wiec chyba 200zl na fata który tak chodzi to mi się nie opłaca wydawać ;p.Tak myślę jakby się naprawiło te chłodzenie lub coś co powoduje ze ten wiatrak tak chodzi na maxa przy starcie to by wszystko było dobrze;p ale znając serwisy i ich cenniki to tez sie by nie opłacało;)

W sumie to chciałem dorwać jakaś ps3(jeszcze na gwar) a dokładnie zamienić za psvite która leży i się kurzy;). W ogolę dało by rade?Czy raczej sama vita to za mało?

szczuru 27.09.2012 01:11

@M@X, Ale chyba od tego jesteśmy tu żeby pomóc. Serwis-serwisem (dla mnie jest to swego rodzaju "ostateczność"). Fakt, może się okazać, że dongle nie działa (tzn z założenia będzie sprawny ale nie będzie spełniał swojej "funkcji" w tym wypadku). Niby wtedy będzie "utopione" 20-30zł ALE taki dongle się kiedyś może przydać np do donwgrade'u/wejścia do FSM jeśli furiou planuje naprawić tą konsolę/zakupić następną. Także pieniądze nie do końca będą stracone a za dość niewielką sumę jest szansa, że odratuje konsolę. Co do samych serwisów to jeśli już to warto poszukać ofert SERWISÓW na Alledrogo/(j)Ebayu odnośnie downgrade'u etc gdziś najbliżej miejscowości zamieszkania - pojechać z konsolą i niech się "bawią" na miejscu przy kliencie.

Cytat:

A skąd mam mieć pewność ze ten dongl zadziała? Jeśli ps3jig nie działał a to niby to samo..Na allegro wszystko bym znalazł? czy może wystarczy pójść do elektronicznego ?
Do elektronicznego ;) Poczytaj o PSGrooPIC.

Wspominałeś też, że masz telefon z Androidem - jaki? Bo nie na wszystkich działa PSFreedom z opcją wejścia do FSM.

Może to "głupie" pytanie ale prze przez to, że masz RSOD to nie masz dostępu do "Install package files"?

M@X 27.09.2012 00:18

Nie lepiej isc do serwisu ktory wyda ekspertyze? Zrobisz dongle'a - okaze sie ze nie dziala (Berionu tak mial). Kupisz - okaze sie ze nie w tym problem. I tak bedziesz topil pieniadze, zamiast raz a dobrze wydac na porzadna ekspertyze. A jak sie postarasz to znajdziesz serwis, ktory wykona ja gratis i policzy tylko za wgranie nowego FW.

furiou 26.09.2012 23:57

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1223975)
To w takim razie myślę, że najtańszym rozwiązaniem będzie zbudowanie własnego dongle'a (obecnie to koszt jakiś 20zł). Następnie użycie go do wejścia z FSM i dalej działanie wg opisu który zamieściłem.

A skąd mam mieć pewność ze ten dongl zadziała? Jeśli ps3jig nie działał a to niby to samo..Na allegro wszystko bym znalazł? czy może wystarczy pójść do elektronicznego ?

szczuru 26.09.2012 23:32

To w takim razie myślę, że najtańszym rozwiązaniem będzie zbudowanie własnego dongle'a (obecnie to koszt jakiś 20zł). Następnie użycie go do wejścia z FSM i dalej działanie wg opisu który zamieściłem.

furiou 26.09.2012 21:57

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1223956)
Chodzi właśnie o PS3jig. Tu masz całe info jak z niego skorzystać - użyj go zamiast dongle'a.

http://www.ps3iso.com/ps3-tutorials/...-step-get.html

Noo własnie z tym ps3jig lipa tez bez skutku bawiłem się kiedyś z tym ale 0 efektów.. Na psp(2k 6.20 PRO-B10 na 5.00m33-6 chyba tez próbowałem ale nie pamiętam) pisze ze wysyła te dane.. jakieś napisy w hexie i ze done a konsola normalnie się załącza i rsod.. Może na serio padła na amen?

szczuru 26.09.2012 20:25

Chodzi właśnie o PS3jig. Tu masz całe info jak z niego skorzystać - użyj go zamiast dongle'a.

http://www.ps3iso.com/ps3-tutorials/...-step-get.html

furiou 26.09.2012 16:32

Psp mam i nawet próbowałem przez ps3jig jeśli o to Ci chodzi..;p Mam jeszcze tel z androidem może jest jakaś appka?

szczuru 26.09.2012 16:25

Tak, dongle'a, psp lub "cokolwiek" innego, na co możesz załadować FSM payload.

furiou 26.09.2012 16:09

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1223910)
@furiou, spróbuj zrobić tak:

Tu potrzeba dongla jesli dobrze zrozumialem? Jesli tak to nie mam wiec chyba nic z tego;P

szczuru 26.09.2012 14:43

@furiou, spróbuj zrobić tak:

Cytat:

Preparation
- USB Dongle with the payload to go to factory mode (ex: E3 Card Reader)
- USB Pen formated as FAT32 (help if it have led status to check if its working and ps3 is doing his stuff)
- 3.55 CEX Firmware PUP with prepatched lv1 (no syscon hash checks) (i used rogero v3.4 cex cfw)

Notes:
- Use always the right USB port (next to BD/power button/eject button) for the USB Dongle and the USB PEN
- You will not have video output until step 10

On the computer
1. Format USB PEN and put lv2diag.self file 1
Code:
http://www.ps3devwiki.com/wiki/Downg...her#PUP_to_use
the one that is green, also put PS3UPDAT.PUP in the root of the PEN (the 2 files must be in the root of the USB PEN)

On the PS3
2. Switch off ps3 from power cord
3. Put the USB Dongle with service mode payload in the right usb port
4. Put power cord in the console
5. Press power button followed quickly with eject button, the console should boot, and then reboot. (if the beeps continue it's normal)
6. Remove service dongle
7. Put the USB Pen with the 2 files inside in the right usb port
8. Power on the PS3. If all went well you shall see the ps3 reading stuff in the usb pen, and the hard drive of ps3 working, wait for the console to power off.
9. Remove the USB PEN (you will have an UPDATER_LOG.TXT in the Pen with the details)
10. Power on the PS3
11. At this point you can check if the console boot up and its inside factory mode (red square box in the bottom left of the screen)
12. Power off the PS3

On the computer
13. All you need now is to get out of Factory Mode, so put lv2diag.self file 2 in a FAT32 blank USB Pen

On the PS3
14. Put the USB Pen in the right port with the file already on it
15. Power on (the console will power off automatically)
16. Power again and should be ok

furiou 26.09.2012 12:18

A mógłbyś podać program którym rozpakuje fw?;p

Berion 26.09.2012 12:08

Nie wiem czym i czy w ogóle programy pod FSM się różnią od tych pod LV2, ale jeśli niczym to możesz spróbować uruchomić "cośtam;)_emit.self" (wydłub z OFW 3.55) i nazwij Lv2Diag.self.

furiou 26.09.2012 12:02

No wiem mówiłem ze mój ps3 to dziwny przypadek ^^ tak się stało trochę po gwarancji jak HDMI padło..W fan teście dłużej o parę sec wiatraki chodzą ;).
Miałem okazje ostatnio wymienić zasilacz,pisałem chyba nawet tu o tym;p.Za pierwszym razem normalnie się uruchomił później już tak jak przy starym zasilaczu...
Do serwisu mi się raczej nie opłaca go zanosić bo cenę pewnie taka wymyśla ze się nie będzie opłacało w ogolę naprawiać..Wiec chyba mi pozostaje bawienie się włącz-wyłącz aż ruszy te recovery..Chyba ze jest jakiś plik taki podobny do lv2diag.self co się wrzuca i wymusza włączenie recovery?^^

Berion 26.09.2012 11:40

Nie ma kombinacji na fant test, po prostu się włącza konsolę *do napięcia* trzymając/dotykając przycisk eject.

Ale! Filmik przedstawia właśnie Fan Test, po którym na dodatek wstaje XMB. Bardzo dziwne zachowanie.

furiou 26.09.2012 11:30

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1223865)
A ty nie stsoujesz przypadkiem kombinacji klawiszy na Fan Test zamiast na wejscie do Recovery?

Nie nie ;) konsole włączam normalnie zresztą jak widać na filmiku;p po prostu tak mi się ps3 włącza... w sumie to mi się z 2-4 razy udało do recovery wejść odkąd te wiatraki tak chodzą(chociaż zdarza się ze normalnie się włączy tzw bez wiatraków na maxa ale to tez bardzo bardzo rzadko) albo miałem szczęście albo już na serio wszystko padło razem z recovery...

M@X 26.09.2012 10:58

A ty nie stsoujesz przypadkiem kombinacji klawiszy na Fan Test zamiast na wejscie do Recovery?

furiou 26.09.2012 10:50

Wiem ze tylko z dev_usb000 to ten bliżej bdromu... powrzucałem wszystko posprawdzałem tak jak napisałeś i nic to samo..normalny rsod 0 reakcji w ps3 ;p jeszcze zrobiłem filmik jak to wszystko wyglada http://www.youtube.com/watch?v=vqpdf_b09pc (zrobiony przed ta zabawa z Lv2Diag.self).Btw czemu te wiatraki tak na początku chodzą to nie mam pojęcia ale myślę ze przez do nie mogę wejść do recovery..

Berion 26.09.2012 00:00

PS3 cokolwiek uruchamia z "dev_usb000/Lv2Diag.self" (z dev_usb001-006 nie odpali) tylko z poziomu FSM.

Nie jestem pewien czy nie potrzebujesz "355-NOTHEROS-RSOD.PUP". Z tego co wyczytałem po resecie - jeśli program ten cokolwiek pomógł - konsola powinna się odpalić normalnie. Albo źle zrozumiałem i mimo, że wyskakuje RSOD to można wejść do recovery i zainstalować ten CFW ("dev_usb000/PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP"). Lub... program ten od razu instaluje wspomniany fw tak jak przy downgrade ("dev_usb000/PS3UPDAT.PUP").

furiou 25.09.2012 23:05

Nieee to chyba źle mnie zrozumiałeś albo ja tak napisałem to jeszcze raz od poczatku..:P Wstadzilem pendriva(zwykły) z plikiem lv2diag.self włączyłem ps3 lampka zaczęła zmieniać kolory jak szalone i zrobił się ten plik na pendrivie co treść podałem wyżej i w sumie to tyle.. poza zamiana koloru tła xmb(z szarego na czerwona) nic się nie zmieniło dalej rsod wyskakuje i nie mogę tej operacji powtórzyć bo już ps3 nie reaguje na tego pendriva(włącza sie normalnie i wyskakuje rsod)

Berion 25.09.2012 20:59

"RSOD fix" działa z poziomu FSM, skoro więc go uruchomiłeś to musiałeś wejść do FSM (PSP? dongle?). Zabawa z sekcją TRM to nie jest dobry pomysł, a skoro udało Ci się wejść do FSM to trzeba było spróbować zrobić update firmware.

Skoro więc teraz już nie możesz w ogóle uruchomić to znaczy, że masz przycisk do papieru. Tak zrozumiałem Twój post.

furiou 24.09.2012 19:29

Skąd wiesz?;) Już nic nie da się zrobić? No nic to trudno trzeba się zastanowić nad kupnem nowej;>

Berion 24.09.2012 17:18

Właśnie zrobiłeś perm bricka. ;)

furiou 24.09.2012 13:23

Witam z powrotem^^ znalazlem takie cos :

http://www.ps3news.com/ps3-hacks-jai...ol-is-released

Wiec wgrałem tego Lv2diag.self na pendriva włączyłem konsole i tu lampki zaczęły migać zielona,czerwona, żółta,niebieska... i nic tylko tlo menu sie zmienilo na czerwone a tak to dalej rsod jest... na pendrivie eis zrobił plik rsodfix.txt w którym coś pisało ale przypadkiem go usunąłem.. Próbowałem jeszcze raz to zrobić ale już nie chce wskoczyć..Wiec może juz jestem w SM ale niestety tam tez jest rsod jest taka mozliwosc?

EDIT: OOoo mam to pisalo w tym rsodfix.txt :

+============================+
| |
| RSODfix lv2diag tool |
| |
+============================+
trm initialize starting ...
trm initialize finished ...
product mode disable starting ...
SUCCESS: read EPROM
SUCCESS: wrote to EPROM
SUCCESS: read EPROM
product mode disable finished ...
SUCCESS: rebooting ...

furiou 14.03.2012 10:11

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1202926)
A po co? Na razie to chcesz zobaczyć czy możesz wejść do FSM (im mniej niewiadomych w równaniu tym lepiej - w szkole uczyli mam nadzieję, a życie to niestety też matematyka ;]). Na pewno możesz, bo Twój brick jest do uratowania, pytanie tylko czy przez PS3Jig na tej wersji fw na PSP.

Na PSP sprawdzałem na fw (5.00,6.20 i 6.35) i z każdym mam tak samo może to wina ze to slim a nie fat?Jak dorwę coś do nagrywania to nagram wszystko i zobaczycie ze mój ps3 to dziwny przypadek. ;P

Berion 12.03.2012 11:49

A po co? Na razie to chcesz zobaczyć czy możesz wejść do FSM (im mniej niewiadomych w równaniu tym lepiej - w szkole uczyli mam nadzieję, a życie to niestety też matematyka ;]). Na pewno możesz, bo Twój brick jest do uratowania, pytanie tylko czy przez PS3Jig na tej wersji fw na PSP.

furiou 09.03.2012 20:47

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1202641)
Podłączasz PSP do drugiego portu USB (u mnie to dev_usb006) z "ms0:/Lv2Diag.self" (pierwszy). Włączasz PS3Jig na PSP, a potem PS3 i czekasz aż wejdzie do FSM. Z FSM wychodzi się tak samo tyle że używasz drugiego Lv2Diag.self.

ok dokładnie tak robię i nic... A fw nie trzeba wrzucać?

Berion 09.03.2012 20:27

Podłączasz PSP do drugiego portu USB (u mnie to dev_usb006) z "ms0:/Lv2Diag.self" (pierwszy). Włączasz PS3Jig na PSP, a potem PS3 i czekasz aż wejdzie do FSM. Z FSM wychodzi się tak samo tyle że używasz drugiego Lv2Diag.self.

furiou 09.03.2012 11:21

Niee no masakra... Wszystko robię (Chyba) dobrze i nic z tym PS3Jig nie startuje ;/ Moze ktoś mi powie wszystko od początku jak się robi z tym PS3Jig co trzeba wrzucić na psp itd?

PS. Sry ze odkopuje temat ale nie chciało mi się specjalnie nowego robić i dopiero wczoraj dorwałem swoje psp z powrotem.Ehh co Wy ze mna macie truje wam dupska moimi dziwnymi przypadkami z konsolami SONY. ^^

furiou 07.01.2012 12:58

Ymhy... Czyli dlatego nic się nie działo bo sam PS3Jig mialem.;) Ehh i zas do kumpla po psp śmigać ... Szkoda ze ten dysk sformatowany. Jak coś sie uda to napisze.;p

Berion 07.01.2012 11:45

RTFM... do PS3Jig. :P

Także tak, to oczywiste że potrzebujesz stosownych plików. L2diag.self do wejścia i wyjścia z SM (nazwa ta sama) + reszta. ;) Nie mam tego pod ręką teraz więc nie wiem jakie tam jeszcze były pliki. Pogugluj sobie o downgrade w SM - robi się wszystko tak samo, z tą różnicą, że podajesz mu OFW 3.55.

- - -

Czas edycji postów to 2h. Chroni to treść przed psychopatami, którzy w akcie oburzenia, tupiąc obcasem... edytują posty nawet z przed kilku lat. ;)

furiou 01.01.2012 06:03

Wroce do domu to napisze dokladnie.;)

CECHG03 . Posta nie moglem zedytowac ;/

- - -

Jeszcze jedno pytanie mam...Możliwe ze ten PS3Jig nie działał dlatego ze nie miałem tych plikow od downgradu ?Ja w psp miałem samo PS3Jig a jest napisane na stronce :

"Jeśli masz fw w wersji 3.55 lub starszy (na 3.56 obecnymi metodami nie można już wyjść z Service Mode, z kolei na fw 3.60 w ogóle uruchomić PS3 w tym trybie), można użyć własnoręcznie zrobionego dongle'a z wgranym odpowiednim payloadem lub użyć np. PSP z uruchomionym programem PS3Jig. Należy też nagrać na pendrive stosowne pliki (takie same, których używa się do downgrade'u fw - oczywiście za wyjątkiem paczki PUP z niższym fw niż masz obecnie w konsoli). "

Tyczy się to tez w przypadku psp? I odpowie mi ktoś czemu nie mogę edytować postów?

Berion 01.01.2012 00:35

Nie pytam się o dysk twardy tylko model konsoli. ;]

furiou 31.12.2011 17:33

FAT 40gb 3.55 Kmaew

Berion 31.12.2011 17:32

Jaki masz model konsoli i jaki CFW?

furiou 31.12.2011 17:10

No mowie ze uruchomiło mi się normalnie... Tylko tak jak by bez ikonek xmb.. żadnego komunikatu nie było.

Berion 31.12.2011 17:04

Ghem, PS3 nie uruchomi się bez HDD (od razu wyskoczy odpowiedni komunikat). Zarówno te z NAND jak i te z NOR. Coś bajdurzysz.

Po za tym formatowanie nic nie da bo to problem z danymi na flashu.

furiou 31.12.2011 16:20

Cytat:

Napisany przez arcade (Post 1195220)
Jesli naruszyłeś system plików to obojętnie co byś nie wybrał i tak ps3 sformatuje dysk .
Naj prościej to ,wyciągnij dysk podepnij pod PC sformatuj na jakikolwiek system plików ,włóż spowrotem konsola sama poprośi o nowe firmware.

Hm a czy to pewne? Czy czasem nie bedzie problem z fw? ze np sie zatnie przy 40% wgrywania i dalej nie bedzie chcialo pojsc?

EDIT:Sformatowałem ale dalej wyskakuje RSOD o0. Bez dysku włącza się xmb ale nie widać ikonek ;o

arcade 31.12.2011 16:04

Cytat:

Napisany przez furiou (Post 1195147)
Dobra kumpel mi przyniesie dziś psp z 5.00 m33 to się sprawdzi;) A jak juz tam wejde do tego SM to co dokładnie mam zrobić?Bo tak ogólnie to savów nie chce stracić a nie wiem czy czasem się nie usuwały jak soft się zmieniało..Kiedyś chciałem wgrać rebuga ale przez to ze nie mogę wejść do recovery menu to nie miałem jak.;/ Ehh te ps3 ledwo chodzi ;p no można powiedzieć ze już nie ^^

Jesli naruszyłeś system plików to obojętnie co byś nie wybrał i tak ps3 sformatuje dysk .
Naj prościej to ,wyciągnij dysk podepnij pod PC sformatuj na jakikolwiek system plików ,włóż spowrotem konsola sama poprośi o nowe firmware.

furiou 31.12.2011 12:50

Nie uparłem sie ;) One naprawdę nie działa. Nawet jeśli to bym musiał liczyć na farta kiedy się włączy "normalnie" a to może zajac mi wieki.

EDIT: Hmm niestety jest tak samo jak na 6.35 , na psp pisze ze wysyła i te inne pierdołki ze done a na ps3 nic włącza się i wyskakuje rsod albo coś zle robię albo na serio przez ten vsh.Chyba zdechną na dobre ;( Jeszcze został ten recovery menu... ale wejście tam tu graniczy z cudem..Poza tym nie mam joya który ma guzik PS wiec lipa.No chyba, ze da się go jakoś zemulowac przez androida lub psp ;) jest taka możliwość?

Berion 31.12.2011 12:30

No właśnie przy samym uwalonym vsh, Recovery powinno normalnie działać. Ale skoro się uparł, że mu nie działa to niech kombinuje z SM. To jego dane. ;P

furiou 31.12.2011 12:09

Hmm pomyslalem ze jak napisze ze przez PS3Jig to domyslicie sie ze o sm mi chodziło ;p troche zle to napisałem;) Do recovery nie mogę wejść nie wiem czemu już to pisałem na tym forum. Po prostu jak włączam PS3 to chodzi jak przy fan tescie... I tak mam cały czas co włączę ;) Tylko 2 razy mi się udało wejść do recovery menu jak się normalnie włączyła.. nie wiem od czego to zależy. Za pare h dorwe psp to napisze co i jak;p hmm a tak w ogolę działa te PS3jig testowal to ktoś?No chyba ze nie chce działać tez przez to ze się tak dziwnie ps3 włącza..

szczuru 31.12.2011 02:50

Trochę głupio zapytam ale piszesz, że próbowałeś wejść do recovery menu przez PSPJig? PSPJig słuzy do wejścia do Service Menu, którego głównie używa się do downgrade-u. Spróbuj wejść do Recovery Menu. Przytrzymaj przycisk zasilania -> konsola się uruchomi (cały czas trzymaj ten przycisk) -> konsola się wyłączy. Puść przycisk i znów go przytrzymaj aż usłyszysz 2 szybkie bipnięcia. Jeśli jednak to nie pomoże to fakt musisz użyć service mode ale czy przy zwalonym vsh odpali? Daj znać jak coś ;)

Berion 31.12.2011 01:46

Wydaje mi się, że stracisz wszystko bo przy wgrywaniu jakiegokolwiek fw w SM, formatowany jest HDD. SM nigdy nie używałem bo swojego programatora nie chce mi kontroler wykryć, a PSP już nikt nie ma z tak antycznym CFW.

Zmiana fw w normalnym trybie jak i w QA nic nie kasuje z dysku twardego.

Do recovery pewnie nie umiesz wejść. Już to chyba przerabialiśmy. Myślałem że do tej pory sobie poradziłeś. :D

furiou 31.12.2011 00:25

Dobra kumpel mi przyniesie dziś psp z 5.00 m33 to się sprawdzi;) A jak juz tam wejde do tego SM to co dokładnie mam zrobić?Bo tak ogólnie to savów nie chce stracić a nie wiem czy czasem się nie usuwały jak soft się zmieniało..Kiedyś chciałem wgrać rebuga ale przez to ze nie mogę wejść do recovery menu to nie miałem jak.;/ Ehh te ps3 ledwo chodzi ;p no można powiedzieć ze już nie ^^

Berion 31.12.2011 00:02

Tak. Nie czytasz uważnie - w drugim poście napisałem: "(...) to do SM (Service Mode) można (...)"

Coreos to część fw, niezbędny do uruchomienia konsoli w Service Mode (m.in).

Niepotrzebnie ryzykowałeś, skoro są taski do MFW. Tak samo Rebug 3.55.2 upd6 ma nawet to lepiej rozwiązane.

furiou 30.12.2011 21:06

Tak pod ReACT.SM? chodzi o service mode? nie znam się za bardzo... a ten coreos to mi w ogolę nic nie mówi..

Berion 30.12.2011 20:22

Aha, pewnie patchowane pod ReACT? No to chyba coś nie wyszło (błędne adresy lub zła wersja). W takim razie SM powinien pomóc.

Możliwe też, że klient FTP rozwalił system plików i wtedy do SM nie wejdziesz, musi być sprawny coreos.

furiou 30.12.2011 20:13

Do /dev_blind/vsh/module i tu wgrałem 3 pliki vsh jeden się podmienił. Po restarcie wyskoczył RSOD.

Berion 30.12.2011 20:05

Czyli PS3Jig na nim nie zadziała (jak już pisałem, tak słyszałem/czytałem).

A co konkretnie robiłeś i na którym banku?

furiou 30.12.2011 19:50

Mam 3.55 ps3 a w psp 6.35.RSOD z mojej winy bawiłem się we flashu... a dokladnie w dev_blind(?) czy jakoś tak.

Berion 30.12.2011 19:39

PS3Jig dla PSP podobno nie działa na nowszych CFW niż M33/GEN. Po za tym jeśli miałeś fw 3.56 lub wyższy w PS3 to do SM (Service Mode) można wejść, ale nie ma już czym wyjść (także działa do 3.55 włącznie, nie licząc 3.56 JFW-DH MA).

RSOD może mieć wiele przyczyn. Najczęstszymi są badblocki na NAND/NOR i/lub uwalony syscon. Może to być też uszkodzenie mechaniczne (obkruszone luty, pęknięcie ścieżki itd.).

furiou 30.12.2011 19:21

Problem PS3 RSOD

Witam

Jest jakaś możliwość zeby naprawić rsod?Odrazu mowie ze nie moge wejsc do recovery menu..reszta nawet jak nie było rsodu to nie moglem...Próbowałem przez psp z homebrawem PS3Jig ale tez nic ... wyskakuje tam coś niby done a na ekranie rsod nic się nie dzieje.Mial ktoś podobny przypadek?

PS. Nie wiem czy dobry dział jak nie to proszę o przeniesienie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:44.