Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Brak możliwości definiowania nowych tagów (https://forum.cdrinfo.pl/f10/brak-mozliwosci-definiowania-nowych-tagow-90814/)

andy 06.05.2012 14:25

Brak możliwości definiowania nowych tagów

Witam, przy próbie dodania nieistniejącego tagu otrzymuję taki komentarz:
Cytat:

Niektóre tagi nie zostały dodane z następującego powodu:
* You do not have permission to create tags. You may only use existing tags.
Zmiany nie powodujące błędu zostały wprowadzone.
Czyżby zostały wprowadzone ograniczenia?

Bartez 06.05.2012 15:51

Tak, dodawanie nowych tagów zostało niestety zablokowane, bo niektórzy nie wiedzą albo nie chcą wiedzieć, jak ich używać. Nie ma możliwości sprawdzenia, kto dodawał takie bzdurne tagi, więc dodawanie zostało zablokowane dla wszystkich poza modami i adminami.

andy 06.05.2012 15:56

Nie lepiej jest zostawić to włączone i powiedzmy raz na tydzień przeglądać jakie zostały dodane?
Jeżeli na liście znajdzie się bzdurny tag, to zostanie usunięty.

Moim zdaniem to najlepsze wyjście z tej sytuacji. Obecnie aby dodać tag trzeba się kontaktować z kimś z gtw...

Bartez 06.05.2012 16:07

W tej chwili jest już około 2000 tagów. Nie ma możliwości przeglądania ich wg daty dodania, więc za każdym razem trzeba by było przejrzeć ponad 40 stron.

Rozwiązaniem może być utworzenie specjalnej grupy użytkowników, która będzie mieć możliwość dodawania tagów. Rozumiem andy, że chcesz być pierwszym jej członkiem? :)

andy 06.05.2012 16:33

Cytat:

Napisany przez Bartez
W tej chwili jest już około 2000 tagów. Nie ma możliwości przeglądania ich wg daty dodania, więc za każdym razem trzeba by było przejrzeć ponad 40 stron.

Dlatego istniejące tagi trzeba by teraz przejrzeć i przeczyścić, sam dostałem kilka głupich...

Po oczyszczeniu możesz dodać jakiś skrypt, który będzie informował o nowo dodanym. Będzie tam nie tylko informacja o skrypcie, ale i data dodania, dyskusja, oraz id użytkownika, który ja dodał.
Moderatorzy będą mieli wgląd do listy i będą mogli na bieżąco weryfikować nowe tagi. Dla osób, które tagi będą dodawały hurtowo można przewidzieć prezenty :-)

Oczywiście będzie to wymagało wdrożeniu kilku dodatkowych funkcji, jednak na pewno będzie to lepszym rozwiązaniem niż to co proponujesz.

grzeniu 06.05.2012 17:12

Takie mechanizmy, to przerost formy nad treścią.
Pytanie, czy te tagi rzeczywiście komuś do czegoś służą, bo póki co śmiem powątpiewać.
Teoria i intencje autorów sobie, a życie sobie.

andy 06.05.2012 17:19

Tagi ułatwiają wyszukiwanie na forum.

grzeniu 06.05.2012 17:33

Jak widzisz, nie ułatwiają.

Pilnowanie tego, to tak jakby sprawdzać każdego po wyjściu z kibla, czy spuścił po sobie wodę i nie napaskudził.

andy 06.05.2012 18:16

Cytat:

Napisany przez Grzeniu
Pilnowanie tego, to tak jakby sprawdzać każdego po wyjściu z kibla, czy spuścił po sobie wodę i nie napaskudził.

Życie moderatora nie jest łatwe ;)

Po przejrzeniu tych 2k tagów i oczyszczenia z tych głupich ogarnianie nowych nie będzie takie trudne.

Z resztą od dawna pisałem, że brak podstawowej dyscypliny powoduje narastanie śmietnika... Bardzo dobrze widać to choćby po tym temacie i ostatnich postach.

Patrix 06.05.2012 20:03

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez andy (Post 1208819)
Tagi ułatwiają wyszukiwanie na forum.

tak, zaiste właśnie widzę...

Załącznik 59497

andy 06.05.2012 20:17

Ponad 90% tych tagów jest poprawna...

Oczywiście, że trzeba będzie wywalić głupie aby to dalej miało sens.

Na chwilę obecna dwa rozwiązania są najbardziej odpowiednie:
1.) Całkowite wyłączenie tagów;
2.) Wyczyszczenie obecnych, oraz nadzorowanie nowych tak aby było to jak najlepsze dla użytkownika.

Patrix 06.05.2012 20:22

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1208830)
2.) Wyczyszczenie obecnych, oraz nadzorowanie nowych tak aby było to jak najlepsze dla użytkownika.

Mógłby bartez napisać jaki to dodatek i czy nie ma nowej wersji,
a jak nie ma to co za problem zmodować instalator dodatku o pole daty i loginu ?
Chwila czasu i chęci...

Ew. nadać możliwość osobom z pierwszej strony TOP userów i po problemie.

joujoujou 06.05.2012 20:38

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1208830)
[...]
1.) Całkowite wyłączenie tagów;
[...]

To wbrew pozorom warte rozważenia. Patrząc na kwestię tagi vs. powstawanie nowych tematów zamiast pisanie w starych zaryzykuję tezę, że i tak nikt z nich nie korzysta. :P

andy 06.05.2012 20:43

Tworzyć tagi powinien mieć możliwość każdy, inaczej to mija się z celem.

To że niektórzy użytkownicy forum nie potrafią sobie poradzić z nowymi funkcjami, to ich problem. Jakoś na innych forach tego problemu nie ma.

Nowy skrypt forum ma tyle ciekawych opcji, tyle funkcji, które by mogły jeszcze bardziej uprzyjemnić korzystanie z tego forum...

Bartez 06.05.2012 20:54

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1208831)
Mógłby bartez napisać jaki to dodatek i czy nie ma nowej wersji,
a jak nie ma to co za problem zmodować instalator dodatku o pole daty i loginu ?
Chwila czasu i chęci...

Ew. nadać możliwość osobom z pierwszej strony TOP userów i po problemie.

To nie dodatek, tylko wbudowana funkcjonalność forum. Nie ma mowy o zmienianiu kodu vB, bo nie trudno się domyślić, że przy następnej aktualizacji pójdzie to do piachu.

Póki co zostanie możliwość tagowania tematów z już istniejących tagów. Administratorzy, joujoujou i Reetou mają możliwość moderowania i dodawania nowych.

No chyba, że ktoś podejmie się moderacji dodawanych tagów, to wtedy to otworzymy dla wszystkich. Ja niestety nie mam na to czasu.

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1208834)
Tworzyć tagi powinien mieć możliwość każdy, inaczej to mija się z celem.

No niestety jak widać nie każdy.

Cytat:

To że niektórzy użytkownicy forum nie potrafią sobie poradzić z nowymi funkcjami, to ich problem. Jakoś na innych forach tego problemu nie ma.

W tym przypadku to też nasz problem. Tagi są widziane i bardzo dobrze indeksowane przez google, więc nie trudno się domyśleć, co powodują bzdurne tagi.

Cytat:

Nowy skrypt forum ma tyle ciekawych opcji, tyle funkcji, które by mogły jeszcze bardziej uprzyjemnić korzystanie z tego forum...

Np jakie?

Patrix 06.05.2012 21:01

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1208835)
To nie dodatek, tylko wbudowana funkcjonalność forum.

Eee, no to lipa...

Reetou 06.05.2012 21:05

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1208807)
Nie ma możliwości przeglądania ich wg daty dodania, więc za każdym razem trzeba by było przejrzeć ponad 40 stron.

Zajrzałem... Jest możliwość sortowania po najnowszych, więc jeżeli nie będzie jakiegoś nawału, to temat jest do ogarnięcia.

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1208825)
Bardzo dobrze widać to choćby po tym temacie i ostatnich postach.

Sztywniak. Służbista.

Bartez 06.05.2012 21:20

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1208839)
Zajrzałem... Jest możliwość sortowania po najnowszych, więc jeżeli nie będzie jakiegoś nawału, to temat jest do ogarnięcia.

Faktycznie, nie zauważyłem tego linka :)

Dobra, zróbmy tak, że odblokujemy możliwość dodawania tagów dla wszystkich zarejestrowanych. Zobaczymy, co się będzie działo. Tylko bardzo proszę podejdźcie do tematu poważnie. Tagi są fajne i mogą być pomocne, jeżeli są używane z głową i z myślą o tym, żeby komuś ułatwić przeszukiwanie forum. Jeżeli znowu zostaniemy zalani falą bzdurnych tagów, to obiecuję, że znajdę sposób, żeby wyśledzić, kto to dodał i będzie masakra k***a ;)

Patrix 06.05.2012 21:34

Bieron chyba dodawał berią :szczerb:

Bartez 06.05.2012 22:36

Nie sądzę ;) Berion ma dużo ciekawsze rzeczy do roboty, niż dodawanie takich tagów.

andy 06.05.2012 23:01

Cytat:

Napisany przez Bartez
Np jakie?

Przerabialiśmy to już nie raz :P Zacząłbym od załadowania stylu na miarę XIX wieku. Jeżeli będzie potrzeba zakupić jakiś to nie widzę problemu zrobić zrzutki, osobiście się dorzucę.

Cytat:

No niestety jak widać nie każdy.
Przyznaję się, że kiedyś sam dodałem kilka...nieciekawych tagów w temacie, który jest solą w oku u niektórych ;)

Moim zdaniem jeżeli się czegoś nie kontroluje, nie pilnuje porządku w bardziej inwazyjny sposób niż teraz to do takich sytuacji dojdzie przy każdej nowej funkcji.
Nie mówię oczywiście o banowaniu za byle co, a tylko o wprowadzeniu większej dyscypliny. Szczególnie tam gdzie są tematy o czymś, techniczne itp. Zazwyczaj jest 5-6 postów na temat a później się zjawia kilka osób i robi sobie OT.

Wiesz sam wielokrotnie trafiałem z Gugla na forma w poszukiwaniu rozwiązania i nic bardziej mnie nie trafiało niż pio*****nie o niczym przez kilka stron tematu.

Cytat:

Napisany przez Bartez
Dobra, zróbmy tak, że odblokujemy możliwość dodawania tagów dla wszystkich zarejestrowanych.

Proponuję też w miarę możliwości czyścić te nieprzydatne ;)

Bartez 07.05.2012 00:58

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1208852)
Przerabialiśmy to już nie raz :P Zacząłbym od załadowania stylu na miarę XIX wieku. Jeżeli będzie potrzeba zakupić jakiś to nie widzę problemu zrobić zrzutki, osobiście się dorzucę.

Owszem przerabialiśmy, jednak co osoba, to inny gust i nie sądzę, żebyśmy znaleźli coś, co wszyscy zaakceptują. Jak dla mnie mogą to być nawet 2,3 style, ale nie więcej. I dodatkowy warunek - bez żadnych dodatkowych modyfikacji. Musi to być styl out of the box, ewentualnie z podmianą ikon. Żadnego grzebania w template'ach. Czekam na propozycje andy :) Jeżeli większość osób powie, że jest ok, to kupimy.

Cytat:

Przyznaję się, że kiedyś sam dodałem kilka...nieciekawych tagów w temacie, który jest solą w oku u niektórych ;)

Chcesz wp***ol? k***a

Cytat:

Moim zdaniem jeżeli się czegoś nie kontroluje, nie pilnuje porządku w bardziej inwazyjny sposób niż teraz to do takich sytuacji dojdzie przy każdej nowej funkcji.
Nie mówię oczywiście o banowaniu za byle co, a tylko o wprowadzeniu większej dyscypliny. Szczególnie tam gdzie są tematy o czymś, techniczne itp. Zazwyczaj jest 5-6 postów na temat a później się zjawia kilka osób i robi sobie OT.
Wiesz sam wielokrotnie trafiałem z Gugla na forma w poszukiwaniu rozwiązania i nic bardziej mnie nie trafiało niż pio*****nie o niczym przez kilka stron tematu.

Jak najbardziej się z tym zgadzam. Mogą być jakieś drobne dygresje, ale nie powinno to zmieniać głównego wątku. Widzisz takie wątki - zgłaszaj.

Cytat:

Proponuję też w miarę możliwości czyścić te nieprzydatne ;)

Bzdurne tagi zostały wyczyszczone jakiś czas temu przeze mnie i dzisiaj Reetou i jou wyrzucili też kilkadziesiąt. Jeżeli coś pominęliśmy to dajcie znać.

andy 07.05.2012 13:39

Cytat:

Napisany przez Bartez
Chcesz wp***ol? k***a

Choć tagi były głupie to wiązały się z dyskusją, której dotyczyły... ;)

Cytat:

Owszem przerabialiśmy, jednak co osoba, to inny gust i nie sądzę, żebyśmy znaleźli coś, co wszyscy zaakceptują. Jak dla mnie mogą to być nawet 2,3 style, ale nie więcej. I dodatkowy warunek - bez żadnych dodatkowych modyfikacji. Musi to być styl out of the box, ewentualnie z podmianą ikon. Żadnego grzebania w template'ach. Czekam na propozycje andy :) Jeżeli większość osób powie, że jest ok, to kupimy.
Nigdy nie będziesz miał 100% zgodności co do tego, czy dany styl jest dobry, czy nie.

Ze swojej strony proponuję utworzyć osoby wątek w którym każdy zainteresowany wrzuci dwie propozycje: styl jasny, oraz styl ciemny - mobilnego nie biorę pod uwagę bo są standardowe style, które się prezentują całkiem przyjemnie, mowa oczywiście o wersji v4 skryptu. W poście znajdzie się zrzut ekranu do głównego widoku, oraz widoku dyskusji, ewentualnie jeszcze link do wersji live, czy demo.

Po tygodniu przyjmowania "zgłoszeń" utworzy się temat z zablokowaną możliwością pisania, w głównym temacie znajdzie się sonda ze spisem poszczególnych propozycji, przy każdej będzie link do postu w którym zostaną przedstawione szczegóły.
Po tygodniu, czy dwóch głosowania zaaplikuje się style wybrane przez użytkowników. Oczywiście sonda dostępna publicznie, aby przejawy "sztucznego nabijania głosów - czyli podwójne konta" można było łatwo wykryć i usunąć.

Jak dla mnie to najbardziej demokratyczny sposób na wybranie nowego wyglądu forum.

Patrix 07.05.2012 17:33

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1208850)
Nie sądzę ;) Berion ma dużo ciekawsze rzeczy do roboty, niż dodawanie takich tagów.

Kit go wie, mógł tagować tematy, w których pisał, tak mi się zapamiętało,
bo było to praktycznie w każdym temacie w konsolach :P

PS co do motywów... jak Bartezie skasujesz MacyGyver v2 to ja stąd spadam :P

M@X 07.05.2012 18:56

Ja mam CDRinfo.pl (stary) i szczerze mowiac to z tego tematu dowiedzialem sie ze sa jakies inne o.O. No ale zostaje przy nim - jestem jak stare drzewo i nie lubie zmian ;-)!

grzeniu 07.05.2012 19:29

@andy - na temat stylów dyskusja już była. O ile pamiętam stanęło na tym, że styl stary (ciemny) musi zostać, jako ten oryginalny od zarania dziejów tego forum. To forum ma swój własny styl i tak ma być.
Jest tych stylów (czy może odmian) już kilka i prawdę mówiąc nie rozumiem, co niby mogłoby forum zyskać na funkcjonalności przez dodanie nowego stylu?
Albo inaczej - ilu stałych użytkowników używa innego stylu poza którymś z wariantów stylu ciemnego, bo nowi niewykluczone że jadą na domyślnym (jasnym?) i nawet nie wiedzą, że jest jakiś inny do wyboru?
I czy rzeczywiście jest potrzeba zawracania gitary Bartezowi z nowymi stylami, bo może tylko sam się będziesz nimi podniecał?
Cytat:

Jak dla mnie to najbardziej demokratyczny sposób na wybranie nowego wyglądu forum.
Sprawdź najpierw komu jeszcze, poza Tobą, na tym tak zależy.

joujoujou 07.05.2012 19:34

Na temat stylów dyskusja już faktycznie była. I stanęło na tym, że nowych nie będzie, bo tylko jednej osobie na tym zależało. :>

Bartez 07.05.2012 20:47

Ilość załączników: 1
Tak z ciekawości sprawdziłem, jak to wygląda, jeżeli chodzi o to ilu użytkowników używa jakiego stylu. Wyniki takie, jak można się było spodziewać.

Załącznik 59506

Mimo to, wcale nie mówię nie dla nowego stylu. Odświeżenie na pewno by się przydało i doceniam chęci andyego, żeby coś zrobić w tym temacie. Czekamy na propozycje, bo póki co nawet nie mamy o czym rozmawiać :)

M@X 07.05.2012 20:51

Interesujaca statystyka... O ile pamietam na stylu mobilnym tez zalezalo tylko jednej osobie :-P...

gallus 07.05.2012 20:56

hmm... a dlaczego u mnie widać (można wybrać) jedynie 7 z 11 skórek widocznych na screenie?

Bartez 07.05.2012 21:10

Tak naprawdę z 10, bo styl domyślny to obecnie CDRinfo.pl jasne. Niektóre style zostały wyłączone (np MacGyver bodajże), niektóre nie są możliwe do wybrania (Nero 7). 7 to i tak moim zdaniem za dużo, gdybyśmy obcięli to do 3 to była by optymalna ilość.

Patrix 07.05.2012 21:20

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1208905)
Tak z ciekawości sprawdziłem, jak to wygląda, jeżeli chodzi o to ilu użytkowników używa jakiego stylu. Wyniki takie, jak można się było spodziewać.

Załącznik 59506

Mimo to, wcale nie mówię nie dla nowego stylu. Odświeżenie na pewno by się przydało i doceniam chęci andyego, żeby coś zrobić w tym temacie. Czekamy na propozycje, bo póki co nawet nie mamy o czym rozmawiać :)

Bartez nie zapominaj co jest ustawione domyślnie,
oraz jak wygląda statystyka TOP 100 aktywnych userów,
bo to podsumowanie trochę lipne zrobiłeś,
80% z tego nie wie, że może zmienić theme, a grupa 60% zaryzykuję, że nie jest zbyt albo wcale aktywna...

gallus 07.05.2012 21:42

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1208912)
Tak naprawdę z 10, bo styl domyślny to obecnie CDRinfo.pl jasne. Niektóre style zostały wyłączone (np MacGyver bodajże), niektóre nie są możliwe do wybrania (Nero 7). 7 to i tak moim zdaniem za dużo, gdybyśmy obcięli to do 3 to była by optymalna ilość.

OK, używam stylu MacGyver-a v2, ale zastanawia mnie to, że 66 osób używa jego pierwszej wersji, która nie jest dostępna na liście wyboru. Chyba, że skrypt podlicza te osoby które wybrały tą skórkę i od tego czasu się już nie logowały? ;)

Bartez 07.05.2012 21:53

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1208914)
Bartez nie zapominaj co jest ustawione domyślnie,
oraz jak wygląda statystyka TOP 100 aktywnych userów,
bo to podsumowanie trochę lipne zrobiłeś,
80% z tego nie wie, że może zmienić theme, a grupa 60% zaryzykuję, że nie jest zbyt albo wcale aktywna...

Proporcje są podobne. Screen dla aktywnych użytkowników z ostatnich 2 mcy:
Załącznik 59508
A tu jeszcze raz dla wszystkich:
Załącznik 59509

Reetou 07.05.2012 22:10

Może podobne, ale dużo lepiej wygląda jak się jest 0,44%, a nie jakieś zero koma zero nic :haha:

Patrix 07.05.2012 22:35

Nie wiem, mi cdrinfowy oryginalny theme znudził się już lata temu niestety,
i sens bycia znalazłem w MG v2 mimo statystyk proszę o oszczędzenie ;p

Bartez 07.05.2012 22:41

Nie martw się, nic mu nie grozi dopóki ja też go używam ;p

grzeniu 08.05.2012 12:12

Tak. Właśnie.
Moderatorzy muszą mieć hi-res stary, żeby lepiej widzieć tych, co moderują :D

Reetou 08.05.2012 15:31

Hehe... no właśnie, hires stary ;)

Owszem, przyzwyczajenie drugą naturą człowieka, wybrałem hi-res bo jest dla mnie najbardziej czytelny, a w nocy, gdy jedynym źródłem światła w pokoju jest monitor, nie daje tak po oczach jak jakieś jasne style. Dlatego też nie sądzę, żeby mnie zainteresował jakiś nowy styl.

A z drugiej strony nie jestem jakiś przewrażliwiony i jak wyleci styl, którego używam, to sobie dopasuję jakiś inny lub zrobię własny w operze (bez jakiś dziwnych haseł, że "jak wyrzucicie, to stąd spadam" :P).

andy 08.05.2012 19:22

Cytat:

Napisany przez grzeniu
@andy - na temat stylów dyskusja już była. O ile pamiętam stanęło na tym, że styl stary (ciemny) musi zostać, jako ten oryginalny od zarania dziejów tego forum. To forum ma swój własny styl i tak ma być.

O ile pamiętam to nic takiego nie zostało ustalone. Na czym to konkretnie stanęło to nie pamiętam.

Cytat:

Jest tych stylów (czy może odmian) już kilka i prawdę mówiąc nie rozumiem, co niby mogłoby forum zyskać na funkcjonalności przez dodanie nowego stylu?
Przyjemny dla oka styl przyciąga użytkowników. Na takim forum chce się dłużej przebywać niż na analogicznym, gdzie design jest mniej atrakcyjny.
Sam styl nie wniesie żadnych funkcjonalności, ewentualne ich dodanie to dyskusja na oddzielny temat.

Cytat:

Albo inaczej - ilu stałych użytkowników używa innego stylu poza którymś z wariantów stylu ciemnego, bo nowi niewykluczone że jadą na domyślnym (jasnym?) i nawet nie wiedzą, że jest jakiś inny do wyboru?
A czy gdzieś jest ładnie umieszczona informacja jakie style są dostępne?
Moim zdaniem główny styl powinien być reprezentacyjny, osoba wchodząc np. z Gugla powinna z przyjemnością je przeglądać - wtedy większa szansa, że ktoś się zarejestruje i zabawi na dłużej. Dzisiaj już nie tylko zawartość się liczy ale i opakowanie, nie twierdzę oczywiście, że wygląd jest najważniejszy bo nie, ale to jakieś 30% całości.

Cytat:

I czy rzeczywiście jest potrzeba zawracania gitary Bartezowi z nowymi stylami, bo może tylko sam się będziesz nimi podniecał?
Tu nie chodzi o podniecanie ale przyjemność z przebywania na tym forum. Uwierz mi że dobrej jakości styl to zapewni lepiej niż style obecne (bez urazy dla ich autorów ;))

Na tym forum zawsze ciężko wprowadzało się coś nowego, ciężko było coś zmienić bo zawsze grupka osób potrafiła zahamować rozwój. Jak widać forum wcale na tym nie zyskało. Ilu przybyło nowych użytkowników? Obecnie udziela się ciągle ta sama grupka ok 20 osób. Czy to forum ma tak wyglądać? Moim zdaniem nie. Im więcej osób tym większy ruch, więcej dyskusji i ciekawych tematów do oklepania.

Cytat:

Sprawdź najpierw komu jeszcze, poza Tobą, na tym tak zależy.
Możesz mi wierzyć, lub nie ale odświeżenie motywu forum, jak i nawet loga wyjdzie temu serwisowi na dobre.

Głupie przeniesienie komentarzy z newsów na głownej tutaj na forum może znacząco podnieść. Tak jest na wielu serwisach i jakość się sprawdza.
Głupi serwer Jabbera do rozmów "real-time", fakt może niezbyt przydatne ale samo otworzenie takiego projektu zrobi rozgłos.
Premiowanie użytkowników za wartościowe pomocne posty itd...

Fakt to samo się nie zrobi. Jednak nie robiąc nic nie daje się nawet szansy na dalszy rozwój.

Cytat:

Napisany przez jou
Na temat stylów dyskusja już faktycznie była. I stanęło na tym, że nowych nie będzie, bo tylko jednej osobie na tym zależało. :>

Nie, po prostu zawsze ta sama grupa protestowała. Na tym serwisie się strasznie ciężko wprowadza zmiany. Głupie reputki gdy wchodziły były specjalnie wykorzystywane tak aby Bartez je w końcu wyłączył, nie wspomnę już o innych dodatkach, które przez przypadek się znalazły.
Wystarczy tylko chęć współpracy, a nie negowanie wszystkich pomysłów, które mogą bardziej to forum rozwinąć.

Akurat te osoby, które mają najwięcej przeciwko są też zazwyczaj osobami, które bardzo mało wnoszą merytorycznych treści na to forum.

Cytat:

Napisany przez M@X
Interesujaca statystyka... O ile pamietam na stylu mobilnym tez zalezalo tylko jednej osobie :-P...

Ciekawy jestem ile osób aktywnie korzysta z tej popierdółki do wyświetlania forum. Gdy ja zaglądam tutaj z sensacji to mam ustawiony styl mobilny, i tak przeglądanie serwisu jest dla mnie najbardziej przyjazne.
Co prawda obecny mobilny nie jest tym co chciałem, jednak do momentu updejtu do wersji 4 nie mamy co liczyć na inny.

Tak czy siak, przeglądanie stron www robi się za pomocą przeglądarek internetowych, a nie za pomocą dodatkowych aplikacji. Chcesz używaj taptalka, jednak nie odbieraj możliwości używania stylu mobilnego innym osobom.

@Bartez
No i na koniec o stylach mobilnych: ile osób wchodzi na forum z takich urządzeń?
Co by było gdybyś np. wymusił ładowanie skórki mobilnej dla takich urządzeń? (oczywiście można sobie to zmienić)

Cytat:

Napisany przez Bartez
Nie martw się, nic mu nie grozi dopóki ja też go używam ;p

Też go używam na komputerze stacjonarnym, jednak tylko z takiego powodu bo nie ma lepszego obecnie.

Cytat:

Napisany przez Bartez

Idę o zakład, że jak wybierzesz inny styl jako domyślny, odczekasz miesiąc to statystyki będą zbliżone.
Ludzie stylów nie zmieniają z różnych powodów, albo nie wiedzą, że są i używają tego co jest, albo nie widzą alternatywy z obecnych. Dlatego też ten domyślny powinien być miły dla oka i prezentować pewien poziom.

Cytat:

Napisany przez Bartez

Swoją propozycję na poprawę tego stanu rzeczy już przedstawiłem, jeżeli jesteś za to w ciągu kilku dni postaram się znaleźć kilka moim zdaniem ładnych styli, które będzie można na forum wrzucić.

Patrix 08.05.2012 19:42

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1208968)
(bez jakiś dziwnych haseł, że "jak wyrzucicie, to stąd spadam" :P).

Wywołujesz mnie do tablicy :P
Nie spadnę, ale będę ryczał jak pingwin.

Bartez 09.05.2012 09:35

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1208984)
Swoją propozycję na poprawę tego stanu rzeczy już przedstawiłem, jeżeli jesteś za to w ciągu kilku dni postaram się znaleźć kilka moim zdaniem ładnych styli, które będzie można na forum wrzucić.

Ok.

Jeszcze takie pytanie, co to wg. Ciebie jest ładny styl? Czego Ci brakuje w stylu MG 2 albo w domyślnym?

joujoujou 09.05.2012 14:32

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1061980)
[...] obecne style forum prezentują się fatalnie pod względem estetycznym [...]

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1062078)
[...] Po prostu obecne style strasznie rażą swoją brzydotą. [...]

Więcej ogólników w linkowanym temacie. ;p

Reetou 09.05.2012 17:06

Ale... przecież... de gustibus non disputandum est.

Jednemu podoba się styl MG2, a drugi woli jak mu śmierdzą stopy...

Bartez 09.05.2012 17:29

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1209043)
Więcej ogólników w linkowanym temacie. ;p

No tak i jeszcze że "woła o pomstę do nieba" ;) Przejrzałem sobie tę dyskusję i widzę, że rozbijamy się cały czas o to samo - o różne gusta. Przejrzałem sobie również przykłady, jakie wtedy podał andy i żaden mi się nie podoba głównie z 1 powodu - nie są pełnoekranowe. Na moim monitorze z rozdziałką 1920 styl mirandy zajmuje jakieś hmm 40%, może nawet mniej. To ma być wzór do naśladowania dla nas? I co takiego fajnego w tym stylu jest? Niebieskie belki i białe tło. Czym styl MG2 się od niego różni?

Omawiany styl tutaj: http://forums.miranda-im.org/

Bartez 28.05.2012 13:36

No i gdzie te propozycje? :>

andy 28.05.2012 13:43

Spokojnie pojawia się ;-) Postaram się w przyszłym tygodniu przedstawić swoje.

joujoujou 28.05.2012 13:50

Ja tak tylko w kwestii poprzedniego Twojego posta:
Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1209054)
[...] Przejrzałem sobie również przykłady, jakie wtedy podał andy i żaden mi się nie podoba głównie z 1 powodu - nie są pełnoekranowe. Na moim monitorze z rozdziałką 1920 styl mirandy zajmuje jakieś hmm 40%, może nawet mniej. [...]

Wbrew pozorom to ma sens, jakkolwiek zupełnie nie estetyczny (bo zgadzam się z Tobą, że forum w postaci słupka na środku ekranu wygląda dość dziwacznie, ale...) - dlaczego w gazetach tekst się łamie na szpalty? Bo czytać jednym ciągiem kilometrowe teksty nie jest łatwo. :)

A takie "zwężenie" w w/w przypadku w zasadzie powoduje to samo, co łamanie. :taktak:

ed hunter 28.05.2012 19:23

Monitor se przekręć na bok i się połamie, oczywiście w laptoku przekręć. :jezyk:

O jak mam teraz ładnie. :P

http://iv.pl/images/48594232493863518160.png

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:50.