![]() |
Usunąłem Adobe Flash'a !
Ilość załączników: 1
|
Wystarczyłoby, żebyś zamknął strony xxx. :mruga:
A teraz to co będziesz oglądał jak rodziców w domu nie będzie? |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Zaczyna się... Załącznik 60003 Załącznik 60004 Wy Applowcy, jak sobie bez flasha radzicie ? |
Cytat:
|
Tak poważnie
denerwowała mnie ta wtyczka okropnie, 3 karty youtube + 5 innych i 500mb RAMu nie ma! O procku nie wspomnę. |
Niewiarygodne, ale zgadzam się z Patrixu :D
|
Applowcy nie wiedzą ile mają RAM. Ja też nie wiem. Bo i po co.
Windows 7 chyba powie, gdy zabraknie? XP mówił. |
Cytat:
Inaczej gada, ale wiesz i tak wcześniej bo muli ;) Jak się tego pozbyć w FF? Załącznik 60005 |
Masz obok "Zainstaluj..." taki X - tym zamykasz.
:D |
Cytat:
|
Też bym wywalił, ale na jutubie wszystkiego nie ma w HTML5.
|
|
Jeśli mówimy o DRM we flashu czy silverlight to na pewno. Obecnie zwiastowanie śmierci flasha jest przesadzone. Sam html5 jest jeszcze w powijakach.
|
O wydajności i pazerności na moc prawię.
|
A HTML5 to jest niby mniej zasobożerny? Nie chcę tutaj bronić flasha, ale jakiejś super alternatywy to dla niego (jeszcze) nie ma.
|
Cytat:
|
No i to jest właśnie smutne.
Myślmy pozytywnie- teraz mogę dużo dużo więcej stronek otwierać i nie widzę reklam :szczerb: Cytat:
|
U mnie sprawę reklam, flashowych czy innych, załatwia tandem dodatków: AdblockPlus + NoScript. Przy czym ten drugi lepiej wszystko wycina. :)
Co ciekawsze, strony o wiele szybciej się ładują odkąd NoScript całkowicie blokuje Google Analytics. |
Tak, pod Operą mam równie dobry url filter.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie twierdzę, że HTML5 to nie jest przyszłość, ale na razie lepiej mieć zainstalowanego flasha. |
Utożsamianie głupoty ludzkiej wykorzystującej w nadmiarze technologię (sto tysięcy reklam flash na jednej stronie) jako niedoskonałość samej technologii, to nieporozumienie.
|
Z flashem to tak jak Windowsem.
Każdy na niego narzeka, a nie zdaje sobie sprawy ile mu zawdzięcza :taktak:. Chyba nie chcielibyście YouTube na animowanych GIFach :>? Głównym problemem z Flash jest fakt że na nim robione są reklamy. Ale od tego jest Adblock, bez którego internet (zwłaszcza polski) jest nieużywalny. Poza tym pozbywanie się go "na siłę" jest bez sensu. Ktoś ma jakieś racjonalne wytłumaczenie? HTML5 jest obecnie raczej w powijakach i robienie sobie problemu z oglądaniem stron nie jest mądre. Rozumiem jeszcze, jak ktoś zainstaluje sobie Lightsparka, ale tak? Zasobożerność. WWW zrobiło się ostatnio w ogóle dużo bardziej zasobożerne. Wszystko jest bardziej zasobożerne, systemy , przeglądarki. Spróbujcie uruchomić Chrome na 512MB RAM, skoro ono tyle zjada na dzień dobry, a przy paru kartach znika 2GB... A przecież Chrome jest najszybsze i najlepsze itd. Firefox na procesorze Atom jest nieużywalny nawet bez Flasha, wpisanie hasła w google może przyprawić o siwe włosy, choć ff wywodzi się z pakietu który działał sprawnie na 386. Akceleracja wymaga co najmniej sprzętu DX10, oglądanie YouTube przy łączu 2Mbit to udręka, o HD można zapomnieć. Takie czasy, 486 z modemem do internetu już nie wystarczy - i nie zauważyłem żeby flash bardzo przeszkadzał w tym ogólnym obrazku :nie: Ja mam flasha nawet na moim serwerze i nie przeszkadza (VIA C3 o szybkości ok PIII@800, 768MB RAM i przeglądarka Midori), choc oczywiście ponieważ jest to serwer korzystam z www na nim bardzo rzadko. Głównie gdy chce, aby coś pobrał z jakiegoś Rapidshare (bez flasha oczywiście żaden tego typu serwis nie działa). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:49. |