![]() |
I nie sprawdziłeś! :czar:
- - - Chciałem sobie wrzucić pod ppm skrót do wszystkich ustawień (tzw. god mode). Ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Teoretycznie powinno działać: Kod:
REG ADD "HKCR\Directory\Background\shell\Ustawienia\command" /ve /t REG_SZ /d "zuo.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}" /fPomyślałem, że może ob ejdę to w taki mało estetyczny sposób: Kod:
MKDIR "%HOMEPATH%\Ustawienia.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}" |
Cytat:
Przydałoby się takie coś. Przydałoby się też coś do rejestracji OCX, ale ten regsvr też wymaga praw administratora i wracamy do punktu wyjścia. ipconfig fajny, ale lepiej byłoby to mieć w rozwijanym menu, tak jak np. jest "Nowy", który rozwija się do "Folder", "Plik" itd. |
@Yossi właśnie cały sens w tym, aby umieścić tam często używane funkcje...
|
Cytat:
|
Czego używa? Menu kontekstowego? Używam codziennie, po wielokroć.
|
Odpowiedzcie serio - ktoś tego używa na serio? A jeśli tak - to jak często?
|
Ilość załączników: 1
Załącznik 60194
Blokowanie autorun.inf na partycjach i pendrivach poprzez utworzenie folderu i pliku z zabronionymi w windows nazwami Wreszcie udało mi się zamienić swojego przestarzałego bat-a na coś wymagającego tylko dwóch kliknięć :) Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00 |
a jest jakiś progz do edycji/kasowania pozycji z menu kontekstowego ? win 7
|
A na 1024x600 wygląda to tak
|
Może i by się przydało w Themie w cssie dodać na to jakiś word-wrap:break-word.
No ale bez OT mi tutaj :D Moderatora uprasza się o wydzielenie problemu z zawijaniem tekstu do działu http://forum.cdrinfo.pl/f10/. Dzięki. |
U mnie się tak porobiło:
dopóki wszystko było w "code" - wszystko było szerokości tego dolnego, ale oczywiście ze scrollbarem. http://www.zimagez.com/avatar/screen690.png |
Co ciekawe dzisiaj na 1440x900 jest ok, a na 1024x600 trzeba przewinąć w bok
|
No to nie mam pojęcia... u mnie 1280x800 na Operze i ok...
|
Na dwóch różnych tak mam 1440x900 i 1024x600 pod FF14.0.1 żadnych wtyczek do modyfikacji wyglądu.
|
Cytat:
Jaką masz rozdzielczość ekranu ? |
Faktycznie to wina stylu bo dzieje się tak tylko w tym od MacGyvera...
|
gallus coś masz nie halo ze stylami chyba, bo u mnie też jest ok.
Żadnych auto-tweaków! Sami wszystko robimy ;) No i pod W7 bo taki temat, XP już niemodny :] |
Dziwne, u mnie w code nie zabierał nawet pół ekranu, w quote juz zabiera cały :)
|
Cytat:
PS Akurat ten wpis rejestru w znacznikach code ładnie rozwala forum po szerokości, może w quote będzie lepiej ;) |
Fakt, ale wkleiłem to raczej jako ciekawostkę, która kogoś (Ciebie?) zainteresuje i przerobisz to na fajnego .rega :)
No ale żeby było porządnie: Pozycja "Usługi" pod ikoną "Mój komputer" Cytat:
Pozycja "Dodaj Usuń Programy" Kod:
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\Add/Remove Programs\command] @="control appwiz.cpl" |
O, coraz ciekawsze
-sobrus wklejajmy w tym temacie klucze w tagach code, nie linki do innych stron, które mogą kiedyś wyparować :) Brzydki sposób ale odpala przystawki jakie chcemy :) Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00ipconfig :) Kod:
Załącznik 60087
Kod:
Services można dodać do menu kontekstowego ikony "mój komputer" :taktak:.
http://www.tech-recipes.com/rx/1592/...f_my_computer/ Może da się przerobić na "byle gdzie" :hmm: Przydatne jest też dodanie tam "dodaj/usuń programy" http://www.tech-recipes.com/rx/1628/...f-my-computer/ |
Nie wiem... ale chętnie zobaczę jakie można jeszcze narzędzia tam dorzucić.
Np. taki services.msc, bo tak na pierwszy rzut to tylko exe działa. |
A masz coś do reorganizacji menu kontekstowego? :pytanie:
Konkretnie chodzi o przesunięcie czegoś z miejsca na miejsce. :> |
A jak dla mnie to przydatne. :D
|
ale na co to komu :ysz:
|
Zwał jak zwał, możecie nazwać po swojemu np. "czarne okienko"...
|
emulator terminala znakowego :ysz:
|
interpreter poleceń :D
|
Powinno być nie "konsola poleceń" tylko "terminal" :>
|
Zapewne tak, nie sprawdzałem ale pewnie coś z "runas" i poświadczeniami windows.
Potem sprawdzę. |
A da się jakoś zrobić aby ten CMD odpalany był jako admin?
|
Pacyfikacja menu kontekstowego Windows 7
Fajny szybki dostęp, dla przykładu wrzuciłem kilka narzędzi.
Załącznik 60078 Wystarczy to użyć: Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00Wkleić do notatnika, zapisać jako *.reg i kliknąć 2x. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:26. |