![]() |
Format komputera z systemem XP
Mój znajomy prosił mnie,abym zrobił mu format komputera -system oryginalny XP,tylko mam problem bo płyta jest po angielsku,może ktoś mi podpowie,albo jakieś spolszczenie? Viste już formatowałem i wszystko poszło dobrze,ale tu mam problem???
|
Komputera się nie formatuje, a jedynie nośnik danych. :P
http://www.youtube.com/results?searc....1.N1l58ba7Sy0 |
W czym konkretnie tkwi problem? Z interpretacją poleceń instalatora?
Windows XP to Pro? Jak w przypadku niego wygląda spolszczenie? Czy jest to zgodne z ichniejszą licencją? A tak w ogóle to polecam - http://bit.ly/QrSSZm |
Cytat:
Albowiem angielska (i wszelkie inne) licencja (numer) wchodzi na polska wersje Windowsa. Oczywiście taką samą - Home=Home, Pro=Pro. Nic nie trzeba "spolszczać" ani dogrywać. Swoja droga - żeby mastahowie z CDRinfo tego nie wiedzieli - z Mac OS to rozumiem, ale z Windowsem?! :) |
Mozna spolszczyc kazda wersje - regedit i zmiana na kod jezyka polskiego(2 wpisy) a potem instalacja sp3 - i ma sie 90% spolszczone:)
|
Jak zapewne zauważyłeś Yaholu, jego post nie bardzo jest po Polsku. Trudno więc ocenić o co mu tak naprawdę chodzi... Ja odebrałem to jako pytanie o to jak wygląda instalacja systemu, z racji tego że jest po angielsku - którego to języka pytany nie zna. ;] W wiście i siódemce jest kolorowo i radośnie, tutaj jest surowy, rodem z czasów DOSa ui, więc niedzielnych użytkowników komputera zwyczajnie przeraża.
|
Dobrze zrozumiales, my mu dalismy sposob na potem;)
On chcialby spolszczyc instalator. |
Jest to XP Home Basic-dokładnie jak wkładam płytkę (oryginalna) jest po angielsku i tu się zaczynają schody:( we Viście zrobiłem format ponieważ jak wyżej Berion pisze - tam wszystko po polsku i kolorowo ;)
|
A czego nie rozumiesz? Przecież XP w trakcie instalacji pyta się o jakieś pierdoły, strefę czasową, numerek, jeszcze chyba o coś, intuicyjnie da się to pogonić.
|
Cytat:
http://msdn.microsoft.com/pl-pl/goglobal/bb688178.aspx |
Tu jest wersja wideo. Jest tego pełno w sieci.
http://www.youtube.com/watch?v=vbWMSuKpRSM Domyślisz się na jej podstawie jak jest po angielsku. |
Kolega czaro80 już dostał link do opisów wideo - po Polsku - i dalej nie może sobie z tym poradzić. Nie wiem czy jest sens walić głową w mur... Może lepiej jak zadzwoni po jakiegoś 'głodnego studenta'? Problem jest poważniejszy niż brak wiedzy (tę zawsze można uzupełnić), jego problem to albo lenistwo albo brak umiejętności myślenia abstrakcyjnego.
|
Tę wiedzę, głombie. Uzupełnić.
Tłuczmy się między sobą, zostaw czaro w spokoju. Coś ugryzło? :) |
Komar, jeszcze się jakiś weteran uchował co go temperatura nie zabiła.
Nie rozumiem jak można mieć z tym problem. Nawet jeśli instalator jest po angielsku, a wszystkie słowniki spalił w piecu, to: - może sobie wejść na jakiś słownik online - może poszukać w google opisów po Polsku - może poszukać w google filmów po Polsku - może poszukać w google filmów po Angielsku i porównać - może zadzwonić na infolinię MS Jedyne co jest potrzebne to *wyobraźnia*. Szczególnie, że te opisy już mu ktoś podał, wyręczając serwery google'a... Co więc mu pozostaje? Albo czekać aż znajdzie się jakiś jeleń, który straci półgodziny na łopatologiczny opis albo zapłacić jakiemuś informatykowi. |
Za moich czasów siedziało się dzieckiem będąc przed komputerem gdzie migał kursor i nikt obsługi nie uczył.
LOAD "$" LIST LOAD "COMMANDO", 8,1 RUN A polski język to był w szkole. Myśle że kolega czaro potrzebuje troche czasu i spokojnie komputer ogarnie. Ale musicie być bardziej wyrozumiali. To wymaga czasu. |
Albo przygruchać sobie młodą z 3 klasy gimnazjum, one zmyślne są.
Tak poza tym masz rację, język Windowsa to nawet nie jest angielski, to jest jakieś PC esperanto. Ja jestem wrogiem spolszczeń, bo potem nie wiem jak coś się nazywa w tym esperanto i nie mogę w google wyszukać. |
Do tej pory pamietam jak się nabijałem (mając jeszcze wtedy Amigę gdzie wszystko było EN) z Windows 95 oraz programów na niego w wersji polskiej.
"Trwa inicjalizacja asystenta kreatora instalatora systemu" I inne takie twórczości poetów. Dziś już mi to spaczyło umysł i tak nie razi jak kiedyś...:sciana: Ale do tej pory nie wiem dlaczego "folder" a nie katalog. I gdzie podziała się "moja aktówka". |
Ilość załączników: 1
|
Panowie,dziękuję serdecznie za dyskusję,za porady:)ale już formacik właśnie przed godzinką zrobiłem :) jeszcze raz - pozdrawiam wszystkich,nawet tych co myślą że całkowity ze mnie idiota z 1klasy podstawowej. Pozdrawiam:)
|
No i super ze sie udało :spoko:
|
Myślę, że Kolega Czaro za bardzo boi się swojej niewiedzy, ma za bardzo rozbiegane oczka i wpada w panikę, powoli, spokojnie, wszystko jest łatwe, trzeba pomyśleć, to naprawdę nietrudne. :)
|
Ale fajne tematy czaro zakłada, można o tylu rzeczach pogadać :spoko:
|
Prawda,czasem boję się jak przy pierwszym formacie Visty,ale zrobiłem już i format Visty oraz XP dzięki pomocy tego właśnie Forum,pozdrawiam serdecznie i dziękuję jeszcze raz za czasem ostre ale to pomaga -porady-ale są prawdziwe :) Dziękuję .
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:29. |