Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Najlepsza nagrywarka do... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/najlepsza-nagrywarka-9147/)

AuthoR 24.07.2002 20:23

Najlepsza nagrywarka do...

Ludzie wielkiej wiedzy i umyslu. Potrzebuje wiedziec, która z obecnych nagrywarek radzi sobie bez problemu z zabezpieczeniami, ma dobra korekcje bledow,EFM, czyta subkanaly w DAO-RAW+96 nagrywa tez w DAO-RAW+96 i czyta wszystkie rodzaje plyt(wielkosci) i czyta Key2Audio. Wiem, że nie ma ideału, to wiadomo, ale chodzi mi oto aby świetnie klonowała plyty i dobrze nagrywała. Proszę o Wasze zdanie na ten temat, ponieważ chciałbym sobie takową kupić.Aha konkretne modele prosilbym.

-Sid-The-Rat=> 24.07.2002 20:53

ludzie wielkich pieniedzy kupcie mi Volvo S90

-Sid-The-Rat=> 24.07.2002 20:57

to byl nienajlepszy zarcik...
ale...

najblizsza twoim wymaganiom jest LG 32x (nie wiem czy juz robia 40, pewnie robia, a pisze o 32x bo taka mam)
swietnie klonuje plyty, key2audio nie sprawdzalem (jest pare wariantow tego zabezpieczenia np. CelineDion czy nowy Ozzy to 2 rozne) jest tania
duze plyty (800, 870MB) sobie odpusc bo malo ktora nagrywarka jest w stanie odczytac to co sama na takiej plycie nagrala - zbyt niepewny to nosnik
korekcja bledow jest, EFM v2 jest, czsgo chciec wiecej

bardzo podobne w mozliwosciach jest LiteON 32/40/48

zaraz posypia sie reklamy TEAC'a, PLEXTOR'a czy YAMAHY ale te firmy nielubia piractwa i klonowac nimi sie nie da...

Plemnik 25.07.2002 12:17

Sluchaj Sida dobrze mowi (dac mu to volvo nich ma!) choc moje sympatie bardziej sa po stronie Liteona - szczerze to mysle ze to porownywalne modele i decyduje sympatyzowanie z marka...

Dawid Partyka - Koli 25.07.2002 12:20

Ja bym wybrał LiteOn 32125 lub nowszy model (są tanie i kopiują wszytsko), dosyć szybko zrzucają zabezpieczone płyty CD. Pełny EFM (jak na stan dzisiejszy bo w rzeczywistości niema żadna nagrywarka pełnego EFM (mogę to udowodnić). W każdym razie ma najlepsza obsługe korekcji EFM z wszytskich modeli na rynku.

Pozdrawiam
Dawid Partyka
SafeLock@CDRinfo.pl

tomgoo 25.07.2002 14:41

Ja ci polece jak kolega przedmówca liteon-y
kopiują wszystko ja mam takowego ltr40125s nagrałem już 40 płyt i ani jednej nie zepsułem choć były zabezpieczane różnościami

Dawid Partyka - Koli 25.07.2002 14:49

[QUOTE]tomgoo napisa***322;(a)
[B]Ja ci polece jak kolega przedmówca liteon-y
kopiują wszystko ja mam takowego ltr40125s nagrałem już 40 płyt i ani jednej nie zepsułem choć były zabezpieczane różnościami [/B

Ja na tej nagrywarce nawet tworze zabezpieczenia nowej generacji (na stan dzisiejszy nikt jeszcze jej nie skopiował i nikt tego zabezpieczenia nie skopiuje szybko (technologia podobna do tages).

Pozdrawiam
Dawid Partyka
SafeLock@CDRinfo.pl

mati1700 25.07.2002 15:23

A ja Ci proponuje lg 32X.SAm taka mam.Nie wiem czy wiesz ,ale da sie ja przerobic do 40X.W ten sposob masz za mniejsze pieniadze nowsza nagryware.A jak by Ci sie zepsula po przerobieniu to lg i tak Ci ja zreperuje ;) (wiem to z doswiadczenia).Tak wiec biegnij do sklepu i kupuj lg .Lg podobno sa trwalsze od liteon ,ale to tylko plotka.

dARIO! 25.07.2002 15:47

To ja też polecę Lite-ON'a :) Przynajmniej póki śpią właściciele Teac'ów, Plextor'ów i Yamah'ów ;p LG i LITEON górą.

Sebastian997 25.07.2002 17:32

Nie powiem nic nowego - polecam ci LiteOn'a. Bedziesz mial dobry sprzet i zaoszczescidz kase. Na Teac'u tez nie jedno nagralem ale jest drozszy. Na rynku jest masa dobrych nagrywarek, przeroznych firm, ale na tych ostatnio wypalalem i mam dobre doswiadczenia.
Pozdrawiam

esem 25.07.2002 17:47

Żyjemy w wolnym kraju o gopodarce rynkowej. Możesz kupić to co chcesz. Możesz mieć VOLVO, Fiata, Jaguara czy Deawoo lub Huyndaja.
TEAC to Mercedes wśród nagrywarek a LG to Deawoo. LiteOn napewno nie jest VOLVO.
Każdy z tych samochodów jeździ i to zupełnie dobrze. Każdy ma wady i zalety. Jak Cię nie stać na Jaguara - to kup Fiata. Testów nagrywarek w sieci nie brakuje - już każdy portal ma recenzję jakiejś nagrywarki. Zbiorcze testy ma niewielu ale ma np. www.tomshardware.pl - zajrzyj, pomyśl może jednak Yamaha? 8)

ThanatoS 25.07.2002 18:55

nagrywajka

Ja też powiem że Lite-on.

ZiP 25.07.2002 19:14

Cytat:

esem napisa***322;
LG to Deawoo
LG to hulajnoga albo furmanka.
Polecam LiteOn, Teac, Plextor, Yamaha, Asus.

Sebastian997 25.07.2002 20:21

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)

Nic dodać nic ująć :-) Masz tu faktycznie wymienione pięć naprwdę dobrych nagrywarek.

gigaman 25.07.2002 22:02

powiem szczerze, jestem za liteonami (niedawno sobie jednego kupiłem) ale musze Cię zmartwić, one sprzętowo nie obsługują Key2Audio :( (wyczytałem to na jakiejś renomowanej stronie)

berry 06.08.2002 11:08

A czy to wazne? I do czego jest ten Key2... potrzebny?

-Sid-The-Rat=> 06.08.2002 11:17

tak, berry, to wazne - i tak, key2audio sie przydaje kiedy dostajesz do reki upragnona plyte tylko po to zeby oddac po 4 godzinach prob, bo tego sie NIE DA sciac...

Luke 06.08.2002 11:42

coz ja uzywam Teac 32x, 16x. 10x i nagrywa calkiem dobrze tzn. jeszcze zadnej plyty nie zrabala zabezpieczenia tez zalatwia przynajmniej ja jeszcze nie trafilem na plytke ktorej by nie zgrala ale za czesto nie nagrywam wiec moze czegos nie wiem.(niektorzy mowia ze nie radzi sobie z Safe Discami ale ja kopiowalem juz pare plyt z tym zabezpieczeniem i jest ok. wiec polecam Teaca ale nie dlatego ze uwielbiam ta firme tylko dlatego ze mam i naped i nagrywarke tej firmy i nie stwarzaja problemow. najlepiej kup cos co ma 40x, 24, 16x w zadnym wypadku nie kupuj nagrywarki ktora nagrywa z predkoscia 40x tzn. na pewno kiedys ci sie by to przydalo ale na razie 24x spokojnie wystarcza (jak pisalem ja mam 16x i tez jestem zadowolony) a malo ktora plyta wytrzyma 40x

berry 06.08.2002 14:32

a czy Teac obsluguje Key2Audio? mowie o napedzie 40/12/48...

berry 06.08.2002 15:05

a liteon sobie z tym radzi?

esem 06.08.2002 18:26

Cisza! Fani LiteOn'a gdzie jesteście? Fani LG, a Wy co? Co na to Wasze "jednorazówki"? Dragal, gdzie jesteś? 8)

grzeniu 06.08.2002 18:40

Cytat:

berry napisa***322;(a)
a czy Teac obsluguje Key2Audio? mowie o napedzie 40/12/48...
Do key2audio najskuteczniejsze chyba sa stare muzealne cd-romy 4x, sa chyba za glupie zeby je dostrzec i czytaja jak gdyby nigdy nic 8)

berry 06.08.2002 21:39

to w koncu jakie nagrywarki obsluguja te zabezpieczenie?

anka725 06.08.2002 22:45

Berry nagrywarka Teac CD-W540E ( 40/12/48 ) nie radzi sobie z Key2Audio ani z Safedisc v2.51 i nowszym :(

Z tym zabezpieczeniem (Key2Audio) radzi sobie natomiast nagrywarka Plextor PX-W4012A :) a wiem to z testu TEAC 40x - szukaj na tej stronie Reading/Ripping Protected AudioCDs

Ja jednak polecam nagrywarki Teac :) pracuje na mojej juz ponad rok bezproblemowo :) Na dniach kupuje Teac 40x i to dopiero bedzie wypalanie :)

-Sid-The-Rat=> 07.08.2002 08:18

anka725 - ten XP Pro. Corp. to oryginalny...?

anka725 07.08.2002 10:16

Hmm... raczej nie ;) do orginalnosci potrzeba mu tylko orginalnego klucza, a ja jade na tym popularnym ;)

Nie spotkalam jeszcze w sieci czlowieka coby XP Proffesional Corporate Edition mial na innym niz ten "popularny" klucz postawiony.. ale moze malo szukalam ;)

Sid ale ty nie jestes z ekipy antypirackiej co? ;) Oj bardzo bym nie chciala zobaczyc tych chlopcow u drzwi ;)

-Sid-The-Rat=> 07.08.2002 10:41

spojz mi w oczy i zadaj to pytanie jeszcze raz...
ten szczery usmiech, to praworzadne cygaro, ta obywatelska postawa...

wiesz, chyba nie masz sie czego bac :)

swoja droga - witam na forum!

dragal 27.11.2002 01:18

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Cisza! Fani LiteOn'a gdzie jesteście? Fani LG, a Wy co? Co na to Wasze "jednorazówki"? Dragal, gdzie jesteś? 8)
Idz na mecz, albo do silowni, powinno pomoc,

dARIO! 27.11.2002 10:22

Cytat:

berry napisa***322;(a)
to w koncu jakie nagrywarki obsluguja te zabezpieczenie?
Key2Audio i Lite-ON.
Nagrywarka istotnie nie potrafi odczytać płyt zabezpieczonych Key2Audio (taka jest rola tego zabezpieczenia (dotyczy tylko płyt z muzyką) i rzadko która nagrywarka potrafi to zrobić o ile jakakolwiek. Zwłaszcza, że jest kilka odmian tego rodzaju zabezpieczenia i nawet te napędy, które z opisu potrafią to zrobić w praktyce mają niekiedy z tym problemy (np. DVD Toshiba). Natomiast, jeśli już odczytamy taką płytę to Lite-On napewno nam nagra taki materiał - bo wówczas zrobi to już każda nagrywarka. Sądzę, że przy kupnie nagrywarki niema co się kierować tym, czy obsługuje Key2Audio czy nie. Chyba że zamierzamy "archiwizować" znaczne ilości tego rodzaju krążków.

PS. Co wy chcecie od nagrywarek LG? Ja bardzo długo używałem x16 i niemiałem z nią najmniejszego problemu. Czyżby te wyższe modele były aż tak kiepskie :(

dragal 27.11.2002 10:35

Cytat:

dARIO! napisa***322;(a)
Key2Audio i Lite-ON.

PS. Co wy chcecie od nagrywarek LG? Ja bardzo długo używałem x16 i niemiałem z nią najmniejszego problemu. Czyżby te wyższe modele były aż tak kiepskie :(

To zazwyczaj Ci co maja "lepszy" sprzet chca okazac swoja sila, albo Ci, ktorzy zazdroszacza,ze Liga Obroncow LG wciaz zyje :)

Plemnik 27.11.2002 12:14

Cytat:

dARIO! napisa***322;(a)
[ciach]

akurat od 16 nic bo to najlepszy model w historii LG (noo 8X tez byly bardzo dobre) ale juz np 24X - to badziew, chociazby ze wzgledu na nieprzegrywanie SD, 32X jest w miare ok ale Liteon jest i tanszy i w wiekszosci testow lepszy, 40 - dalej to tragiczne pio4 ktore jest nie do przyjecia kiedy np masz dwa twarde i DVD jak ja bo bedzie spowalniac jakis naped, 48X - nareszcie UDMA za to tragicznie wybredny sytem doboru predkosci nagrywania - trudno znalezc jakakolwiek plyte ktora da sie wypalic z maksymalna predkoscia, no i czeste problemy z odczytem plyt nagranych ta nagrywarka w innych napedach - to nie moj wymysl od razu mowie tylko opinia uzytkownikow z forum. Tak wiec jasno widac ze Liteon jest korzystniejszym zakupem - a jesli juz mamy wiecej napedow a chcemy cos tanszego to jedynym (LG wszystkie chodza na Pio4 oprocz 48X AFAIK).

zibix 28.11.2002 01:39

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)

ZA TO CIE LUBIE ! :) (hulajnoga he he he he)

pirat 28.11.2002 08:10

Lg i litek

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)

akurat od 16 nic bo to najlepszy model w historii LG (noo 8X tez byly bardzo dobre) ale juz np 24X - to badziew, chociazby ze wzgledu na nieprzegrywanie SD, 32X jest w miare ok ale Liteon jest i tanszy i w wiekszosci testow lepszy, 40 - dalej to tragiczne pio4 ktore jest nie do przyjecia kiedy np masz dwa twarde i DVD jak ja bo bedzie spowalniac jakis naped, 48X - nareszcie UDMA za to tragicznie wybredny sytem doboru predkosci nagrywania - trudno znalezc jakakolwiek plyte ktora da sie wypalic z maksymalna predkoscia, no i czeste problemy z odczytem plyt nagranych ta nagrywarka w innych napedach - to nie moj wymysl od razu mowie tylko opinia uzytkownikow z forum. Tak wiec jasno widac ze Liteon jest korzystniejszym zakupem - a jesli juz mamy wiecej napedow a chcemy cos tanszego to jedynym (LG wszystkie chodza na Pio4 oprocz 48X AFAIK).

Mam na wyposażeniu Lg 8x4x32x i sprawuje sie swietnie co do nowszych modelow... bez komentarza

Litek 40-125S to chyba najbardziej udany produkt tej firmy... i przwgrywa wszystko (gorzej z czytaniem)

dARIO! 28.11.2002 12:41

Re: Lg i litek

Cytat:

pirat napisa***322;(a)
Litek 40-125S to chyba najbardziej udany produkt tej firmy... i przwgrywa wszystko (gorzej z czytaniem)
Mam LiteOn'a 32123S @ 40125S

Rada dla użytkowników mających problemy z odczytem na tych napędach, a posiadających płyty oparte o VIA. Pomaga instalacja Via Mini Port 3.014 i ustawienie dla Lite'ona trybu Multiword (bez ATA33)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:44.