![]() |
Czy Poczta Polska nie oszukuje?
W jednym ze sklepów internetowych zamówiłem sobie podzespoły komputerowe. Jako formę wysyłki omyłkowo zaznaczyłem pocztę zamiast kuriera... Wszyscy wiedzą, jakie przękręty robią niektórzy pracownicy poczty. Nie wiem teraz, czy otrzymana przesyłka będzie kompletna, może coś komuś będzie bardziej potrzebne niż mnie? Jakie są Wasze doświadczenia z Pocztą Polską? Ile trzeba czekać na przesyłkę? Czy będę mógł w obecności "listonosza" otworzyć paczkę celem sprawdzenia zawartości jeszcze przed zapłaceniem? Proszę o opinie nt. działalności poczty.
|
Ja wyslalem kolesiowi cd-rom`a ostatnio za pobraniem, dostal przesylke po 3 dniach wszystko bylo ok, ale ja nie dostalem jeszcze kasy od 8 dni !!!!!
|
Re: Czy Poczta Polska nie oszukuje?
Cytat:
Witam ! Sklepy internetowe nie przystępują do realizacji zamówienia od razu jeśli zamówiłeś to niedawno to zadzwoń do firmy / sklepu / i dowiedz sie czy zamówienie jush wysłano czy jeszcze nie jeśli nie to poproś o zmianę dostawy na kuriera ja moałem ppdobny przypadek. Zamówiłem kartę graficzną w www.sirius.pl i czekam dwa dni i nic dobra myślę przyśla w poniedziałek. Przyszedł poniedziałek a przeyłki nie ma za to miałem telefon z w/w firmy z potwierdzeniem wysyłania paczki tzn pani dzwoniąca miała paczkę w ręku i upewniała się a ja jej mówię zeby z poczty zmieniła na kuriera i zarzyczyłem sobie dostawę na drugi dzień pomiędzy 8 - 9 rano no i paczka była w trybie expresowym . Więc jesli jest jescze możliwość to postaraj się dodzwonić do tej firmy / napewno dostałeś mailem jakiś numer zakupu / i zmienić formę dostarczenia przesłki. A co do poczty to listonosze nie noszą przesyłek / dostajesz awizo i popitalasz na pocztę z kasą i dowodem przy takiej formie bardzo wskazane jest otworzenie przesyłki na poczcie przy osobie która ją wydaje !!!!1 i sprawdzenie czy wszystko gra ! AHA kurier kosztuje 20PLN a poczta chyba 8PLN |
Moje doświadczenia z PP?
KOSZMAR! To by wymagało całego eposu! A paczkę możesz otworzyć jak zapłacisz! U mnie listonosz "donosi" paczkę do 1,5 kg, ale reklamacje i zgłaszanie uszkodzeń - to droga przez mękę! Jeżeli możesz - przekieruj na kuriera - natychmiast! |
Nie ma już możliwości zmiany, przesyłkę wysłano wczoraj (24 lipca) - dostałem maila z tą informacją. Chętnie bym zamówił dostawę kurierem, ale już za późno. Nie chciałbym wykrakać, ale jeśli dostanę co innego niż zamawiałem?
BTW: Kurier kosztuje 25 zł, a poczta 10 zł. Kupując kiedyś w www.ws.pl płaciłem za kuriera 5 zł (promocja)! |
Najechalem na poczte i prosze przed chwila dostarczyli mi kase :) Ale i tak trwalo to 8 dni. Masakra. Jezeli dobrze zapakuja ci towar i napisza uwazac albo szklo to mozliwe ze tego nie uszkodza i nie beda po drosze tym grac w pilke.
|
Witam !
A mozna wiedzieć co zamówiłeś ? Aha sklepy inaczej pakują przesyłki przed wysłaniem pocztą / folie ochronne styropian / takie małe kawałeczki / a kurier to tylko szczelna plastikowa torba i nic pozatym ! |
Cytat:
ECS K7VTA3 VIA333 SOCK.A DDR ATA/133 - 273.00 AMD DURON 1200MHZ - 227.00 ***czy dostanę cooler w zestawie?*** InterSklep - www.polbras.com Pierwszy raz kupuję sprzęt w sklepie internetowym, poprzednio kupowałem tylko akcesoria (tusz do HP930C, płyty CD-R/RW). Oby tylko wszystko było ładnie zapakowane, z instrukcją, sterownikami, akcesoriami, dodatkami itp. - mój kolega też kiedyś kupił podobne podzespoły (w sklepie niewirtualnym), ale wszystko rozpakowane - RAM i procesor zamontowane już na płycie, bez instrukcji i innych śmieci - mam nadzieję, że ja dostanę nienaruszony towar. |
Witam !
Trzeba brać pod uwagę to ze ten sprzęt musiał jakoś dotrzeć do POlski i napewno lepiej go wytrzęsie podczas pakowania w fabryce niż na poczcie. Pozatym zawsze masz rękojmię do dyspozycji a jesli poczta coś zepsuje to składasz skargę i koniec ale na pewno wszystko będzie ok poprostu spraawdz odrazu na poczcie czy wszystko jest ok i koniec. |
Dzisiaj (nareszcie!) dostałem przesyłkę. ECS chyba musi porządnie osczędzać na śrubkach, bo do mojej płyty nie dostałem ani jednej.
Dzięki za odpowiedzi! Poczta chyba nie jest taka zła... |
Cytat:
Witam ! A dostałeś coolera do procka !? |
Cytat:
|
Cytat:
czyli ci wydymali bez mydla. dostales uzywany procek. swiadczy o tym pasta na procku. nowe tego nie maja. |
To chyba fakt. Kupowałem Athlona, był czysty i wpasowany w styropian. Slad po pascie to raczej dowód na to, że juz był zakładany (czy długo używany?, może testowany?) Zareklamuj telefonicznie!
|
Procesorem bym się nie przejmował. Martwię się o RAM (DDR 333, 2x 166MHz). BIOS pokazuje, że działa on z prędkością 166 MHz(x2), natomiast SiSoft Sandra 2002 pokazuje "Memory Bus Speed - 2x 100MHz (200 MHz data rate)". Czyżby Sandra się pomyliła? Czym mogę jeszcze przetestować taktowanie pamięci?
|
Może 3Dmark 2001Se?
Albo BelAssetComputerProfiles - podaje co masz zainstalowane w kompie. Albo cos innego podobnego, podającego komponenty kompa? Jest jeszcze ChekIt 5.0 trochę stary ale free i niezły, trzeba mu podać nr.rej. |
....dobry jeszcze jest "Fresh diagnose"
|
tu masz link:
ftp://files.chip.pl/23152/diagnose.exe |
THX! Fresh Diagnose nie podaje niestety taktowania pamięci - robi za to benchmark pamięci, w/g tego "Intel850 PC800 RDRAM" jest 2x szybszy, a "AMD 750 PC100 SDRAM" 2x wolniejszy od mojej pamięci. Pozostałe wymienione programy sprawdzę później, bo teraz muszę uzupełniać braki w GTA3:cool: :cool: :), dlatego rzadko tu zaglądam.:( :*
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:12. |