![]() |
Jak ktoś lubi skradanki , to dość fajny jest Styx Master of Shadows :spoko:
|
w simach jest BHP, więc nikt nie kręci się stopami pod wózkami :szczerb:
nowy Tomb Raider daje radę na klocku :) |
Może da się koledze wózkiem po stopie przejechać ,a nie to w realu zrobiłem :P
Skończyłem GoW 3 ,no gra z fabułą ma sens ,nie jak w Wstąpieniu siekanina bez celu . |
Cytat:
|
Cytat:
|
nope
|
Mówisz masz ...
|
dobra dobra. na simie wózka widłowego ćwiczyłem przed kursem :)
|
Mnie zastanawia jedno, kto w taka grę gra... i ile tego sprzedali...
|
Cytat:
|
Wiele nieprzespanych nocy mnie czeka.... |
W końcu dorwałem w super cenie God of War 3 ,tu dubbing to miazga,kto te głosiki dobierał.
Kratos choć głosem Lindy ,piszczy jak pozbawiony kulek w kroku ,coś spartolili w studiu nagraniowym ,albo pijane te gwiazdy Polish Holywood były :) |
Lucius, czasem jest wnerwiająca i zabugowana...
|
Nie ma żadnego rozległego świata, to tunele bobslejowe. Jest w nim po prostu więcej grania i więcej swobody w przechodzeniu lokacji. W MGS4 gra się tylko u Arabów, jakimś polu jak pamiętam i zimowej scenerii. Reszta to od scenki do scenki. Ble. ;]
|
MGS 3 ma fajny rozległy świat, a w MGS 4 idziesz i strzelasz, ale też jest niezła zabawa. Szkoda że tryb online już jest offline:(
Kurdę aż chyba MGS3 odpalę i sobie przypomnę. |
Dokupiłem ostatnio Aliens kolonial marinez , mam to też na PC ale przez pacze/sracze ze Steam nie miałem chęci tego ściągać :sciana: jak na razie dużo nie grałem , bo za szybko ginę :ysz: jednak co klawa i myszka to nie joj :P no i kupiłem też MGS guns of patriot , trójka jednak bardziej mi się podoba :spoko:
|
Spec Ops: The Line.
|
Uncharted 1 i 2 też są dopracowane, z tym że do jedynki w patchu dochodzą trofea. Uncharted 3 za to do dziś kasuje save'y...
MGS5:GZ to demo MGS5:PP. Mnie się nie podoba, nie dość że zmienili mechanikę na tę samą co w którejś PSPkowej wersji to jeszcze kamera jest dwukrotnie za blisko podczas strzelania i "przycupywania" do rogów. Było to tak frustrujące, że tylko raz skończyłem. |
Ground Zeroes rzadzi! Pogadamy jak wymasterujesz! :taktak:
|
Na chwilę obecną na ps3 mam tylko :
1.The last of us :spoko: 2.Killzone 2 3.Unharted 2 4.MGS Ground zeroes :ysz: i dziś właśnie z paczkomatu wyjąłem MGS HD :jupi2: mam zamiar kupić parę staroci , na dzień dzisiejszy nowości mnie nie interesują , tym bardziej patche/sracze :> |
Tzn. jak konsola nie ma netu podłączonego to normalnie grać zazwyczaj można, a jak wykryje łaskawie informuje o łatce, która prawie zawsze można pominąć.
|
Do grania jako takiego wymagany nie jest, ale... 90% jest nieskończona w dniu premiery, więc potrzebujesz internetu do pobierania patchy. Chyba że lubisz dreszcz emocji kasowania save, blokowania eventów, zawieszanie itp. kwiatki. Z tego względu przestałem kupować gry (uprzedzając domysły, mam bardzo miłe koleżanki co pożyczają; można też wymieniać na giełdzie :P).
Gier skończonych jest niewiele. Są to zwykle jRPG (co by nie mówić o ich teraźniejszej wartości merytorycznej to wciąż jest to solidna szkoła japońska - tak jak kiedyś), ale czasami też zdarzają się bardziej mainstreamowe jak... MGS. Najwyraźniej Kojima nie pozwala(ł) na wydawanie bubli. |
Nie trzeba miec neta , jedyne do czego net jest potrzebny to czasami do sciagniecia poprawek do gier ale to i tak nie zawsze i mozna sie obejsc bez tego , ja nie pamietam kiedy moja konsola byla ostatni raz podlaczona do neta ;)
|
Głupie pytanie -'' czy na ps3'' można grać w gry bez dostępu konsoli do neta ??? otóż w nico nie grałem od listopada , gdy skończyła mi się umowa na CDMA i wziąłem gówniane 3g , gdzie mam wielkie pingi :ysz: a że lato jak na razie mamy gówniane , więc postanowiłem sobie w coś pograć na konsoli , i w tym celu mam zamiar kupić parę gier - może nie nowości - i dlatego takie głupie pytanie zadaję ;) nie chciał bym kupić gry , i tak jak w przypadku PC zaraz gówniany Steam pobiera jakieś pacze/sracze , ja chcem tylko pograć w singla k***anaprzykład w takiego Aliena kolonial marines gdzie kupiłem na PC i nie grałem przez te aktualizacje w Steam :sciana:
|
Wy nie dojdziecie nigdy do porozumienia - blizej mi do podejscia mgita, ale rozumiem Beriona. I tego Wam zycze - nikt Was nie zmusza by robic tak jak druga strona, ale nalezy to uszanowac. :spoko:
|
Alternatywą są wersje cyfrowe - nie zajmują miejsca
|
Za 1/6 ceny i odcinając się od kupionych gier. Master plan. :P
|
Cytat:
|
I po kilku generacjach robi się sążna gablotka. :P
|
Zawsze można mieć dwie konsole - i problem nie istnieje.
Tylko po co komu dwie konsole :) |
Cytat:
|
to pokazuje ich kreatywność tylko...
|
No i co - skoro ich stać to czemu nie...
Apple też tak robi - SONY również... myślisz, że wydania na wyłączność SONY ma za darmo? Też kupuje... tym razem przegrali... MS i SONY mają w poważaniu graczy - liczy się zysk - jak by sony nie miało konkurencji - nadal byś my mieli PSX1 i grafikę z lat 90 |
ale nie było wstanie stworzyć czegoś podobnego do Uncharted więc to kupili...
|
MS ma swoje serię np. HALO czy Forza...
Lament bo SONY przegrało... Na forum Xbox z kolei lament bo Xbox nie radzi sobie z 1080p... wybierając jakąś platformę liczymy się z jej ograniczeniami... nie ma platformy idealnej |
Tomb Raider zawsze był dostępny na wszystkie platformy, Ale Mshit pozazdrościł Sony serii Uncharted i chciał mieć coś swojego. No i ma zagrywka podobna jak z Cellem...
|
A jak by sony miało wyłączność to by było dobrze? Wybrałeś sony to musisz zadowolić się tym co sony oferuje....
I pogodzić się z tym, że w TR nie zagrasz. Kolejny plus dla Xbox One |
Dlaczego? Oprócz tego, że masz XBO. :>
|
To bardzo dobra wiadomość, że tylko na x :)
|
Tak, w oczekiwaniu na nową Larę na XBO. Ponoć exclusive i nie time. :(
|
A u Beriona po staremu.
|
Mi z tych nowszych Tomb Raiderów podobała się tylko najnowsza część a ze starszych to wiadomo, że w 2 zagraywałem się jak szalony :)
|
Strasznie GoW W spaprali,samo mordobicie nuży ,trzeba będzie kupić trójeczkę GoW,oby była lepsiejsza.
|
ale w jakim wydaniu, ta siekanina.
|
Zostala zwykla siekanina nic poza tym ;)
|
Obecnie gram w God of War Wstąpienie,ale jakoś mnie to GoW nie przypomina,ta gra ma brak fabuły ,lub jej nie zrozumiałem .
|
Ostatnio w wolnych chwilach przechodzę GT 4. Chyb nie przesadzę, że ostatni raz tak dobrze w samochodówce bawiłem się kilka lat temu, grając w... GT 4 :szczerb:
Berion miał rację, tylko musiałem to sobie przypomnieć - ani GT 5, ani GT 6, ani żadne pecetowe gry (nie wypowiem się tylko co do nowszych Forz, bo w nie nie grałem) nie dościgają Gran Turismo w czwartej odsłonie. No, może jeszcze TDU i TDU 2 (to drugie z pewnymi zastrzeżeniami) bardzo mi się podobały, ale to jednak nieco inny model gry. |
DiRT Rally ;]
|
Uncharted 2
|
Batman: Arkham Origins
|
Cytat:
|
To akurat nie gracz, lecz edytor - na Apple Pro Keyboard sa kolorowe nakladki ulatwiajace prace w FCP. ***128531;
|
Afterfall: InSanity
|
|
A Pegazusa pamiętacie? Piękne czasy.
|
Bo to były porządne joysticki. QuickShoty i QuickJoye przeżyły C64, A500 i A600.
Jakieś 6 lat, które wydawało się dla dziecka wiecznością. Sprzedałem je dopiero gdy przechodziłem na PC. Ponoć nowy nabywca dość szybko posłał moją A600 do piachu niszcząc klawiaturę, podejrzewam że Joysticki spotkał jeszcze gorszy los. |
Ilość załączników: 1
Ja pierdziu, dzięki Tobie znalazłem swój joystick. Żaden Joy, to QuickShot II Turbo, ale nieważne:
Załącznik 61059 Tam na dole jest trójpozycyjny przełącznik. Jedna z pozycji to autofire, druga chyba single fire, a trzecia? Trochę to niewygodne było w ogniu walki :) To jedyny joystick jaki miałem, aż mnie to dziwiło, bo niszczę rzeczy, grzeczni koledzy zmieniali ciągle, a ten był niezniszczalny, tylko po te sprężynki co niedziela na giełdę :D |
Ja miałem
QuickJoy Jet Fighter SV-126 QuickJoy Turbo II SV-124 oraz QuickShot Python M1 i mysz Datalux SV-705 :D |
Bardzo dużo zapachów chłoniesz.
|
Ach sprężynki :D i autofajer :D
Kurde, nie tylko markę joysticka pamiętam (Joy), ale nawet zapach. |
Cytat:
|
W przypadku Amigi na szczęście tylko joysticki :D
Wyrzucenie klawiatury byłoby dość kosztowne :szczerb: |
@up
Pamiętam jak przez to klawiatury leciały przez okno :D |
:szczerb:
FATALITY |
Cytat:
|
Cytat:
|
Niestety :(
|
Czy to już 2013 rok? :blink:
|
Pamiętam że wiele lat temu, bodajże w 1995 w sylwestra też grałem w grę.
Mortal Kombat II Doznałem urazu, że do tej pory mi się z sylwestrem kojarzy :szczerb:. |
Cytat:
Ale ja chce się ożenić. ;) Samemu żyć to tak niefajnie, a co dopiero będzie za lat 40? Tak samemu w Monopol - jak M@X - grać? ;D |
Ja tez w sylwestra gralem w gre.
W "Monopol" o.O... |
Ja sobie grałem w gre... w Wiedźmina 2.
A wcześniej w Mass Effect 3. I bardzo mi się te gry podobają. Tomb Raidera nigdy nie trawiłem. A na półce stoi jeszcze niezainstalowany Deus Ex. :mruga: |
Jak tak Berionu narzekasz, to tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu że dobrze robię nie grając. :P
Aha, i gwoli ścisłości - to dobrze, że się nie żenisz. :spoko: |
Stawiając granie obok "MJG", sprowadzasz je do taniej, nie angażującej intelektualnie rozrywki. I tak w istocie jest w przypadku coraz większej liczby gier (między innymi właśnie BF), ale tak jak mamy dzieła kinematografii, tak i mamy ponadczasowe tytuły wyjątkowych gier.
Fenomen TR polegał na kilku rzeczach. W tamtych czasach bardzo rzadko decydowano się umieszczać kobiety w roli głównego bohatera, na dodatek z tak eksponowanymi "atrybutami". To był śmiały krok. Druga bardzo ważna rzecz to spory, bardzo dobrze wykonany i opracowany świat w 3D. Nie przypominam sobie aby jakakolwiek ówczesna, trójwymiarowa gra mogła konkurować level designem z Larą. Dodajmy do tego tematykę w klimatach Indiana Jonesa, którego większość licencji była marnowana, a jedyne hity tego rodzaju to maze crawlery na platformy 8bitowe (Pitfalle, Montezuma itd.). Dzisiaj po TR zostaje wspomnienie. Gry gdzie się eksploruje, rozwiązuje zagadki itd. się nie sprzedają lub w najlepszym przypadku przekształciły się w typowe TPP Shooter (vide seria Uncharted, świetna ale to jednak już nie to). Dzisiejsze TR to niskobudżetówki, z masa błędów, z przeciętną grafiką i cyckami w tytule. TR: Underwold był całkiem udany, choć fabularnie to dno. TR: Anniversary też z racji tego, że to remake jedynki (powiedzmy ;]). |
Granie jest bardzo poważnym zajęciem :taktak: lepsze to jak M jak Gówno w TV :P sam jestem graczem , Tomb Rajdery mam i mnie się podobają , może dlatego że ja kocham szczelanki :hmm: fakt że pierwsze Tomby miały klimat i te pixele :ysz: lecz na chwilę obecną moim numerem 1 jest Battelfield Bad Company 2 gdzie uwielbiam siedzieć sobie w krzaczku i szczelać z M95 :fiu:
|
jeszcze można pić w takiej sytuacji :)
|
Rozumiem, że granie jest zajęciem niepoważnym. Tak samo jak oglądanie filmów i czytanie książek. Ożenić się nie mam z kim, jak już pisałem, brak protokolarnie kompatybilnej samicy na horyzoncie. Zbudować domu nie mam za co. Mogę co najwyżej drzewo zasadzić (co już wielokrotnie czyniłem). ;) PCta mam, ale nie sprawi magicznie że Tomb Raider: Legend nagle stanie się grywalny.
Wesołego jajka, czy tam nowego roku szczęśliwego. ;] |
Nie znasz się i tyle :jezyk: a najlepiej to zajmij się czymś poważnym , ożeń się , zbuduj dom itd. a jak do tego jeszcze nie dorosłeś :sciana: to kup PCta bo konsola to ZUO :taktak: Szczęśliwego Nowego Roku.
|
Nie wiem czy mnie nie obrażasz, ale zakładam, że nie, właśnie przybyłem na Ziemię w pokoju.
|
W zapasie jest jeszcze Deus Ex. 8)
|
To co TY będziesz robił w Sylwestra!!!!!!!!!!!!!!!! ???????????? :wow:
|
"Bede grau w gre"... a w zasadzie to nie będę... ;)
Nie da się. Jakiś czas temu kupiłem sobie Tomb Raider Trilogy, po miłym zaskoczeniu w postaci TR: Underworld (ostatni TR w jaki grałem to część 3, która skutecznie zniechęciła mnie na dłuższy czas do reszty ;]), z rozpędu zaliczyłem TR: Anniversary (remake jedynki) i do kompletu został właśnie TR: Legend.
I nie da się w to grać. ;) Fizyka, szczególnie system kolizji to jakaś komedia, raz mi gra zalicza krawędź raz nie, raz się łapię liny, raz radośnie przelatuję obok... Grafika jak na czasy PS2 ujdzie w tłoku (pomimo przesadzonego bloomu, który wszędzie wpychają, a którego nie trawię). Na dodatek za mało "tomb rajderowania", a za dużo strzelania do... ludzi. Spasowałem na motorach, które są duchowym spadkobiercą Motocross z NESa... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:33. |