![]() |
No nie przesadzaj demek, że w każdym...no w grach zespołowych to ok.
Od lat obserwuję Danię, jak grają w piłkę ręczną - to w każdych zawodach jest czołówka światowa. Zresztą to u nich sport narodowy. Takiej ich gry, jak dzisiaj to pamięcią nie sięgam. Po prostu tragedia. Niewytłumaczalna. A Hiszpanom w tym turnieju wcale tak gładko nie szło, też się zacinali i bywało nerwowo. Dotychczasowe statystyki Danii z Hiszpanią były dla Duńczyków niezłe. Można było sądzić, że trafiła kosa na kamień. A tu cos takiego :O Jestem ciekaw poturniejowych komentarzy w mediach duńskich. Tam chyba zapanuje narodowa żałoba, a i może totalne zmiany nastąpią. Wcale bym się nie zdziwił. |
jak widze hiszpanow odnoszacych sukcesy w kazdym mozliwym sporcie...to az mnie jeden wniosek nachodzi
|
Zgadzam się tylko w połowie.
Duńczycy zawiedli, ale Hiszpanie zdecydowanie pokazali swoją klasę. I to nie tylko w tym meczu, lecz w całych mistrzostwach. |
Cóż, ten mecz nie był godny finału takiej imprezy.
Szkoda, że nie było na co patrzeć. Duńczycy nie zaistnieli z niczym, w czym od zawsze bylo dobrzy. Wynik nie odzwierciedla klasy Hiszpanów, tylko bezradność Duńczyków. |
Ładna rzeź.
|
Ale baty...
|
A ja nie, a przynajmniej nie w takim stylu.
Zobaczymy, czy cos się zmieni po przerwie. |
Kto powiedział, że nie ogląda? :>
W sumie, to tego się spodziewałem. |
Nikt nie oglada finału? :O
Dania w opałach. Totalnie im nic nie wychodzi. |
To mamy finał Hiszpania - Dania :spoko:
Jednak dziś po Chorwacji oczekiwałem więcej. Oceniałem ich szanse na co najmniej wyrównane, ale z drugiej połowie wyraźnie brakowało im koncepcji w ataku i parę razy Duńczycy porazili ich szybkimi atakami (czyli tym, w czym są doskonali). Takie ciosy skutecznie podcinają skrzydła każdemu. A w pierwszym półfinale chyba nikt nie liczył na Słowenię. Parę potknięć i hiszpański walec przejechał i odjechał. Jutro mały finał, jugolski. Może byc ciekawie i ostro. |
No i po Francji :O
|
:taktak:
|
:hmm: kończymy ćwierćfinały?
|
A tymczasem Chorwaci biją Francuzów.
|
dania rozwalcowuje wegrow
|
Rosja za burtą!
k***a |
Co za jaja były z pasywną grą Słoweńców?
Ile czasu oni grali nie rzucając na końcu? Chyba o to ruscy mieli pretensje do sędziów po meczu. |
Zaczynamy ćwierćfinały.
:) |
Gdyby mi ktoś dał wybór przeciwnika dla naszych, to w ciemno bym brał Danię.
Zamiast Madziarów. |
tak dadza rade, ze wegrzy dostana 10 bramkami.
|
mają Węgrzy świetny dar dezorganizacji ataku przeciwnika,
jak im wyjdzie mecz to i z Danią dadzą radę k***a |
Węgierska masakra piłką ręczną.
****a! |
No i nie weszli k***a
|
ja juz tego nie ogladam.
m. jurecki dostaje 2 minuty a wegier za to samo zeby bylo smieszniej na m. jureckim nie dostaje nic. kubisztal wchodzi jak w maslo, dostaje po rece, pilka w bramce. gdzie sa dwie minuty?! bramkarz wchodzi wslizgiem w nogi wisniewskiego i co? i ch.j wągrom sie odbija pilka od nogi, i co? i ch..j wisniewski stoi w miejscu, wegier wpada w niego taranem i co? i karny maja nie wejsc dalej to nie wejda. |
Zwalcują nas :sciana:
|
Masakra!
|
Owszem - widać że Węgrzy mają problemy z naszą obroną.
Trzeba skuteczniej wykorzystywać sytuacje w ataku. A te są. |
Wyrównane spotkanie, dobrze spisujemy się w obronie, natomiast brakuje nam skuteczności.
|
I znowu normalka... k***a
|
Czekam czujny, zwarty i gotowy :spoko:
|
Do boju Polsko!
:tancerka::polska::tancerka: |
Dwa meczyki w toku - Hiszpania-Serbia i Słowienia-Egipt.
Ten pierwszy może być b.ciekawy. EDIT: Mocno iskrzy w tym meczu, właśnie Hiszpan dostał czerwoną kartkę. :wow: Do przerwy 20:12 dla Hiszpanów, jak dobrze, że to nie my musimy z nimi grać. |
Dania zgodnie z oczekiwaniami
FR - ISL niewielka roznica, roznie byc moze :D |
Ciekawy mecz :spoko:
|
No to zaczyna się mecz FRA - ISL
Otwieramy browara i ogladamy :spoko: :piwo: Zaczyna się od karnego :) PS Obronionego :wow: |
Cytat:
EDIT: Rosjanie wygrali jednym punktem z Brazylią. |
No, myślałem, że Macedonia wyżej zawiesi poprzeczkę Niemcom.
|
A Rosja gra w tych mistrzostwach?
|
Dania jedzie jak walec :sciana:
|
No i gitara. Z Duńczykami przeważnie nie wychodzimy źle...no może czasem :mruga:
O ile teraz wygramy z Wegrami k***a |
a w 1/4 zagramy z dania lub tunezja :D
|
No teraz to już nie ma. Mogło być tylko gorzej.
Teraz już trzeba wygrać wszystko. |
Żeby tylko Węgrzy nas nie pokarali za tą naszą radość.
|
Na 99% zagramy w 1/8 z Węgrami.
|
ustawki nie było,
będziemy się cieszyć później :spoko: |
No i gitara! :D
|
Mamy 2 miejsce, brawo Słowenia!
:sluze: |
Ależ piękny mecz :D
|
Chyba nie są w stanie strzelić trzech bramek...
|
Zaczynam się bać...
|
Z Hiszpanią też trzeba wygrac,
ale lepiej w finale. |
jednakowoż wolę Burkina Faso :)
|
panowie ja was prosze...jak chca walczyc o medale to nie ma znaczenia czy w 1/8 trafia na burkna faso czy hiszpanie...
|
Cytat:
|
Mam nadzieję, że nie dojdzie do koalicji...
Bez względu na wynik, zwycięstwo Słowenii, daje nam drugie miejsce. :) |
Jeśli zajmiemy trzecie miejsce, to trafiamy na Hiszpanię :sciana:
|
do przerwy OK :spoko:
|
SRB - SLO dobry mecz :spoko:
Zanosi się na wynik powyżej 25 bramek, więc kibicujemy Słowenii. |
Zwycięstwo pewne i zasłużone, szkoda, że nie wygraliśmy 10 pkt.
Teraz pozostało nam czekać na wynik meczu Serbów ze Słoweńcami. |
mam niedosyt,
początek II połowy nie miał prawa sie wydarzyć :nie: ciekawe czy Serbia wygra 29:28:sciana: |
Może w drugiej połowie...
|
Pewnie, że damy :szczerb:
|
Gramy z Koreą...
Zobaczymy, czy damy radę z nimi wygrać różnicą 10 punktów. || |
No i nasi sąsiedzi, ograli mistrzów...
|
wyszedł Niemcom mecz :spoko:
|
Nie pamietam tak kiepsko grających francuskich bramkarzy :O
|
Niemcy grają bez kompleksów, dobry mecz w ich wykonaniu.
|
Własnie oglądam.
Na razie jedni i drudzy mnie zaskakują...ale to chyba się skończy, jak zawsze. |
Cytat:
:czytaj: EDIT: W tej chwili grają Niemcy z Francją - ciekawy mecz. :spoko: |
skąd ci wyszło to wyliczenie :ysz:
|
Cytat:
Cytat:
|
rozgrywajacych jest wielu. to nie koszykowka.
co do B. Jureckiego to powiedzialem po 1 karnym, ktory wykonywal..."jak juz Jurecki wali karne to jest to dziwne" ale 100% chyba zachowal (ogolnej skutecznosci bo przy faulu sie chyba nie liczy) |
Co do wyników, to obawiam się, że masz rację.
Nie podważam wkładu Jaszki w grę, on jest rozgrywającym i z reguły ustala warianty gry. Jednak dziś jego akcje nie wchodziły. Szacunek dla Bartka za wykorzystane karne :spoko: |
w obu...chyba pominales przechwyty. dzis sie nie wyroznial ale dwa kluczowe gole padly dzieki niemu.
i tak bedzie 3 miesjce w grupie. gramy o 18 a slo - srb pozniej tam bedzie wynik z kosmosu, chyba, ze poziom ich matematyki jest na poziomie przedszkola |
Jaszka? Dzisiaj miał kilka idiotycznych prób ataku, zresztą bezskutecznych.
Dobry był w którymś z pierwszych meczów. |
nie przesadzajmy z kasa. wybrobil w koncowce ... a wczesniej malo co.
tym razem panow z gwizdkami oszczedze...choc ostatnie 10 minut mieli bardzo slabe. a najlepszy zawodnik naszej kadry poki co to B. Jaszka |
Końcówka meczu to istny horror.
Wydaje się, że dwa czynniki miały wpływ na końcowy sukces, wykorzystane karne Bartka i dobra gra w bramce Sławka, w drugiej połowie. |
jakich nerwow?! oszczedzil sasiadom glosnego TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK na 3 sekundy przed gwizdkiem :D
|
Przynajmniej nerwów oszczędziłeś.
|
A ja nie oglądałem :sciana:
|
jak zwykle to samo
dreszcze do konca za to mozemy byc tylko wdzieczni :D btw znow jak tylko zaczalem ogladac to zaczeli grac :D |
Biegler wytłumaczył im jak kiedyś Wenta jak wygrac mecz w ostatnich trzech sekundach.
Chyba znowu dziś ucierpią moje zapasy piwa :D No to w górę serca :piwo: :spoko: |
Słowenia mało nie przegrała z Białorusią :sciana:
|
No pięknie :spoko: Tym razem też zebraliśmy się w drugiej połowie, ale skutecznie :) A ta ostatnia obrona (gdzie mogliśmy po prostu mieć przegrany mecz) i potem ostatnia sekunda :D
|
mam stan przedzawałowy i początki udaru mózgu k***a :polska:
|
No i straciliśmy kolejnego zawodnika. Zerwane ścięgno Achillesa podczas treningu :sciana:
http://sport.interia.pl/pilka-reczna...ngu,nId,770290 |
To dobrze.
W sumie prawda jest taka, ze nie ogladalem poczatku drugiej polowy ze Slowenia...jak juz wlaczylem to cos zaczeli grac... |
No dooobra ;)
|
a ja moge? :D
|
Eee... Masz zakaz przepowiadania wyniku meczu z Serbią! :P
|
skoro mi krakanie dobrze wychodzi,
to może przepowiem wynik meczu z Serbią :> |
Nie będziemy teraz tego rozstrzygać - obaj macie za karę zakaz oglądania meczu z Serbią, żebyście znowu nie zepsuli :szczerb:
|
A Grzeniu na mnie zwalał!
To byłeś Ty! |
wykrakałem, celowniki całkiem rozregulowane :ysz:
|
ja koncze ostatnie na dzis lekarstwo i ide do wyra :D
|
Przez tych naszych...jak to ich teraz zwą? ...naruszyłem dzis istotnie swoje zapasy browarów k***a
Leczę się z wkurzenia :piwo: |
znowu jakiemus bramkarzowi wychodzi mecz zycia z nami ;/
a sedziowie mnie czasami wku...li |
Jakby policzył wszystkie słupki i poprzeczki, to by było aż nadto....
Coś z tymi jugolami nie możemy ujechać od dłuższego czasu. |
Za dużo niewykorzystanych okazji....
:ysz: |
Ja pier k***a dolę.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:54. |