Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f120/)
-   -   Najlepsze gry na PS3 i X360 (https://forum.cdrinfo.pl/f120/najlepsze-gry-ps3-x360-92069/)

Monet24 14.10.2019 17:11

Dobre rozpiski gier, na pewno będę z nich korzystać :)

Monet24 09.10.2019 14:19

Bardzo przydatna lista , skorzystam z niej na pewno :)

stonkapl 29.09.2018 10:30

Jak dla mnie wszystkie Final Fantasy :)

Berion 16.12.2016 22:36

Mam eksportowaną do HTML listę na inne platformy. Akurat jeszcze X360 nie skończyłem, poza tym nazwa tego tematu ma dobre SEO. :D

W każdym razie jest tam także i Forza Horizon.

wujooj 16.12.2016 22:32

Z tego, co widzę, to zabrakło Forzy Horizon - pierwsza część na X360 wymiatała mimo swojej arcadowej natury.

Seba3 16.12.2016 21:51

Battlefield świetna gierka na konsole :)

Berion 12.10.2016 19:21

FFX HD jest zrobione ok, cała reszta "HD" jakie znam (a chyba znam wszystkie poza Hitmenami) to są porty 1:1, czyli także CGI są SD rozciągnięte jak guma od majtek do HD, a także bitmapy (bardzo to kłuje w oczy np. w PoP: Warrior Within gdzie menu postaci to teraz jajko).

Też mnie to drażni. W takich przypadkach jak Prince of Persia, Tomb Raider czy nowy God of War gracze dodają rok kiedy wyszedł. :|

ethar 12.10.2016 19:04

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1369470)
No to nie? :D

God of War HD i God of War II HD. Oczywiście to HD tylko w nazwie. I tak samo dwie części z PSP.

Przynajmniej stałe 60fpsów i nie smaży konsoli :D Ale te filmy moglby od nowa wyrenderować i chociaż poprawić trochę tekstury

Cytat:

Nie ma GoW4. Jest GoW: Ascention, czy jak to tam nazwali. Generalnie to już w ogóle nie miało nie być GoW, ale Sony naciskało więc zrobili. No i teraz kontynuują na PS4 tyle że przeskoczyli na nordyk i dorzucili bachora do niańczenia. ;p
Bardzo dużo ludzi nazywa tą część "czwórką" to i mnie się przyjęło. Nowy tytuł też powinien mieć jakiś pod tytuł bardzo nie lubię jak są gry tak samo nazwane (z tej samej serii) a dzieli je lata różnicy.

Berion 10.10.2016 01:24

No to nie? :D

God of War HD i God of War II HD. Oczywiście to HD tylko w nazwie. I tak samo dwie części z PSP.

Nie ma GoW4. Jest GoW: Ascention, czy jak to tam nazwali. Generalnie to już w ogóle nie miało nie być GoW, ale Sony naciskało więc zrobili. No i teraz kontynuują na PS4 tyle że przeskoczyli na nordyk i dorzucili bachora do niańczenia. ;p

ethar 09.10.2016 15:44

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1369409)
Reszta to typowe guano. Dobre gry masz w moim spisie. ;p

"Tylko słuszna jest moja opinia, reszta ludzi się myli." ;D

Trochę dziwi mnie tam umieszczenie GOW4 zamiast 3(nie wiem kiedy ten spis był tworzony, ale faktycznie teraz można kupić remaster 3 na PS4 - swoją drogą trochę się dziwię czemu bez 1 i 2? Chyba, że na PSNie można kupić w ramach PS2 Classic czy coś.)

O ile GOW4 gameplayowo naprawdę był fajny - parę zmian w porównaniu do poprzedniej części. Nawet nie będę wnikał czy na lepsze czy gorsze - było coś nowego. Chociaż bolało mnie to że "finiszer" danej bestii był zawsze taki sam, a nie w zależności od borni jaką trzymasz. Do dzisiaj wspominam wpychanie ostrzy chaosu w gardło minotaura, mógłbym to narysować nawet z pamięci :D To fabularnie najsłabsza ze wszystkich części (wliczając te na PSP).

Berion 09.10.2016 13:41

Żadne hidden gems tylko common shit. ;p

Jedyne jRPG/aRPG które są dobre na PS3 to garstka Tales of, Ni No Kuni i od wielkiego dzwonu może FF13-2 (o ile pogodzisz się z mechaniką i stylizacją jak w MMORPG i nie rozwalisz telewizora od jpopu bo ja aż musiałem to wyripować, inaczej bym nie wytrzymał). Nie wliczam portów z PS2 i GC oczywiście.

Yakuzy są podobno dobre, ale mnie jakoś nigdy nieprzypadły do gustu.

W Dragon Crown nie grałem.

Reszta to typowe guano. Dobre gry masz w moim spisie. ;p

ethar 09.10.2016 13:01

https://www.youtube.com/watch?v=rorfFQ9eM6s Ktoś ogrywał te perełki?:)

SMBA 26.09.2016 17:11

Dla szukających czegoś darmowego na PS3: The Fat Princess Demo - ograniczone jest do jednej z map, ale jest bardzo grywalne.
Ponoć online więcej osób gra w demo niż w pełną wersję, ale nie mam tego jak zweryfikować. :D

revolver0 24.01.2016 19:31

A tego już nie wiem, nie mam iksa, wiem że czasem płatnicza karta zadziałać może... Ale jak np. próbowałem coś kupić przez psn to ni wała, nie chciała... a ps+ udało się na niej aktywować... Może miałem fart?

A youkai of love 24.01.2016 19:07

A jak mam tylko RGH i chciałbym pobrać przez PC, legalnie? Wszystkie krążki leżą na półce a RGH służy mi do grania w moje oryginalne nieużywane oryginały, więc chyba nie da się.

revolver0 24.01.2016 18:58

kartka bankowa pko, jak jest tez karta płatniczą się nada tylko limit na 50-200 złoty trzeba uruchomić, potem jak przejdzie zmiana na 0. W PSN działało kiedyś ten sposób...

A youkai of love 24.01.2016 18:34

Nie da się jak ktoś nie ma kart kredytowej. xD

revolver0 24.01.2016 13:53

tu to dam, jak coś do skasowania!

Wiedźmin 2 na x360 ponoć za darmo klik.

Smartek 05.01.2016 10:18

Na X360 dla mnie genialny jest Fable - szczególnie w trybie co-op.

djkrogoth 03.01.2016 13:15

Zdecydowanie najlepszą grą na PS3 było dla mnie The last of Us, teraz przechodzę jeszcze raz na "czwórce".
Pozdrawiam :-)

malutki123 25.11.2015 11:16

Cytat:

Napisany przez kurmadzia (Post 1334295)
A na xboxa Sniper2 jak oceniacie? Podoba się czy nie? Jak na mój gust to nawet fajne, wciąga i wymaga odrobiny myślenia, nie jest typową czystą nawalanką jak CoD

Rzeczywiście, tylko jak na mnie brakuje kilku elementów graficznych!

kurmadzia 23.08.2015 19:37

A na xboxa Sniper2 jak oceniacie? Podoba się czy nie? Jak na mój gust to nawet fajne, wciąga i wymaga odrobiny myślenia, nie jest typową czystą nawalanką jak CoD

Berion 14.02.2013 11:28

Nie grałem. ;)

Diabolique 14.02.2013 11:13

a co zarzucasz grze Alan Wake, że jej nie ma na Twojej liście? :D

misiozol 14.02.2013 11:11

Jesli idzie o motorstorm to jest za***isty nie spotkalem sie z taka gra po bezdrozach .

Berion 13.02.2013 11:53

Ale co mają realia do rzeczy? Słaba gra staje się grą dobrą tylko dlatego, że "na bezrybiu i rak ryba"? :P

Diabolique 12.02.2013 21:04

imao. wiem że Last Of Us jeszcze nie ma :szczerb:
coś masz chyba za duże wymagania jak na dzisiejsze realia.
konkurencji dla pewnych gier nie ma. np Motorstorm dla klocka. dlatego je wymieniłem.
zapomniałem o RDR! pececiarze mają chrapkę na ten tytuł a znowu imao na padzie gra się lepiej.

Berion 12.02.2013 19:31

Zgubiły mi się numerki. Miało być: Forza Motorsport 3/4.

Dead Rising bawi przez pierwsze 30min. Motorstorm uważam jest słaby. Siren: Blood Curse nie skończyłem, Trilasy to jakieś lipne casualowe popierdółki, a The Last of Us jeszcze nie wyszło. IMHO. Dlatego zachęcam do swojego typowania. ;)

Nie przesadziłem. Limbo to typowa, krótka, casualówka. Ale bardzo dobra i dlatego jest tam gdzie jest. ;)

Diabolique 12.02.2013 18:42

imao zabrakło
klocek:
Forza 4. konkretnie
Forza Horizon
Dead Rising
Trials HD
Trials Evolution

PS3
Siren Blood Curse
Motorstorm
Last Of Us :szczerb:

multiplexy

The Walking Dead (pozycja obowiązkowa dla fanow serialu)

umieszczając Limbo w popierdólkach troche przesadziłeś.

Berion 11.02.2013 22:36

A fakt, wypadło mi z głowy. :)

M@X 11.02.2013 22:10

Najlepsze gry na PS3 i X360

Za brak MGS 4 sploniesz w piekle i bede Cie chlostal nieswiezym selerem!

Berion 11.02.2013 21:53

Najlepsze gry na PS3 i X360

Poniżej lista najlepszych wg. mnie gier na PS3 i X360. Pogrupowane względem wyjątkowych, świeżych albo po prostu bardzo solidnie zaprojektowanych gier, dobrych i dostępnych w e-dystrybucji.
Zachęcam oczywiście do wpisywania własnych propozycji.

Exclusive'y, czyli gry dostępne wyłącznie na tę platformę:

Xbox 360
  • Banjo Kazooie: Nuts & Bolts
  • Blue Dragon
  • Forza Motorsport 3/4
  • Gears of War /2
  • Halo 3/ODST/4
  • Viva Pinata

PS3
  • 3D Dot Game Heroes
  • Demon's Souls
  • Final Fantasy XIII-2
  • God of War 4
  • Gran Turismo 5
  • Heavy Rain (pod warunkiem, że trawisz filmy interaktywne :P)
  • Little Big Planet
  • Little Big Planet 2
  • Ni No Kuni: Wrath of The White Witch
  • Ratchet & Clank: Tools of Destruction
  • Ratchet & Clank: Crak in Time
  • Tales of Vesperia (wersja na PS3 lepsza, ale jest tylko w NTSC/J...)
  • Uncharted: Drake's Fortune /2: Among Thieves/3
  • Wipeout HD (powiedzmy, stare z PSX są lata świetlne przed tą hybrydą wersji z PSP)
  • White Knight Chronicles 2

multi-platformowe

wyjątkowe tytuły:
  • Batman: Arkham Asylum (w Arkham City jeszcze nie grałem)
  • Bioshock
  • Dark Souls
  • Darksiders (tylko pierwsza część, druga jest na tyle zabugowana, że się grać odechciewa)
  • Dead Space
  • Mirror's Edge
  • Portal 2
  • Prince of Persia (bez podtytułu, wersja z 2008)
  • Rayman: Origins

Dobre, ale bez rewelacji:
  • Alice: Madness Returns
  • Aliens VS Predator (w zasadzie to typowy średniak, ale ja bardzo lubię "xenoryje i predatory" ;P)
  • Assassins Creed /2/Brotherhood/Revelation/3
  • Bioshock 2
  • Borderlands /2
  • Burnout: Paradise
  • Castlevania: Lords of Shadow
  • Darksiders 2 (zabugowany...)
  • Dragon's Dogma
  • Deus Ex: Human Revolution
  • Fallout 3/ew Vegas (zabugowane...)
  • Grand Theft Auto 4
  • Mini Ninjas
  • Overlord /2 (bardzo słabe porty)
  • Red Faction: Guerilla
  • Resident Evil 5 (w RE6 nie grałem, ale to raczej ten sam poziom, czyli już nie survival, a zwykły TPP Shooter)
  • Singularity ("ruski Bioshock" ;])
  • The Chronicles of Riddick: Dark Athena (jeśli grałeś na PC/X0 to tą można sobie odpuścić, epizod na Dark Athena jest cienki)
  • The Elder Scrools IV: Oblivion (zabugowane...)
  • The Elder Scrools V: Skyrim (zabugowane...)
  • Tomb Raider: Underworld
  • Wolfenstein

Popierdółki, które "na mobilach" kosztują kilka zł, a na konsolach... kilkadziesiąt: :szczerb:
  • Braid
  • Earthworm Jim HD
  • Fez
  • From Dust (tylko PC i konsole)
  • FlOw (tylko PS3)
  • Flower (tylko PS3)
  • Journey
  • Lemmings
  • Limbo
  • Linger In Shadows (PS3; pod warunkiem że lubisz demka scenowe)
  • Machinarium
  • Magic Orbz (fizyka trochę niedopracowana)
  • Oddworld: Stranger's Wrath (tak jakby remake)
  • Packman: Championship Edition DX
  • The Secret of Monkey Island - Special Edition
  • The Secret of Monkey Island: Le Chuck Revenge - Special Edition
  • Trine /2
  • Worms 2: Armageddon
  • Worms: Crazy Golf

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:14.