![]() |
Spotify nareszcie w Polsce!
No wlasnie... Ceny przystepne, 30 dni probnego okresu Premium, zasoby przepastne (sa nawet polskie plyty hip-hopowe z lat dziewiecdziesiatych).
Rumiencow pewnie nabiera po integracji z facebookiem, jak zacheca producent, ale z racji braku konta nie mialem okazji sprawdzic. Uzywacie? A moze preferujecie Deezera lub WiMPa? |
Pandora póki co ;) Ale Spotify sprawdzę w niedługim czasie.
|
Wczoraj testowałem, na razie same pozytywy, znalazłem kilka utworów, które na prawdę trudno znaleźć gdzie indziej. Jakość nie najlepsza, ale testowałem na free koncie, na płatnych podobno lepiej. Ceny nie przerażają, więc rozważę zakup konta premium.
|
Przede wszystkim słaba jakość na darmówce, sprawdziłem od razu na drugi dzień w pracy, działa ciekawie - ogólnie sama idea dobra dla ludzi, którym znudziło się słuchanie własnych zasobów muzycznych i chcieliby odkryć coś nowego.
Osobiście jestem fanem słuchania albumów w całości, od pierwszego do ostatniego tracka, w szczególności albumów tzw. koncepcyjnych - naprawdę super sprawa, która wciąga i chce się więcej :-D. -edit- Aha, uważam, iż warto dodać, że Spotify potrafi scrobblować muzykę do last.fm. Kto z Was ma swoje profile? :-) http://last.fm/user/Smartkowy |
Odpaliłem. Pierwsze wrażenia pozytywne. Nie wszystko co prawda udało mi się znaleźć, ale i tak więcej, niż się spodziewałem :) Ciekawe, jak będzie się rozwijał ten rynek. Mamy juz w Polsce Deezera, WIMPa, teraz Spotify, Nagle zrobiła się spora konkurencja. 20 PLN/mc za premium to jest już całkiem znośna kwota.
|
Cytat:
|
A na fejsbuku wszyscy się teraz chwalą czego aktualnie słuchają...
Oczywiście nie wiedzą o tym. To są te rumieńce. :> |
Lepiej zostawić tę opcję last fm... nie uważacie?
|
|
A czy znacie jakiś serwis, który daje mi legalnie filmy do oglądania za pieniądze?
Muzyki się nasłuchałem i czas na dobry film. |
iTunes?
|
Tia
Jesli jakosc filmow w hd jest rowna temu co daja http://www.anthillfilms.com/strengthinnumbers/synopsis/ a BD to nalezy ich tylko serdecznie pozdrowic jednym wielkim fuckiem. |
Deezer potaniał. Teraz abonament TYLKO 10zł/miesiąc.
|
Dzięx. I tak nie skorzystam. ;p
|
Może teraz skorzystasz? :-)
Za 0,99 zł /3 miesiące abonament PREMIUM+. Należy tylko pamiętać, że subskrypcja jest automatycznie przedłużona na kolejny miesiąc juz za 9,99 zł jeżeli się z niej nie zrezygnuje. http://try.deezer.com/valentinesday_pl/ |
|
Fajnie, że deezer daje te promocje, ale niestety nie ma tak obszernych zasobów jak Spotify.
|
To całe deezer i spotify działa na zasadzie "wypożyczania", czy da się kupioną muzykę pobrać na dysk?
|
Da sie (tryb offline).
|
W Deezer działa to super. Testowałem bodaj 3 miesiące i sprawuje się to bardzo solidnie. Kiedyś był za 9,99zł/miesiąc teraz to 19,90zł.
|
Teraz to Deezer jest na pół roku za free - więc można testować i testować
|
A jak?
|
Cytat:
|
Jak to
Cytat:
Cytat:
|
Nie skłamałem, jest za free, a że jest haczyk no cóż....
Ja mam za free bo mam SG5 + endomondo konto premium - na 12 miesięcy za free, znajomy kupił nie dawno SG4 i też deezer dostał za free na 6 miesięcy + 50 GB dla Dropbox'a Do LG pewnie też coś za free dodają |
Cytat:
|
Nawet w wersji płatnej?
|
Z tego co wiem, offline można mieć tylko w wersji Premium. 30 dni ograniczenia jest właśnie po to, żeby ktoś nie ściągnął sobie wszystkiego, co chciał w ciągu jednego miesiąca abonamentu i później cieszył się darmowym dostępem.
|
Uznalem to za logiczne. Przeciez rozwiazanie podane przez Ciebie to nie model biznesowy tylko szalenstwo ;-).
|
Od jakiegoś czasu uzywam Spotify i muszę przyznać, że bardzo pozytywnie je oceniam. Zacząłem też dodawać jakieś ulubione kawałki, czy wykonawców i tu jeszcze jednej rzeczy do końcu nie zrozumiałem.
Chodzi mi o to, czy dodawanie ulubionych utworów i albumów jest od siebie zależne? Tzn. czy jeżeli dodam jakiś utwór (pojedynczy) to pojawi mi sie od razu nazwa albumu na liście albumów? I odwrotnie - jeśli dodam cały album, to czy wszystkie kawałki na nim pojawią się na liście ulubionych utworów? Do tej pory.. nie do końca widzę tu zależność, bo w zasadzie raz jest tak raz tak. Generalnie chciałbym, żeby wszystko (to plus jeszcze ulubieni wykonawcy) było od siebie zupełnie niezależne. Dodaję utwór - jest tylko na liście utworów (ale nie albumów), dodaję album jest tylko tam. Da się tak? |
Jak dodasz sam utwór to pojawi się tylko on, jak dodasz cały album to u mnie pojawiają się w mojej muzyce wszystkie utwory z albumu, chyba, ze jakieś odhaczę z listy, ale w sumie ja słucham tylko na tablecie i w telefonie. Na kompie może być ciut inaczej, ale nie dam sobie ręki uciąć :)
|
Pomyślałem, że mogę sobie potestować to ustrojstwo, zwłaszcza że jest za darmo...
Ściągam, rejestruję się i tak... Interfejs przejrzysty, nie pogubiłem się w ogóle, to zdecydowanie na plus. Na razie poznajdowałem wszystko to, co mam na dysku, fajnie że nie trzeba ściągać a od razu jest :) I że można sobie pozapisywać całe albumy (myślałem, że są same playlisty w jakieś dziwnej kolejności a tu zaskoczenie) Właśnie włączyła mi się pierwsza reklama, to zdecydowanie minus. Dobrze że można cholerstwo wyciszyć. Jest masa składanek, jakiś remasterów, deluxów itp. Trudno to jednak uznać za wadę. Nie ma za to *****nej cenzury w kawałkach! I to jest wielki plus, każda cenzura to gówno :taktak: Z jakieś playlisty można przechodzić od razu do artysty/albumu - świetny bajer, strasznie przydatne to jest. Jednak jakość muzyki nie jest taka jaką mam w f2000... Niektóre kawałki brzmią płasko, w niektórych perkusja jest przytłumiona... A coś czego kompletnie nie rozumiem to brak jakiegokolwiek EQ/korektora... Przecież jego wbudowanie nie jest jakieś strasznie trudne, a przydałby się naprawdę bardzo... Więc reansumując: wybór muzyki na plus, jakość na minus, od biedy można posłuchać, ale nie ma masy opcji. Może na premium jest EQ, wie ktoś? |
Kup abonament to nie będzie reklam... Jakość jest 96KHz. To nie jest serwis wolontaryjny żebyś sobie posłuchał muzyki za darmo. Nie chcesz płacić i mieć lepszą jakość to wysłuchuj syfu. ;]
EQ masz wbudowany w aplikację od sterowników (AC97/HDA). |
Wiem, że mam ale ten EQ jest biedny :P W foobarze mam 18 pasmowy, do tego Channel Mixer, Resampler i takie tam bajery :P
Chodziło Ci chyba o 96Kbps a nie 96Hz :P |
Oczywiście. 96KHz to dla nietoperzy albo psów czy innych orek. :D
|
A dziewczyny wygladem przypominajace orki one slysza ?? lol2
|
Tego nie wiem, musiałbym bardzo dokładnie zbadać. Chociaż... ;p
|
Cytat:
|
One zawsze są a diecie, nic nie jedzą i zastanawiają się ile kalorii ma papieros. :szczerb:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:05. |