![]() |
|
Ale umieralność była wysoka. ;p
|
Dzięki wszystkim za uwagi. Właśnie o ten Mimimini chodzi. Będzie też TVP ABC, które mi cienko na naziemnej chodzi. Tam są normalne bajki, zabawy i programy dla dzieci.
Cytat:
Nie mam zamiaru odbierać dziecku możliwości obcowania z telewizją. To jest podstawowy sprzęt domowy, który jest wyposażeniem niemal każdego domu. Ale każdy wychowuje dzieci jak uważa. Niektórzy mogą jak w średniowieczu... telewizji, komputera i komórek nie było, a dzieci przecież żyły i miały się dobrze! |
To, że chcą te poebane kanały oglądać nie znaczy, że oglądają.
Jest jeszcze blokada kanałów, z której skwapliwie korzystam. Żadne cudo, bo raptem na czterocyfrowy pin, ale na gówniarzy na razie wystarcza. :D |
Cytat:
Cytat:
|
Nie wiem czy wiecie ale jest druga część tego, nie zepsuli tego nawet aż tak mocno, godne obejrzenia.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
k***a znowu nie mogę zacytować.
@mgit - ale jak tylko gówniarstwo przekroczy 6-7-8 lat to nic innego nie chce oglądać, jak tylko przemoc i bezeceństwa :sciana: |
Cytat:
|
Na Pulsie 2 o 18:00 Tom i Jerry, ale faktem że teraz te bajki są beznadziejne. Złote miasta mogliby puścić...
|
Cytat:
|
Wieczorynka o 19? :O
Widać, że od dawna telewizora nie oglądasz, albo nawet go nie masz :rotfl: PS To też mówię - MINIMINI dla maluchów. Żadnej przemocy, same słodkości :spoko: |
Popieram - widział ktoś te bajki co teraz nadają? Sama przemoc i wykolejenie...
Gdzie te czasy pokemonów, smerfów i gumisi... oraz bolka i lolka |
Nie chcę być marudny, ale dla dziecka najlepiej jest, jak telewizora w domu w ogóle nie ma. Jak już to niezłą ofertę bajek ma TVP 1. Wieczorynka o 19.
|
Cytat:
Jak to kiedyś się gadało Telewizja kłamię i telewizja to zło. :) |
Kilka lat temu najlepsze dla maluchów było Mini-mini na NC+. Na Polsacie tego nie ma, a z resztą to ciągle się zmienia.
|
No dobra, dzidzia jest, czas nadszedł na jakąś TV z bajkami.
Patrzę, że w nc+ jest pakiet Comfort+ z kilkoma kanałami dla dzieci. http://ncplus.pl/sklep/oferta/comfortplus Czy jednak wziąć Polsat Cyfrowy? http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/t...ype=NEW_CLIENT Ktoś z Was ostatnio miał podobne dylematy? :) |
To było jasne od początku, że firma która tak zaczyna nie nawróci się ot tak po prostu. No i mamy tego kolejny dowód.
Przecież musieli na jakiś czas załagodzić. I to co Prezesik napisał to święta prawda - ludzie zwykle w końcu ulegają, bo sami zaczynają się czuć jak awanturnicy - w końcu operator tyle razy wychodzi z dobrą wolą i składa kolejne propozycje, a oni wciąż tylko że nie i nie... Cóż z tego, że każda kolejna z tych propozycji nijak się ma do tego, co było obiecywane na początku. |
Robią nas w *****, bo abonamentu nie zbierają.
- A czy pan Panie Prezesik, płacisz abonament radiowo-telewizyjny? - Nie płacę, bo bo bo - Bo? - Bo premier nie kazał! - Słuchaj premiera, będziesz zimą boso chodził. |
Prezesik , pożyjesz zobaczysz , bo " oni wszyscy " już tak mają za zadanie robić z Nas *****i.
|
Sprawa trochę ucichła, a myślę, że warto przypomnieć i pokazać jak dalej nc+ leci sobie w... kulki.
Jak już wcześniej wspomniałem po złożeniu wypowiedzenia otrzymałem dobrą ofertę: - pakiet Silver; - paczka Canal+ (Canal+, Canal+ Film, Canal+ Film2, Canal+ Family, Canal+ Family2, Canal+ Sport) na zawsze; - HBO na pół roku za darmo (po tym czasie 20zł); - Filmboxy na pół roku za darmo (potem 10zł); - brak opłaty za dekoder. A to wszystko za 59zł miesięcznie i przy umowie na 12 miesięcy. I wszystko rzeczywiście początkowo wydawało się w porządku. Obiecano mi również, że otrzymam nc+GO. Usługa dosyć istotna dla mnie, bo będąc jeszcze w Cyfrze często korzystałem z cyfraplusonline.pl. W czasie ustaleń zapewniano mnie, że otrzymam nc+GO. Kilkukrotnie pytałem czy muszę wymieniać dekoder, zapewniano mnie, że nie ma takiej konieczności. Zresztą operator dalej tak zapewnia, np. na swojej stronie: http://ncplus.pl/pomoc/migracja/wymiana-dekodera Problem pojawił się w momencie, gdy chciałem skorzystać z nc+GO. Aplikacja prosiła mnie o hasło, którego ja niestety nie miałem. Myślałem, że jest gdzieś w umowie, niestety nic nie znalazłem. Jak wytłumaczyli mi na infolinii - aplikacja nc+GO łączy się z moim dekoderem, żeby sprawdzić uprawnienia do programów i wyświetla potrzebne hasło na telewizorze. Okazało się, że nagle mój dekoder przestał być odpowiedni. Aby korzystać z nc+GO potrzeba dekoderów od ADB (nowych albo takich jak dotychczas mieli abonenci enki). Pani poinformowała mnie, że jeżeli chcę korzystać z tej usługi, to trzeba wymienić mój dekoder. Stwierdziłem, że nie ma sprawy - wymieńmy ten dekoder. I tu zaczęły się schody. Zostałem poinformowany, że wymiana dekodera możliwa jest wyłącznie przy przejściu na pakiet Gold, bo... taka procedura. Powiedziałem, że nie ma sprawy, przejdę na pakiet Gold pod warunkiem, że dostanę go w takiej samej cenie jaką miałem. Mówiłem, że nie zgadzam się na wyższą opłatę, gdyż to nie jest zawinione przeze mnie. Pytałem przy zawieraniu umowy czy muszę wymieniać dekoder. Dostałem zapewnienie, że nie i wszystko będzie u mnie działać. Złożyłem reklamację i się zaczęło... Zadzwonili do mnie i przyznali mi rację, że zostałem wprowadzony w błąd i proponują mi: - 1 (słownie: jeden) darmowy miesiąc i zostawiamy dekoder taki jak jest, w dalszym ciągu nie będę mieć nc+GO. Zapominamy o sprawie. - przejście na pakiet Gold i wymiana dekodera. Szczegóły: wzrost abonamentu o 40zł(!), zabierają mi HBO, zostawiają paczkę C+, opłata aktywacyjna za dekoder: 49zł + opłata miesięczna za najem: 15zł... Czyli koszty miesięczne wyższe o 55zł i uboższa oferta programowa. Nie przyjąłem żadnej z propozycji. Pierwsza nie rozwiązuje problemu, tylko sankcjonuje to, że nie mam tego co mi obiecano. Druga, to oczywiste - absurdalna propozycja. Wtedy nagle pojawiła się trzecia opcja: przywrócenie poprzedniej umowy z Cyfrą+. Skomentowałem to krótko: nie po to rozwiązywałem poprzednią umowę, żeby teraz do niej wracać. Kolejna propozycja ze strony nc+: - darmowy miesiąc j.w. - pakiet Gold w cenie 20zł wyższej od obecnego abonamentu + 15zł najem dekodera i 49zł aktywacja. Dodatkowo pełna paczka C+. Zabierają HBO. Po raz kolejny postanowiłem im wytłumaczyć, że niedorzecznością jest żądanie ode mnie większych pieniędzy, skoro to oni nawalili, co zresztą sami przyznali! Poinformowałem ich, że jeśli dalej pozostaną przy tak dziadowskiej ofercie skorzystam z możliwości, którą daje mi kodeks cywilny. Złożenie pisma o uchyleniu skutków prawnych oświadczenia zawartego pod wpływem błędu przywróci stan sprzed zawarcia umowy, czyli przywróci moje wypowiedzenie. Błąd ten spełnia wszystkie warunki by skorzystać z tego prawa: jest istotny oraz druga strona o błędzie wiedziała lub z łatwością mogła błąd zauważyć. Kolejna propozycja ze strony nc+ była ciągle taka sama. Przyznam szczerze, że zacząłem trochę mięknąć, bo bardzo mi zależało na nc+GO i sam im zaproponowałem, że jestem skłonny płacić 10zł więcej (taką sobie wyznaczyłem granicę, żeby też za bardzo nie ulegać :) ). Powiedziałem im, że albo zaakceptują moją ofertę, albo unieważniam zawartą umowę. Wówczas otrzymałem informację, że niebawem skontaktuje się ze mną następny konsultant. A i owszem zgłosił się taki jeden. Jego propozycja: pakiet Gold 20zł droższy od dotychczasowej oferty + opłata aktywacyjna 49zł i wynajem dekodera 15zł. Tym razem bez paczki C+ i zabierają również HBO. Na moje pytanie o paczkę Canal+ otrzymałem odpowiedź, że po wymianie dekodera nie ma takiej możliwości, bo dekodery ADB działają w innym systemie kodowania, który uniemożliwia wzbogacenie pakietu Gold o pozostałe programy Canal+. Bardzo ciekawa teza biorąc pod uwagę, że wcześniej mi to proponowali... Albo kłamał teraz ten pan, albo ci co wcześniej dzwonili. Tak czy inaczej nc+ po raz kolejny próbowało okłamać abonenta! Teraz twierdzili, że jeżeli chcę mieć wszystkie Canal+, to muszę wziąć pakiet Platinum - 40zł więcej od dotychczasowej oferty + opłata za dekoder. Dodatkowo pan mi powiedział, że za nc+GO i tak będę musiał dodatkowo zapłacić! W cenie abonamentu dostają jedynie nowi abonenci. Mało tego w czasie tej rozmowy doszło do sytuacji kuriozalnej. Oto pan konsultant powiedział mi, że mam natychmiast podjąć decyzję albo rozwiązujemy umowę! ONI MNIE CHCIELI ZASTRASZYĆ, ŻE REZYGNUJĄ Z MOICH PIENIĘDZY! :wow: :sciana: Powiedziałem, że skoro tak, to rezygnuję z umowy. Pan na chwilę zamilkł. A potem powiedział: "no ale to by pan mi musiał teraz oświadczenie złożyć...". Ja dodałem, że już mu teraz głowy zawracać nie będę i przez telefon tego nie będę załatwiać, tylko złożę pismo w salonie nc+, żeby było wszystko na piśmie i potwierdzone przyjęcie. Pan znowu na chwilę zamilkł i okazało się, że jest trzecie wyjście. To co mam teraz za... 49zł + HBO na kolejne pół roku za darmo. Dekoder zostaje stary. Co prawda oficjalnie obniżyli mi pakiet na Universe, ale mam do tego dodaną pełną paczkę Canal+, co oznacza, że programowo oferta taka sama jak Platinum, a nawet bogatsza, bo HBO jeszcze dostaję. W porównaniu do poprzedniej oferty nie mam jedynie usług internetowych, z których, jak już wcześniej wspomniałem korzystać nie mogłem z powodu dekodera... Kompletnie nie rozumiem polityki tej firmy. Nie ukrywam, że zależało mi bardzo na nc+GO. Wcześniej korzystałem bardzo często z cyfraplusonline.pl. Działało to u mnie jak multiroom. Mało tego jak sami widzicie przez jakiś czas byłem gotów zgodzić się na większy abonament, żeby to mieć, a oni tymczasem zrobili wszystko, żeby mnie zniechęcić do wyższego abonamentu! Nawet im wspominałem, że mi to wisi jaki dadzą mi dekoder - może być nawet coś z odzysku po jakimś kliencie enki. Mieli szansę zwiększyć dochód z abonenta, a ostatecznie doprowadzili do zmniejszenia. Absolutnie nielogiczne postępowanie firmy. Tak w ogóle, to moim zdaniem to jest sprawa dla UOKiK. Widać tu ewidentnie naruszenie zbiorowych interesów konsumentów i nieuczciwe praktyki stosowane przez nc+. Sprawa jest poważna i dotyczy ogromnej rzeszy byłych abonentów Cyfry+. Można odnieść wrażenie, że działanie operatora było celowe, nakierowane na to by abonenci wycofali swoje wypowiedzenia. Przedstawienie bardzo atrakcyjnej oferty, żeby wycofać wypowiedzenie, a potem jedni abonenci się nawet nie zorientują, że czegoś im brakuje, inni przyjmą darmowy miesiąc, inni najbardziej zdesperowani przejdą na wyższy (droższy!) pakiet, a innych okrzyknie się awanturnikami i przestanie się o nich zabiegać. Nie sądzę, żeby konsultant, który zawierał ze mną umowę popełnił przypadkowy błąd informując mnie, że wszystkie usługi będą działać na moim dekoderze. Jestem przekonany, że tak był szkolony i tak im kazano mówić. Zresztą potwierdzają to inne działania nc+: rzecznik nc+ też cały czas mówił, że abonenci Cyfry nie muszą wymieniać dekodera, na stronie internetowej jak widzimy do dzisiaj wisi ta informacja, w salonach nc+ też zapewniają że na dekoderach od Cyfry wszystko działa. |
Cytat:
W sumie to wysłałem e-mail ( cały czas kontynuacja od stycznia do ?? ), że dzwonić nie będę bo za długo się czeka :) . Mi by wystarczył ten pakiet który jest za 59 zł, ale napisałem że więcej jak 50 zł nie dam . Czekam na odpowiedź . |
A tak w ogóle, to czy osoby, które złożyły wypowiedzenia wiedzą, że dostają darmowy miesiąc oglądania?
|
aa, posiedzieć i pomarudzić wspólnie jak te patałachy grają :)
|
Cytat:
|
Jaka jest ekstraklasa to kazdy wie ale czasami fajnie cos poogladac ze znajomymi a teraz ch.j
|
Cytat:
|
A ja zostalem w dupie.
W mojej kablowce mialem paczke c+, c+ sport, c+ gol, c+ film. obecnie zostal film, sport, zwykly a za gol jest family2. Takim oto sposobem zostalem bez ekstraklasy... Najgorsze jest to, ze wyzyc sie moge tylko na kablowce,ktora w calej sytuacji jest niewinna. |
Cytat:
Dwa dni po złożeniu wypowiedzenia rozdzwonił się telefon. Padło parę propozycji aż w końcu dostałem bardzo dobrą (moim zdaniem) ofertę. Dostałem: - pakiet Silver; - paczka Canal+ (Canal+, Canal+ Film, Canal+ Film2, Canal+ Family, Canal+ Family2, Canal+ Sport) na zawsze; - HBO na pół roku za darmo (po tym czasie 20zł); - Filmboxy na pół roku za darmo (potem 10zł); - brak opłaty za dekoder. A to wszystko za 59zł miesięcznie i przy umowie na 12 miesięcy. Programowo mam pakiet Platinum. Nie mam tylko wodotrysków z dekodera, jak vod etc. I tak nigdy z tego nie korzystam. A po okresie promocyjnym HBO i Filmbox mogę sobie wyłączyć. Zdaję sobie sprawę, że niektóre kanały mogą wyłączyć, ale przy tej cenie jestem w stanie to znieść. Biorąc pod uwagę, że wcześniej proponowali mi ofertę najpierw za 119zł, a potem za 109zł (i to na 18 miesięcy), to myślę, że jestem na plus. ;) |
Ktoś z Was powrócił ? do N , C+ na starej umowie?
|
Cytat:
jakos tak |
Potracą kasę francuziki, przynajmniej pieniądze z abonamentów w kraju zostaną. toast2
A jak ją wydadzą, no cóż.... nasz rodak ją wyda a nie jakiś żabojad. :kasa: |
A to przepraszam, wydawało mi się, że jest dokładnie na odwrót i to Polsat jest niszowy.
Jakoś u mnie wszyscy mają n, a polsatu ani widu... |
Dlaczego powinien poleciec?
Cyfra + n mieli razem mniej abonentow niz Polszmat. |
Cytat:
Choć dzięki UOKiK już po raz drugi Cyfra+ przejmuje konkurencje (dość nieliczną - został tylko Polsat). Kto wydał na to zgodę powinien też polecieć. |
Jak się chce traktować klienta jak dojne, albo i rzeźne bydło, to się ma, co się chciało.
|
Owszem, może być nietęgo. Tym bardziej że zniechęceni ostatnim smrodem abonenci poprzenoszą się gremialnie do polsatu.
Najczarniejszym jednak scenariuszem byłoby bankructwo nc+ :> |
Niby tak, ale cała sprawa opiera się na tym że abonenci płacić nie chcą.
NC+ ma więc zagwozdkę. Musi z nich zedrzeć nie podnosząc abonamentów. Zaczną zdzierać dopiero jak stare umowy wygasną, ale z takim wizerunkiem i cyfrowym polsatem w ofensywie może być nietęgo. Więc tak czy inaczej ten rok raczej będzie chudy. I dobrze :taktak: |
Spółka zapłaci.
To znaczy - abonent zapłaci. ;p |
ITI Neovision, wprowadzając ofertę nc+ oraz informując o jej warunkach, złamała prawo - uznała prezes UOKiK i nakazała natychmiastowe usunięcie skutków zakwestionowanych działań wobec abonentów. Klienci mogą kontynuować umowy na dotychczasowych warunkach. Spółka musi wypełnić liczne obowiązki informacyjne, a za naruszenie zbiorowych interesów konsumentów zapłacić blisko 11 mln zł.
http://satkurier.pl/news/85211/uokik...ary-za-nc.html |
Uwaga, uwaga!
Abonenci Cyfry. Czas na rozwiązanie umowy jest do KOŃCA KWIETNIA, a nie tak jak wcześniej mówiłem do końca czerwca. Czasu zostało mało. Wypowiedzenia można składać również w salonie. W Poznaniu można to zrobić na pewno w Centrum Cyfry w Pestce. Właśnie to załatwiłem. :) |
Cytat:
Do postu powyżej - jak tak samo dla zasady mam ich w poważaniu :) |
Przed chwilą dzwoniłem, czas oczekiwania jakieś 3 minuty.
Obydwie umowy mają wprowadzone jako rezygnacja, jednak jak to zwykle bywa, oferują lepsze warunki. Wciskali mi pakiet "silver" za 69zł, czyli w sumie tylko trochę drożej. Teraz dla samej zasady mogą mnie cmoknąć. :bicz: |
Cytat:
Pożyjemy, zobaczymy, ale jedną nogą jestem już w CP. :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ależ tam się nie da dodzwonić.
Zwłaszcza teraz :D |
Cytat:
|
Wysłałem rozwiązanie na początku miesiąca, dokładnie dwie umowy, moja i mamy.
Obydwa listy poszył za potwierdzeniem odbioru - odebrali i potwierdzili odbiór. Takie pytanie, otrzymałem na TV informację dotycząca rezygnacji (w sobotę bodaj), a u moje mamy tego nie ma do dzisiaj. Dzwonić z zapytaniem ? Chyba tak zrobię. |
W tym całym zamieszaniu jest jeden ogromny pozytyw - Polacy pokazali, że świadomość konsumencka zdecydowanie rośnie w naszym kraju i stajemy się coraz bardziej wymagającymi i świadomymi swoich praw konsumentami. :spoko:
Niech to będzie nauczką dla nc+, a dla innych przestrogą. |
Można by pomyśleć, że firma z Francji powinna o takich rzeczach wiedzieć. Tu jednak władze firmy wyraźnie założyły, że Polacy w pełni odpowiadają stereotypom rozpowszechnianym na przykład w dowcipach. A tu jednak o dziwo nie do końca...
Wciąż jeszcze poziom świadomości konsumentów w Polsce jest niższy niż w krajach na zachód od Odry, ale przepaści już nie ma. Może dłużej byśmy się uczyli, gdyby minimalna pensja wynosiła 1600 ale euro, a tak jednak potrzeba nauczycielką przedsiębiorczości ;) |
Roman!'Masz/miałeś podpis
|
Cytat:
:fiu: |
Takie coś mi przysłali na maila:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
że trzeba z tymi kartami między pokojami latać. |
Sympatia nie ma nic tutaj do rzeczy. W nc- maja idiotow a nie specjalistow to i efekty widac jakie sa.
A Solorz to ma bycze jaja, zainwestowal w zenujaca wtedy polska siatkowke a co jest teraz widzimy. Jak wylozy kase na lige angielska i hiszpanska to polozy nc- na lopatki, a na to go stac. Jak jeszcze zgarnie wiekszosciowy pakiet ekstraklasy, ktory ma teraz canal+ (nie mylic z cyfra plus i nc+) to zabojady beda mogli pokazywac lige francuska...ktorej puszczaja teraz tyle co nic bo malo kto to chce ogladac. Wystawili sie polsatowi do ostrzalu i to sami :D |
Solorzowi to i byk się ocieli k***a A teraz konkurencja sama mu nabije kasę. :D
Swoją drogą nie darze tego pana sympatią, no ale byznes is byznes. |
Najsmieszniejsze jest to, ze polsat za duzo nie musi robic by ludzie do nich uciekali...
Umowa na ekstraklase kopaczy jest jeszcze na przyszly sezon ale esktraklasa sa juz zapowiedziala, ze wylacznosci nie bedzie mial nikt wiec nc+ juz sie przejechalo z takim zalozeniem. |
Ano właśnie. Byłem w salonie CP ze dwa tygodnie temu - jeśli przechodzisz do nich od innego operatora, to tunery po 1pln i multiroom za darmo. Trzeba pokazać którąś z ostatnich faktur.
Ten ich multiroom trochę gorszy jest, bo co jakiś czas trzeba aktywować druga kartę, nie wiem czy dobrze pamiętam, że raz na tydzień? W sumie niezbyt upierdliwe, bo w Cyfrze na początku multiroomu trzeba było drugą kartę aktywować co 6 godzin. |
http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/t...ckageGroupId=9
Cytat:
|
Nawet więcej.
Policz sobie w nowym wariancie zawartość full pakietu - tego, co teraz jest za 199, a go wycofują. Wychodzi 210 plus multiroom 15 lub 20 pln. Gdzieś to liczyli, zobaczę czy znajdę linka. PS O, mam Porównanie starych i nowych pakietów |
Pewnie po to wstrzymali migrację żeby powstrzymać falę wypowiedzeń. Jeśli ktoś ma już umowę na czas określony, to nie może jej rozwiązać dopóki się nie skończy, o ile to oni nie wyjdą ze zmianami warunków.
Musieli coś zrobić, ale nie odpuszczają zbyt wiele. Zmiany w cenniku nie są drastyczne, zamiast ofert całościowych wprowadzili cennik bazowy i dodatkowe opcje - żeby mieć to samo trzeba zapłacić prawie tyle samo. |
A spodziewałeś się innych odpowiedzi?
Teraz nie mówi, że ludzie są głupi bo nie zrozumieli ich rewelacyjnej oferty, tylko że nie umieli do ludzi dotrzeć z ich rewelacyjną ofertą. Przecież my wiemy, że on wie co i dlaczego...a on wie, że my wiemy, że on wie. Za dużo dużych zmian naraz? Za dużo złych zmian naraz. Niestety wydaje mi się, że pójdą w zaparte - tak to wygląda z pierwszych przecieków nowej oferty. Puścili bąka w eter i obserwują reakcje. Chyba podobnie jak Rostowski zawczasu zaksięgowali zwiększone zyski i teraz zanosi się na kompletny kotlet. Dobrze, że chociaż dają spokój tym co podpisali wcześniej umowy. Tej ogromnej fali odejść chyba już nie zatrzymają. Dopóki było znośnie drogo, to ludzie płacili i nie szukali ani nie porównywali ofert konkurencji. Teraz zaczęli i okazało się, że dalej takich pieniędzy nie będą chcieli płacić, nie mówiąc już o większych pieniądzach. Nie wykluczam, że prezes jeszcze nie raz będzie się tłumaczył i czerwienił, a na ostateczną ofertę jeszcze sobie poczekamy. No i jeszcze jest kwestia UOKiK-u i KRRiT, które zaczęły się przyglądać sprawie, a to różnie może się rozwinąć. |
Cytat:
Przepraszamy że nie daliśmy rady sprostać oczekiwaniom klientów ...i daliśmy im nieciekawą ofertę? Nie - i odpowiedzieć na wszystkie tak licznie zadawane pytania. W zdaniu na początku wydaje się, że pijarowiec się złamał i przyzna się do beznadziejnej oferty, a dwie sekundy później wydaje się, że on jest tak przekonany o jej genialności, że aż mu głupio, ze z każdym klientem osobno nie mogą się nią pozachwycać. Bardziej konkretne przykłady, czyli cytaty: Dziennikarz: Jak by pan opisał sytuację, w której znalazła się firma? To już głęboki kryzys? Verley: Jesteśmy teraz maksymalnie skupieni na dotarciu do klientów. Tak. Usłyszałem odpowiedź na pytanie. Tylko, że nie na to, bo zdanie "jesteśmy teraz maksymalnie skupieni na dotarciu do klientów" jest odpowiedzią na pytanie "czy jesteście teraz maksymalnie skupieni na dotarciu do klientów?" Dziennikarz: Niektórzy wytykają Państwu wielką arogancję. Zgadza się Pan z tym? Verley: Spędziliśmy wiele godzin, zastanawiając się, co spowodowało, że znaleźliśmy się właśnie w takim punkcie. I naszym głównym wnioskiem było to, że wprowadziliśmy zbyt wiele zmian naraz. ... czyli przejdźmy do tematu pokrewnego. Przecież każdy inteligentny czytelnik sam sobie dopowie, nie trzeba odpowiadać na pytanie wprost. Dziennikarz: Szacowali państwo wcześniej, że podwójnych klientów po fuzji ***8222;n" i Cyfra+ będzie ok. 100 tys. i że o tyle będzie musiała spaść baza abonencka nc+. Czy w obecnej szacuje Pan liczbę spodziewanych odejść wyżej? Verley: Znaczna część z tych klientów to osoby korzystające z płatnej telewizji w różnych lokalizacjach. Dla nich również przygotowaliśmy indywidualną ofertę. Tak, znaczna część i tak, przygotowaliście. A teraz: szacowali państwo wcześniej, że podwójnych klientów po fuzji ***8222;n" i Cyfra+ będzie ok. 100 tys. i że o tyle będzie musiała spaść baza abonencka nc+. Czy w obecnej szacuje Pan liczbę spodziewanych odejść wyżej? Innymi słowy - nie tylko zgadzam się, że każdy mógłby być w ten sposób prezesem, ale jeszcze, że każdy dobry pijarowiec mógłby odpowiedzieć w ten sposób na te pytania mając zaledwie szczątkową wiedzę o firmie... |
przyszła mi wczoraj umowa, na to obiecali :D
w weekend idę do punktu odebrać "gifty" i podpisać umowę na 13 m-cy. |
Cytat:
Edit: Cytat:
1. Najpierw ubolewał, że ciemna masa nie zrozumiała oferty. 2. Teraz ubolewa, że za dużo wałków chcieli zrobić na raz, więc patrz punkt 1. |
Cytat:
|
No ale już widzę, że opcja nc+GO będzie dla mnie dodatkowo płatna. Choć do tej pory mogłem bezpłatnie korzystać z Cyfraplusonline.pl
Mało tego nc+GO jest dostępne tylko na tablety, smartfony i iPad, ale nie na... komputer. Pięknie. |
Dla mnie najwazniejsze ze zostane przy telewizji N do połowy przyszłego roku.
A potem się pomyśli. Dziś mam ochote za to ponarzekać na allegro, tak chamsko zrobionej strony jeszcze nie widziałem. Żeby dopchać sie do kategorii trzeba obejrzeć wszystkie promowane żelazka, sklepy z oponami itd. :sciana: Wszystkie firmy w PL ogarnął chyba jakiś szał wkurzania klientów. |
W najwyższym był w pakiecie bez dopłat.
W reszcie pakietów (chyba wszystkich?) był za dopłatą 15 pln za wersję standard i 20 pln za wersję premium. |
Nawet nie wiedziałem, że wcześniej był tylko w najwyższym.
|
+10/20 zł za multiroom i mamy to samo :) Ale teraz przynajmniej multiroom nie jest tylko w najwyższym pakiecie.
|
List do Abonentów
http://ncplus.pl/strefa-abonenta/akt...t-do-abonentow Cytat:
Teraz najdroższy pakiet to Platinum za 119zł. Tyle, że to nie jest maksimum. :D Po dobraniu opcji dodatkowych takich jak HBO, Cinemax i Filmbox wyjdzie ponad 180zł. || |
Biedny, musiał siedzieć po nocach i łamać sobie głowę, co też źle zrobili :D To nic, że w internecie huczy od 2 tygodni. Lepiej udawać, że nie wiadomo, o co tym głupim klientom chodzi. Z takim myśleniem, to każdy by się nadawał na prezesa nc+.
|
Głównym wnioskiem jest to, że wprowadzili za wiele zmian (na gorsze ;)) na raz.
Rozumiem, że teraz zmiany (na gorsze) będą wprowadzać stopniowo... Super. |
Wszędzie same straty.
I ten prąd na światło przez całe te noce i jeszcze następne. |
Cytat:
|
Zmiękła mu rura?
|
|
Cytat:
Cytat:
|
Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania, idziesz do marketu i wyzywasz kobietę pracującą na kasie, a ona nic Ci nie może powiedzieć, bo jest w pracy. Na szczęscie to tak nie działa, w żadnym zawodzie. Nawet w supporcie i na call center są pewne granice.
|
Cytat:
|
Dokładnie tak, człowiek najpierw jest człowiekiem, a dopiero potem pracownikiem czy prezesem.
Chamstwo nie powinno być tolerowane w żadnym wypadku. Klient korzysta z usług/produktów firmy, ma prawo wymagać dobrze wykonanej roboty, ale nie kupuje niewolników do wyżywania się na nich. Tak samo przełożony nie może znieważać podwładnych. |
Z tym puszczaniem mimo uszu nie zgodzę się. To jasne, że nie może odpowiadać chamsko na chamskie odzywki i reagować na wyzwiska wyzwiskami, ale taki konsultant też ma swoje uczucia i kiedy usłyszy że jest gnojem i skur... to raczej nie należy oczekiwać, że odpowie "oczywiście, a czy chciałby pan usłyszeć więcej o naszej ofecie?" Zresztą, czy wykonując obowiązki służbowe czy nie, chroni go prawo i mógłby po takich wyzwiskach pójść spokojnie do sądu i złożyć pozew.
Sam swojego czasu miałem przez pracodawcę wyraźnie powiedziane - najpierw szacunek do samego siebie, poczucie własnej wartości, potem biznes. I to było kapitalne, bo jeśli człowiek dla pieniądza pozwoli się zeszmacić, to co to za interes? Dodam, że sam nigdy nie wykorzystałem tej możliwości - choć nieraz klienci wykraczali poza granice grzeczności. Raz jeden, kiedy zadzwonił do nas klient ledwie bełkoczący i zaczynający rozmowę od "wy ch...", po prostu po chwili rozmowy się rozłączyłem. I tak zareagowałem bardzo delikatnie, bo koledzy którzy tam pojechali na takie traktowanie po dwóch minutach zerwali z nim umowę, a papierki wypełnili bezzwłocznie po powrocie do biura :D Oczywiście masz rację co do tego, że taki pracownik nigdy nie powinien stracić cierpliwości i reagować podobnie co rozmówca. Jednak każdy powinien mieć prawo do zakończenia rozmowy polegającej na bezproduktywnym rzucaniu obelgami - klient nie płaci za możliwość obrażania kogoś a za usługę i może mówić co chce o jakości tej usługi, ale nie o pracownikach usługodawcy, bo to dwie różne sprawy. Przy czym rozmowę powinny mieć możliwość nagrywania obie strony i to jedynie za poinformowaniem dzwoniącego, a nie zgodą odbierającego, choćby dlatego, że wśród telemaketerów nieuczciwe praktyki nie są niestety rzadkością. |
Cytat:
Konsultant dosłownie lany po pysku powinien puszczać to mimo uszu, to nie ulica, że żyłka pęka... Oni nagrywają to Ty też możesz, potem strasznie długo trwa "wyciąganie rozmowy z archiwum". |
Cytat:
|
A to by bolało! Ból jest passe! ;)
|
Cytat:
|
Panu mówiłem..o balansowaniu.
|
on nie miał ojca,
od urodzenia był sierotą :party: |
Wam naprawdę jest tak potrzebna ta telewizja? Ja odkąd się przełączyłem na naziemną cyfrową, to dalej nie wiem kto jest prawdziwym ojcem Pablito, a mówili, że się dowiem. Wszyscy kłamią! :sciana:
|
Kolega dzwonił do nc+ dowiedzieć się czy jego wypowiedzenie zostało już zarejestrowane.
Pani powiedziała: "tak, pana wypowiedzenie zostało wprowadzone do systemu" i ... cisza. Normalnie zwykle w tym momencie padało: "ale mamy dla pana przygotowaną super ofertę!", a tu nic. Po chwili ciszy pani powiedziała: "to wszystko" i się rozłączyła. :] W ten sposób, to ludzi nie przekonają do pozostania. Edit: Jak już jesteśmy przy Call Center, to taki filmik. |
W sumie dobrze prawicie , ale w moim przypadku to już przeszłość i mówi się trudno .
|
Wynajęcie call center to kwestia dwóch dni, włączając w to szkolenie marketerów. Tylko że, jak piszesz, trzeba jeszcze mieć strategię jakąś ;) Już zauważyli, że obecna jakoś nie do końca się sprawdza...
Swoją drogą francuscy managerowie futbolu mogliby mieć rację, a polscy fani i tak gdyby nie byli w stanie zapłacić, to żadne zaślepienie nie pomoże... Jednak nie bez powodu przed jakąkolwiek zmianą oferty powinny zostać przeprowadzone badania sondujące rynek, w tym przypadku chyba rzeczywiście została zastosowana metoda "wydaje nam się że". Cóż, podręczniki ekonomii potrzebują aktualnych przykładów, ten nadaje się jak ulał do działu o błędach... |
Podejrzewam, że żadnego telefonu na razie nie usłyszysz.
Jeśli strategia była taka, że głupi Polak wszystko kupi, to nie nastawiali się na kadrę obdzwaniających odchodzących klientów. Zatem, nie ma komu dzwonić. :D Mają jakąś tam infolinię, która odbiera telefony, ale pewnie nie ma takiego przerobu, żeby realizować połączenia wychodzące. Podejrzewam, że teraz szukają kadry lub firmy zewnętrznej, która obsłuży uciekających klientów, ale najpierw muszą coś dla nich przygotować. |
No dziś dostałem potwierdzenie odbioru rozwiązania umowy. Na e-maila przyszło ,że kończy się 30.04.2013 a tuner muszę oddać do 14.05.2013. Telefonów nie miałem z propozycjami . Chyba, że teraz się zaczną .
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:24. |