Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f120/)
-   -   Metal Gear Solid V - The Phantom Pain (i Ground Zeroes ;)) (https://forum.cdrinfo.pl/f120/metal-gear-solid-v-phantom-pain-ground-zeroes-92284/)

Trilu 25.01.2016 21:58

Oby to nie było zauroczenie,mnie oczarowała,a potem emocje opadły i urok prysł:P

misiozol 24.01.2016 23:17

Wiec w koncu po 3 miesiacach lezakowania gry zaczolem grac w ta gre , jedno co powiem gra wymiata zwlaszcza w 3D widac glebie obrazu ;)

Trilu 23.12.2015 23:07

No raczej mają ,ale te nie maja
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...wDOLuHTcKmZl4g

Berion 23.12.2015 23:05

Hokeiści mają ochraniacze na waginę? ;p

Trilu 23.12.2015 22:36

Ja tam widzę ochraniacz NFL :P

Berion 22.12.2015 13:49

A tak przypadkiem mi kamera zjechała, analog się zablokował... :fiu:

Ja tam dostrzegam twarz demona. Ale kto wie czy to nie coś gorszego.

Trilu 22.12.2015 11:20

@Berion,gdzie tam zaglądasz ? :P
No to japoński twór ,może kryć jakąś niespodziankę w spodenkach :rotfl:

Berion 22.12.2015 00:32

Ilość załączników: 3
Dobra, zrobiłem wszystkie misje główne, trzy zakończenia obejrzane. Można puścić do żyda.

scr1: Coś nie halo jest z tą Quite.
scr2: "Booocian! Booocian, patrz! Jak on może żyć to my też możemy!" Tak mi się skojarzyło z pewnego filmu.
scr3: Co prawda nie eagle i bez korony, ale na bezrybiu i rak ryba...

Trilu 21.12.2015 13:58

No ,to już wiadomo dlaczego Hideo dostał kopa,zrobił bubla za duże miliony :]
Również zakończenie obejrzałem na filmiku ,a grę już wymieniłem na Batmana:)

Berion 21.12.2015 12:21

Czy muszę kończyć te powtarzające się misje główne (te z tagami: [])? Ostatnią mam 43, wszystkie żółte side opsy skończone i nie mam nowszych. Wyczytałem wymagania na misję 46 i... odechciało mi się momentalnie grać - obejrzałem ukryte zakończenie na jutubie. :]

Czy ktoś w ogóle wykupił wszystkie upg bazy? Zrobiłem już chyba wszystko co było możliwe w wątku głównym, połowę side opsów i dopiero połowę wykupione, nie mówiąc już o upg broni i ekwipunku... a już o kosztach produkcji atomówki nie wspominając! Co za absurd...

Od czego zależy levelowanie ekipy? Mam wszystkie na ~40lv i się jakby zatrzymali. W podglądzie mam wszystkie na czerwono jak wtedy gdy falowicze (trouble makerzy) wszczynają burdy. Ale wszystkich się dawno pozbyłem lub wysłałem na misje samobójcze (niektórych A++ było mi szkoda się ot tak pozbyć). :szczerb:

Dlaczego jak balonuję żołnierza z S to potem ma i tak A++?

- - -

To mógł być najlepszy MGS w historii i klejnot w koronie Konami, ale nie... śmierdzi MMO na kilometr. Stałe doglądanie bazy (nawet brakuje sortowania chłopa na tej liście co przy 700 pozycjach w menu...), bezmyślne powtarzające się side opsy, które nawet nie pojawiają się wszystkie na raz/zaraz po sobie. Ciągle jest się wodzonym za nos i ciągle najprostsze rzeczy wymagają tony pieniędzy, podobnie jak sam transport. Oczywiście można je kupić w sklepie za prawdziwe pieniądze... Wyrżnięty na siłę GZ, brak dokończenia historii którą przedstawiono po łebkach w materiale bonusowym dla specjalnych wydań gry. Co to k*a ma być ja się pytam? Rozumiem, że Kojima pewnie mocno przegiął pałkę w budżecie, ale to ani jego, ani Konami nie usprawiedliwia. Mam nieodparte wrażenie, że to jest jakaś beta (a podobno premierowe wersje uszkadzały save'a po którejś ta misji...).

Jak dla mnie to 5/10 i tylko dlatego tak wysoko, ponieważ wstawki liczone trzymają najwyższy poziom, a cała fabuła jest dojrzalsza i okrutniejsza (palenie dzieci, odstrzeliwanie kończyn). Odczuwam ogromny zawód.

Berion 17.12.2015 01:26

Misja 22 a ja już jestem na permanentnym czerwonym z diabelskim rogiem. ;p Powinien to być alternatywny kostium...

Berion 15.12.2015 18:04

Ja też nie pooglądam. Ale dziś prószył taki testowy. :D

- - -

Z 60h to na bank poleci jeśli chcesz wszystko wykupić.

misiozol 15.12.2015 11:06

Co ciekawe mam ta gre juz ze 2 miesiace , ale czasu nie mam aby sie za nia zabrac :P

Trilu 14.12.2015 08:40

No za 100 lat to sobie śnieg na pewno pooglądam :P
Ostatnio to wszyscy kopiują jeden od drugiego,jak konia dała EA w swoim tasiemcu ,to zapoczątkowało wysyp szkap w grach .Fajnie polatać koniem ,ale bez przesady.

Bill ma kasę i się nie trzyma ,Hugh Hefner za to tak źle nie wygląda jak na swój wiek ,pewnie to przez okłady z młodych pań :D

Berion 14.12.2015 00:01

Znowu mi oczy krwawią. Stawiaj te przecinki jak człowiek. Błagam. :P

Cytat:

Napisany przez Trilu (Post 1344770)
No jakaś zimowa sceneria by stykła,bo tylko w grach i na filmach będziemy taką scenerie oglądać,nawet śnieg spierniczył z naszego kraju.

Czytałem kiedyś ciekawe badania z których wynika, że słońce tak oscyluje co około 300 lat. Za ~100 będziemy do Szwecji mogli po Bałtyku dojechać. ;p

Cytat:

Teraz sprawdziłem Hideo metrykę ,aż trudno uwierzyć w jego 52 latka ,dobrze się konserwuje :)
Jakbyś miał tyle waluty co Kojima też byś się tak trzymał. ;p

revolver0 13.12.2015 22:23

japońce ogólnie dobrze s zakonserwowani... Mnie zastanawia co teraz szykuje dla nas Kojima czy może nadal na bezrobociu xd.

Trilu 13.12.2015 22:05

A się wczoraj zakręciłem :)
Gra się w to tylko po to aby obejrzeć filmiki ,reszta to taka padaka jak nigdy,Hideo powinien kręcić filmy ,jak ma wolny czas :)
No jakaś zimowa sceneria by stykła,bo tylko w grach i na filmach będziemy taką scenerie oglądać,nawet śnieg spierniczył z naszego kraju .
Teraz sprawdziłem Hideo metrykę ,aż trudno uwierzyć w jego 52 latka ,dobrze się konserwuje :)

Online to już całkiem padaka ,rozegrałem dwa mecze i to było na tyle.

Berion 13.12.2015 17:28

System jest ustawiony pod online, upg kosztują kosmiczne ilości kredytów, a rozbudowa bazy jeszcze więcej zasobów. I to się głownie przekłada na monotonię bo przez to m.in zrobili ponad sto, nic nie wnoszących TAKICH SAMYCH misji...

Jestem w połowie gry, a nie mam możliwości upg konia, którego i tak już nie będę używał. I tak to jest to jest ze wszystkim w tej grze.

Zdecydowanie lepszy byłby otwarty MGS, ale z linią fabularną ani nie blokowaną sprzętem, ani misjami pobocznymi, ani w ogóle nie powinno być jakichkolwiek misji. Mam też dosyć piasku i arabów, sawanny i murzynów. Ileż można... Jakaś dżungla by się przydała jak w MGS3, wielkie miasto, Syberia czy coś w ten deseń.

Trilu 12.12.2015 23:12

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1344652)
Porównaj wersję grową z tą abominacją. Growa też jakaś piękna nie jest, ale coś w niej jest takiego. To samo uczucie miałem oglądając dziewoję w Remember Me.

Zdecyduj się albo fenomenalna albo dobra. ;p

Jak już mam 20h to dokończę, póki co grinduje fanty i pieseła (jeszcze Quite się nie przyłączyła).

Eee byłem po pewnej misji i mi się udzieliło ,ale po tej misji było tylko coraz bardziej monotonnie,ta gra jest ogólnie na jedno kopyto ,wszystko jest na jedno kopyto ,ale wstawki są fajne i przez to tylko to przechodzę ,przez te wstawki :P
A ta kobita ma tyle tego czegoś ,no i przez to ,to przejdę :D

Berion 12.12.2015 21:07

Porównaj wersję grową z tą abominacją. Growa też jakaś piękna nie jest, ale coś w niej jest takiego. To samo uczucie miałem oglądając dziewoję w Remember Me.

Zdecyduj się albo fenomenalna albo dobra. ;p

Jak już mam 20h to dokończę, póki co grinduje fanty i pieseła (jeszcze Quite się nie przyłączyła).

Trilu 12.12.2015 15:08

No bez jaj He-Man ,a nie do Szkieletora ,ma większe cycki :P
Gra jest trochę nudna ,ale lepszej w tych klimatach nima,trzeba się cieszyć z tego co jest ,toż to ostatnia dobra gra na ps3,a nie Yakuza chyba wyjdzie na ps3 ,albo już wyszedł .

Berion 12.12.2015 00:03

Padło i na mnie, jestem po ~16h gry. Myślałem już, że nie przetrawię "Avengersów" z pierwszych misji, ale wyszło chyba na to że klon BB był na haju (błagam was, powiedzcie że tak właśnie było...). Potem jest tylko gorzej... Co chwilę obowiązkowe tutoriale, zamiast od razu oddać WSZYSTKO pod kontrolę gracza. Nienawidzę wodzenia za nos bardziej od tych tutoriali. I nuda jak cholera, prawie żadnych scenek, bezsensowny sandbox który służy tylko do grindowania i uniemożliwia swobodne wykonywanie misji (i w ogóle wtf? misje? co to ma być?). Przede mną misja 12, a ja mam już dość...

Podoba mi się pomysł z zarządzaniem i rozwijanie bazy. Tylko to mi się póki co podoba. :hmm:

PS: A ta figurka jest ohydna. Wygląda jak żona He-Mana... a nie jak growa Quiet-ciunia. ;p

Trilu 24.11.2015 23:31

Pod choinkę dostanie zestaw do zabawy :P

mgit 24.11.2015 23:28

Cytat:

Napisany przez Trilu (Post 1343027)

Gdzie ty jej będziesz wkładać ten pistolet po lewej... innych akcesoriów nie dokupiłeś typu mini wibrator :rotfl:

Trilu 24.11.2015 23:20

Laleczka do zabawy :D

http://assets.vg247.com/current//201...et_figure1.jpg

M@X 24.11.2015 23:01

Quiet wraca w najnowszym Patchu :-)!

Trilu 24.11.2015 22:40

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1337746)
Skonczylem "The Phantom Pain". Prawdziwa rozrywka zaczyna sie po przejsciu glownej linii fabularnej, ktora zrobiona zostala chyba tylko pod wspolczesnych graczy (dyzo grania, malo przerywnikow fabularnych). Potem jest lepiej - mniej gramy, fabula sie zageszcza a pomisji 46 mialem opad szczeki...

Zgodzę się w 100% :)
Normalnie szczena opada,ta gra jest fenomenalnie dobra ,choć nie jestem fanem serii, to tą część przejdę na 110% :)
Do tego przepiękna Quiet :D

Trilu 12.11.2015 09:14

Gra się skończyła ,a psa ani widu ani słychu ,teraz wróciłem do misji pobocznych ,może się pojawi burek .

szczuru 11.11.2015 22:25

Przejdź parę misji i za "którymś tam" powrotem do Mother Base dołączy on do Ciebie :)

Trilu 11.11.2015 20:06

Nie mam kundla ,nie zabrałem skubańca ,teraz się cofnąłem zabrałem kundla do Motherbase i co dalej ,gdzie się hoduje tego wilczura .

szczuru 13.10.2015 04:03

AC!D-y są świetne :D

M@X 12.10.2015 20:53

Tekst swietny. Ja tylko dodam ze wywracacz szczeki do gory nogami calej gry (nie czytac do zobaczenia True Ending) czyli motyw ze nie gramy Snake'iem tylko jego fantomem nie jest nowy i zastosowano go jyz w MG AC!D 2. Ale kto to mogl wiedziec skoro AC!Dy przechodzili tylko zatwardziali fani serii ;-).

DejaVu 12.10.2015 19:13

http://gameplay.pl/news.asp?ID=94425 :spie:

mgit 11.10.2015 23:27

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1339222)
Co Wy palicie? O.o

Coś mocnego - i nie chcą się podzielić :rotfl:

M@X 11.10.2015 22:57

Co Wy palicie? O.o

Halas19 11.10.2015 20:27

Ostatnio gadałem z kolegą o nowym MGS'ie i wymyśleliśmy nowe zakończenie, które miałoby zwieńczyć serię. Wpadliśmy na najbardziej absurdalny pomysł :D
Kojima zaskoczył wszystkich; na końcu budzi się facet, ubrany w żonobijkę z browarem w ręku, który po robocie zasnął w fotelu i wszystko mu się przyśniło, a żaden Big Boss i Metal Gear nigdy nie istniały.

W sumie bym się nie zdzwił gdyby Kojima wpadł na takie zakończenie, żeby wszystkich ztrollować ;p

Berion 30.09.2015 19:06

@Szczuru
Ja też tego nie znoszę. Myślałem, że tylko "płatny prolog" został tak skrzywdzony. Szkoda.

@revolver0
Motory, wóz pancerny i MG Rex.

revolver0 30.09.2015 16:38

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1337895)
Niewykluczone. ;p

@ M@X
Szajs jak szajs. Z technicznego punktu widzenia każdy MGS to majstersztyk. Dobra grafika, dźwięk, mechanika, bonusy, brak błędów w dniu premiery, świetne wstawki liczone (filmiki ;]). Od czasu genialnej jedynki Kojima przyzwyczaił nas do takiego poziomu.
Jednakże to czego nienawidzę w tej serii od czasu MGS2:
- Mix metafizyki z hi-tech i political fiction. Pasuje jak pięść do dupy (Psycho Mantisa w MGS jeszcze można było przeboleć).
- Homoseksualne aluzje.

Do tego w MGS4 doszły mini gry, a ja nienawidzę mini gier. I to na dodatek jest ich kilka, są uciążliwe i cholernie trudne... Prawie tak w*jące jak tortury Węża w MGS. Timingi też zmniejszyli (pół godziny wczoraj się wściekałem bo nie mogłem Vampowi Syringa zaaplikować). Często przeciwników jest nieskończona liczba i nie ma spokoju. A do tego mało jest gry w grze. Dla mnie to 6/10.

Podobno MGS5 przegina w odwrotną stronę...

o których mini grach wspominasz?

szczuru 30.09.2015 11:59

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1337895)

Jeśli masz na myśli fakt, że MGS4 jest bardzo przegadany i przewazają w nim FMVwzgledem samej rozgrywki to tak - MGS5 zawiera dużo więcej "gry w grze" ale IMHO mimo Peace Walkerowej struktury, której nie cierpię (podział na misje) jest nadal ŚWIETNY a historia w nim opowiedziana hmm... podzielam zdanie M@Xa ;)

Berion 30.09.2015 10:50

Niewykluczone. ;p

@ M@X
Szajs jak szajs. Z technicznego punktu widzenia każdy MGS to majstersztyk. Dobra grafika, dźwięk, mechanika, bonusy, brak błędów w dniu premiery, świetne wstawki liczone (filmiki ;]). Od czasu genialnej jedynki Kojima przyzwyczaił nas do takiego poziomu.
Jednakże to czego nienawidzę w tej serii od czasu MGS2:
- Mix metafizyki z hi-tech i political fiction. Pasuje jak pięść do dupy (Psycho Mantisa w MGS jeszcze można było przeboleć).
- Homoseksualne aluzje.

Do tego w MGS4 doszły mini gry, a ja nienawidzę mini gier. I to na dodatek jest ich kilka, są uciążliwe i cholernie trudne... Prawie tak w*jące jak tortury Węża w MGS. Timingi też zmniejszyli (pół godziny wczoraj się wściekałem bo nie mogłem Vampowi Syringa zaaplikować). Często przeciwników jest nieskończona liczba i nie ma spokoju. A do tego mało jest gry w grze. Dla mnie to 6/10.

misiozol 30.09.2015 10:37

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1337889)
Ty sie praktycznie w rok stales taka zgredliwa zrzeda ze to jest szok...

:hahaha: Genialne, mi sie wydaje ze mu dupy brak i przez to tak marudzi jak baletnica lol2

M@X 30.09.2015 07:40

Ty sie praktycznie w rok stales taka zgredliwa zrzeda ze to jest szok...

Berion 30.09.2015 00:13

A ja sobie odświeżam MGS4, który to przy okazji odświeża mi także pamięć co tam się działo w poprzednich częściach - przy okazji z trofeami z patcha.
Ale to szajs niestety. ;(

MGS5 pewnie też... ale to już ostatnia część i koniec pewnej ery w grach. Choćby dlatego warto zagrać (czy nie warto? :P).

M@X 29.09.2015 07:53

Skonczylem "The Phantom Pain". Prawdziwa rozrywka zaczyna sie po przejsciu glownej linii fabularnej, ktora zrobiona zostala chyba tylko pod wspolczesnych graczy (dyzo grania, malo przerywnikow fabularnych). Potem jest lepiej - mniej gramy, fabula sie zageszcza a pomisji 46 mialem opad szczeki...

Manewr ktory pamietam z AC!D 2 - wychodzi na to ze w Outer Heaven rzadzil do samego konca Phantom i to on dowodzil Operation Intrude N313 i to jego zabil wowczas Solid. BB siedzial spokojnie w Zanzibarze i spotkal sie z synem duzo pozniej. Najlepsze jest to, ze stalowy "rog" ktory wbija sie w czolo czlonkowi zalogi helikoptera, ktory byl fantomem, widac juz podczas wybuchu w Ground Zeroes, gdy obejrzymy to klatka po klatce. Mistrz znowu sie z nami pobawil :-)!

9/10. Zaluje ze "Phantom Episode", o ktory, szczuru wspominales nie jest grywalny i nigdy nie trafil gry - to mogla byc najlepsza z misji kiedykolwiek w MGS!

loki7777 13.09.2015 13:27

Na X360 pogram we wszystko - chyba poza 1:)

DejaVu 13.09.2015 13:15

''Ściąga'' dla lokiego7777 ;) : http://gameplay.pl/news.asp?ID=93664 i http://gameplay.pl/news.asp?ID=93690 na PC jest MGS1 i Twin Snake można też pograć na emulatorze w Snake Eater lub na PS3 MGS HD

M@X 13.09.2015 11:18

Ground Zeroes byl prologiem. Konczy sie w pewien okreslony sposob po czym nastepuje Phantom Pain. Jakis czas pozniej :->

DejaVu 13.09.2015 06:38

A jak to się ma do Ground Zeroes ? to są misje poboczne w Phantom Pain ?

loki7777 12.09.2015 16:25

Nie zauwazylem "3":)

szczuru 12.09.2015 02:44

@loki7777, co do MGS3 to prędzej PCSX2 ;) a PPSSPP do Peace Walkera ;)

loki7777 12.09.2015 00:00

EPSX moj drogi:) Ja ma Xboxa 360 to sobie nadrobie:)

M@X 11.09.2015 23:21

Jesli nie grales przynajmniej w MGS 3 i MGS:PW, a najlepiej we wszystkie to nie masz po co zaczynac gry.

Z tego damego powodu nie rozumiem wydania tej gry na PC - pierwsze 2 czesci sagi Big Bossa nigdy nie zostaly wydane na te platforme, wiec skad pececiarze maja znac fabule calosci?

A rece mi totalnie opadly jak przeczytalem komentarze na PCLabie w stylu "Kto bedzie w to gral jak nie jest po polskiemu?". 2015 rok a u rodakow dalej ciemnota w glowach...

loki7777 11.09.2015 22:30

Tylko 7H? Konczyc ta czesc czy jechac od 2(czy fabula jakos powiazana, czy luzna wariacja na temat) - bo w sumie tylko 1 na psx skonczylem:)

M@X 11.09.2015 21:21

Skonczylem glowna linie fabularna. Przez n-1 misji totalnie slabo, na koncu oczywiscie rozklad na lopatki.

Czekam na Chapter 2

szczuru 11.09.2015 17:01

Cytat:

Napisany przez Halas19 (Post 1336123)
Już nie mogę się doczekać :D :D Ale to może mi troch zająć ;p
Czyli jednak określenie "magnum opus" nie było użyte przez Kojimę nad wyrost :)

Wielu gra się podoba, ale ciekaw jestem czy Berion nadal uważa, że jest zbyt przesiąknieta "Peace Walkerem" i jest na nie ;p ?

Pewnie tak będzie uważał - w końcu mechanika taka jak w GZ + rozbudowa Mother Base ale za to klimat i fabuła - miodzio :D

Halas19 11.09.2015 14:20

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1336109)
Skończyłem wczoraj główną linię fabularną i jak dla mnie majstersztyk Kojimy. "Ukryte" zakończenie Quiet tak zagrało mi na emocjach, że szok. Natomiast główne zakończenie mimo, że przewidywalne to też nieźle ryje banie :szczerb: Ja chce dalszą część historii :D

Najlepiej opowiadającą co robił Liquid z Sahelanthropusem, ten "psychiczny" chłoptaś no i... Big Boss

Już nie mogę się doczekać :D :D Ale to może mi troch zająć ;p
Czyli jednak określenie "magnum opus" nie było użyte przez Kojimę nad wyrost :)

Wielu gra się podoba, ale ciekaw jestem czy Berion nadal uważa, że jest zbyt przesiąknieta "Peace Walkerem" i jest na nie ;p ?

szczuru 11.09.2015 12:22

Skończyłem wczoraj główną linię fabularną i jak dla mnie majstersztyk Kojimy. "Ukryte" zakończenie Quiet tak zagrało mi na emocjach, że szok. Natomiast główne zakończenie mimo, że przewidywalne to też nieźle ryje banie :szczerb: Ja chce dalszą część historii :D

Najlepiej opowiadającą co robił Liquid z Sahelanthropusem, ten "psychiczny" chłoptaś no i... Big Boss

Halas19 11.09.2015 08:15

@ DejaVu - to dużo byś tej wódki kupił, gra stoi jakieś 249 zł; jakiś tydzień picia bez przerwy, od rana do wieczora - miałbyś potem prawdziwy, a nie fantomowy ból... głowy :D

@ M@X - szybko Ci idzie, ja mam dopiero 7%, ale może to ja się opie***łam ;p

Fakt, gra się fajnie. Podoba mi się swoboda podchodów, elastyczna mechanika (przynajmniej jak na moje obecne doświadczenia ;p ), i kupa gameplay'u i to przekozackiego :D
Nikt mi nie przerywa, jak coś chcą to dają znać przez radio, może i odrywa się to od kanonu, ale np. MGS2 to już była przesada ( jak dla mnie trójka pod tym względem była ok, nie było tych przydlugich rozmów radiowych, a w filmikach też były konkrety).
Gra jest na duży plus jak dla mnie, chociaż jeśli chodzi o scenariusz to na razie ciężko się wypowiadać ;p
Choć klimatu jedynki i tak nic nie przebije, mimo braku kosmicznych możliwość nowego Węża :)

No i do tego konsola - wygląda git ;)

M@X 11.09.2015 07:52

Dzisiaj skoncze. Zostala mi ostatnia misja. Jest inaczej. Jest malo cutscenek. Gra jest swietna, ale brak mi klasycznej estetyki ciaglego dramatu. Tu jest jakos za duzo akcji, a za malo filmowych idniesien do poprzednich czesci ;-).

DejaVu 11.09.2015 05:08

https://www.youtube.com/playlist?lis..._8yBa7R0ZBmVMM można obejrzeć , a zaoszczędzoną kasę przeznaczyć na wódkę :spoko:

Halas19 11.09.2015 02:52

Phantom Pain już parę dni jest na rynku, a dyskusja leży ;p
Ktoś z Was już grał, ma ktoś może jakieś spostrzeżenia, cokolwiek ***55357;***56841;

Berion 17.07.2014 20:21

Tam jest taki fabularny sajgon, że trzeba zacząć przynajmniej od Metal Gear Solid, ale najlepiej to od Metal Gearów. Mnie podobały się tylko MG, MGS i MGS3. Każda inna część to IMHO chłam.

- - -

Porównanie z Virtuous Mission jest dobre, ale dalej nie zmienia faktu że jest to demo (dema mają przecież różną "długość"). Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że demo techniczne. A te wszystkie czynności które wymieniłeś to zapchajdziury. Fajnie że są, fajnie że nie w DLC, ale mniej fajnie że tak naprawdę nic nam one nie dają - to takie popierdółki jak łapanie małp w MGS3 - usprawiedliwiacze ceny.

CeKa 17.07.2014 20:00

Ja tam w MGS'a nie grałem i nie zamierzam, taka niby osławiona gra, a widziałem którąś część (z tych na ps3) i jakoś nie spodobała mi się. Tak to jest jak nie grało się w pierwsze części to potem ciężko zacząć, a może po prostu trafiłem na słabą część, Guns of the Patriots bodajże.

Wątpie abym kiedyś jeszcze znalazł na nią czas, chyba że wyjdzie ta nowa część i okaże się warta :)

DejaVu 17.07.2014 18:21

Trochę drogie to demo ,ale mi się podoba , trochę skomplikowane , nie znam języka , więc nie wiem o co chodzi :ysz: filmiki też fajne , już nie mogę się doczekać Phantom Pain :sciana:

M@X 17.07.2014 17:16

Lzesz, rusalko ;-).

Pamietasz demo MGS 3? Konczylo sie tuz po dotarciu do miejsca przetrzymywania Sokolova. Z sytuacja jaka opisujesz mielibysmy do czynienia gdyby cale Virtuous Mission bylo zawarte w demie, a tak nie jest. Groind Zeroes to takie wlasnie Virtuous Mission.

Berion 17.07.2014 15:07

Ale zapłaciłeś za *demo*, nie przeszkadza Ci to? ;)

M@X 17.07.2014 14:35

Mnie nie ;-). Swietnie sie bawilem rozgryzajac na wszystkie psosoby, speedrunujac, zdobywajac naszywki XOF i cala reszte. Juz sie nie moge doczekac co bedize gdy Big Boss wybudzi sie z dziewiecioletniej spiaczki.

Berion 17.07.2014 13:07

To nie gra, tylko demo... Płatne demo. Zrobili Cie w balona. ;p

DejaVu 17.07.2014 12:01

Metal gear solid V ground zeros

Właśnie za pośrednictwem UPS dotarła do mnie ww gra :taktak: ale jak to mówią ,, biednemu wiatr w oczy,, :ysz: przed paroma minutami wyłączyli mi prąd :sciana: chwilowo więc recenzji nie będzie :'(

revolver0 06.05.2014 22:44

A po co na płatne demo mają się starać, lepiej zapewne będzie to wyglądać na ps4.

Berion 06.05.2014 22:24

Ilość załączników: 2
Już wiem co mnie najbardziej irytuje. Kamera. Jest za blisko i uczepiona ramienia. W wąskich korytarzach nic nie widać co się dookoła dzieje. Po co to zmieniali? W MGS3S (i chyba 4 ;p) była idealna.

Grafika na PS3 też taka sobie:

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1399407833

I nie obyło się bez Kojimowskich bzdur: :D

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1399407855

Berion 01.05.2014 23:17

Na dodatek wnerwia mnie to sterowanie i kamera. Wolałem wolną kamerę jak w MGS3, a nie z ramienia. Bezsensowne są też te bullet time'y. Nie mogę nikogo zheadshotować bo celownik nie jest na krzyżyku tylko pusty w środku.

Jak tak będzie wyglądać Phantom Pain, a wątpliwe aby zmienili mechanikę, to ja chyba spasuję.

Dlaczego co nową grę wezmę to czuję mega zawód. Coś zawsze jest sp*e, coś co rujnuje grywalność.

szczuru 01.05.2014 22:59

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1282200)
Skosztowałem Ground Zeroes. Jakieś to takie... Peace Walkerowe. Czyli słabo. Struktura misji, tpp shootera, Snake'a nie podkłada już Heyter (czy jak mu tam było ;]). Póki co w ogóle mi się nie podoba...

Odczucia mam podobne. Paradoksalnie najmniej przeszkadza mi właśnie brak Davida Haytera - był za***isty i nikt inny nigdy nie będzie tak pasować do Snejka ale Kiefer Sutherland też daje nieźle rade (Kept you waiting huh :P ). A cała reszta wydaje mi się taka jakaś... nijaka. Może jest to spowodowane tym, że nigdy wcześniej nie dostaliśmy płatnego dema MGS-a - inaczej mówiąc - po 2-3h gry, gdy ta się kończy czułem się dziwnie. Za krótko, za mało, dziwnie, nie zdążyłem się wczuć w klimat i właśnie Pis Łolkerowy posmak może by mi "przypasił" gdybym mógł z tą grą spędzić np 10h(+). To w sumie tyle - nadal z "wypiekami" czekam na Phantom Pain ale... mam nadzieję, że wypełni tą pustkę, którą zostawił we mnie Ground Zeroes :P

Berion 01.05.2014 22:08

Skosztowałem Ground Zeroes. Jakieś to takie... Peace Walkerowe. Czyli słabo. Struktura misji, tpp shootera, Snake'a nie podkłada już Heyter (czy jak mu tam było ;]). Póki co w ogóle mi się nie podoba...

ethar 16.09.2013 23:13

Nie wiem czy słyszeliście, ale dzisiaj usłyszałem że Kojima stwierdził że podczas promocji gry on nie będzie grał w MGS5, bo jest dla niego za trudna :P

M@X 27.04.2013 20:14

Metal Gear Solid V - The Phantom Pain

A ja widzę - od strony reżyserskiej. Sam Kojima zresztą przy okazji MGS 4 przyznał, że rozmowa dwóch Hayterów wyglądałaby beznadziejnie na ekranie, w związku z czym rolę Big Bossa grał Richard Doyle.

Berion 27.04.2013 20:00

Struny głosowe mają te same (klony przecie), więc nie widzę przeciwwskazań.

M@X 27.04.2013 10:50

Kojima tweetowal niedawno scenariusz z napisem "PROJECT_TPP" - byly 3 tomy ponumerowane. Sadze ze tyle bedzie rozdzialow - najnowszy trailer wyraznie mowi, ze Big Boss byl spiaczce 9 lat (LIquid w MGS 1 wspomina ze "cialo ojca pod koniec zycia bylo w rozkladzie), a jako ze juz w Peace Walker widzielismy Outer Heaven w pelnej krasie (BB i Kazuhira Miller rozwineli koncepcje Gene'a z MGS:PO) to logicznym jest, ze gdy Big Boss obudzi sie ze spiaczki Major Zero po jego dezercji wobec Patriotow wdrozy juz projekt "Les Enfants Terrible", a wiec sadze ze w ostatnim rozdziale Big Boss spotka nastoletniego Solid Snake'a.

ethar 27.04.2013 10:40

W ogóle uzasadnianie że David Hayter nie będzie podkładał głosu spowodowana wiekiem protagonisty jest nie na miejscu. Old Snake z MGS4 był o wiele starszy a i tak Hayter mu podkładał głos. Coś tu nie gra...

M@X 28.03.2013 08:46

Metal Gear Solid V - The Phantom Pain

Wlasnie KP podpisalo na siebie wyrok...

szczuru 28.03.2013 01:30

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1246653)
Co drugi MG/MGS im wychodzi, więc na MGS5 przypada hit. :D

Ale... bez haytera to już nie to samo. To jak 007 bez Borewicza lub albo Stawka Większa niż Życie bez umm... Klosa ;p.

To ja zacytuje podobne odczucia z innego forum :D

Cytat:

Metal Gear without Hayter as Snake is like Rambo without Stallone, The Godfather without Pacino... like Super Mario without Mario, God of War without Kratos, Portal without companion cube. IT'S LIKE F*CKING TETRIS WITHOUT THE F*CKING BRICKS!

Berion 28.03.2013 01:28

Co drugi MG/MGS im wychodzi, więc na MGS5 przypada hit. :D

Ale... bez Haytera to już nie to samo. To jak 07 bez Cieślaka albo Stawka Większa niż Życie bez Mikulskiego. ;p.

szczuru 27.03.2013 22:03

Metal Gear Solid V - The Phantom Pain (i Ground Zeroes ;))

Najnowszy trailer:

Cytat:

Napisany przez ppe.pl
David Hayter nie powróci jako Big Boss. Zmiana ta podyktowana jest wiekiem protagonisty. "Piątka" ukaże się oczywiście na PS3 i X360.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:13.