![]() |
Ok dzięki mam tylko jeszcze jedno pytanie bo z tego co rozumiem kupie w banku kartę i mam np.(1500) limitu to jak przeleje na nia 1500 zl to mi zablokują ? i kolejne to tak samo będę miał jak bym przelał nie wiem np. 1400zl to tez mi zablokują do pierwszego zarejestrowania. jak by ktoś mogl podać np. gg bo jestem w tym zelony i dziękuje za wyrozumiałość bo dla niektórych te pytania mogą wydawać się głupie ale dla mnie sa wazne
|
No dobra.. minuta :>
|
Chodzi o całą operację, zalogowanie się do konta, wejście w przelewy, zdefiniowany odbiorca + kwota na stałe i wpisanie kodu sms. Z zapasem trzy minuty, a niektórzy robią tutaj aferę :P.
Można nawet zlecenie stałe zrobić -> tak chyba pocznę ;). |
Mi to w mBanku przy zdefiniowanym odbiorcy zajmuje jakieś 2 sekundy.
|
A ile mnie to kosztuje? 3 minuty roboty? :)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego mam rachunek w mBanku, który jest moim kontem głównym i po wypłacie przelewam 300 zł na ING i płacę nią tankując samochód :-). Konto w ING założyłem po to, żeby mieć darmową kartę wirtualną do płacenia kartą płatniczą na zagranicznych serwisach (np. Spotify), bo zawsze musiałem się o to kogoś prosić, a tutaj działa znakomicie i nic nie kosztuje :-). |
karta paypal
|
Cytat:
Cytat:
http://www.bzwbk.pl/karty-platnicze/...adowaniem.html powiazujesz ja z kontem paypal i masz katrte platnicza paypal ;) |
Możesz podać linka do aukcji, na której można kupić taką kartę? Pierwszy raz o czymś takim słyszę.
|
nie to ze cos mam przeciwko ale odpowie ktoś na moje pytania ?
|
W mbanku musisz mieć transakcje kartą, inaczej zapłacisz prowizję. Mówimy oczywiście o karcie debetowej. I niestety coraz więcej banków idzie w tym kierunku
|
Czy ja wiem.. mam tak od dłuższego czasu w Inteligo (przelewam nie więcej niż 200-300 złotych sporadycznie, żeby mieć coś na karcie) i ostatnio także na jednym rachunku w MBanku. I i tu i tu działa to bez problemu.
|
Cytat:
|
Pomoc
jojojoju. do niczego nie zgodnego z prawem po prostu dużo się naczytałem na ten temat i chce wiedzieć czy jak kupie na allegro i będzie zablokowana to jest do wyrzucenia czy można isc do banku wiec jak możecie to odpowiedzcie na pytania bo ja wiem do czego ona sluzy
|
Jak masz osobny rachunek, do którego masz kartę, to też uzupełniasz kiedy chcesz ;)
|
Pewnie alternatywa do karty płatniczej w banku. Tankujesz ją i możesz robić takie same zakupy jak zwykłą płatniczą.
Plusy takiego rozwiązania to separacja między kartą, a rachunkiem - uzupełniasz wtedy kiedy chcesz. |
To ja też mam w takim razie pytanie:
po co ci ta karta? :pytanie: |
karta paypal
Witam wszystkich jestem nowy mam pytanie odnosnie kart Paypal narazie dowiedzialem sie tyle ze mozna ja zakupic na alegro albo w banku ze nie ma na tym zadnych danych osobowych ale co miesiac trzeba taka karte rejestrowac (wiec nie jest calkiem anonimowe) czytalem tez ze moga zablokowac kase na tej karcie wiec moje pytania brzmia :
1.Czy jak kupie na alegro taka karte i bedzie zablokowana to jest do wyrzucenia ? 2.O co chodzi z tym rejestrowaniem ? 3.Po jakim czasie zablokuja mi kase ? I oczywiscie jak wiecie cos jeszcze ciekawego na temat to tez prosze o informacje |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:05. |