![]() |
dopreprogramy i ten ich downloader...
cześć, da się to marketingowe dziadostwo dla noobów wyblokować z wyników wyszukiwania google?
Mnie zawsze interesuje znalezienie instalatora, a nie programu pobierającego instalator i proponującego jeszcze jakiś inne rzeczy. Jak nie ma, to by było smutno :'( Przydałaby się jakaś akcja aby ich linki wycięli z google. Rozumiem teksty, artykuły itp ale nie linki do ich programu pod każdą możliwą nazwą! |
Jak mi kiedyś ktoś tu na forum pokazał (bo mnie też to wkurzało), pobierając program można skorzystać z linków bezpośrednich. W nowym designie po prawej stronie u góry, specjalnie na szaro żeby nie rzucało się zanadto w oczy ;)
Jeżeli jesteś zalogowany, downloader przestaje być domyślną metodą pobierania. |
Nie, w ogóle nie mam tam konta. Ja tylko nie chcę ich widzieć w wyszukiwarce...
|
A nie pójdzie jak w guglu dopiszesz -dobreprogramy* ? :pytanie:
Tak tylko pytam. :] Poza tym zawsze można się przełączyć na inną niż .pl domenę gugla, gdzie dobrychprogramów będzie mniej. :mruga: |
tak, to jest jedna z opcji, ale da się tak aby doklejało się to automatyczne? np w operze
|
Cytat:
|
sprawdzę, a jak wyjdzie, że takie rzeczy nie tylko w erze to co?
|
Ilość załączników: 1
:czytaj:
Załącznik 62938 |
Nie rozumiesz. Ja tam w ogóle nie chcę wchodzić.
Ta ich usługa pobierania na małpę jak i link bezpośredni jest zbędna jak dla mnie :) Wycięcie ich skróci moją drogę do szukanego pliku bo szukam od razu download na stronie producenta bez ich pośrednictwa. |
Jak dobrze ze do makowych .app nic nie dokladaja...
:szczerb: |
Bo nie ma interesu kombinować dla tego marginesu? :>
|
grzeniu też mi się tak wydaje. A ten przedmiotowy downloader nie jest dla naszego dobra - to tylko kolejny dobrze przemyślany model biznesowy do trzepania kapuchy a my jesteśmy tymi lemingami, którzy ją trzepią.
|
No my to akurat nie... :]
|
A to na stronie producenta/autora/projektu nie można pobierać instalek?
|
Tak, owszem masz rację ;)
Kris o to właśnie chodzi, co nie wpiszesz to na 2, 3 miejscu masz DP z tym ich instalatorem ;) |
Ja ciągle nie rozumiem.
Na pierwszym miejscu i tak najczęściej jest strona producenta, to po co wchodzić w 2 czy 3. A nawet jak już wejdziesz w te dobreprogramy, to i tak są tam też linki bezpośrednie. Fakt, że nie rzucają się w oczy, ale są. Dużo bardziej denerwują mnie "gratisy" dorzucane do instalatorów... Nic już normalnie nie można zainstalować. |
Ja już od dawna nic nie instaluję.
Jeżeli programu nie da się "sportablić" - szukam innego. :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
a. doinstalować trochę łajna reklamowo-szpiegującego ;] b. nie kłopotać użytkownika... wyborem wersji (a to x86, x64, i486, i684, win32, win64, wersja systemu, nazwa systemu itd... :haha:) c. wiedzieć ile razy program jest instalowany Akurat w przypadku DP to przede wszystkim punkt a. ;P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:56. |