![]() |
JAK PODŁĄCZYĆ LAPTOP TOSHIBA POD WIEŻE SONY LBT -D209
Witam,mam problem,posiadam laptopa Toshibę,oraz wieżę Sony,kupiłem dziś odpowiedni kabel który podłączyłem pod wieżę do gniazda Video a w laptopie do gniazda słuchawkowego,i problem- słychać tylko buczenie z głośników.Gdzie tkwi problem?Nie chcę zbyt dużo kombinować aby czasem nie uszkodzić laptopa,może coś źle zrobiłem?
|
Podłącz do gniazda antenowego. :szczerb:
|
Jak do gniazda antenowego?Przecież wieża ma gniazda na wtyki video-phono? może coś w laptopie musze zmienić? Gniazdo antenowe?
|
To bardzo szczegółowy opis urządzeń: "laptop Toshiba" i "wierza Sony". Prawie tak bardzo jak opis celu, który chcesz osiągnąć i - dla przykładu - "kupiłem samochód Mercedes i klawiaturę QWERTY". :P
Napisz ten post po Polsku i po ludzku to dopiero się będziemy zastanawiać. |
?????
Cytat:
nie rozumiem Ciebie,Mercedes może być stary i przechodzony,podobnie z klawiaturą,zadałem pytanie i tyle,nie o samochodach czy klawiaturach - ale mi porównanie :P |
Może też być Mercedesem SLR GTi 5,2 albo Mercedesem S550. To teraz się mocno skup bo to jest dokładna analogia tego co powinieneś zawrzeć w swoim pierwszym poście.
|
Myślę że kolega Czaro80 chce podłączyć wieże by mieć dodatkowy wyświetlacz/monitor xD
A tak poważnie, ta wieża ma wejście audio in? Jeśli tak to np. potrzebujesz kabel MINIJACK - 2XRCA. Co do buczenia to może mieć wpływ głośność dźwięku w notebooku, daj z 50% głośności i zobacz czy dalej buczenie jest, jak jest zmniejsz bardziej. |
Cytat:
"Mesie" są już niemodne,jak już to dla dzieciaków z bogatych domów- głównie nazywanych "burakami " Cytat:
Tak dokładnie z laptopa Toshiba chcę zrobić złotą plazmę na ścianę xD Wieża ma wejście audio IN ( gniazdka Phono oraz Video -ponoć nie ważne które bo oba gniazda mają to samo audio ).Przewód mam Mini Jack-2XRCA.Jak wieczorem wrócę z pracy to sprawdzę jak podłączę czy nadal będzie jakieś buuu z głośników od wieży głośniki - made in Belgium ! nie made in China :D . Podobnie wieża - made in Belgium .W laptopie zmniejsze głośność na min.Pozdrawiam. http://www.abcpc.pl/files/photos/23/...5/original.jpg |
Nie skupiłeś się.
Czy nie wydaje Ci się że powinieneś podłączyć OUT z "laptopa Toshiba" do IN "wierzy Sony"? Używaj tego przycisku, całkiem fajny jest. http://forum.cdrinfo.pl/images/pl/buttons/edit.gif |
OUT z laptopa to zazwyczaj wejście słuchawkowe, jak innych nie ma xD Choć są modele z osobnym wyjściem xD
|
Cytat:
już to dawno zrobiłem - gniazdko słuchawkowe , sam sobie używaj tego przycisku :AAA idiotę ze mnie robisz? xD Cytat:
mam tylko wejście słuchawkowe,ale Mercedesy Beriona mają bardzo różne wejścia 2x xD !!! |
Cytat:
|
Temat i tak widze schodzi na psy bo wystepuja braki checi autora o podnie prostych danych wiec pozostaje tylko toast2 no a na koniec dozuce slonia :slonik: ,a ja miejscu beriona juz dawno bym poddaje i lol2 a co tam lubie emotionki :spoko:
|
Cytat:
mało masz danych? nie rób syfu na forum bo robisz takie błędy ortograficzne że faktycznie kup sobie balona ;? |
Potrzebny rozmiar buta.
|
Czaro, liczyłem na to że po moich subtelnych porównaniach dojdziesz do tego, że chodzi oczywiście o podanie modeli owych urządzeń. Czyli tego laptopa i tej wieży. Po co? Po to aby można było wejść na stronę producenta, (skoro sam tego nie zrobiłeś...) i w specyfikacji technicznej zobaczyć jakie ma porty i czy to co chcesz zrobić (a do dziś nie wiadomo co chcesz zrobić) jest w ogóle możliwe i ewentualnie co kupić. Logika.
|
Cytat:
Laptop Toshiba A300- wieża Sony LBT-D209-głośniki Sony SS-E212-aby słuchać radia,muzyki. |
Radio z wieży na laptopie? To musiałbyś mieć wejścia audio a nie wyjścia w laptopie.
Zielone to wyjście na np. słuchawki, różowe wejście na mikrofon. Musiałbyś mieć niebieskie. Tak obrazowo pisząc. ;P |
Znowu wierza, to jakaś odmiana wiary w gusła chyba. :P)
|
Nie radio z wieży na laptopie,tylko chcę włączyć laptopa,włączyć jakieś radio z neta,i aby to szło przez wieżę,czyli -laptop włączam-wybieram jakieś radio-włączam wieżę-i aby można było słuchać to przez właśnie wieżę .
|
Cytat:
Nie za bardzo rozumiem dlaczego sie ciskasz nie badz :glupek: i wyluzuj , logiczne ze dane sprzetu o ktore cie subtelnie proszono i zamiast sie ciskac to powinno byc w pierwszym poscie chesz balona to masz :party: Tutaj masz temat z obrazkami i opisem podlaczenia do tej wiezy ;) http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2035952 |
Przepraszam,ale tak zrobiłem(podłączyłem)i w głośnikach jest buczenie,wczoraj było i dziś również,może wina kabli.
|
Sprubuj podlaczyc z laptopa pod cos innego i zobatrz czy dziala np. sluchawki czy takie tam , jesli dziala to bedzie zapewne problem z wieza bo tam raczej jakies filozofi to nie ma proste jak kosnstrukcja cepa :D no zostaje ewentualnosc uszkodzonego kabla ;)
|
Podłączyłem do laptopa słuchawki i działają,podłączyłem do wieży zwykłe radyjko i też działa,więc jeszcze raz podłączyłem przewód do laptopa i nadal nic-buczy w głośnikach,aż w końcu eureka !!! mocno docisnąłem kabelek z mini jackiem do gniazdka w laptopie i wreszcie słychać muzykę która pięknie płynie z laptopa do wieży - i po problemie,moja wina,mogłem od samego początku tak zrobić -mocno docisnąć kabel mini jacka do gniazda w laptopie i nie było by problemu,ale już jest dobrze.Więc faktycznie - proste jak budowa cepa,mogłem pomyśleć dokładnie na samym początku.Pozdrawiam.
|
Cytat:
|
Dokładnie-mogłem pomyśleć na samym początku,już wszystko gra ! pozdrawiam Forum!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:50. |