Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) (https://forum.cdrinfo.pl/f108/)
-   -   JAK PODŁĄCZYĆ LAPTOP TOSHIBA POD WIEŻE SONY LBT -D209 (https://forum.cdrinfo.pl/f108/jak-podlaczyc-laptop-toshiba-wieze-sony-lbt-d209-92700/)

czaro80 12.09.2013 12:11

JAK PODŁĄCZYĆ LAPTOP TOSHIBA POD WIEŻE SONY LBT -D209

Witam,mam problem,posiadam laptopa Toshibę,oraz wieżę Sony,kupiłem dziś odpowiedni kabel który podłączyłem pod wieżę do gniazda Video a w laptopie do gniazda słuchawkowego,i problem- słychać tylko buczenie z głośników.Gdzie tkwi problem?Nie chcę zbyt dużo kombinować aby czasem nie uszkodzić laptopa,może coś źle zrobiłem?

joujoujou 12.09.2013 13:01

Podłącz do gniazda antenowego. :szczerb:

czaro80 12.09.2013 14:53

Jak do gniazda antenowego?Przecież wieża ma gniazda na wtyki video-phono? może coś w laptopie musze zmienić? Gniazdo antenowe?

Berion 12.09.2013 15:37

To bardzo szczegółowy opis urządzeń: "laptop Toshiba" i "wierza Sony". Prawie tak bardzo jak opis celu, który chcesz osiągnąć i - dla przykładu - "kupiłem samochód Mercedes i klawiaturę QWERTY". :P

Napisz ten post po Polsku i po ludzku to dopiero się będziemy zastanawiać.

czaro80 12.09.2013 16:33

?????

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1260176)
To bardzo szczegółowy opis urządzeń: "laptop Toshiba" i "wierza Sony". Prawie tak bardzo jak opis celu, który chcesz osiągnąć i - dla przykładu - "kupiłem samochód Mercedes i klawiaturę QWERTY". :P

Napisz ten post po Polsku i po ludzku to dopiero się będziemy zastanawiać.

nie rozumiem Ciebie,Mercedes może być stary i przechodzony,podobnie z klawiaturą,zadałem pytanie i tyle,nie o samochodach czy klawiaturach - ale mi porównanie :P

Berion 12.09.2013 16:47

Może też być Mercedesem SLR GTi 5,2 albo Mercedesem S550. To teraz się mocno skup bo to jest dokładna analogia tego co powinieneś zawrzeć w swoim pierwszym poście.

revolver0 12.09.2013 18:23

Myślę że kolega Czaro80 chce podłączyć wieże by mieć dodatkowy wyświetlacz/monitor xD

A tak poważnie, ta wieża ma wejście audio in? Jeśli tak to np. potrzebujesz kabel MINIJACK - 2XRCA. Co do buczenia to może mieć wpływ głośność dźwięku w notebooku, daj z 50% głośności i zobacz czy dalej buczenie jest, jak jest zmniejsz bardziej.

czaro80 12.09.2013 18:50

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1260184)
Może też być Mercedesem SLR GTi 5,2 albo Mercedesem S550. To teraz się mocno skup bo to jest dokładna analogia tego co powinieneś zawrzeć w swoim pierwszym poście.

"Mesie" są już niemodne,jak już to dla dzieciaków z bogatych domów- głównie nazywanych "burakami "

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1260191)
Myślę że kolega Czaro80 chce podłączyć wieże by mieć dodatkowy wyświetlacz/monitor xD

A tak poważnie, ta wieża ma wejście audio in? Jeśli tak to np. potrzebujesz kabel MINIJACK - 2XRCA. Co do buczenia to może mieć wpływ głośność dźwięku w notebooku, daj z 50% głośności i zobacz czy dalej buczenie jest, jak jest zmniejsz bardziej.

Tak dokładnie z laptopa Toshiba chcę zrobić złotą plazmę na ścianę xD

Wieża ma wejście audio IN ( gniazdka Phono oraz Video -ponoć nie ważne
które bo oba gniazda mają to samo audio ).Przewód mam Mini Jack-2XRCA.Jak wieczorem wrócę z pracy to sprawdzę jak podłączę czy nadal będzie jakieś buuu z głośników od wieży głośniki - made in Belgium ! nie made in China :D . Podobnie wieża - made in Belgium .W laptopie zmniejsze głośność na min.Pozdrawiam.

http://www.abcpc.pl/files/photos/23/...5/original.jpg

Berion 12.09.2013 19:05

Nie skupiłeś się.

Czy nie wydaje Ci się że powinieneś podłączyć OUT z "laptopa Toshiba" do IN "wierzy Sony"?

Używaj tego przycisku, całkiem fajny jest. http://forum.cdrinfo.pl/images/pl/buttons/edit.gif

revolver0 12.09.2013 19:58

OUT z laptopa to zazwyczaj wejście słuchawkowe, jak innych nie ma xD Choć są modele z osobnym wyjściem xD

czaro80 12.09.2013 20:52

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1260198)
Nie skupiłeś się.

Czy nie wydaje Ci się że powinieneś podłączyć OUT z "laptopa Toshiba" do IN "wierzy Sony"?

Używaj tego przycisku, całkiem fajny jest. http://forum.cdrinfo.pl/images/pl/buttons/edit.gif

już to dawno zrobiłem - gniazdko słuchawkowe , sam sobie używaj tego przycisku :AAA idiotę ze mnie robisz? xD

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1260206)
OUT z laptopa to zazwyczaj wejście słuchawkowe, jak innych nie ma xD Choć są modele z osobnym wyjściem xD

mam tylko wejście słuchawkowe,ale Mercedesy Beriona mają bardzo różne
wejścia 2x xD !!!

Reetou 12.09.2013 20:59

Cytat:

Napisany przez czaro80 (Post 1260211)
już to dawno zrobiłem - gniazdko słuchawkowe , sam sobie używaj tego przycisku :AAA idiotę ze mnie robisz? xD

Wiesz co? Tak sobie czytam to i czytam, i naprawdę wydaje mi się, że nie musi...

misiozol 12.09.2013 21:17

Temat i tak widze schodzi na psy bo wystepuja braki checi autora o podnie prostych danych wiec pozostaje tylko toast2 no a na koniec dozuce slonia :slonik: ,a ja miejscu beriona juz dawno bym poddaje i lol2 a co tam lubie emotionki :spoko:

czaro80 12.09.2013 21:25

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1260214)
Temat i tak widze schodzi na psy bo wystepuja braki checi autora o podnie prostych danych wiec pozostaje tylko toast2 no a na koniec dozuce slonia :slonik: ,a ja miejscu beriona juz dawno bym poddaje i lol2 a co tam lubie emotionki :spoko:

kolego jakie dane co? może osobowe? mało już jeździ tylko lokalne :) :)
mało masz danych? nie rób syfu na forum bo robisz takie błędy ortograficzne
że faktycznie kup sobie balona ;?

ed hunter 12.09.2013 21:27

Potrzebny rozmiar buta.

Berion 12.09.2013 21:37

Czaro, liczyłem na to że po moich subtelnych porównaniach dojdziesz do tego, że chodzi oczywiście o podanie modeli owych urządzeń. Czyli tego laptopa i tej wieży. Po co? Po to aby można było wejść na stronę producenta, (skoro sam tego nie zrobiłeś...) i w specyfikacji technicznej zobaczyć jakie ma porty i czy to co chcesz zrobić (a do dziś nie wiadomo co chcesz zrobić) jest w ogóle możliwe i ewentualnie co kupić. Logika.

czaro80 12.09.2013 21:51

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1260217)
Czaro, liczyłem na to że po moich subtelnych porównaniach dojdziesz do tego, że chodzi oczywiście o podanie modeli owych urządzeń. Czyli tego laptopa i tej wieży. Po co? Po to aby można było wejść na stronę producenta, (skoro sam tego nie zrobiłeś...) i w specyfikacji technicznej zobaczyć jakie ma porty i czy to co chcesz zrobić (a do dziś nie wiadomo co chcesz zrobić) jest w ogóle możliwe i ewentualnie co kupić. Logika.

Laptop Toshiba A300- wieża Sony LBT-D209-głośniki Sony SS-E212-aby słuchać radia,muzyki.

Berion 12.09.2013 22:14

Radio z wieży na laptopie? To musiałbyś mieć wejścia audio a nie wyjścia w laptopie.

Zielone to wyjście na np. słuchawki, różowe wejście na mikrofon. Musiałbyś mieć niebieskie. Tak obrazowo pisząc. ;P

ed hunter 12.09.2013 22:35

Znowu wierza, to jakaś odmiana wiary w gusła chyba. :P)

czaro80 12.09.2013 23:57

Nie radio z wieży na laptopie,tylko chcę włączyć laptopa,włączyć jakieś radio z neta,i aby to szło przez wieżę,czyli -laptop włączam-wybieram jakieś radio-włączam wieżę-i aby można było słuchać to przez właśnie wieżę .

misiozol 13.09.2013 10:20

Cytat:

Napisany przez czaro80 (Post 1260215)
kolego jakie dane co? może osobowe? mało już jeździ tylko lokalne :) :)
mało masz danych? nie rób syfu na forum bo robisz takie błędy ortograficzne
że faktycznie kup sobie balona ;?

Nie za bardzo rozumiem dlaczego sie ciskasz nie badz :glupek: i wyluzuj , logiczne ze dane sprzetu o ktore cie subtelnie proszono i zamiast sie ciskac to powinno byc w pierwszym poscie chesz balona to masz :party: Tutaj masz temat z obrazkami i opisem podlaczenia do tej wiezy ;) http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2035952

czaro80 13.09.2013 11:43

Przepraszam,ale tak zrobiłem(podłączyłem)i w głośnikach jest buczenie,wczoraj było i dziś również,może wina kabli.

misiozol 13.09.2013 13:06

Sprubuj podlaczyc z laptopa pod cos innego i zobatrz czy dziala np. sluchawki czy takie tam , jesli dziala to bedzie zapewne problem z wieza bo tam raczej jakies filozofi to nie ma proste jak kosnstrukcja cepa :D no zostaje ewentualnosc uszkodzonego kabla ;)

czaro80 13.09.2013 23:24

Podłączyłem do laptopa słuchawki i działają,podłączyłem do wieży zwykłe radyjko i też działa,więc jeszcze raz podłączyłem przewód do laptopa i nadal nic-buczy w głośnikach,aż w końcu eureka !!! mocno docisnąłem kabelek z mini jackiem do gniazdka w laptopie i wreszcie słychać muzykę która pięknie płynie z laptopa do wieży - i po problemie,moja wina,mogłem od samego początku tak zrobić -mocno docisnąć kabel mini jacka do gniazda w laptopie i nie było by problemu,ale już jest dobrze.Więc faktycznie - proste jak budowa cepa,mogłem pomyśleć dokładnie na samym początku.Pozdrawiam.

joujoujou 14.09.2013 08:12

Cytat:

Napisany przez czaro80 (Post 1260311)
[...] mogłem pomyśleć [...]

:jupi:

czaro80 14.09.2013 14:11

Dokładnie-mogłem pomyśleć na samym początku,już wszystko gra ! pozdrawiam Forum!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:50.