Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Grand Theft Auto V (https://forum.cdrinfo.pl/f25/grand-theft-auto-v-92705/)

misiozol 21.11.2018 23:47

Chcesz realistycznej grafiki to kup RTX2080 i zagraj w nowego tombridera , na mojej gtx980oc wyglada juz jak zywa ;)

DarkSlide97 21.11.2018 22:28

Jako że finalnie mam coś lepszego niż DualCore mogłem wreszcie zagrać na swoim komputerze. Co prawda 3 lata po premierze ale lepiej późno niż wcale :P

Jestem dopiero na początku więc za dużo nie powiem ale z tego co zauważyłem do tej pory:

1. To banalne i wszyscy już to powiedzieli ale miasto jak i tereny poza nim są ogromne, jeszcze wszystkiego nie odkryłem i coś mi sie zdaje że nie odkryje za szybko, bo musiałbym przełożyć życie na późniejszy termin
Dodatkowo jak to miasto jest zbudowane, ludzie robią coś więcej niż chodzenie i picie piwa (jak to było w SA), dla nas jest masa dodatkowych aktywności i najczęściej nie przechodzę żadnych misji tylko bujam się po mieście.

2. Gra na wymaskowanych jak tylko się da ustawieniach osiąga u mnie zawrotne 15FPS w porywach do 20. Ale po wyłączeniu zbędnych bajerów typu FXAA, MSAA, motion blur i paru innych mam stabilne 60FPS bez żadnych spadków. Postarali się z optymalizacją bo wątpię w to że mam superkomputer :haha:

3. Sposób prowadzenia pojazdów jak i strzelania nie jest jakoś zaskakujący ale brakuje trochę wyczucia. Tzn. samochody prowadzą się jakby nic nie ważyły, można przywalić na czołówkę i samochód nie ulega jakiemuś wielkiemu zniszczeniu. Nie obraziłbym się gdyby dodali trochę więcej realizmu. To samo strzelanie, jestem raczej noobem jeśli chodzi o strzelanki a nie miałem problemu z tym, może poza systemem osłon który jest pod Q (kto to wymyślił) ale po przestawieniu jest już raczej prosto i żadnych wielkich wyzwań nie ma.

4. DIALOGI :taktak: są świetne, z jajem i bez spedalonej poprawności politycznej.
Wreszcie wprowadzono kogoś do tych domów, przedtem były takie puste, bez wyrazu a teraz co wchodzę to albo ćwiczą jogę albo się kłócą albo nie wiem co jeszcze.

5. Grafika wygląda bardzo dobrze, nie jest hiper realistyczna (i dobrze, jak chcę oglądać film to włączam film a nie grę), ma swój kilmat. Poprawiono zachody słońca i ogólnie oświetlenie, tekstury sa oczywiście lepszej rozdzielczości ale jest balans pomiędzy dobrą grafiką a przesadą w stylu "pseudo HDR aka Clarity na +1000" czyli to co czasami widzę w strzelankach :sciana:

6. Soundtrack dobrany świetnie, ale to już znak firmowy tej serii więc nie będę się za bardzo rozwodził na ten akurat temat. Ulubiona moja stacja to oczywiście West Coast Classics :matrix:

7. Internet - pomysł nowatorski i wykorzystany bardzo fajnie, podobnie jak 3 bohaterów. W ogóle ciekawe zjawisko, firma która poprawia coś w swoich produkach a nie wydaje sequel reboota sequela w którym jest to samo co 10 tytułów temu. Fajne jest kupowanie sobie rzeczy, zwłaszcza samochodów, choć powinno być więcej modeli.
Natomiast 3 bohaterów zmiejsza do minimum narzekania że komuś bohater nie pasuje bo zawsze może sobie któregoś dobrać.

8. Na koniec jeden detal który mi nie pasuje - na ulicach jest większość nowych aut, przez co ciężko mi znaleźć takie które mi się będzie podobać, bo bardziej wolę te z lat '90 i wcześniejsze. Jednak jak w każdym GTA samochody można dogrywać więc nie stanowi to większego problemu.

Pomimo malutkich niedoskonałości na razie dla mnie 10/10, szkoda że nie mam więcej czasu na granie :rotfl:
EDIT: oczywiście znowu coś sie spieprzyło z kodowaniem, mimo że mam nowy system i nic nie zmieniałem w tym względzie :ysz:

andrzejj9 02.05.2018 11:00

Serio na PC tak gry podrożały? Bo ja byłem na etapie, że premiery lekko ponad stówę (pomijając rzeczy typu Call of Duty, gdzie faktycznie ceny windowali, czy gry Blizzarda), a kilka miesięcy po spokojnie 70-80 zł. Z kolei konsola ciągle >200.

Jeśli się wyrównały to też przyznaję, że wygoda gry na konsoli i - generalnie - niewielki lub żaden problem ze sterownikami, aktualizacjami (nie znoszę) itp. jest istotny. Natomiast nie zgodzę się, że lepsze jest wszystko, bo pomimo już przynajmniej roku posiadania konsoli, dalej uważam, że FPS tutaj to w najlepszym razie rozgrywka dużo mniej przyjemna niż na PC, a najczęściej po prostu męczarrnia.. (celowanie bez myszki i ogólnie szybkość reakcji pada).

Jarson 02.05.2018 10:48

1060 kosztuje w okolicach 1k zł, to już nie wygląda jakoś szczególnie okropnie, ale w wersji 3 GB. Wersja 6 GB jest nawet połowę droższa, a GTX 1070 to już ca. 2k zł. No bez jaj.

Mam nieco za dobrą pamięć, żeby nie wiedzieć, ile kosztuje wyprodukowanie karty graficznej. Doliczając inflację na dolarze (bo choć tutaj piszę ceny w złotówkach, to i tak przeliczam je sobie na $) - wzrost i tak jest nadmierny.

Nie zamierzam dopychać się po kartę graficzną wraz z tłumem rozentuzjazmowanych "biznesmenów" chcących wykopać kolejne ethereum. Na szczęście GPU to nie ropa naftowa czy woda, mogę się obejść bez nowego modelu ;)

Nie widzę żadnego powodu, żebym miał obecnie płacić za kartę graficzną ze średniej-wyższej półki więcej dolarów, niż robiłem to wiele razy dotąd. Czyli jakieś 50-60, niech będzie przy dużej dawce dobrej woli, że 65% obecnych cen.

misiozol 02.05.2018 08:51

eee no bez przesady z tymi cenami grafik gtx980 czy 1060/1070 kupisz juz w sensownej kasie i wszystkie gry dzialaja ;)

Jarson 01.05.2018 23:23

Akurat w przypadku tematowego, nienowego oczywiście, GTA V jeśli wersja konsolowa kosztuje od 120 zł, to wersja na PC już ok. 60, czyli połowę tego. Z premierami natomiast wszystko się zgadza - ceny na konsole i pecety są zbliżone.

Czy wolałbym zatem obecnie konsolę od PC? Wciąż niekoniecznie, tylko że z zupełnie innych powodów niż kiedyś. Kiedyś decydowały różnica w cenie gier, to że peceta i tak regularnie wymieniałem i wolałem do niego dorzucić niż kupować dwa urządzenia. Dziś natomiast - po prostu bardzo mało gram, coraz mniej, więc i tytułów najnowszych nie muszę kupować w dniu premiery, i sprzętu nie potrzebuję w związku z tym z górnej półki.

Natomiast gdybym miał ochotę trochę więcej pograć, a jeszcze gdyby wróciła mi młodzieńcza skłonność do fascynowania się nowościami - wówczas naprawdę trudno mi powiedzieć, co bym zrobił.

Na pewno cena gier nie jest już argumentem. Cena kart graficznych jest argumentem za konsolami - przynajmniej na razie. Sytuacja z drogimi GPU przeciąga się bardzo i może tak być jeszcze przez długi czas, z drugiej strony trend w każdej chwili może się odmienić, a przy takiej opcji ceny kart spadną błyskawicznie. Trudno wyrokować, co się stanie na przestrzeni najbliższych kilku miesięcy.

Niewykluczone, że mając tak z dziesięć lat mniej obecnie zdecydowałbym się nie na PC tylko konsolę. To taki nietypowy okres w historii gier wideo, że nawet ja na poważnie bym to rozważył, choć zwykle byłem za pecetami. Tyle, że ten okres może się szybko skończyć. Pamiętajmy, że konsole ósmej generacji są już dość leciwe i nawet w poprawionych wersjach przegrywają wierutnie mocą obliczeniową z drogimi PC. Za rok - dwa ta sytuacja się pogłębi. Jeśli natomiast następna generacja konsol (temat wciąż mocno enigmatyczny) trafi na rynek, to obawiam się, że nie będą one tanie i argument ceny mocno się zachwieje.

mgit 01.05.2018 22:30

Z tą taniością - to chyba nie widziałeś aktualnych cen... od 200 zł w górę.. tyle samo kosztują na konsole...

Chyba, że mówimy o kupnie z drugiej ręki lub grubo po premierze...

andrzejj9 01.05.2018 22:11

Tak, ale tez ciagle sa one duzo tansze.

W sumie docelowo pewnie i na konsole to tak rozwiaza, jesli tylko technicznie bedzie mozliwe.

mgit 01.05.2018 21:17

Konsola ma ogromną przewagę... grę na płycie zawsze opchniesz lub wymienisz na gametrade...a na PC - masz na płytce... ale już ani nie sprzedasz - ani nie wymienisz...

Gracze na PC są traktowani jak drugiej kategorii... równie dobrze, można kupować na PC tylko wersje cyfrowe... kupowanie płytowych mija się kompletnie z celem... jak w środku i tak tylko kod... coraz częściej...

andrzejj9 01.05.2018 19:46

Fakt, nie pomyślałem o kwestii odsprzedaży itp.. (w sumie nie o to chodziło).

Czyli w sumie nie ma jakiejś specjalnej - poza kwestiami kolekcjonareskimi - przewagi płyt nad zakupem cyfrowym.

Swoją drogą - najtańsza oferta, jaką na GTA znalazłem to 120 zł. Da się gdzieś gry na PS4 dostać taniej? (pomijam Allegrowe dzielone konta itp.)

misiozol 01.05.2018 16:41

Na zawsze plyta ;)

andrzejj9 01.05.2018 14:05

Krótkie pytanie - czy jak na PS4 kupię grę na płycie to można potem grać bez niej? (w sensie ściągnąć wszystko na dysk, tak jak przy kupnie wersji cyfrowej) - czy już jestem skazany wtedy na wkładanie płyty?

Berion 02.12.2016 04:11

W GTA 5 nie, ale chyba w GTA 4 były jakieś profity z online.

Jarson 02.12.2016 02:02

A tak, tam chyba rzeczywiście jest jakaś opcja "Online" :haha:

W najstraszniejszych koszmarach mi się nie śniło, że włączam GTA w ten tryb - nie jestem sobie w stanie wyobrazić większej straty czasu :fiu: A właśnie, Berionu, czy to aby nie jest tak, że bez jakichś tam osiągnięć w GTA Online nie da się przejść właściwej gry na 100%?

Berion 02.12.2016 00:05

Granie online inaczej niż w co-op do singla to strata czasu.

wujooj 01.12.2016 23:25

Mody do GTA V zostawiłem w momencie odkrycia online, czyli zaraz po skończeniu trybu fabularnego. Szczęśliwie moderzy w online są szybko banowani, więc da się nawet pograć fair.

misiozol 29.11.2016 23:40

Jesli idzie o mnie to ta gra zdecydowanie wiecej frady przynosi jak jest modowana :D nawet na ps3 ;)

Berion 29.11.2016 23:04

A nie próbowałem, są niebieskie więc chyba można, pytanie tylko czy wahania na giełdzie będą działać. Ja już przeszedłem, wbiłem 94% i skoro wiem że nie mogę mieć 100 to sobie odpuściłem resztę.

Gdyby były nieliniowe byłoby jeszcze lepiej. :)

Jarson 28.11.2016 14:46

A nie da się powtórzyć misji skrytobójczych, jak innych?

Mi się w misjach głównych podobają przede wszystkim przygotowania. Takie dopieszczanie szczegółów dodaje smaku grze, nie jest tak, że wszystko jest z góry wyreżyserowane.

Też mi się zdawało, że nowej Mafii nie ma sensu traktować jako godnego konkurenta GTA. Nie ten budżet, nie ten rozmach, nie te klimaty...

Berion 28.11.2016 03:45

spoilery cd. ;]

Nie przypominam sobie aby Tony czy reszta postaci dopuszczała się takich akcji jak Trevor w poprzednich częściach... Nie podobają mi się też sceny seksu, bardzo ordynarne. Po co to... Ja rozumiem, że to gra 18/21+ ale jakiś niesmak zostaje. I pomyśleć, że kiedyś była afera z "hot coffe", wyciętym de facto z gry...

Nie uciułasz, musiałbyś powtarzać ostatni napad, który trwa około 20min, za który każda z postaci poza "Majkiboj" dostaje ~15mln. To jest chyba liczba pod online (nie wiem, nie gram online). A są jeszcze dwa kina, jedno za 30, drugie za 20 (pozostałe są tanie jak barszcz). Jedyne co kupiłem to wszystkie tańsze posiadłości i zakłady, wszystkie samoloty, helikoptery, łódki, wszystkie bronie, ich upgrade'y i łachy (bo i tak nie ma co z pieniędzmi robić, a z kolei tamte są za drogie). Jest trik aby zbić fortunę na handlu aukcjami, ale to ma sens przez misjami skrytobójczymi Franklina gdzie można sterować kursem (po zabiciu cena spada o pona 100%, wtedy się kupuje, na drugi dzień wraca do normy - i tak z każdą z tych misji), ale się o tym dowiedziałem jak już je dawno zrobiłem. Z przychodów są grosze, za kino za 10 baniek, wraca co tydzień 134 000. Bez sensu...

Misje główne są za to bardzo fajne i różnorodne. Nawet chyba najlepsze ze wszystkich części, szczególnie "skoki". Jak będziesz robić przed ostatnią misję, to wybierz opcję "C - Deathwish", bo inaczej wszyscy zginą i zostaniesz z samym Franklinem, a gra nigdzie nie informuje o konsekwencjach...

Mafia 3 to podobno niewypał. Ja nie grałem bo z gangsterskich sandbox'ów lubię tylko GTA.

Jarson 28.11.2016 01:34

W pełni się zgadzam, szczególnie z Trevorem. Robić - jakby nie patrzeć - ikonę popkultury, bo postacie z GTA też nimi są, z wykolejeńca, dewianta itp. - lekka przesada. Nie należę do tych, którzy uważają przemoc w grach za główną przyczynę wyskoków nastolatków w Ameryce, mimo wszystko jednak są jakieś granice.

Do 100% gry nawet nie próbuję dobić. Raz na jakiś czas trochę gram, skończę na ostatniej misji, potem pewnie jeszcze trochę się pobawię. Może nawet kupię te pole golfowe, choć ciułać tyle kasy... nie wiem, wątpię, żeby mi się chciało.

No i teraz kolejny dylemat - czy następnie kupować Mafię 3 ;) Jedynka była tak klimatyczna, że trudno by było w tamtych czasach zrobić lepszą grę, dwójka to już był tylko mocny średniak, a choć o trójce prawie nie czytałem, to mam obawy że plasuje się jeszcze niżej. Na rozwiązanie problemu mam jakieś 3 miesiące, wcześniej raczej piątki nie skończę :D

Berion 28.11.2016 00:38

Ilość załączników: 2
Zobaczymy co będziesz mówił na koniec gry, jak przyjdzie Ci zbierać na pole golfowe za 150 000 000... :P Ja sobie odpuściłem, podobnie jak 100% bo chyba zbugował mi się licznik niebieskich questów, a dwa under the bridge są moim zdaniem niewykonalne...

I denerwuje mnie też, że gra mi zmienia stroje...

Ja radio wyłączyłem, nie ma w nim dobrej muzyki, to już wolałem ciszę... Ani łupanki, ani syntha.

Spoilery:

Poza tym nie lubię tych postaci. Franklin to murzyn z getta, a ja nie lubię dresiarzy i zostaje takim do końca gry. Michael wyrolował ekipę na koronkę, typowy nowobogacki cwaniaczek. Trevor z kolei dałby się lubić gdyby nie mordował bezsensownie niewinnych (choćby ta dziewczyna i kuzyn jego redneckowego przydupasa).

Jarson 27.11.2016 23:56

Akurat zmiana postaci mimo początkowych ogromnych wątpliwości obecnie mnie zdaje się być strzałem w dziesiątkę ;) Co do samego rozwoju tych postaci, wykorzystania potecjału - tu bywa różnie.

Humor pojawia się wszędzie - nie raz zdarzało mi się grać, gdzieś w tle Blane County Radio na które nie zwracam uwagi i nagle dociera do mnie, że audycja taka, że można boki zrywać :D Plus oczywiście reklamy, spoty wyborcze polityków - multum takich perełek ;)

Berion 27.11.2016 22:31

Ilość załączników: 1
Średnio się podoba. ;} Mnie opadły jeszcze ręce bo te same bugi ciągną się od czasów Vice City...

Ale lubię ten humor. ;) Jest to też pierwsza część tak filmowa. Zmiana postaci jest uciążliwa, szczególnie że nie dzielą wspólnego konta i garażu. Grafika na PS3 nawet niezła zważywszy na ograniczenia, ale niektóre auta są tak szybkie że gra nie nadąża doczytywać ulic...

markow 08.02.2016 11:18

Jak Wam się podoba V, tak już po wielu miesiącach po premierze? Emocje opadły?

kolekos 20.08.2015 16:36

gta 5 to najlepsza gra ever

miglanc 12.08.2015 09:19

Gierka rewelacja. Polecam każdemu, zwłaszcza że jak na taką grafikę ma nienajwiększe wymagania ;)

mariola11 28.07.2015 20:34

GTA świetna gierka, aż chce się w to grać! :)

Patrix 15.06.2015 20:52

https://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX660_TIDC2O2GD5/

revolver0 15.06.2015 20:38

a ile ona ma ramu? Mnie na 460 poszła to Tobie tym bardziej.

Patrix 15.06.2015 20:25

Za rok na przecenie sobie kupię GTA 5 - na GTX 660 Ti chyba pójdzie jeszcze bez problemu co? :D

revolver0 02.06.2015 22:28

ale nie miałem problemu z GTA 5 xD, GTX 960 dałby już radę, najlepiej od ZOTACA w Wersji AMP! albo OC.

mgit 02.06.2015 22:25

Jak byś grał na GTX 970 to byś problemu nie miał :P
Ewentualnie konsola next gen :P

revolver0 02.06.2015 22:23

irytująca policja, i duże problemy ze zdobyciem czołgu z bazy... Geforce GTX 460, ustawienia wysokie, średnio 30 klatek. GTA 5 w porównaniu z GTA 4, jest o niebo lepiej zoptymalizowana.

Patrix 23.05.2015 16:12

revolver0 22.05.2015 21:10

zobacz to, https://www.youtube.com/watch?v=Hod2oD_53rM

mgit 22.05.2015 20:59

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1325397)
Kupił od kumpla. I naprawdę nie wiem co Wy do tej karty macie, skoro każda gra którą odpalał lepiej lub gorzej ale chodziła.

Właśnie to dobre słowo -> gorzej :taktak:

DarkSlide97 22.05.2015 20:57

Kupił od kumpla. I naprawdę nie wiem co Wy do tej karty macie, skoro każda gra którą odpalał lepiej lub gorzej ale chodziła.

revolver0 22.05.2015 20:30

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1325392)
Jak można grać na low - to już lepiej wcale nie grać :taktak:

Jak można kupić 630? Raz się ściąłem na pc z marketu, ale wtedy się nie znałem na pc, ale Dark się zna, jak mógł do tego dopuścić, lewatywa mu potrzebna....

mgit 22.05.2015 20:24

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1325391)
Low, 1680x1050.

Jak można grać na low - to już lepiej wcale nie grać :taktak:

DarkSlide97 22.05.2015 20:23

Low, 1680x1050.

Jakby ktoś nie wierzył: https://www.youtube.com/watch?v=gVrFJyWKoa8

revolver0 22.05.2015 20:04

Darku, na jakich ustawieniach gra Twój brat low, very low?

revolver0 14.05.2015 11:13

te klucze mogą być z niepewnego źródła, a takie mogą dostać banana, Ubisoft ostatnio blokował klucze.

januszpawlik 14.05.2015 09:06

Bana za co? Za to że po kupnie od kogoś będę grał na innym ip?

revolver0 13.05.2015 21:07

to zło, no chyba że chcesz zostać oszukany, albo bana dostać...

januszpawlik 13.05.2015 08:53

A co sądzicie o kupowaniu kont z grą na allegro? Bo zastanawiam się nad kupnem żeby połupać po sieci :taktak:

Jarson 19.04.2015 15:56

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1321974)
To jakie masz łącze? 60-80 Mb?

Na umowie 30, ale w nocy przyspiesza dwukrotnie; a realnie nierzadko i lepiej, jak w podpisie :)

Swoją drogą dopytam, bo nie wiem - gra (oryginalna oczywiście) wymaga włożonej płyty w napędzie, czy producent poszedł już na rękę tym co napędu nie mają (lub jak ja nie lubią cięgle trzymać w nim nośnika) i pozwala na jej brak?

szczuru 19.04.2015 15:06

Kurczę ograłem to na PS3 ale dla trybu FPP chętnie zagrałbym jeszcze raz...

revolver0 19.04.2015 14:57

To jakie masz łącze? 60-80 Mb?

Jarson 19.04.2015 14:55

60 GB przy maksymalnej prędkości powinno się u mnie pobrać w ok. 2 godziny. Instalacja zapewne następuje dopiero po pobraniu całości, w związku z tym trzeba doliczyć kolejną porcję czasu - wychodzi na to, że jednak szybciej jest zainstalować z płyt.

Postanowiłem już sobie - z zakupem czekam przynajmniej do jesieni. Gra jest świetna, ale szkoda wiosny i lata na tracenie czasu przed kompem - a czasu i tak mam niesamowicie mało. Na forum mogę pojawiać się często, bo to mogę zrobić ze służbowego komputera (z telefonu też, ale nie korzystam z tej możliwości), ale mitrężyć czas spędzany w domu na granie to już przy takiej pogodzie byłaby głupota ;)

revolver0 19.04.2015 14:48

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1321970)
To lepiej ukraść :szczerb: bo go nie stać :P

Nie kradnie!, nie daję zarobić a to różnica.

mgit 19.04.2015 14:46

To lepiej ukraść :szczerb: bo go nie stać :P

revolver0 19.04.2015 14:46

Jak ci pozwoli xD, gra nie jest niezbędna do życia, to niech nic online nie robi to się szybciej ściągnie xD

Za dwa miesiące sobie kupisz grę xD, będzie szybciej.

DarkSlide97 19.04.2015 14:40

200 zł to malo dla tego kto zarabia a on nie zarabia. A rodzice na żadna gre nie dadzą.
mgit tylko ze to dzielona siec, a on w tym czasie chodzi po internecie, filmy ogląda online itp.

Jak się ściągnie to bede grał u niego na kompie :matrix:

mgit 19.04.2015 13:48

Dark preferuje czarną flagę - taką grę piracić - zgroza... 200 zł to nie majątek a dopiero w multi można zobaczyć prawdziwy potencjał gry.

revolver0 19.04.2015 13:47

Dark, rozumiem ze Twój brat ściąga wersję oficjalną, bo inaczej nie powinno się o tym wspominać...

Jak ktoś ma 30Mb to dałoby to radę ściągnąć w 6 godzin, ale musiałoby się ściągać maksymalną prędkością a tak pewnie z 8 godzin.

Dark tu masz kalkulator czasu ściągania

mgit 19.04.2015 13:32

60 GB to jeden dzień pobierania - jedna noc - coś kręcisz :P

DarkSlide97 19.04.2015 13:27

revolver0 pierw trzeba przejść single by grac na multi . Inna sprawa to 60GB... Brat ściąga drugi dzień i nawet 20 procent nie ma ;(

Cóż, kiedyś tez gry ściągalo s się przez tydzien :D

Jarson 18.04.2015 22:03

Nie dziwię Ci się - Ostatnia gra, jaką kupiłem zaraz po premierze to było GTA IV :taktak: Ta seria ma jednak swoją markę, a mnie cieszy mocno, że piątka jest godną następczynią poprzednich części :)

mgit 18.04.2015 21:46

Ja nie wytrzymałem i kupiłem dziś w MM wersję na konsolę - gra wymiata to fakt :)

Jarson 18.04.2015 21:26

Poszybowały, ale w tym wypadku nawet się nie dziwię. Złożoność tej gry jest wręcz zdumiewająca, przecież to wszystko trzeba było zaprojektować i wykonać. Sam świat to małe arcydzieło. A pozytyw z grania na PC jest taki, że rok cierpliwości i z 200 zł zrobi się 100 albo i mniej - a to jest jak najbardziej przystępna cena.

revolver0 18.04.2015 21:16

GF9800 to minimum, ale fakt cena GTA rozwala, ale ogólnie ceny gier na PC poszybowały w górę, cukiereczki już dostępne tylko po co, GTA 5 do multi xD

A było uciekać to byś sobie mógł pograć, może brat CI da zagrać xDD

DarkSlide97 18.04.2015 21:11

GRAŁEM W TO CUDO!

Wujek który ma komputer prosto z NASA (16GB RAM i najwyższy i5) kupił preordera ;) Gra po prostu jest genialna: terenu tyle, że odkrywanie go zajmie dwa-trzy dni bez przerw (!), do tego masa elementów simso-podobnych (tatuaże, ubrania itp. nawet można grać na giełdzie :matrix:) Esencja GTA też nie zawodzi bo bronie są świetne, dobrze odwzorowane i nieźle się z nich strzela (może troche za łatwo). Bomba przylepna mnie ucieszyła ( w SA zawsze bawiłem się w Bin Ladena :szczerb:), samochody prowadzi się lekko, mają bullet-time (coś na kształt tego w NFS:MW).

Dialogi rozwalają (misja z jogą!!!), postacie naturalne, z "jajem". Jedynie soundtracku nie poznałem bo grałem może pół godziny (bracia też sie rwali :D)

Ta gra po prostu emanuje za***istością z każdego centymetra terenu, z każdego dialogu i z każdej misji. Troche długo kazali nam czekać, ale opłacało się :taktak: Do tego wymagania nie są tak wygórowane (Quad 9550 i GF9800 to sprzęt paroletni, a ponoć da się na tym pograć w znośnej rozdzielczości).

Jedna rzecz, co wkurza, to cena. Rozumiem, firma musi zarabiać. Ale sprzedają trzeci raz TO SAMO i chcą 200 zł? :sciana:Czekać na witaminkę trzeba, i tyle. I tak większość pokupowała na konsole a i R się obłowił :taktak:

mgit 18.04.2015 21:02

Na 360 nie będzie Halo 5 - więc też lipa... jedyny słuszny wybór to XO

misiozol 18.04.2015 21:00

To zawsze mozna miec x360 i ps3 :P

mgit 18.04.2015 20:59

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1321900)
Ps3 z cfw lepsze :P

Jakie lepsze - nie ma na nią Halo - tylko biedny killzone :taktak:

revolver0 18.04.2015 20:56

Nie wiem nie grałem, ale jeśli jest podobne celowanie jak w GTA San Andreas, to wersja PC jest lepsza xD

misiozol 18.04.2015 20:53

Ps3 z cfw lepsze :P

revolver0 18.04.2015 20:53

Lepiej przeczekać, swoją drogą nie wiem czy ktoś z Was czytał na Benchmarku że GTA54 nawet APU AMD można przyzwoicie uruchomić A GTA 4 była grą tak kiepsko z optymalizowana że mocne PC marudziły.

Jarson 18.04.2015 20:42

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1321893)
Lepiej XO i nie martwisz się wymaganiami

Jakbym dziś kupił mobo, CPU i grafikę w tej samej cenie co XO, to też bym się nie musiał martwić o wymagania :D

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1321891)
Kup procek za 2 stowki i sie ciesz , albo kup konsole ps3 z cfw i tez sie ciesz ;)

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1321895)
Ja mam zotax'a gtx 460 amp, czyli podkręcony fabrycznie i ponoć jest w stanie uciągnąć GTA5 na średnich w fullhd, jak będę miał gierkę to go spróbuje podkręcić o jakieś 10-25 %, procka mam 2 rdzeniowego Phenoma 2 555, z odblokowanymi dwoma rdzeniami (łącznie cztery xD) i też go podkręcę. Jak chcesz teraz grać to zmień procka, ja bym poczekał i za rok bym się na niego rzucił z nowym zestawem. Wyjdą dodatkowe łatki i tym podobne...

No i tu jest cały dynks - czy wydawać dwie stówy i nic dalej nie móc z nimi zrobić, czy trochę więcej (płyta plus procek) i na razie z tą kartą co mam, ale z możliwością zmiany na lepszą w późniejszym czasie.

revolver0 18.04.2015 20:41

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1321888)
Minęło kilka dni od premiery, więc wyszukałem na YT, czy piątka ma szansę pracować płynnie na mojej GTX 560 Ti. Okazuje się, że jak najbardziej, a jestem o to tym bardziej spokojny, że moja jest podkręcona fabrycznie z 823 MHz do 1000 MHz.

Teraz wyłania się tylko jeden malutki problem - reszta konfiguracji. Od kilku lat nie modernizuję (poza zmianą grafiki) komputera i mam przestarego C2D na s775. Okazuje się jednak, że te filmiki, które są robione z GTX 560 Ti bazują na C2Q Q6600 (najmocniejszy bodaj procek jaki można było mieć pod s775). A ten można mieć spokojnie za ok. 200 zł.

I tak się teraz zastanawiam - czy czekać spokojnie jeszcze rok i następnie kupić całkiem nowy, niezbyt drogi (2,5k powiedzmy) zestaw, z którym to zamiarem i tak noszę się od dłuższego czasu, czy nadal trzymać się przyjętej kilka lat temu filozofii, że na kompa wydałem za dużo w młodości i teraz już wystarczy? ;)

Skłaniam się ku opcji oszczędnej, ale jedno wiem - wówczas na max. detalach sobie nie pogram, a wspomniany procesor nie uciągnie już żadnej lepszej karty niż ta, którą mam obecnie w budzie :hmm:

Ja mam zotax'a gtx 460 amp, czyli podkręcony fabrycznie i ponoć jest w stanie uciągnąć GTA5 na średnich w fullhd, jak będę miał gierkę to go spróbuje podkręcić o jakieś 10-25 %, procka mam 2 rdzeniowego Phenoma 2 555, z odblokowanymi dwoma rdzeniami (łącznie cztery xD) i też go podkręcę. Jak chcesz teraz grać to zmień procka, ja bym poczekał i za rok bym się na niego rzucił z nowym zestawem. Wyjdą dodatkowe łatki i tym podobne...

mgit 18.04.2015 20:37

Lepiej XO i nie martwisz się wymaganiami

misiozol 18.04.2015 20:04

Kup procek za 2 stowki i sie ciesz , albo kup konsole ps3 z cfw i tez sie ciesz ;)

Jarson 18.04.2015 19:48

Minęło kilka dni od premiery, więc wyszukałem na YT, czy piątka ma szansę pracować płynnie na mojej GTX 560 Ti. Okazuje się, że jak najbardziej, a jestem o to tym bardziej spokojny, że moja jest podkręcona fabrycznie z 823 MHz do 1000 MHz.

Teraz wyłania się tylko jeden malutki problem - reszta konfiguracji. Od kilku lat nie modernizuję (poza zmianą grafiki) komputera i mam przestarego C2D na s775. Okazuje się jednak, że te filmiki, które są robione z GTX 560 Ti bazują na C2Q Q6600 (najmocniejszy bodaj procek jaki można było mieć pod s775). A ten można mieć spokojnie za ok. 200 zł.

I tak się teraz zastanawiam - czy czekać spokojnie jeszcze rok i następnie kupić całkiem nowy, niezbyt drogi (2,5k powiedzmy) zestaw, z którym to zamiarem i tak noszę się od dłuższego czasu, czy nadal trzymać się przyjętej kilka lat temu filozofii, że na kompa wydałem za dużo w młodości i teraz już wystarczy? ;)

Skłaniam się ku opcji oszczędnej, ale jedno wiem - wówczas na max. detalach sobie nie pogram, a wspomniany procesor nie uciągnie już żadnej lepszej karty niż ta, którą mam obecnie w budzie :hmm:

misiozol 16.04.2015 15:11

Jak by jakis cymbal w europie latal ze strzelba po miescie i strzelal tez by go tak pewno zwineli .

revolver0 16.04.2015 15:07

e, samochód uszkodził a tak by tylko resztki jego mózgu zbierali, gdzie tu ekonomia?

Ile gwiazdek miał? ja obstawiam że 3, bo policja taka agresywna xD

ed hunter 16.04.2015 14:38

Arizona ||

revolver0 16.04.2015 10:58

Bo Berion szuka niedoskonałości w grach xD i jest w tym mistrzem xD

misiozol 16.04.2015 10:54

Mam na ps3 i dziala wysmienicie , ale jak zapytacie Beriona to wam powie zaraz ze tam wszystko sie krzaczy i textury przechodza przez siebie i takie tam :D

revolver0 16.04.2015 10:49

nowy zwiastun gta 5

revolver0 14.04.2015 22:33

na konsoli nie chce grać w tego hiciora.

mgit 14.04.2015 22:30

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1321483)
@Dark
Nie gram w GTA 5 nie mam, w San Adreas grałem... A na Ciebie niewygodne pytanie w Twoim temacie czeka.

A co do GTA5 bez podkręcania się nie obejdzie, albo wymiana karty:((

Nie przesadzaj, nic podkręcać nie trzeba - na konsoli ładnie działa - z tego co słyszałem :taktak:

revolver0 14.04.2015 22:13

@Dark
Nie gram w GTA 5 nie mam, w San Adreas grałem... A na Ciebie niewygodne pytanie w Twoim temacie czeka.

A co do GTA5 bez podkręcania się nie obejdzie, albo wymiana karty:((

mgit 14.04.2015 21:40

@DarkSlide97
Ty niestety nie zagrasz... na PC bez GTX ani rusz, lub bez konsoli...

DarkSlide97 14.04.2015 21:33

revolver0 widzę, że Ty już tniesz w nowe GTA :peace:

revolver0 14.04.2015 20:11

Wysyp problemów z GTA 5 uważam za otwarty klik

mgit 14.04.2015 19:54

68 GB to nie tak dużo - jeden dzień ściągania
Oczekiwanie na przesyłkę 2- 3 dni więc szybciej jest pobrać

revolver0 14.04.2015 15:55

i premiera xD, swoją drogą na ilu płytach została wydana ta gra 8*8,5? W wypadku tej gry chyba ściąganie jej jest nie opłacalne xD

Jarson 13.04.2015 00:40

Ano właśnie.

O ściąganiu, fake'ach itp. tu tematów nie będzie, bo dziś jeśli ktoś chce pograć w jakąś grę, to najczęściej ją kupuje.

Co do reszty, to nie musimy już robić tej głupiej roboty, którą przejęły od nas media społecznościowe. Tam jest ten cały zgiełk, my tu sobie spokojnie i rzeczowo podsumujemy temat :szczerb:

Osobiście mógłbym teraz wydać 4k zł na nowy komputer i grę, ale zamiast tego poczekam sobie rok, wydam na zestaw połowę tego i nie będę miał dzięki temu kaca moralnego podczas zabawy :P

revolver0 12.04.2015 21:54

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1321182)
Piszą, że gierka wyciekła na torrenty. Prawda to? :>

BTW z tym forum coś sie dzieje. 10 lat temu, gdy premierę miało SA co chwilę ktoś pisał, czekaliście na grę " z wywieszonym jęzorem", jak się pojawiło to od razu kilkanaście osób raportowało że ściąga, czy to fake, czy dobra wersja itp... Potem opisywaliście wrażenia z gry...

To co tu teraz tak pusto? :hmm: czyżby GTA V było gorsze, czy jak?

Bo ci co chcieli już dawno ukończyli, a pecetowcy czekają do dziś, we wtorek premiera na pc o ile nie przełożą, wtedy będzie wysyp tematów, tzn. byłby wysyp tematów ale jest facebook i youtube ....

szczuru 12.04.2015 21:31

Od kilku dni leży na torrentach. Jest to wersja pre load.

mgit 12.04.2015 21:29

No jest na torrentach, waży 60 GB i nie ma rodzynka <- tak więc po co to komu
Jak za 200 zł można mieć legala na konsolę od dawna...

DarkSlide97 12.04.2015 21:20

Piszą, że gierka wyciekła na torrenty. Prawda to? :>

BTW z tym forum coś sie dzieje. 10 lat temu, gdy premierę miało SA co chwilę ktoś pisał, czekaliście na grę " z wywieszonym jęzorem", jak się pojawiło to od razu kilkanaście osób raportowało że ściąga, czy to fake, czy dobra wersja itp... Potem opisywaliście wrażenia z gry...

To co tu teraz tak pusto? :hmm: czyżby GTA V było gorsze, czy jak?

revolver0 04.04.2015 16:33

Nowy zwiastun GTA 5, grafika powala xD

mgit 02.04.2015 20:38

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1320013)
I co grosza, wersje na pc są graficznie kastrowane, by graficznie za bardzo od wersji konsolowych nie odstawała...

Nie do końca, gry na PC maja lepszą grafikę niż na konsolach - chociaż by ze względu iż konsole są za słabe.
I chodź fajnie brzmi PS4, ale już w dniu premiery była za słaba i nie ma co się oszukiwać, że jest inaczej.

revolver0 02.04.2015 20:32

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1320000)
Na PC jest lipa z grami -> nowości tylko konsole niestety mają priorytet :taktak:

Na PC wychodzą z poślizgiem i to znacznym

I co grosza, wersje na pc są graficznie kastrowane, by graficznie za bardzo od wersji konsolowych nie odstawała...

mgit 02.04.2015 19:53

Nie trzeba - chyba, że ktoś maniakiem gier jest ;)

siwymariusz 02.04.2015 19:03

Dlatego zamiast karty graficznej za 1000-1500 dla nowych gier PC , trzeba konsole zakupić

mgit 02.04.2015 18:19

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1319992)
To to nadal nie wyszlo na PC?!?!?!

LOOOOOOOOOOL!

:szczerb:

Na PC jest lipa z grami -> nowości tylko konsole niestety mają priorytet :taktak:

Na PC wychodzą z poślizgiem i to znacznym

revolver0 02.04.2015 18:09

To też GTA SA odpaliłem xD

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:53.