Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   Źródła Kobry (https://forum.cdrinfo.pl/f106/zrodla-kobry-92871/)

szczuru 17.11.2013 21:06

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1266372)
Dostając bana stracisz możliwość łączenia się ze sklepem ze swojego konta i/lub (teraz to raczej "i" ;]) konsoli. Nie wiem czy tylko chodzi o autentykację czy w ogóle jest to ban na cały playstation.net (czyli. wówczas m.in nie mógłbyś ściągać patchy) - ale to akurat wątpię.

Na X360 jest gorzej bo dochodzi revoke, czyli dane użytkownika (konto, save'y, acziwmenty itp.) przestają być pod niego podpisane.

Ban jest tylko na PSN/SEN (banują IDPS konsoli i kasują konto z PSN). Internet jako taki w konsoli działa nadal i patche też się ściągają.

Berion 17.11.2013 19:49

Dostając bana stracisz możliwość łączenia się ze sklepem ze swojego konta i/lub (teraz to raczej "i" ;]) konsoli. Nie wiem czy tylko chodzi o autentykację czy w ogóle jest to ban na cały playstation.net (czyli. wówczas m.in nie mógłbyś ściągać patchy) - ale to akurat wątpię.

Na X360 jest gorzej bo dochodzi revoke, czyli dane użytkownika (konto, save'y, acziwmenty itp.) przestają być pod niego podpisane.

CeKa 17.11.2013 19:20

Jakie CFW wgrać to już zależy do czego Ci służy konsola. Większość ludzi na niej po prostu gra. Proste rozwiązania to najlepsze rozwiązania, i tu można doszukiwać się popularności Rogero. Sam z niego korzystam, w życiu nie byłem na Rebugu, ale spróbuje chociażby po to żeby wyrobić własne zdanie na jego temat.
Powiedzta mi tylko jedno, wejde na neta dostane bana na konsole, jakie bedą tego skutki ?
Konsola dalej działa, tylko nie mam już dostepu z niej do neta ?
Może głupie pytanie, dlatego poratujcie mądrą odpowiedzią...

misiozol 17.11.2013 17:00

No moze z ta cegla to nieco przesadzilem , ale sa tam opcje usmiercajace konsole dla niewtajemniczonych ,a no nie oszukujmy sie rogero to prostota .

Berion 17.11.2013 15:56

Jeśli ktoś jest idiotą i dotyka się opcji których znaczenia nie rozumie (a nazwy i opisy nie są jasne dla osób nie mających pojęcia o konsoli, trzeba przyznać) to sam jest sobie winien. Mało tego, wyciągnie z tego konsekwencje na przyszłość. Ale na tym właśnie polega nauka - na doświadczaniu.

Po za tym trochę przesadzasz. Uceglić na amen w pacierzu można jedynie przy CEX2DEX i vice versa. Lub zrobić semi bricka gmerając przy other os.

Proponowałem dodać zmianę MAC, wgrywacz cooldbootów i manager plików (najlepiej stary dwuekranowy). Ale przeszło bez echa. To tak BTW. Szkoda, bo pozbyl bym się multiMANa przy którym trzyma mnie tylko fm.

misiozol 17.11.2013 15:33

eee no bez przesady po prostu w 4.46 v2 dodal toolbox od rebuga nic pozatym jak dla mnie zbedny w rogero , bo rogero to prostota i nie ma miec takich wodotryskow jak rebugu po prostu ma dzialac jest dla uzytkownikow bez wiedzy technicznej badz jakiejkolwiek (ludzi zyjacych w usa ?), a w rebugu jak na wywijasz za bardzo w tych opcjach to z konsoli zostanie cegla ;)

szczuru 17.11.2013 14:22

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1266297)
Tylko ja nie rozumiem po co takie parcie na 4.50 jak wszystko z 4.50 chodzi na 4.46 wystarczy spoof-nac . nie gadaj juz ze rogero nie jest dopracowany ty nie widziales innych wynalazkow :D

Uwierz mi, że widziałem ;) Po prostu co nowy CFW od Rogero to mamy v1, v2, 3... a Rebug jest jeden ;)

misiozol 17.11.2013 10:40

Tylko ja nie rozumiem po co takie parcie na 4.50 jak wszystko z 4.50 chodzi na 4.46 wystarczy spoof-nac . nie gadaj juz ze rogero nie jest dopracowany ty nie widziales innych wynalazkow :D

szczuru 17.11.2013 02:09

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1266285)
i gdzie ten rebug ;]

Też się niecierpliwię ;) Myślę, że jest to spowodowane właśnie z komplikacjami kompilacji payloadu na 4.50 :P Ale spokojnie - Rebug MUSI być dopracowany, więc warto poczekać ;) (inaczej zwie się Rogero xD)

Diabolique 17.11.2013 01:01

i gdzie ten rebug ;]

misiozol 16.11.2013 18:22

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1266232)
Nie ma sensu ich wgrywać itp/etc :P Bo po pierwsze wszystkie CFW to 4.46 (ponoć są jakieś problemy z portem payload-u do 4.50), po drugie jeśli chce się używać Cobra dongleless CFW to najpewniejszym (sam nie wierze, że to mówię ale :P ) będzie Rogero gdyż przygotowali go autorzy Cobry - chyba, że wyjdzie Rebug :P

A ja wierze ze to mowisz bo to najlepsze rozwiazanie z cobra , no a rebug to bedzie wypas :D

Berion 16.11.2013 18:08

Nie. I możesz nie mieć możliwości nawet z lutowaniem.

W moim podpisie masz link do PS3 FAQ. Ten temat jest o Kobrze, a nie wgrywaniu CFW. ;]

Bartek^ 16.11.2013 18:05

Mam krótkie i proste pytanie w temacie PS3 i CFW dlatego nie będę zakładał nowego tematu. PS3 Slim z OFW 4.40 (dokładnie nie pamiętam, ale jedno z nowszych). Chcę mieć CFW. Czy jest możliwość zastąpienia OFW "customem" bez lutowania?

szczuru 16.11.2013 16:00

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1266184)
No i mamy wysyp CFW z cobra :)

Nie ma sensu ich wgrywać itp/etc :P Bo po pierwsze wszystkie CFW to 4.46 (ponoć są jakieś problemy z portem payload-u do 4.50), po drugie jeśli chce się używać Cobra dongleless CFW to najpewniejszym (sam nie wierze, że to mówię ale :P ) będzie Rogero gdyż przygotowali go autorzy Cobry - chyba, że wyjdzie Rebug :P

misiozol 16.11.2013 11:16

No i mamy wysyp CFW z cobra :)

szczuru 13.11.2013 14:21

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1265853)
nie odpale. to prosty linuks na dysku sieciowym. tak nie musialbym tego kopiowac gdzieś indziej po sciagnieciu :) choc to chyba juz malo aktualny pomysl.

Pomysł jak najbardziej aktualny i pewnie się da ;)

http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=64811

Diabolique 13.11.2013 14:01

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1265840)
Nie testowałem ale na logikę to tak o ile odpalisz PS3Netsrv na Linuxie.

nie odpale. to prosty linuks na dysku sieciowym. tak nie musialbym tego kopiowac gdzieś indziej po sciagnieciu :) choc to chyba juz malo aktualny pomysl.

misiozol 13.11.2013 10:11

A to nie dziala na sambie gdzie tylko trzeba wpisac udzial sieciowy ? musi byc dedykowany serwer do tego ?

szczuru 13.11.2013 01:47

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1265839)
iso z partycji ext2 przez lan. da sie odpalić?

Nie testowałem ale na logikę to tak o ile odpalisz PS3Netsrv na Linuxie.

Diabolique 13.11.2013 01:30

iso z partycji ext2 przez lan. da sie odpalić?

misiozol 11.11.2013 22:53

Loki bez przesady tam jest tyle lutowania co kot naplakal jak kupisz to ODE, to podjedz do mnie mam stacje lutownicza i ci polutuje ;)

loki7777 11.11.2013 22:18

CHodzi mi bardziej o te co mozna nowe w tej chwili/za jakis czas bedzie mozna kupic.

ethar 11.11.2013 21:49

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1265723)
Tylko czekac az superslim zlamia, bo lutowac mi sie nie bedzie chcialo.

Na dobrą sprawę i czasem w innych PS3 niż superslim trzeba polutować co nie co :P

loki7777 11.11.2013 12:53

Tylko czekac az superslim zlamia, bo lutowac mi sie nie bedzie chcialo.

ethar 11.11.2013 12:46

To tylko czekać na implementację tego do 4.50 Rebug :) Jakby jeszcze samo przepisywało paczki, to już by było super^^ Jak sam to zbadam, to opiszę swoje odczucia :P

szczuru 11.11.2013 01:25

Kolejne testy, tym razem odpalanie PS3ISO przez sieć.

Na pierwszy rzut poszedł Kingdom Hearts 1.5 HD Remix - zero zacięć, zero rwania FMV, loadingi krótkie - śmiem twierdzić, że działa tak jakby działał z usb albo nawet i ciut szybciej ;)

Jako drugą grę odpaliłem Batmana Arkham Origins i... gra zaczęła instalować się na hdd (przez sieć ;D). Instalacja nie była jakoś strasznie długa bo około 15-20 minut (bałbym się instalować GT5 przez sieć ;D ). Gra po instalacji chodzi idealnie - szczerze mówiąc to gdybym nie wiedział to pomyślałbym, że jest uruchomiona z bdvd lub hdd0 - w dużej mierze pewnie przez to, że część danych leży na hdd0.

Na koniec wisienka na torcie - gigant w rozmiarach: Beyond 2 Souls. Na początku również uraczyła mnie instalacją (5 minut). Gra działa bez zarzutów :)

PS2:
Testowałem tylko na szybko Tekken Tag Tournament (NTSC-U/C) - *.bin+*.cue - działa dokładnie tak samo jak PS2Classics (nie ma się co dziwić - Cobra korzysta z tego samego emulatora)

PSP:
Na szybko wrzuciłem Viewtiful Joe Red Hot Rumble. Działa idealnie. Widać, że niezależnie od "mode" ustawionego w mM emu PSP wizualnie działa w trybie Minis (czarna ramka w około ekranu). Teoretycznie jednocześnie poprzednie zdanie dementuje fakt, że save'y z PSP są zapisywane NIE jako "Zapisane dane (Minis/PSP Remasters)" a jako zwykły save PS3 (w PSP2PS3 taką opcję umożliwiał dopiero config w trybie Remasters). Do uruchomienia gier prócz mM'a porzebujemy "CobraUSB PSP Launcher" (pkg).

JARO1232 10.11.2013 23:04

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1265160)
Jakiś czas temu, Cobra Team opublikowali źródła m.in swojego payloadu. Dziś - jak się deklaruje - główny programista tejże grupy. opublikował źródła oczyszczone z zabezpieczeń, niezależne od dongle'a, przykładowe binarki, sporo wyjaśnień na temat zasady działania wybranych funkcji, a nawet zmodyfikowany CEX CFW 4.46 Rogero v1.00!

Wiedza podana na tacy, teraz tylko czekać aż programiści zrobią z tego użytek.

Odpalanie obrazów gier PS3/PS2/PSX/PSP, 100% kompatybilność gier z PS3, 100% bez płyty, dumpowanie gier do obrazu (szczególnie istotne w przypadku kiedy gra ma kilkanaście czy nawet dziesiąt tysięcy plików - kopiuje się to wieki), odpalanie gier z NAS, ładowanie SPRX (do 7) przy starcie konsoli.

Już się nie mogę doczekać nadchodzących CFW, które zostawią OFW lata świetlne za sobą i które funkcjonalnością wreszcie zbliżą się do CFW na PSP. :czar:

Już zrobili użytek i są softy i nie tylko , a co więcej to już sobie ostrzą paluszki na ps4 :spoko:
Na psp już dawno są tylko w psp na ps3 bardzo nie pograsz tak jak ps2 ot taki "chwyt marketingowy " :)

szczuru 10.11.2013 22:47

Chwilę temu wgrałem Rogero-Cobra. Aktualnie przetestowałem tylko 1 funkcjonalność Cobry - obsługę ISO... i jest WYPAS! Przekonwertowałem testowo kilka gier z formatu "folderowego" do ISO i nie dość, że wszystkie działają to jeszcze kopiują się 100 razy szybciej (tzn transfer jest stały ~11MB/s z hakiem - a nie tak jak w przypadku miliarda plików, że skacze jak szalony). Ciekawi mnie fakt braku "BD-Mirror" przy grach w formacie ISO ale koniec końców działają wszystkie: te które wymagały BD-Mirror i te, które nie wymagały tego ficzera. Myślałem jeszcze żeby sprawdzić plugin od Dean'a ale backgroundowy ftp chwilowo mi nie jest potrzebny a odpalanie gier wprost z XMB na razie sobie odpuszczę (denerwuje mnie fakt, że aby odświeżyć listę trzeba przeładować VSH). W wolnej chwili obadam jeszcze jak to teraz jest z PS2ISO/PSPISO i odpalaniem stuffu z sieci (w razie czego uzupełnię post).

misiozol 06.11.2013 21:50

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1265457)
Też miewam puki.

Dobrze ze kupiles nie sluchaj sie :banan: , pomijajac fakt ze jedno nie stoi drugiemu na drodze :piwo: .

DejaVu 06.11.2013 21:30

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1265457)
Też miewam puki.

Edu zgłupiałeś! kupiłeś konsolę? kurna już nie masz co robić z forsą :rozga:kolegom byś lepiej piwo postawił burżuju ty Edu k***a

ed hunter 06.11.2013 21:23

Też miewam puki.

Diabolique 06.11.2013 19:12

klawo ;] czekam na jakiegos rebuga.

misiozol 04.11.2013 20:35

Heh no w sumie i tak ale puki co lepszy rydz niz nic ,mnie najbardzie kreci funkcja odpalania gier po necie czy to iso czy to z folderow w formie JB dotychczas dostepne do dex tylko , szczegolnie ze mam serwer domowy i malo miejsca na dysku w ps3 :)

Berion 04.11.2013 20:29

No to jest oczywiste. ;) Ale po co nam CFW z Cobrą? Nie uważasz że lepiej byłoby to porządnie oczyścić, aniżeli składać kolejnego Frankensteina z Frankensteina z Frankensteina?

misiozol 04.11.2013 20:22

Po przeczytaniu tego calego + kilkuset postow nie bedzie raczej cobracfw tylko porty do innych CFW tego co on stwozyl ,pomijajac fakt ze to jest cobra/rogero CFW jak poczytasz na tym linku co zazucilem to zobaczysz ze deank tam sie wypowiada i wszystko ladnie dziala .

jest zdalna aplikacja na przenosne urzadzenia do montowania gier napisana przez deank

http://psx-scene.com/forums/content/...remotely-3848/

A youkai of love 04.11.2013 19:09

No wiesz Berionie - tyle sie męczyłem z CobraCFW więc te pare dni/miesięcy nie zrobi mi różnicy XD.

Berion 04.11.2013 18:42

Raczej miesięcy. ;)
Ale coś się w końcu ruszyło w temacie. Chociaż taki plus.

Robi się ciekawie. ;)
http://psx-scene.com/forums/content/...exofreak-3899/

A youkai of love 04.11.2013 18:36

Jak zwykle można na was liczyć :), w takim razie poczekam, jeszcze te pare tygodni wytrzymam na CobraCFW XD.

misiozol 04.11.2013 14:27

Tu masz racje ,flashera u mnie brak a ubic konsole troche szkoda .

Berion 04.11.2013 14:22

To "co tam piszą" to jest treść readme które zamieściłem, a to "co daje i jakie ma funkcje" to napisałem w swoim poście. :P

I nie ma sensu dlatego, że zaraz wszystkie grupy to rozgrzebią i zaadoptują do siebie. A te lepsze oczyszczą z pozostałości po DRM. Poza tym jaki sens jest instalować coś co jest niesprawdzone? Masz flasher i tyle wolnego czasu? Ja tam i wolę i zalecam po prostu zaczekać.

misiozol 04.11.2013 14:00

No z tego co tu pisza http://psx-scene.com/forums/content/...46-v1-00-3894/ to jest to cos sensownego mam jedna extra konsole zobaczymy co to daje i jakie ma funkcje , ja to bym sie oslinil jak rebug by to zaimplementowal sensownie :D

Berion 04.11.2013 13:39

Żadne, zaczekać na sensowne implementacje.

No chyba, że nie wytrzymasz to ten CFW z paczki, czyli zmodyfikowany CEX CFW 4.46 Rogero v1.0. Tyle że to nie ma specjalnie sensu. ;)

A youkai of love 04.11.2013 13:19

Ok, czyli jakie CFW teraz warto wgrać - głównie z myślą o 100% discless?

szczuru 04.11.2013 00:55

Dla świętego spokoju ja poczekam na Rebuga z tymi opcjami :P

Btw DeanK wypuścił update mM-a co by obsługiwał w/w opcje plus dodatkowo streamowanie gier z sieci teraz działa również z backupami w formacie JB (czyli standardowo: foldery).

misiozol 03.11.2013 23:43

Berion testowales to ? mozesz zalinkowac mmCM ? jesli to prawda to fantastyczne wiesci .

Berion 03.11.2013 17:30

Źródła Kobry

Ilość załączników: 1
Jakiś czas temu, Cobra Team opublikowali źródła m.in swojego payloadu. Dziś - jak się deklaruje - główny programista tejże grupy. opublikował źródła oczyszczone z zabezpieczeń, niezależne od dongle'a, przykładowe binarki, sporo wyjaśnień na temat zasady działania wybranych funkcji, a nawet zmodyfikowany CEX CFW 4.46 Rogero v1.00!

Wiedza podana na tacy, teraz tylko czekać aż programiści zrobią z tego użytek.

Odpalanie obrazów gier PS3/PS2/PSX/PSP, 100% kompatybilność gier z PS3, 100% bez płyty, dumpowanie gier do obrazu (szczególnie istotne w przypadku kiedy gra ma kilkanaście czy nawet dziesiąt tysięcy plików - kopiuje się to wieki), odpalanie gier z NAS, ładowanie SPRX (do 7) przy starcie konsoli.

Już się nie mogę doczekać nadchodzących CFW, które zostawią OFW lata świetlne za sobą i które funkcjonalnością wreszcie zbliżą się do CFW na PSP. :czar:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24.