![]() |
Ano ja, tam też trwonię czas. :)
|
Cytat:
|
http://i.imgur.com/XUA1BHih.jpg - ooo można naprawić wsteczną kompatybilność... btw "Berion [178.42.***.***] do UberAdi dodano: 10.12.2013, 21:59
Słaby, nie da się wyciąć sys32 ot tak sobie. :P" Berion to ty? :D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
A Ty czytal ze to sciema i ubija naiwnym konsole? :szczerb:
|
http://bi.gazeta.pl/im/a4/68/e6/z15100068Q.jpg - X-One wygra tym sposobem, bo wszyscy się rzucą na wsteczną kompatybilność <lol>
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W tym roku rywalizacja wyjątkowo nudna.
Obie konsole to technologiczne bliźniaki. Wybór po padzie, wyglądzie, funkcjonalności pozagrowej (multimedia,linux itd). Różnice w samych grach będą wynikać głównie z polityki i umiejętności podpisywania umów z developerami. Co do mikropłatności to oczywiście jest to bardziej dochodowa forma której .... unikam jak ognia. Mikropłatności irytują i z samego założenia mają być bardziej obciążające finansowo - radzę wiec też unikać tego typu gier. Wracając do RR3 o którym wspomniał M@X to mikropłatności pozwalają na bardzo nieuczciwą praktykę zmiany zasad gry już po zaczęciu gry przez gracza. Real Racing 3 wywaliłem od razu gdy zaczęli przeginać. Analogia do gry pudełkowej wyglądałaby tak: Wybraźmy sobie że kupujemy gre za 100zł, przechodzimy polowę i nagle gdy zaczyna się robić ciekawie - firma zwiększa cenę gry na 400zł i każe dopłacić, albo zabiera grę (lecz kasy nie odda oczywiście) To jest nie fair, gdyż przystępując do gry nie wiedzieliśmy że nie będzie nas na nią stać! W pewnym momencie RR3 stał się nagle niegrywalny bez płacenia, to jest według mnie forma oszustwa typu bait-and-switch. Jeżeli już stosujemy mikropłatności, to a) ich cena nie powinna rosnąć w niekontrolowany sposób, tak jak żaden abonament nie wzrośnie 2x z miesiąca na miesiąc. b) sposób ich "wymuszania" nie powinien się zmieniać. Odrębnym tematem jest rywalizacja graczy grającej free z graczami którzy płacą. Z góry żerująca na fakcie, że niesprawiedliwa rywalizacja skloni grających za free do płacenia w celu wyrównania szans. Bo nikt nie lubi być pokonany mimo wysiłku, które włożył w gre przez gościa który gra 10 minut, nic nie umie, ale sypnął kasą. Gra to gra. Mają się liczyć umiejętności w grze a nie portfel. Ja sie w takie rzeczy bawić nie zamierzam - rozrywka tego poziomu co zawody sportowe wygrywane przez tego co najwięcej zapłaci organizatorowi :haha: |
F2P to co innego, ale ten też można zepsuć.
Mam na grę wydać 200zł i potem jeszcze dopłacać za duperele? Mowy nie ma. To samo z DLC, gdzie większość z nich jest chamsko wycięta z gry. |
W wypadku platnych? Zgadzam sie. Ale model F2P sprawdza sie duzo lepiej nie dawne metody wydawnicze. Real Racing 3 dostalem za darmo, a juz zostawilem u nich prawie 100 PLN. I cos czuje ze na tym nie koniec...
|
Każda mikropłatności zabija grę, takie moje zdanie, nie dość że ceny gier wysokie, to jeszcze płatne dodatki zapewniające dodatkowo z 2 godziny dodatkowej zabawy, dodatkowe auta, broń.
|
Coś czuję w kościach,że GT6 zabiją mikropłatności.
|
hihi. juz widze ten lepszy ex w postaci GT6.
|
|
Nikt nie wygra bo nikt nigdy nie wygrywał. Wszystkie konsole koegzystują na rynku i zależnie od modeli biznesowych producentów i wydawców/deweloperów, jednym przypada do gustu konsola A, innym B, a innym C (a kiedyś to nawet i D ;]).
|
PS4 czy Xbox one ?
Jestem ciekaw kto wygra tę rywalizację. Ja osobiście wybieram PS4 bo moim zdaniem konsola będzie miała lepsze gry exclusive takie jak God of War i inne.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:56. |