![]() |
Temat tyczy się kupna PS2, a Ty zaczynasz się pytać w nim o wszystko. Robisz bałagan. Załóż stosowny nowy temat, albo poszukaj starego.
INSTALL.CNF jest zbędny, a SYSTEM.CNF ma prowadzić do programu, który ma się uruchamiać, więc zdecyduj się czy chcesz odpalać od razu którąś z tych gier czy menu z wyborem gry. ;] |
Udało się znaleść 2 gry z nie powtarzającymi się plikami, powinno być łatwiej teraz pytanie który cnf mam dać do folderu z tymi grami, czy żaden z gier bo mam wrzucić z multiloadera ?Trochu nie ogarniam pliki z gier + INSTALL.cnf SYSTEM.cnf MULTI.xml MULTILOA.elf z multiloadera i tylko xml edytuje a install ?
A z innej beczki, nie ma opcji aby ps2 podłączyć do monitora w którym mam złącza DVI-D,D-SUB,HDMI ..tak z ciekawości. Podłączyłem teraz poprzez component to się kolory zmieniły.. a miało być lepiej:) |
Sprawdź CRC tych plików - jeśli się zgadza to obie gry mogę korzystać z jednego pliku, lecz jeśli nie to czeka Cię zabawa z hex edytorem :P I tak, przede wszystkim musisz odnaleść odwołanie do tego pliku w ELF-ie (SCES/SCUS etc), później dopiero szukasz czy czasem nie występuje także w modułach (irx) i reszcie plików.
|
Gdzies byl artykul jak to robic , a tak pozatym to nigdy nie bawilem sie w to zawsze odplalem z dysku lub po sieci , a zeby zaglebic temat potrzebni sa nasi konsolowi guru ( wymieniam alfabetycznie zeby nie bylo :P ) Berion i Szczuru :taktak:
|
Ja tam wole z plyty , a ***380;eby zrobi***263; multiDVD gdy powtarzaj***261; si***281; pliki to je***347;li padman w jednej i drugiej grze taki sam rozmiar to b***281;dzie korzysta***263; z tego jednego czy trzeba si***281;gn***261;***263; do hex w ka***380;dym powtarzaj***261;cym si***281; pliku? I jak ju***380; zmieniam nazwe w pliku sces? to te***380; musz***281; zmieni***263; nazwe tego powtarzaj***261;cego si***281; irx-a w folderze by nazwy nie by***322;y identyczne ?
|
a po cholere palisz , masz jakiegos pena jak tak to wrzuc na pendrive i uruchom za pomoca OPL nie zapomnij o odpowiednim nazewnictwie i folderach dvd i cd w zaleznosci od rodzaju plyty .
|
Zrobiłem to samo na karcie 8mb i dziala uff a ta 64 to jakiś szpej. Teraz chciałbym jakieś progr tylko większość jak uruchamiam z pendrive to czarny ekran i tyle, nie wiem czemu czy prócz elf czegos brakuje? Np vice startuje wybieram c64 i zwis.. a apropo jakiegoś progr chris cos tam i pyta czy coś zrobić z eeprom anulowal bo nie byłem pewien efektu tego czegoś. I ost pytanie jak na teraz czy esr może nie uruchamiac wszystkich gier? Z mk armageddon mam kłopot uruchamia a tnie a jakaś tam inna Wogole nie uruchamia a jeszcze inne bez problemu działają, patchuje oczywiście przed wypaleniem
|
a zaraz jak wyku albo tym gratem albo karta bo mnie trafi! Konfiguruje cnf niby mam ustawione działa ..wyłączam, za jakiś czas włączam i nie widzi mcbota sto razy wyl wl wyl wl konsole wyskakuje mcboot mam osd daje launch .. znów ładuje obraz mc boot i osd , daje inna opcje to samo, podczas ładowania mcboota mam pod start przypisany mcboot config (na szczęscie) uruchamiam i co .. ustawienia domyślne jakbym co dopiero wgrał mcbota ja p* i znowu mam opcje hd loader itd a przecież usuwałem i zapisywałem to do h ale mam nerwa jak tym hukne o ziemie zaraz glową-w:worek_tre:bluzga:
|
A jak wygląda ten CNF do FMCB 1.93? Wklej jako załącznik albo treść do bbc [code].
|
To akurat norma w podrubie trzeba rozebrac i poprawic punkty lutownicze jak masz szczescie to beda 2 duze uklady lutowane , a jak nie to 2 male zalane epoxy i dupa
|
tak dokładnie po czystym zainstalowaniu fmcb domyślnie jest 1 launch 2 esr 3 hd loader itd wszystko usuwam by samemu ustawić co gdzie chcę , a pomimo tego zostaje mi opcja 5 i 6. Daje save cnf mc 0 i nic tak jakby to były dwie funkcje narzucone w v1.93 tylko po co...;/ w 1.8 chyba było ok (najwyżej przeinstaluje do 1.8) Chciałem zerknąć czy czymś się różni od 1.8 a w sumie tylko menu instalacji inne xD . Co do 64mb karty to ona coś dziwna czasem muszę 3x zrestartować konsole zanim załapie by ładować mc boota :ysz:
|
A ja rozumiem mimo ze mam plaska ziemie i na krokodylach :P , chodzi o to ze z osd chce usunac to co sie wyswietla zmieniles liczbe wyswietlanych zeczy z 7 na 5 i zedytowales sciezki dostepu ? , odnosnie karty 64mb to jest zle zrobiona instalacja zrob ja jeszcze raz mam 3 karty 64mb i na kazdej sie instaluje tak jak trzeba .
|
Napisz to po Polsku bo nic z tego nie rozumiem. :P
|
Dobra posiadam juz ps2 mam z deka klopot z mc bootem , zainstalował v1.93 i w osd usuwam których nie chce daję save mc 0 a mimo tego opcja 5 launch disc i 6 reload config nadal mam w menu czemu.
Zaś na karcie 64mb nie oryg to nie wiem co się odpieprz mc instaluje sie bez problemu a później co się uruchamia mc boot to laduje config zamiast browsera lub ule może przez nie oryg karte? |
Nie szkodzi. Są ludzie którzy cały czas wierzą że ziemia jest płaska i pływa na krokodylach. :D
|
Ja swoje wiem i ide w zaparte chocby mnie po aaa i tak zdania nie zmienie , bowiem nie chodzi tu o jakos obrazu ale o sposob oraz strategie wyswietlania jego na monitorach LCD/LED/CRT motiorach o zwiekszonej rodzielczosci , a stad wyglada na monitorach dobrze bo sa MALE :P nie poddam sie i bede szedl w zaparte :P
Zreszta tak jak pisalem nikogo to nie obchodzi tylko paru maniakow takich jak my :D reszta swiata zyje od paru ladnych lat rozdzielczosciami minimum 720p w grach ;) , pytam sie znajomego posiadajacego PS3 bez wstecznej komatybilnosci czy nie wziol by sobie i nie kupil PS2 bo sa naprawde fajne tytuly i klimat na co on do mnie ze sie nie bedzie cofal w rozwoju i nie bedzie grac w starocie :szczerb: i jego punkt widzenia w sumie maja wszyscy moi znajomi ktozy maja konsole ;) |
Misioziol Berion ma rację, przecież sam robiłem masę testów na różnych telewizorach: kineskopowych, LED oraz Plazma.
Wnioski: TV kineskopowy: rozdzielczość max taka jaką przesyła Ps2 576i, taką rozdzielczość obsługują TV kineskopowe. Obraz ma ładne kolory, jest wyostrzony jeśli posiadamy TV kineskopowy z wejściem na component. W USA był to standard, niestety nie u nas. LED: kabel component, obraz rozciągnięty strasznie, to trzeba na żywo zobaczyć, żaden screen nie odda jak to strasznie wygląda. Czcionki przeważnie nie czytelne, zależy jak była stworzona gra. O co chodzi z tym rożciąganiem? Z racji, że zrobiłem mnóstwo testów oraz sam uczę się grafiki komputerowej postaram się to w prosty sposób wytłumaczyć. TV kineskopowy obsługuje rozdzielczośći DO 576i! Stwórzcie sobie na komputerze grafikę w rozdzielczości FullHD 1920×1080p a później zmniejszcie rozdzielczość ekranu w PC do 571i i zobaczycie jaki będzie obraz, a później na odwrót stwórzcie grafikę w rozdzielczości 571i a rozdzielczość ekranu zmieńcie na FullHD 1920×1080p. W drugim przypadku każdy zauważy okropne rozciągnięcie grafiki. W pierwszym przypadku odwrotny efekt fujjj. PLAZMA: chyba najgorszy obraz jaki w życiu widziałem, po prostu tragedia. Monitor PC i konwerter VGA: najlepsza jakość obrazu, konwerter pozwala nie tylko ustawić dowolną rozielczość ale równiez ma funkcje wyostrzenia obrazu, oraz regulacji kolorów. Tu nie chodzi o żadne pixele tylko o rozdzielczość, inny przykład to nasze kanały które niby są w HD a jaka jest prawda każdy widzi gołym okiem jakiej rozdzielczości są puszczane te kanały, obraz do dupy. Tu nie trzeba być mądry,żeby nie widzieć różnicy. Włączcie kanał zagraniczny w HD a później polski niby HD. |
Kabel z drugiego zdjecia jest do ps3 zeby mozna bylo podlaczyc DS2 jak dla mnie chory pomysl majac bezprzewodowy DS3 , juz ci zreszta pisalem ze mozna sie uwolnic od kabli kup bezprzewodowy nierozumiem co poniektozy maja takie parcie na DS2 od $ony mam 2 takie bezprzewodowe kupilem je po jakos 5$ za sztuke i dzialaja wysmienice zadnych opuznien nie widze i wibracja dziala tez wysmienicie :szczerb:
|
Firmware PS2 niczego nie rozpoznaje na USB. Obsługa portu USB zależy od uruchomionego programu lub gier, a ta żadna nie ma "sterowników" do czegoś takiego.
Nie używałem, ale zadziałać może jedynie przedłużka natywnego wtyku. |
Ilość załączników: 2
A jeśli chciałbym mieć dłuższy kabel (by dalej od tv) to jedynym wyjściem jest przedłużacz Załącznik 64993 bo takiego adaptera Załącznik 64994 nie wykorzystam by pada innego niż do ps2 podłąćzyć wtedy przez usb ???
|
Cytat:
|
Daj mi prawa edycji bo mi tez podnosisz cisnienie :P bedzie PS2 flame war :D :D
|
@misiozol
Napiszę krótki poradnik bo podnosisz mi ciśnienie. :P @TIQOROTIQX Obostrzenia dotyczą wyłącznie SCPH-9xxxx i telewizorów Bravia z wbudowaną PS2 (nie wiem czy trafiły do Europy, ale wspominam). Z każdym inny modelem będzie działać. Nawet z DESR-xxxxx (PSX, ale nie mylić z PlayStation/PlayStation One ;]) i DTL-H (debug kit-y i dev kit-y). Wersji fw nie poznasz bo nie ma ani na konsoli, ani nawet w menu konsoli. Poznasz dopiero sczytują z "rom0:/ROMVER", a do tego potrzebujesz coś czym można uruchamiać kod, a skoro tak to koło się zamyka. ;) |
A jak z tym sprawdzeniem fw? Jak z tyłu pisze np 2006 SCE to znaczy że exploit będzie działał? Starsze modele to i starszy fw.. Jeśli po tym można by rozpoznać to od którego roku modele posiadają fw 2.30 ? Może wymyślam ale nie chciałbym kupić i zaraz sprzedawać :)
|
Ja osobiscie uwazam ze wlasnie wersja fat 5xxxx to najlepsze modele , chociaz by ze wzgledu mozliwosc wsadzenia twardego dysku do srodka i mozliwosci odpalania gier z wbudowanego hdd niemalze 100% skutecznosc i jaka wygoda nie trzeba tylka ruszac wystarczy pilot i mozna konsole zrestartowac z kanapy :D , nowsze wersje jakos wcale nie uwazam za lepsze bo przewaznie sa okrajane z funkcji jakos tak $ony to ma . Component no to chyba posiadasz instrukcje obslugi do telewizora ta prawde ci powie :P aczkolwiek zawsze mozesz wtykac gdzie chcesz twoj sprzet :D :D
|
Dobra panowie to dziś byśmy zakupili tylko czy ryzykować i brać 90004? A może te z wbudowanym zasilaczem mają zablokowany exploit ?:P Byłaby mniejsza szansa trafienia na model nie do oszukania. Kabel component ma 5 chinch czy ja mam gdzie to wtyknąć w tv..??? 3 to są ale 5 nie wiem jakoś nie było mi potrzebne wszystko hdmi :) Sprawdzę później. A tak wogóle jakie różnice w wersjach 7x a 9x ? bo 5x to chyba fat-y to nie chce za bardzo. A wersja fw pisze np na tyle konsoli gdzieś ? to bym pisał by mi fote zrobili z tylu :D
|
Osobiscie Berion uwazam ze ty wypisujesz farmazony bo tak jak napisales pixel nie moze byc wyswietlony w polowie i jest zaokraglany do najblizszej krawedzi stad mamy wrazenie kwadratow i tam nie ma zadnych czarnych pol , Pixel jest ciagle pixelem i sklada sie on z 3 kolorow czy to lcd czy crt tylko moga byc ramki tych kolorow wieksze albo mniejsze lub innego ksztaltu , i tak zgadza sie zwiekszylo sie ppi stad mamy rozdzielczosc wieksza a nie tylko crt , wiadomo ze gestosc upakowania pixeli przy tej samej rozdzielczosci bedzie wieksza w coraz mniejszych ekranach ale nie o to mi chodzi bo czy to bedzie ekran full HD 7 cali czy 32 zasada bedzie taka sama ze pixele z wiekszych rozmiarow ze starej technologi zajma kilka obecnych bo sa duzo mniejsze i procesor obrazu wypelni je do najblizszej krawedzi obecnej wielkosci pixeli oraz AR sie nie zmienilo bo telewizory byly 16:9 CRT oraz konsola PS2 natywnie wyswietla w 16:9 widac ze textury sa nieksztaltne po podlaczeniu wlasnie do telewizora crt ktory byl 4:3 . Zreszta mniejsza o wiekszosc ty mnie nie przekonasz ani ja ciebie to jest rozmowa na browara na dlugi wieczor w barze :P tak na prawde kogo to obchodzi tylko garstke takich maniakow jak my reszta ludzkosci zyje juz konsolami nowej generacji :P
|
O rany, ja mam chyba sklerozę. Oczywiście masz rację i nawet o tym napisałem w poradniku. Tak, przesuń to o jedną generację PS2 wyżej (potem były telewizory z wbudowaną PS2). ;d
Te datacode w poradniku są złe. Zwracano już mi na to uwagę, ale zapomniałem poprawić. |
"Na żadnym SCPH-9xxx nie działa FMCB" a nie zgadzam się, poszukałem trochę info i jednak początkowe modele 9x które mają datacode 8a lub 8b (chyba ten fw do 2.20 wspomniany wyżej) uruchamiają fmcb. Wychodzi na to, że miałem farta kiedyś , teraz albo ryzykować 90004 lub pytać może ktoś wie jaki fw jest w przypadku 90004 , bądz bezpieczniej kupić np 5x ewent 7x
|
Misiozol, weź się dokształć bo wypisujesz farmazony.
Cytat:
Więc wielkość telewizora NIE MA ZNACZENIA w tym przypadku. Na CRT oczywiście możesz mieć ekran o przekątnej i kwadrylion cali, a rozdzielczości 640x480. Cytat:
Cytat:
Cytat:
- - - @TIQOROTIQX FMCB zadziała na modelach do SCPH-5xxx włącznie, a na SCPH-7xxx tylko wyprodukowanych w pierwszym kwartale roku w którym były produkowane. Na żadnym SCPH-9xxx nie działa FMCB, ani żaden inny exploit DVD-Playera, ponieważ funkcja odpowiedzialna za sprawdzanie OSD na karcie pamięci została wyłączona w firmware. Kłamią, a Tobie się wydaje. ;) Albo miałeś płytę główną ze starszej konsoli (o ile to możliwe). |
(Ostatnie konsole z fw 2.20 to pierwsze SCPH-7xxx.) Jak to rozumieć, że działaja wersje do modeli 7.. czy od modeli 7.. bo ja jak się nie mylę miałem 90004 i działało :) A po roku 2009 jakie modele wyprodukowano ? Wygląda na to, że będzie zakup w ciemno bo na na każdej aukcji podają jedynie model (w eiększości 90004) a o fw nikt nie wspomina kurde;/
|
Post nr 14 , tam masz napisane do jakich dziala ;)
|
Nie działa ten freemcboot juz? czy nie na wszystkich modelach ? Na których działa jeszcze ? Najważniejsze pytanie, obraz schodzi na drugi plan :)
|
To ty wlasnie mieszasz ludziom w glowie obraz nigdy nie byl rozciagany jak masz 32 cale telewizor jest takiej samej wielkosci jak 15lat temu w 32calowym 16:9 CRT , to ty wlasnie mieszasz i wypisujesz bzdety . Chcesz mi wmowic ze telewizor 32 cale pietnascie lat temu byl mniejszy niz obecnie ? bzdura sa takie samo wielkosciowo cigle 32 cale przekatnej to 80cm obecnie jak i 15lat temu , ale PPI sie zwiekszylo stad mamy FullHD na tych samych przekatnych czyli 80cm , a jedyna metoda na wyswietlenie starego obrazu to na nowych ekranach to aby pixel byl takiej samej wielkosci i nie wazne ile on obecnie zajmuje pixeli czy jest ich 4 czy 5 ze wzgledu na ich gestrze upakowanie , rozciaganie obrazu nastepuje gdy mamy wiekszy telewizor w calach niz byly 15 lat temu ,wtedy jeden pixel analogicznie staje sie coraz wiekszy stad wrazenie na wielkich telewizorach 50cali kwadratow/zygzak na liniach przekatnych .
A co powiesz na monitor komuterowy sprzed 15 lat pod ktory podlaczymy konsole PS2 a monitor crt ma 19cali i natywnie 1600 * 1200 to jaka jest strategia wyswietlania obrazu ? |
Cytat:
Mieszasz to wszystko ze sobą wypisując bzdury. Sorry, ale taka jest prawda. ;] |
Ale on nie jest rozciagany zrozum to bo ta sama wielkosc telewizorow byla 15 lat temu majac telewizor 32cale to obecnie ciagle jest 32 cale ciagle cal jest calem :P , gestosc pixeli jest tylko wieksza i obecnie na jeden pixel z 15 lat temu przypada np 4 obecnie ale dalej to nie zmienia postaci zeczy ze telewizor majac sygnal sprzed 15 lat majac jeden duzy pixel wyswietla go obecnie na 4 pixelach bo jest gestrze upakowanie pixeli na tej samej przestrzeni . Mozna mowic o rozciaganiu obrazu gdy mamy telewizor wiekszy rozmiarowo niz 15 lat temu np. 42 cale 46 czy 50 bo tych rozmarow nie bylo 15 lat temu :D
Alez ja nic nie myle to wlasnie ty sie mylisz , AR czyli stosunek rozmiarow moga byc rozne 16:9 ,4:3,5:4 itd , PPI gestosc upakowania pixeli w jednym kwadratowym calu , rozdzielczosc czyli ilosc pixeli w osi x oraz y ;) |
No nie działa. ;) Ostatnie konsole z fw 2.20 to pierwsze SCPH-7xxx.
|
Ale on nie jest rozciagany zrozum to bo ta sama wielkosc telewizorow byla 15 lat temu majac telewizor 32cale to obecnie ciagle jest 32 cale ciagle cal jest calem :P , gestosc pixeli jest tylko wieksza i obecnie na jeden pixel z 15 lat temu przypada np 4 obecnie ale dalej to nie zmienia postaci zeczy ze telewizor majac sygnal sprzed 15 lat majac jeden duzy pixel wyswietla go obecnie na 4 pixelach bo jest gestrze upakowanie pixeli na tej samej przestrzeni . Mozna mowic o rozciaganiu obrazu gdy mamy telewizor wiekszy rozmiarowo niz 15 lat temu np. 42 cale 46 czy 50 bo tych rozmarow nie bylo 15 lat temu :D
Alez ja nic nie myle to wlasnie ty sie mylisz , AR czyli stosunek rozmiarow moga byc rozne 16:9 ,4:3,5:4 itd , PPI gestosc upakowania pixeli w jednym kwadratowym calu , rozdzielczosc czyli ilosc pixeli w osi x oraz y ;) |
Się rozkręciła dyskusja na temat metod wyświetlania obrazu :) Mimo wszystko jedyną opcją będzie kabel component i sprawdzenie tego w praktyce :) Najważniejsze, że exploit działa nadal a obraz jakoś to będzie:) Dzięki
|
Na przykład 640x521 jest rozciągany do 1920x1080. Podziel sobie teraz jedną wysokość i szerokość przez drugą i jak wyjdzie Ci liczba całkowita to zgłoś się po nagrodę Noble'a...
Mylisz wszystko: AR, PPI, rozdzielczość i stosunek wysokości do szerokości. |
To ty nie rozumiesz Berion , widzisz np 4 pixele laczone sa w jeden to jest obnizenie rozdzielczosci tam nie ma zadnego skalowania rozciagania itd. nie ma znaczenia ile ma telewizor czy to jest 4kHD czy full HD czy 720p , liczy sie zadana ilosc wyswietlanych pixeli w danym calu i telewizor to wykonuje , nie ma znaczenia czy mamy gestosc 250ppi czy 300ppi jesli zadane jest ich 70ppi bo zrodlo ma mniejsza rozdzielczosc to co myslisz sie stanie telewizor je polaczy w wieksze pixele i wypelni nimi przestrzen :P mylisz gestosc upakowania pixeli z metoda ich wyswietlania :P
BTW. AR zostaje zachowany bo konsola PS2 natywnie wspiera 16:9 |
Właśnie nie będą bo Aspect Ratio nie jest zachowany. Misiozol, kompletnie nie rozumiesz w jaki sposób wyświetlany jest obraz na ekranie. :P
|
Cytat:
|
A tak, niektóre pozwalają na zmianę proporcji ekranu, ale to nie jest 576p/480i - tyle to dostaje telewizor na wejściu, który to potem rozciąga. Żaden FullHD i HDReady nie potrafią wyświetlać takich rozdzielczości (w niektórych można wyświetlić 1:1 a resztę zapełnia czarne pole, ale taka miniaturka trochę mija się z celem).
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak HD Ready to jeszcze (dosłownie) pół biedy. :) Są też hacki na wide screen (ale taki prawdziwy), do włączenia chyba w nowym OPL (albo w formie cheatów? nie pamiętam). Możesz też podbijać przez konsolę rozdzielczość. Oczywiście to tylko pół środki.
|
PS3 nie mam cfw, wtedy bym nie myślał o ps2 :) a jak tv jest hd ready to rozciągnie do 1280 na 720 to i tak lepiej niz do full hd ... W sumie może zaryzykuje te 200 to czasem tyle daje za pre order na ps3 :) Ale jak coś można doradzić to chętnie się dowiem, napewno nie kupie starego crt :haha:
|
Ja tam bym na jego miejscu wciagnol PS2 fat oraz Network Adaptor , do tego dokupil kabel component i pada bezprzewodowego albo i 2 taki zestaw nie powinien byc drozszy niz 200-250zl i bedziesz szczesliwy gry bedziesz odpalal z HDD i bezprzewodowo bez kabli mial kontroler ;)
|
Obraz PAL to 640x512 i NTSC 640x448 - jakiego byś kabla nie użył to rozciągane będzie to na 1920x1080. A więc obraz nie tylko będzie nieproporcjonalny, ale i rozmazany.
Ostatnie modele PS2 z włączonym OSD Update to SCPH-7xxx z pierwszego kwartału roku w którym były produkowane. A więc nie. Jeśli masz CFW w PS3 to możesz odpalać dowolne gry z PS2 (ale kompatybilność i jakość emulacji jest bardzo różna). |
PlayStation 2 Kupno
Witam, posiadam ps3, może w przyszłośći ps4 a dziś zacząłem się zastanawiać, może by tak ponownie nabyć ps2 .. Jest kilka gier z których nie ma i chyba nie będzie nawet w formie cyfrowej na ps3. Mamy rok 2014 to już będzie 14lat od premiery ps2 :D w którą grało się na kineskopie a teraz mamy lcd panorame 16.9 hd... a ps2 nie ma hdmi i pytanie jak będzie wyglądał obraz na 32 calach? Bo jak straszna kicha to wtedy nie wiem ;/ Moją ps dwójke pozbyłem w roku 2009 na rzecz ps3 używałem wtedy esr i freeMcBot czy jakoś, czy każdy model ps2 nadal da się oszukać ? Bo produkcje zaprzestano od 2013 to ewentualnie modele po 2009 mogłyby być pozbawione takiego myku a nie ukrywam ze na 2 wchodzą w gre kopie :) Chciałbym też otrzymać info nt. padów czy jakieś przejściówki istnieją by przedłużyć kabel. Póki co tyle Dzięki :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:01. |