Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Złe wieści BARDZO (DVDFab od wersji 9.1.3.6)) (https://forum.cdrinfo.pl/f11/zle-wiesci-bardzo-dvdfab-od-wersji-9-1-3-6-a-93310/)

czary2mary 22.03.2014 14:46

Złe wieści BARDZO (DVDFab od wersji 9.1.3.6))

Od aktualizacji do wersji 9.1.3.6 znika możliwość deszyfrowania zabezpieczeń płyt DVD i BluRay :ysz::(
Oczywiście jest to związane z pozwami i zakazami sądowymi sprzedaży oprogramowania łamiącego zabezpieczenia zwłaszcza AACS.:(:(

georg 22.03.2014 16:27

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1278525)
Od aktualizacji do wersji 9.1.3.6 znika możliwość deszyfrowania zabezpieczeń płyt DVD i BluRay :ysz::(
Oczywiście jest to związane z pozwami i zakazami sądowymi sprzedaży oprogramowania łamiącego zabezpieczenia zwłaszcza AACS.:(:(

Ja tam się nie przejmuję,:) funkcja deszyfrowania z tego co pamiętam nie była w programie od początku i stąd pewnie moje przyzwyczajenie do AnyDVD, którym zrzucam materiał na dysk i dopiero wtedy, w zależności od potrzeb wkracza do akcji Dvdfab.
Dziewiątka jakoś nie przypadła mi do gustu i cały czas używam ostatniej wersji ósemki, czyli dopóki uaktualniają liska, a nie zanosi się, że przestaną mogę spać spokojnie.:spoko:

superrrmario 22.03.2014 19:39

Potrzebuję konsultacji z użytkownikami tego programu.

DejaVu 23.03.2014 18:36

I dobrze Wam hakiery :jezyk:

chris996 21.04.2014 12:05

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1278525)
Od aktualizacji do wersji 9.1.3.6 znika możliwość deszyfrowania zabezpieczeń płyt DVD i BluRay

I kto to wtedy kupi? Na ich miejscu był udostępnił kod żródłowy programu,
osoby z odpowiednią wiedzą będą wydawać aktualizacje i wsparcie dla nowych zabezpieczeń.

czary2mary 21.04.2014 12:27

Ilość załączników: 1
Sytuacja jest bardzo dziwna i najwidoczniej wymuszona przez wielkie koncerny medialne.....

Program nadal jest rozwijany i aktualizowany w deszyfrowaniu zabezpieczeń płyt DVD i BluRay ale taka opcja dostępna jest jedynie dla tych którzy kupili program do wersji chyba 9.1.3.5 -po tym czasie dla tych co kupili nie ma już prawie nic do zaoferowania powyższy program;)Być może kiedyś sytuacja ulegnie zmianie i powrócą wyłączone funkcje>

Załącznik 65642

Patrix 21.04.2014 12:59

A mogli zmienić siedzibę...

czary2mary 21.04.2014 14:28

Do tej pory adresik wydawał się bezpieczny;)

Fengtao Software Inc.
No.38, Haidian Dajie,
Haidian Dist,
Beijing, China.

czary2mary 28.06.2014 05:52

Ilość załączników: 2
Tym razem dobre wieści;) Życie wypełniło próżnię jaka powstała po usunięciu deszyfracji DVD i BD w programie DVDFab:)

Pojawił się darmowy programik pozwalający utworzyć kopię bezpieczeństwa w DVDFab mediów BluRay zabezpieczonych AACS

WoooKao
http://www.woookao.cn/

Konfiguracja jest bardzo prosta - polega na zainstalowaniu programu i to wszystko i od tego momentu mamy możliwość pełnej owocnej pracy w DVDFab

Załącznik 66611

Załącznik 66612

misiozol 28.06.2014 09:17

hehe mnie ciekawi czy sami autorzy programu nie wypuscili tego softu :D

chris996 08.07.2014 23:22

Ten program działa na zasadzie "nakładki", czy jest to odzielny program, który działa niezależnie od dvdfab?

czary2mary 09.07.2014 09:31

Działa niezależnie -deszyfruje w systemie klucz AACS-bardzo podobne działanie jak AnyDVD tyle że za darmo i tylko zabezpieczenie AACS:)
Program również współpracuje z innymi tego typu programami do kopiowania np.123CopyDVDPlatinum , 1ClickCopyDVD

misiozol 09.07.2014 10:43

To w zasadzie majac zpatchowny FW w napedzie mozna powiedziec ze zabezpieczenie dogorywa ;) , z tym ze ciekawi mnie na jakiej zasadzie deszyfruje bo jesli uzywa klucza z jakiegos uzadzenia to przy nastepnej wersji aacs klucz pujdzie na blacklist i znowu update softu , no chyba ze sie ma naped z patchowanym fw :)

czary2mary 09.07.2014 12:42

Zasada działania jest identyczna jak w przypadku AnyDVD -pracuje to jako sterownik " deszyfrując wlocie"

Jeżeli jedynie oglądamy na PC to do odtwarzacza przychodzi sygnał z usuniętą informacją o ochronie treści -i tak jest traktowany-żaden klucz odtwarzacz nie pobiera ani nie zapisuje.

Przy kopi bezpieczeństwa identycznie -zapisywany na dysku czy iso itp itd materiał jest pozbawiony informacji i o ochronie treści i klucz nie ma żadnego znaczenia;)

Oczywiście nowe wersje AACS mogą jedynie banować program WoooKao ale pewnie tylko do jego aktualizacji;)

misiozol 09.07.2014 15:24

A to ja wiem jak dziala AACS , i jesli klucz jest zbanowany po aktualizacji to dupa albo update softu do deszyfrowania np. Woookao , i tu przychodzi z pomoca patchowany FW napedu mimo zbanowania klucza do deszyfrowania i tak naped wypluje swoje sekrety ;)

czary2mary 09.07.2014 15:30

Do wielu napędów nie ma spatchowanych FW do AACS- jak również do wielu (nowe Pionki ) nie ma możliwości na dziś wgrania jakichkolwiek zmodyfikowanych FW.
Oczywiście aktualizację AnyDVD są bardzo częste i nie zauważyłem żadnego problemu z blacklist key-ów AACS;)

superrrmario 09.07.2014 18:45

Mnie to wukao coś nie bardzo działa :(
Zainstalowane, a i tak mam komunikat w fabie.

czary2mary 09.07.2014 19:33

Pewnie jest tam coś na deser jeszcze oprócz AACS ( BD+, RC, UOPS,JAVA Protection,HDCP,BD-ROM Mark itd itp) stąd też taki komunikat;)

superrrmario 09.07.2014 20:27

Komunikat mam tylko o AACS.

misiozol 09.07.2014 22:57

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1287312)
Do wielu napędów nie ma spatchowanych FW do AACS- jak również do wielu (nowe Pionki ) nie ma możliwości na dziś wgrania jakichkolwiek zmodyfikowanych FW.
Oczywiście aktualizację AnyDVD są bardzo częste i nie zauważyłem żadnego problemu z blacklist key-ów AACS;)

To ja wiem w zasadzie to jest dla wybrancow z tendencja grubszej mniejszosci niz wiekszosci , ale nie zminia to faktu ze sa , wtedy mozesz sie wypiac na platne programy ;)

czary2mary 10.07.2014 09:39

Cytat:

Napisany przez superrrmario (Post 1287334)
Komunikat mam tylko o AACS.

Komunikat w Fabie jest standardowy i odnosi się do wszystkich zabezpieczeń .
Przeskanuj AnyDVD i się dowiesz;)
Pokazany przez ze mnie zdeszyfrowany koncert Och Turnau-posiada zabezpieczenie wyłącznie AACS wersji AACS MKB 25 -najnowsze to jak dobrze pamiętam MKB 47

Załącznik 66726

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1287341)
To ja wiem w zasadzie to jest dla wybrancow z tendencja grubszej mniejszosci niz wiekszosci , ale nie zminia to faktu ze sa , wtedy mozesz sie wypiac na platne programy ;)

Są ale do 2-3 napędów -----LG -seria H20 \ oraz jego OEM Plextor PX-920SA \BH12LS38 \i chyba Samsung SH-506 -do tego ostatnią wspieraną wersją jest AACS MKB 12 czyli filmy -media najdalej z 2009r.....................
Nie wszyscy są wielbicielami W STARYM KINIE;););)

misiozol 10.07.2014 09:54

Alez nic z tych zeczy to masz bledne dane moj LG smiga wysmienicie z bodajze 45 juz i wypluwa wszystko :D

czary2mary 10.07.2014 10:48

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1287367)
Alez nic z tych zeczy to masz bledne dane moj LG smiga wysmienicie z bodajze 45 juz i wypluwa wszystko :D

Nie siedzę w tym temacie -ale nigdzie nie widziałem firmware patch do LG H20 aby miały wsparcie na wyższe wersję -ale jak mówię nie siedzę w tym temacie.
Od modelu LG 14NS w górę nie jest możliwe na dzień dzisiejszy wgranie firmware z deszyfrowaniem AACS .

Nigdy też nie spotkałem się z wersją AACS MTB 45:wow:(40,42,43,46,47)
Suport AnyDVD dla najnowszej MTB47 jest od luty-marzec 2014r............

Ale nie jest lekko od jakiegoś czasu wersje beta i trial nie deszyfrują najnowszych zabezpieczeń ...........tylko wykrywają do raportu:ysz:

misiozol 10.07.2014 14:40

Ale zrozum patchowany FW nie robi magi sam w sobie on tylko wypluwa volume ID niezaleznie czy drugi klucz jest blacklited czy tez nie , druga czesc robi program deszyfrujacy przedstawiajacy sie swoim kluczem , i jesli klucz jest blasklisted wtedy naped nie wypluje volume ID w normalnym przypadku.

czary2mary 10.07.2014 15:08

To jest jasne -ale producent AACS nie śpi -każda nowa wersja banuje stare wersje AnyDVD i inne tego typu programy.
Na starszych firmware patch AACS również nie zrobiłeś nowszych wersji AACS MTB bo metoda była banowana więc nie jest to taka słodka metoda.

Nie znam nikogo kto takim jeszcze sposobem ripuje nowe media-ponieważ wszystkie hity -tytuły oprócz AACS posiadają jeszcze kilka dodatkowych zabezpieczeń przy których taki patch firmware jest bezradny.
I tak trzeba mieć program do deszyfracji pozostałych zabezpieczeń:)

misiozol 10.07.2014 17:23

alez ja sie zgadzam ze trzeba miec dodatkowy soft ale nawet jesli jest stary to nie stanowi to wtedy problemu i nie wymaga ciaglych aktualizacji , i nie trzeba brac udzialu w wyscigu szczurow .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:09.