![]() |
liteon 32123s i odczyt plyt
Czy moze mi ktos powiedziec czy to, ze nagrywarka nie czyta plyt, ktore sama nagrala jest normalne? Domyslam sie, ze nie, ale jakby ktos jeszcze moglby mnie uswiadomic dlaczego tak sie dzieje to byl bym szczesliwy. Ostatnio nagrywalem zwykla plytke z danymi w trybie TAO i DAO korzystajac z NERO 5.5.8.2. Po nagraniu wrzucilem z powrotem plytke do nagrywarki. Wszystkie pliki sa na plycie, ale nie moge zadnego skopiowac na twardy ani nawet otworzyc. Podobnie dzieje sie z oryginalnymi plytkami. Czy ktos moze mi pomoc??
Dzieki z gory. |
Próbowałeś zmieniać program do wypalania albo prędkości ? 8)
|
Cytat:
|
To nie pierwszy post, ze liteon nie czyta tego co sam nagral. Albo nagrywasz zbyt szybko na badziewnych plytach albo to pytanie trzeba zadac w serwisie.
|
Mam ten sam model , nagrywam na roznych plytach, rozna predkoscia i taki problem u mnie nie wystapil.A skoro te same problemy sa z oryginalami to radzilbym przejsc sie do serwisu.
|
SPRZEDAŁEM CHYBA Z 30 TYCH NAGRYWAREK I ŻADEN Z NABYWCÓW NIE ZGŁOSIŁ MI TEGO PROBLEMU.POTWIERDZAM RADY POPRZEDNIKÓW WIZYTA W SERWISIE.
|
przyłoga - strzeszmy sie go
ON JEST Z ZEWNĄTRZ:-D |
|
Cytat:
Dzieki za odzew :). Pozdro dal wszystkich. |
Skoro nie czyta tych co nagrała, to jeszcze mógłby być problem, że źle nagrywasz (prędkości, nośniki, software) - ale, jak nie czyta nagranych na innych lub tłoczonych - to serwis.
Nawiasem, ja nagrywam WinOnCD - Nero mnie wkurza :) |
Wlasnie dzis wyczailem, ze moja nagrywarka nie chce kopiowac plikow z kompaktow tylko pod windoza, a pod dosem jest dobrze. Nie wiem tylko jeszcze czemu sie tak dzieje. Moze ktos wie??
Pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
i stało się ... mam ten sam problem. Po zmianie płyty głównej z Epox 8kha+ na Abit KX7-333 nie mogę włączyć DMA dla mojego Lite-On'a 32123s. Jeśli ktokolwiek wie jak temu zaradzić proszę o pomoc :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiekowy, bo już chyba 2 letni napęd DVD Hitachi czytał je bez problemu a zazwyczaj problemy z odczytem ma :-)). Pomogła oczywiście wizyta w serwisie (czytaj wymiana na nowy napęd) Darsoon |
Dzieki za posty. Rozwiazanie okazalo sie byc jak w wiekszosci przypadkow banalne. Wczesniej mialem wlaczony tryb UDMA33 dla nagrywarki i mialem wielkie problemy z odczytem. Po zmianie na zwykly DMA chodzi bez problemow.
POZDRAWIAM |
Cytat:
Ani HighPoint, ani Promise nie obsługują już urządzeń ATAPI - podłącz nagrywarkę pod zwykły IDE. |
Cytat:
|
Miałem kiedyś ABITa BE-6. To pierwszy i ostatni ABIT, jakiego miałem. ((
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:32. |