![]() |
Czy można dodać audio pl do obrazy płyty blu ray
Witam. Czy można dodać polskie audio do obrazu blu ray 3D z zachowaniem menu? Chodzi mi o to, że chciałbym przykładowo wyrzucić audio francuskie, dodać polskie audio i przy odtwarzaniu płyty blu ray wybierać audio francuskie a leciałoby polskie. Czy jest to możliwe? Jeśli tak to byłbym niezmiernie wdzięczny jeśli ktoś napisałby mi krok po kroku jak i jakim programem to zrobić. Pozdrawiam
|
Mozna dodac sciezke dzwiekowa , ale trzeba rozlozyc na czesci film , program to moze byc np. sony vegas , ulead studio .
|
Cytat:
Bedę niezmiernie wdzięczna za odpowiedź ;) |
Cytat:
|
Jest mi bardzo miło, że nie odczytałeś mojej uwagi jako uszczypliwość. :)
Niestety nie pomogę. Tylko napisy kiedyś dodawałam do zwykłego DVD. Ale na pewno ktoś doradzi... |
|
Cytat:
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Igantius w tym sposobie z hdtvpolska jest o dodawaniu napisów. Czy identyczny schemat jest w przypadku dodawania audio? Chodzi mi czy w kroku gdzie dodaje się napisy to dodać audio bez jakichkolwiek kombinacji?
|
https://www.youtube.com/watch?v=WiJ_OW8oYdE
4:50 - jest przedstawione jak dodać audio. |
Ignatius wielkie dzięki za film instruktażowy. I jeszcze jedno pytanko jakich wersji scenaristBD i BDReauthor używasz? Pozdrawiam
|
Film dotyczy zwykłego Bluray'a: wersje programów -Scenarist 5.1.3 + BD Reauthor Pro 2.1.3
|
Cytat:
Ps nie mam jak sam sprawdzić gdyż na dniach kupuję nowy komputer a mój obecny nie da sobie z tym rady. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
-Sonic Scenarist BD 5.2 -BD Reauthor Pro 2.2.5 Jeśli nie to mógłbyś podać o jakie wersje chodzi? Pozdrawiam |
Dodawanie audio/napisów do filmów 3D jest możliwe tylko komercyjnymi programami.
Każda wersja BD Reauthora współdziała z odpowiednią wersją Scenarista. np. BD Reauthor 3D version 3.3.2 + Scenarist 3D 5.6.2. Nie jestem pewny, ale 3D obsługują tylko wersje scenarista od 5.5 Jeśli nie zależy ci na menu i dodatkach użyj darmowego tsMuxeR'a 2.6.11. |
Cytat:
|
Znalazłem scenarista 3D ver. 5.5 lecz nie wiem jaka wersja BD reauthora pasuje do niego. Sprawdzałem BD reauthor 2.2.5 i tam nie można zrobić projektu dla scenarista 5.5. Ignatius czy wiesz może która wersja BD reauthora pasuje do scenarista 5.5?
|
Nie pamiętam, ale chyba od wersji 5.5 (scenarista) potrzeba Bd Reauthor'a w wersji 3.xx
Tu masz najnowszą wersje scenarista - hxxp://docs.sonic.com/support/ppg_downloads/scenarist_blu-ray/57/scenarist_bd_5.7.2_install.zip |
Dzięki za link:spoko:. Szkoda tylko, że nic mi po samym scenariscie bo nigdzie nie znalazłem bd reauthora 3D (np ver. 3.3.2). Wiesz może gdzie można go znaleźć?
|
Nie mam pojęcia.
|
Spoko. A orientujesz się może czy BD Demuxer Pro 3D będzie współpracował z scenaristem 5.5/5.6/5.7 czy tylko może być to BD reauthor pro 3D?
|
Po części bedzie, ale nie wygeneruje ci skryptu i trzeba to będzie "składać ręcznie".
Natomiast w przypadku BD Reauthora było to automatycznie robione. |
A czy to ręczne składanie skryptu jest trudne? Potrafisz takie coś robić?
|
Cytat:
|
Dzięki za pomoc. Jeszcze napiszę (moim łamanym angielskim) na forum doom9 może ktoś tam będzie umiał takie coś robić. Jak nie i nie znajdę BD reauthora 3D to zostanę przy tsMuxerze. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:26. |