![]() |
Na tym da się utrzymać pod warunkiem że jesteś w stanie się wypromować. Dla molochów takie koszta to kropla w morzu, dla małych studio wyzwanie.
|
Cytat:
http://media.desura.com/images/membe...592/486270.png |
To Ty myślałeś, że na tym da się utrzymać? :-D
|
I dlatego to są gry casualowe dla casuali. Inny świat. ;)
10k*2$ to zwykle porażka finansowa. Zależy od wielkości projektu oczywiście bo jeśli to gra, którą stworzyło kilka osób to ok, ale jeśli więcej to praktycznie zerowy zysk odliczając reklamy, silnik, biuro, pracowników. :P |
Cytat:
Mobile to co innego niż desktop. Cytat:
Tutaj masz posortowane najnowsze płatne gry: https://play.google.com/store/apps/c...lling_new_paid https://play.google.com/store/apps/d...fthegalaxy_goo |
Być może różnie rozumiemy określenie casual. Zapewne myślisz że to tylko człowiek, który po prostu mało gra. Otóż nie, to człowiek który nie tylko mało gra, ale głównie w byle co ponieważ nie potrafi odróżnić lub nie zależy mu na jakości, kieruje się reklamami, modą, trendami. Same gry traktuje jedynie jako rozrywkę na 5min.
- - - Tylko. Wskaż mi firmę która ostatnio zarobiła na jakimś casualowym tytule dziesiątki milionów dolarów. No właśnie, nie ma takich. |
@Berion nie tylko pierwsze. Perełki zawsze będą popularne.
|
Znaczy się jestem casualem, czego to człowiek dowiaduje się... :(
|
Milionów dorobiły się tylko pierwsze firmy, które załapały się na bum fejsbukowosmartfonowy. Teraz jest ciężko ponieważ casuale w ogóle nie przywiązują się do marki, ich uwagę trzeba skupić w kilka sekund - inaczej porzucą stronę/grę i trzeba się umieć wypromować bo konkurencja coraz większa.
|
Ilość załączników: 1
Tak, pierdoła nawet za centy pomnożona przez popularność daje miliony.
Poza tym co tu się dziwić januszom, że wolą cyfrową dystrybucję, dobry tekst, ładna pani obok kluczem do sukcesu. Załącznik 66991 |
@Berion z tego co czytałem to takie Cut The Rope zrobiło niezłą kasę a gra kosztuje 3-4 zł.
|
To zaraza, która niszczy rynek gier. Sprawia że są jednorazowe i nie do hmm... skompletowania. Na Androidzie rzadko kto potrafi zarobić na normalnej grze, czyli na pełnej wersji, za określoną sumę (a przecież niewielką!). Ludzie chcą wersji "darmowych", czyli takich gdzie trzeba klikać w jakieś j*e reklamy i dokupywać cały stos fantów. Co gorsza rynek gier dla casuali zaczyna trawić rynek gier dla, jak to się teraz nazywa: hardcore'owców (kiedyś to pojęcie oznaczało co innego...).
|
|
Ale ja zawsze pisze za siebie :P Bez cenzury mi tutaj proszę.
|
No to tym bardziej nie formułuj szkodliwych tez, które ktoś podchwyci i zacznie jak papuga powtarzać. Szkodzić rynkowi i nam wszystkim. ;)
|
Wiem już dzisiaj, że do gier z 2000 roku nie zaglądam, nawet nie działają na w8...
a ze mnie taki gracz... tyle lat a mam gier za 300zł max.. tyle to kosztują dwie gry na PS4. |
Jak pewnego dnia zniknie Steam to nie będziesz mieć za specjalnie wyboru. I w tym problem. Ktoś inny kontroluje Twoje gry za które zapłaciłeś.
|
Nie walę w głupa, rozumiem Twój punkt widzenia - ale ja nie mam potrzeby przywracać w sposób w jaki opisujesz :)
|
A przywróć ją bez Steama ze zweryfikowanym kontem. :P
|
Przecież mogę sobie zrobić kopię offline na płytkę, co za problem... to się zwie "kopia zapasowa plików gry"
|
Ja nie mam nic do e-dystrybucji tak długo jak ta nie wypierze z rynku płyt. Ale nawet nie to jest najgorsze tylko pozbawianie nas własności za którą płacimy, uzależniając dostęp do gry od czynników od nas niezależnych. Tak nie może być i ja przeciw temu protestuję. ;]
|
Biedron, ale ja lubię Steam, Origin mniej ale też ujdzie.
Gier nigdy nie zbierałem specjalnie ani nie kupowałem tych drogich, po paru latach przypominam sobie o takiej i kupuję grę, która kiedyś była za 180 PLN za cenę 15-20-30 PLN także to o czym piszesz mnie nie dotyczy. Przynajmniej nic mi półek nie zaśmieca (sorry) lubię minimalizm i mało sprzątania. Ty masz odwrotnie, ja ten styl pozostawiłem na etapie Amigi (mam Amigę i kolekcje na nią). |
Cytat:
A takie pudełko po latach potrafi swoje kosztować. Bez internetów odpalić. Mmmm... Nom, to następne w kolejce będą streamy, aby gracz już nawet fizycznie gry nie posiadał. |
Gry powinny być zakazane.
Podobnie jak książki w Fahrenheit 451. |
Heh poczatek lat 80 , ciekawe ile rynek moze wciagnac takiego gowna i nie stanac okoniem ?
|
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=86834 zwrócą mi moje 32zł? :hmm: jeśli tak to przeznaczę na :piwko2: :taktak:
|
Jakiś czas temu jeszcze trzeba było powalczyć z Steam podczas instalacji gry pudełkowej , bo i tak zawsze chciał pobierać grę z serwera : https://support.steampowered.com/kb_...5357-FSQM-0382 ale takiego gówna to dawno nie widziałem :sciana: Ostatnio kupiłem MOH WarFighter który też chciał się aktualizować w Orgin , ale kliknąłem że nie i normalnie grę przeszedłem :taktak: Na ps3 gra Uncharted 2 też podczas gry co raz ''krzyczała'' o aktualizacji , ale też ukończyłem bez pobierania.A to gówno chyba trzeba wy*******ić do kontenera :ysz:
|
To teraz w pudełku kupuje się net installery?
Trochę skandal. Przecież zainstalował :P Kolejny raz przemawiający za stwierdzeniem "po co mi pudełko i płyta"? |
k***a To jakaś porażka :sciana: odinstalowałem to gówno , ale mnie korciło ,gdyż lubię te klimaty , więc zainstalowałem ponownie :taktak: w właściwościach gry zaznaczyłem aby nie aktualizowało się automatycznie - gra się zainstalowała - klikam graj , a tu włącza się pobieranie :buu: gotowy do gry z 5h :ysz:
|
w trybie offline to się gra, a nie instaluje!
|
tego to nie wiem ,gdyż ją odinstalowałem , w trybie offline nie chce się zainstalować , a nie zamierzam pobierać pacha/sracza :ysz:
|
Ujdzie w tłoku. To nie jest crap, chociaż dla Ciebie pewnie będzie. ;)
|
Za grę na PC dałem 32zł :ysz:
|
Grę splatynowałem. Jako fan tego uniwersum uważam, że nie jest tak źle. Ale technicznie, no cóż...
http://www.psxextreme.info/topic/614...marines/page-6 |
Cytat:
Tutaj wiele osób by zagrało w coś ze świata BSG, czy SG1/SGA. |
Cytat:
Jak dla mnie to badziew zwykla sieczka wszystkiego co sie rusza , ale mam kolege ktory 3 raz ja przechodzi k***a bo mu pasuje klimat ( i nie , nie ma 12 lat tylko prawie 40 :wow: ) |
Cytat:
|
Grę odinstalowałem , jak gówniana ,to szkoda na nią czasu :sciana:
|
Mam to badziewie na ps3 , zwykla siekanina i to do tego jeszcze nie specjalna jak dla mnie warta 19.99zl z biedronki :D
|
Grę kupiłem w Polskim sklepie w wersji pudełkowej :taktak: na PC bo jak wspomniałeś jest tania , a jak twierdzisz że gówniana , to po co miał bym przepłacać za wersję na ps3 :sciana: po prostu nie będę w nią grał i tyle k***a
|
Patriotą? Kupując na Steam wyprowadzasz pieniądze na zewnątrz.
Trzeba było kupić na PS3. Tam gra wygląda identycznie źle i tak samo działa jak wygląda. ;) Tej gry nikt nie chce, więc jest tania. Choć w mojej ocenie nie jest jeszcze tak źle. To po prostu nieskończony produkt. |
Graj w trybie offline.
|
Odinstaluj, zainstaluj i graj offline, tak by się nie zaktualizował, nawet nie zaczął. Swoją drogą ponoć ta gierka jest najgorszą częścią.
|
I czego się cieszy :ysz: specjalnie tak napisałem ;) a pacza/sracza kliknąłem wstrzymanie pobierania i jak kliknę graj , to i tak zaczyna się pobierać :sciana: zobaczę jeszcze w trybie offline , jak nic to nie da , to gra poczeka na półce na te czasy jak do mojego lasu dotrze net bez limitu :taktak:
W trybie offline wyskakuje komunikat że gra nie jest gotowa do grania w tym trybie , i bądź tu kurva patriotą i kupuj legalnie gry k***a piraci nie mają takich problemów :buu: |
"Chcem"? :hahaha: Bój się Boga!
Nie musisz pobierać patcha. O ile wiem to oni nigdy nie naprawili żadnych błędów w singlu tylko multi plus wydali DLC. |
Yebany Steam
Ilość załączników: 1
Pytanie dotyczy gry Aliens Colonial Marines którą zakupiłem i chcem zagrać :taktak: ale nie uśmiecha mi się pobieranie jakiegoś patcha/sracza 8GB gdyż mam limitowany net 10GB na miesiąc , a na zamieszczonej foci NetMeter pokazuje że mam już pobrane 5GB , limit odnawia mi się 17każdego miesiąca :sciana:
Pytanie mam następujące : czy jeśli zainstaluję cukierka to gra zadziała? (chcę zagrać i wywalić z dysku , jak większość gier z mojego konta Steam) czy nic mi się nie popieprzy? Kiedyś dema ;) wymagające Steam instalowałem za pomocą programu Luksi . Co zrobić w przypadku oryginalnej gry? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:50. |