![]() |
Sie skasuje sie, a do gugiela o prawie do zapomnienia. Może jakieś robots.txt do tego? ;p
|
No a internet nie zapomina :-D
|
Myślę, że ma tak pojechane, że już nigdy tego błędu nie zrobi :)
|
Mem M@Xa najlepszy :spoko:
|
No to ja już mema na tę okoliczność przyrody nie będę wrzucał.
|
I teraz @Berion wróci przez was do windy;)
Ale ode mnie masz zielone z dziewczyną:spoko: na pocieszenie;) |
|
Padłem :D Weźcie przestańcie, bo Berion się zamknie w sobie. Najpierw ort, teraz te memy :D
|
Ilość załączników: 1
|
To będzie to :rotfl:
|
|
|
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Stąd znam objawy || Niestety Ubuntu wymaga PAE co wyklucza użycie nawet 32 bitowej wersji na prockach starszych niż Pentium 4. Nie wiem jak Mint. Debian z kolei "skazuje" wtedy na paczki i486. |
Cholera, faktycznie. Ten rzęch ma 32bit procek. :czar:
Jakieś zaćmienie miałem umysłu od tych miętowych linuksów 17. Kiedy ostatnio używało się 32bit? Zdarza się i najlepszym! Nom. ;) |
Nie posądzam Cie o próby odpalenia linuxa x64 na 32-bitowym procku.
Ani o próbę odplenia kernela PAE (32 bitowe Ubuntu na przykład) na kompie bez tej funkcji... wiec nie wiem |
Stałe resetowanie Linuksa po przeniesieniu na inny komputer.
Chciałem przenieść pingwina z jednego komputera na drugi. Wykonałem obrazy partycji systemowej i home. Na docelowym HDD, uprzednio zrobiłem partycje o odpowiedniej wielkości (większej niż te z obrazu). Przy przywracaniu dodałem parametr -r aby sam dopasował wielkość partycji, przy wyborze co robić z MBR wybrałem opcję aby użył tej z obrazu (wybierając tworzenie nowej zawsze stawał na komunikacie o mniejszym docelowym HDD niż ten z którego były tworzone obrazy partycji - co jak dla mnie jest nielogiczne bo powinno być, tak na chłopski rozum, odwrotnie ;)).
Zaboootowałem z płyty Parted Magic. Sprawdziłem czy UUID pasują w fstab, zmieniłem flagę pierwszej na boot, pobieżnie przejrzałem czy dane na obu partycjach to w ogóle jakieś są ;) - i wszystko wygląda na to że jest ok. Jednak przy starcie, BIOS ładuje bootloader z HDD, jakaś sekunda/dwie ciemności i restart komputera. Pomyślałem, że może to problem związany ze sterownikami, ale używałem na obu komputerach zawsze domyślnych z jądra i działało, zresztą to i tak chyba nawet wcześniej się wysypuje. Co może być przyczyną? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:42. |